Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4.986
Π.χ. σαν να ζητάς να τυπώνονται ξανά τα βιβλία της ΕΣΤΙΑΣ ή οι διάφορες εφημερίδες, με τις παλιές (αναλογικές) τυπογραφικές μεθόδους -- ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Και όσον αφορά τους "παλιούς βινυλιάδες": Είδη προς εξαφάνιση είμαστε...

Ακριβής ανάλυση της κατάστασης θα ελεγα το ποστ του marba...
Και το τεράστιο αποθεμα των μεταχειρισμένων που δεν λαμβανει υπ όψιν
δεν ειναι ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το ψηφιακό δεν απειλείται. Οχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή είναι cost effective.
Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε προηγούμενες μεθόδους παραγωγής.
Τετοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται όλο και περισσοτερο στο μέλλον
ως μη κανονικοτητες που θα τείνουν προς εξαφάνιση...

It 's the economy...

Last edited:

Reaction score
1.738
- θεωρώ πως αναλογικό σήμα ακούμε τελικά ( είτε είναι τυπωμένο σε cd είτε σε βινύλιο ) με το δεύτερο να υπολείπεται σε δυναμικό εύρος , s/n , μπάσο , κλπ . . . λόγω περιορισμών του φορμά , ρία κλπ
Χωρίς να'μαι ειδικός, δε νομίζω ότι υπήρχε οτιδήποτε "ψηφιακό" το 50, το 60, το 70, και μέχρι τα μέσα του 80.... οπότε, ό,τι και να πάρεις από τότε, θα'ναι εξ'ολοκλήρου "αναλογικό".

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Επίσης, δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση, ότι - με τα σημερινά μηχανήματα και ηχογραφήσεις - ένα "παλαιό" βινύλιο ακούγεται "καλύτερα" από το αντίστοιχο 24/96, FLAC, ή SACD ή CD, απλά μπορεί να ακούγεται "διαφορετικά".

Απλά υποστηρίζω, ότι, σήμερα, δεν υπάρχει φρέσκο βινύλιο που να προέρχεται από αναλογικές πηγές και ηχογράφηση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.054
Απλά υποστηρίζω, ότι, σήμερα, δεν υπάρχει φρέσκο βινύλιο που να προέρχεται από αναλογικές πηγές και ηχογράφηση.
Υπάρχουν αλλά ελάχιστα, στην συντριπτική πλειοψηφία ισχύουν αυτα που έγραψες.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ωραία τα λέτε πάλι.:p

Πραγματική εικόνα της αγοράς σήμερα.
Σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας , μπαίνει κύριος , άνω των 70 και αρχίζει το νταραβέρι...
- Θέλω ένα πικάπ που να παίζει παλιούς δίσκους.
-Ενισχυτή και ηχεία , έχετε?
-Οχι, αλλά έχω πολλούς δίσκους.
-Δηλαδή θέλετε ένα πικάπ με ενσωματωμένα ηχεία?
-Ναι.
-οk , υπάρχει αυτό,αυτό και αυτό.
-Εντάξει θα πάρω αυτό των 109 ευρώ , γιατί όπως είπα, έχω πολλούς δίσκους.
-Πόσους έχετε?
-Μπορεί και 100!
-Καλές ακροάσεις με το νέο σας πικάπ.

Με λίγα λόγια και για άλλη μια φορά , σας λέω.
Πικάπ αγοράζει ο κόσμος, δίσκους όχι!

Reaction score
165
Καληαπέρα. Η αίσθηση που έχω είναι λίγο διαφορετική. Βέβαια επειδή τα ακούσματα μου δεν είναι τόσο εμπορικά και οι επαφές μου αφορούν δισκογραφικές μικρότερου βεληνεκούς, υπάρχουν κυκλοφορίες που εξαφανίζονται σε 2 μέρες. Εντάξει μιλάμε για 500 και 1000 κομμάτια αλλά αυτό δεν συνέβαινε πριν 3 χρόνια.
Επίσης δεν ισχύει ότι καταστράφηκαν οι παλιές πρέσες. Κάποιες ναι. Και αυτοί που είχαν δει λίγα χρόνια μπροστά τώρα είναι εκατομμυριούχοι.
Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι μία νέα μπάντα για να κόψει χίλια κομμάτια μπορεί να περιμένει πολλούς μήνες. Η ζήτηση μεγαλώνει.
Τα νούμερα δεν είναι εντυπωσιακά αλλά να σβήσει γρήγορα το hype ,δεν φαίνεται κοντινό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Η αίσθηση που έχω είναι λίγο διαφορετική.
Κανένα πρόβλημα.

οι επαφές μου αφορούν δισκογραφικές μικρότερου βεληνεκούς, υπάρχουν κυκλοφορίες που εξαφανίζονται σε 2 μέρες. Εντάξει μιλάμε για 500 και 1000 κομμάτια αλλά
Κι εγώ δεν θα ΄λεγα πως ακούω mainstream, αλλά σημαντικά ελληνικά ονόματα, βγάζουν δίσκο, κάνουν συναυλίες και 300 κόπιες δεν εξαντλούνται ούτε σε 3 μήνες.

Reaction score
165
Νίκο για την Ελλάδα έχεις δίκιο, συμφωνώ. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι last drive ή οι stalker αλλά μπορώ να μάθω. Πάντως οι νέες μπάντες στο εξωτερικό κόβουν τις δουλειές τους σε βινύλιο.
Εννοείται πως δίνουν κωδικούς και για κατέβασμα.
Για μια δισκογραφική με μεγάλο κατάλογο το downloading είναι ευλογία. Για τις μπάντες όχι. Χαίρομαι που πρέπει να ξαναμπουν σε έξοδα, αρκεί να μην ανεβάσουν τιμές παραπάνω.

Reaction score
4.587
Για τις μικρές ανεξάρτητες μπάντες το internet είναι ευλογία (και το downloading φυσικά).

T

Tadakis

Guest
Ωραία τα λέτε πάλι.:p

Πραγματική εικόνα της αγοράς σήμερα.
Σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας , μπαίνει κύριος , άνω των 70 και αρχίζει το νταραβέρι...
- Θέλω ένα πικάπ που να παίζει παλιούς δίσκους.
-Ενισχυτή και ηχεία , έχετε?
-Οχι, αλλά έχω πολλούς δίσκους.
-Δηλαδή θέλετε ένα πικάπ με ενσωματωμένα ηχεία?
-Ναι.
-οk , υπάρχει αυτό,αυτό και αυτό.
-Εντάξει θα πάρω αυτό των 109 ευρώ , γιατί όπως είπα, έχω πολλούς δίσκους.
-Πόσους έχετε?
-Μπορεί και 100!
-Καλές ακροάσεις με το νέο σας πικάπ.

Με λίγα λόγια και για άλλη μια φορά , σας λέω.
Πικάπ αγοράζει ο κόσμος, δίσκους όχι!
Εργαλείο πήρε! Σε κανένα μήνα τον βλεπω το παππού να κάνει λογαριασμό εδώ και να μας λεει για τα καλα και τα κακά του Βινυλίου.

Reaction score
34
Η αίσθηση που έχω είναι λίγο διαφορετική.
.
Εγω θα το θεσω αλλιως, παγκοσμιως η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη που παρουσιαζεται.
...υπάρχουν κυκλοφορίες που εξαφανίζονται σε 2 μέρες.
Εχω δει ψυχεδελικη αυστραλεζικη μπαντα, κατι "αρρωστα" πιτσιρικια που δεν τα ξερει η μανα τους, να ξεπουλανε τα βινυλια τους μεσα σε 12 ωρες. Μεχρι να παω να γεμισω προπληρωμενη και να γυρισω απο δουλεια ηταν sold out. Τελικα προλαβα και το πηρα στην δευτερη παρτιδα η οποια βγηκε μετα απο 7-8 μηνες οπου και αυτη ξεπουλησε παλι μεσα σε λιγες ωρες.

Σιγουρα το κοινο που αγορασε το αλμπουμ αυτο σε βινυλιο, αλλα και τις υπολοιπες κυκλοφοριες απο συγχρονες μπαντες οι οποιες οταν ειναι σε βινυλιο παντοτε εξαντλουνται, δεν θα πρεπει να ηταν παππουδες που αγοραζουν μονο πικαπ και εχουν 100 δισκους, ουτε θα εχουν ανακατευτει με RT60 και θα μιλουν για μαθηματικα και pdf.

Ειναι κοινο που αγαπαει την μουσικη και στηριζει καλλιτεχνες και χ€στηκε για την συχρονη διαστημικη τεχνολογια που παροτι εχει ημερομηνια ληξης, εχει επιστημονικα τεκμηριωμενη την ανωτερωτητα της, πραγμα ομως που δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με την μουσικη ως εκφραση και οτι αλλο.

Εδω και 15 χρονια και οχι τωρα φυσικα, ολη η μουσικη κοινοτητα το πηρε χαμπαρι το παπατζηλικι του αϋλου και το εληξε το θεμα, μονο βινυλιο.

Και ετσι αρχισαν όλες οι ανεξαρτητες εταιρειες να κοβουν βινυλια και το (ενεργο) κοινο στηριξε αυτη την προσπαθεια και φτασαμε σημερα να βγαινουν νεες πρεσσες μιας και πλεον υπαρχει μονο το βινυλιο και αντε μεχρι νεοτερας τα αϋλα αντι του ραδιοφωνου, απλα πραγματακια. Με λιγα λογια, το βινυλιο δεν το επανεφεραν οι εταιρειες, η μουσικη κοινοτητα το επεβαλε στις εταιρειες και οχι το αντιστροφο οπως πιστευουν καποιοι.

Και οι εταιρειες δεν κονομανε απο το βινυλιο οπως αναφερθηκε πιο πριν, μεσα μπαινουν γιατι ειναι πολυεξοδο το βινυλιο. Με τα ψηφιακα παπατζηλικια και τα αϋλα γινονται τα μεγαλα γλεντια στις εταιρειες, οπου με κοστος οχι μηδεν, αλλα υπο το μηδεν, πουλανε αερα κοπανιστο και χωρις λειτουργικα εξοδα. Ουτε υπαλληλους ουτε τιποτα, μονο uploading αυτοι, μετα paypal φραγκα και τελος το downloading σε σκληρους οι αγοραστες. Και γαμω τις αεριτζηδικες μπιζνες. Και οι μπαντες κομπαρσοι, ετσι το ηθελαν και το θελουν οι κινουντες τα νηματα στην μουσικη βιομηχανια.
Αλλα ...

Και κατι τελευταιο, σχετικα με τον Αργυρη και την παρεα του να πω πως το τελευταιο τους αλμπουμ ηχογραφηθηκε σε μπομπινα, αν ενδιαφερει καποιον, αλλιως στον κουβα και η λεπτομερεια αυτη.

Reaction score
1.002
Πολλοι δυστυχως τα αγοραζουν με σκοπο να τα σπρωξουν στο discogs. Αν μια μπαντα ειναι καυτη και βγαλει καποια περιορισμενη κυκλοφορια, εξαντλουνται και τα βλεπεις σε τιμες τρελες..Εχει πολλα αρνητικα η μπιζνα

Reaction score
165
Καλημέρα. Συμφωνώ με τον dropper στα σημαντικότερα. Οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μπουν στο παιχνίδι ,σίγουρα θα βρουν τρόπους να κερδίσουν και γι αυτό φαίνεται στους περισσότερους ότι το hype, το δημιούργησαν οι εταιρείες. Όμως εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα label μικρής δυναμικότητας έκοβαν πάντα βινύλια.
Κι επειδή πολλοί φίλοι λένε ότι είχε πεθάνει και τώρα δείχνει σημάδια ανάκαμψης, σόρρυ αλλά δεν ίσχυσε αυτό ποτέ.
Ξέρετε ,τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Και με την υποσημείωση ότι οι djs που ήταν μεγάλη δύναμη κρούσης ,λάκισαν εδώ και χρόνια. Δεν μιλάω για την κουτσή Μαρία. Θα έχει πλάκα να σκάει dj σε μαγαζί με laptop και να τρώει πόρτα.

Σε έναν κόσμο που το digital κυριαρχεί και που αν δεν είσαι συμβατός έχεις σοβαρό πρόβλημα, η νέα επανάσταση θα είναι αναλογική. Και δεν μιλάω μόνο για μουσική.

Reaction score
1.738
Σε έναν κόσμο που το digital κυριαρχεί και που αν δεν είσαι συμβατός έχεις σοβαρό πρόβλημα, η νέα επανάσταση θα είναι αναλογική. Και δεν μιλάω μόνο για μουσική.
Ζήτω τα αναλογικά!

Επιστροφή στα dell’orto και στις πλατίνες ΤΩΡΑ!!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dell'Orto

Reaction score
165
Τι μου θύμισες τώρα.....ωραίες εποχές.

Στο θέμα μας τώρα ,απλά και πολύ φιλικά σου λέω ότι τα περισσότερα που γράφεις στην προηγούμενη σελίδα, απλά δεν ισχύουν, σόρρυ.
[DOUBLEPOST=1529694547][/DOUBLEPOST]Alexis , έχεις δίκιο για τον Fremer ,ζει στην κοσμάρα του αλλά ότι ήταν από τους ελάχιστους που πίστευε σε ένα μέσο ,που σχεδόν όλη η βιομηχανία μηχανημάτων ήχου είχε ξεγράψει, πρέπει να του πιστωθεί. Και τον θεωρούσαν και γραφικό. Φραγκάτο αλλά γραφικό. Μεταξύ μας τώρα ,μπορεί και να είναι.

Πάντως δεν θα είχα θέμα να είχα πρόσβαση στη δισκοθήκη του.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.054
Στο θέμα μας τώρα ,απλά και πολύ φιλικά σου λέω ότι τα περισσότερα που γράφεις στην προηγούμενη σελίδα, απλά δεν ισχύουν, σόρρυ.
Απλά ισχύουν, σόρρυ

Reaction score
34
Για πες , ποιά μπάντα?
Garage/Punk εισαι, δεν θα σου αρεσουν μαλλον.

Εσυ εδω εισαι χαλαρα, αν και 10ετιας πλεον μπας και το χεις ?
Εχει μεσα και τον μεγιστο garage/punk υμνο της τελευταιας 20ετιας, το The Urges Theme.

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas