Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
εγω παντως κανω πλακα
γιατι εχω κρατημενα καμμια 100ρια απο τα 3000 που ειχα καποτε........
κρυμενα για τα γεραματα μου
Με το εφαπαξ θα παρω ενα πικαπ.....
και θα ακουω τα νιατα μου και θα κλαιω......
Το ότι θα πάρεις εφάπαξ είναι 100% σίγουρο;:whistling:

Reaction score
4.485
Metal μόνο σε βινύλιο , μιας και τα περισσότερα που συλλέγω είναι concept album και δε με νοιάζει το skip. Από κει και πέρα μόνο cure , dm και bowie καθώς και τοπικά new wave γκρουπ από χώρες που επισκέπτομαι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Το ότι θα πάρεις εφάπαξ είναι 100% σίγουρο;:whistling:

βεβαια

μπορει να μου το δωσουν σε ειδος....
αλλα θα παρω....κατι......
ετσι και αλλιως το 2300 που θα το παρω θα εχουν πεσει τα πικαπ....
μη σου που οτι θα τα χαριζουν κιολας.......
Στην αναγκη θα μου χαρισει καποιος το σαπακι του ,
να του αδειασω και τον τοπο....
σκεφτομαι οικολογικα ο οικολογερος

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
βεβαια

μπορει να μου το δωσουν σε ειδος....
αλλα θα παρω....κατι......
ετσι και αλλιως το 2300 που θα το παρω θα εχουν πεσει τα πικαπ....
μη σου που οτι θα τα χαριζουν κιολας.......
Στην αναγκη θα μου χαρισει καποιος το σαπακι του ,
να του αδειασω και τον τοπο....
σκεφτομαι οικολογικα ο οικολογερος
Σε τι ειδος θα παρεις εφ απαξ ειναι το ερωτημα :p
Τωρα για το 2300 ειναι αμφιβολο αν δεν θα υπαρχουν πικαπ.Σιγουρα ομως θα υπαρχουν ψηφιακα 563ης γενιας που θα ισχυριζονται οτι "vinyl is dead " :D

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Τελικα το βυνιλιο επεστρεψε ?
που ειχε παει τοσα χρονια ?
Γαιτι εφυγε ?
Ποιος το αφησε να φυγει ?
Παιζει να ξαναφυγει ?
Τελικα το βυνιλιο ....πεφτει....θυαμαμαι τον ηχο καπου εκει στο 85 να τσεκαρει πως παιζει ενα δσικος
στην αρχη στις 100 ,,,,και στις 500 φορες......
Βυνιλιο να φυγεις να πας αλλου......
βαρεθηκαμε να πληρωνουμε δισκους.....
ολα τσαμπα.....μουσικη ακουμε.αυλη.....οχι μεσα αυτης........

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- ας δούμε πως ξεκινάει η κάτωθι διαφήμιση , αλλά και η τρέχουσα του 2018 που βλέπουμε στην tv . . .

Toyota C-HR 2016

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- το περίεργο είναι πως δεν φαντάζομαι χιπστεράδες να ασχολούνται με τέτοιου είδους αυτοκίνητο . . . γιά κανα αναπαλαιωμένο 2CV ή renault 4L τους βλέπω

Reaction score
1.738
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω και νευριαζω απιστευτα,ποιος ο λογος η σημερινη ηχογραφηση η η επανεκδοση ενος βυνιλιου πρεπει να γινεται ψηφιακα και οχι αναλογικα;;;;;Αν θελω ψηφιακα εχω το cd και το σκληρο στον υπολογιστη με το dac συνδεμενο,το βυνιλιο γιατι πρεπει αν γινεται ψηφιακα;;;Εκει πιστευω οτι χαλαει ολη η μαγεια του ηχου.Και ενω θα επρεπε αν ειμαι χαρουμενος με την μερικη επιστροφη του βυνιλιου,τελικα δεν ειμαι καθολου!!!
Καλημέρα.

Προσωπικά πιστεύω ότι ΟΛΕΣ οι καινούργιες εγγραφές / επανεκδόσεις βινυλίων προέρχονται πλέον από ψηφιακές πηγές και με ψηφιακά μέσα, διότι:

Α) Πριν από πολλά χρόνια, για λόγους ασφαλείας, ευκολίας, αλλά και δυσκολίας εύρεσης ανταλλακτικών και συντήρησης των αναλογικών μηχανών τους, οι περισσότερες δισκογραφικές μετέτρεψαν τα αναλογικά τους masters σε ψηφιακά (hi-res ή όχι) και τα αναλογικά, είτε πετάχτηκαν, είτε μπήκαν "στο ντουλάπι". (Όπως π.χ. έκανε και η δική μας ΕΡΤ, που μετέτρεψε όλο της το αρχείο σε ψηφιακό για την διατήρηση του και εκμετάλλευση του, όπως π.χ. έκαν και η δική μας η Finos Film).

Λογικό και σωστό.

Β) Οι αναλογικές μηχανές εγγραφής / κοπής / εγγραφής που υπήρχαν, λόγω υψηλού κόστους συντήρησης και δυσκολίας εύρεσης ανταλλακτικών, "πετάχτηκαν" στα σκουπίδια ή αγοράστηκαν από κάποιους "συλλέκτες".

Γ) Τα ψηφιακά masters, χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, για να γράφονται και να διακινούνται τα CD, τα SACD, και τα "άυλα" αρχεία και όλα ήταν μια χαρά για τις δισκογραφικές και τους "βαλέδες" τους, μέχρι την εμφάνιση και εξάπλωση των CD Recorders και των mp3 και την ελεύθερη διακίνηση της μουσικής "πειρατικά" μέσω του διαδικτύου.

Δ) Η μόδα "επιστροφής του βινυλίου", βόλευε πάρα πολύ τις δισκογραφικές, οι οποίες - αφού κατάλαβαν ότι το βινύλιο (που δεν αντιγράφεται), μπορεί να φέρει πάλι μπόλικα λεφτά στα ταμεία) - άρχισαν να προωθούν τις καινούργιες κυκλοφορίες και τις επανεκδόσεις σε βινύλια.

Όμως, τα βινύλια που "ξανακόβουν" προέρχονται από τα ψηφιακά masters που ήδη κατέχουν, διότι είναι αδύνατο να εκμεταλλευτούν τις παλιές αναλογικές ηχογραφήσεις (αν υπάρχουν ακόμα), επειδή δεν υπάρχουν αναλογικές μηχανές πια, είτε είναι πολύ ακριβές να τις επισκευάσουν και να τις βάλουν πάλι στην παραγωγή.

Π.χ. σαν να ζητάς να τυπώνονται ξανά τα βιβλία της ΕΣΤΙΑΣ ή οι διάφορες εφημερίδες, με τις παλιές (αναλογικές) τυπογραφικές μεθόδους -- ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Τέλος, όλη αυτή ιστορία της "επιστροφής του βινυλίου" βόλευε πάρα πολύ και τις εταιρίες κατασκευής "Hi-Fi" - που σε μια "τελειωμένη" και "μπερδεμένη" αγορά που έπνεε τα λοίσθια και κολύμπαγε μέσα σ'ενα σωρό μπούρδες (πολυκάναλος ήχος, Home Cinema, 5.1, 7.1, 9.1, άυλα αρχεία, smartphones, sound bars, bluetooth speakers και ένα σωρό άλλες μαμακίες) βρήκαν ένα καινούργιο - παρθένο και δυναμικό κομμάτι καταναλωτών (έφηβοι, χίπστερς, νοσταλγούς, κλπ), για να το γεμίσουν με καινούργια μοντέλα ψευτο-πικάπ, ψευτο-phono, ψευτο-αξεσουάρ, σε όλα τα απίθανα σχήματα και χρώματα, και μια ευκαιρία για μια καινούργια "κονόμα".

Συνεπώς, έχουμε πολλούς "ευτυχισμένους":

Τους καινούργιους "ακροατές" βινυλίων που ακούνε "αναλογικό ήχο" από το μαύρο εξωτικό βινύλιο, στο καινούργιο πικάπ των 1.000 ευρώ, που βγάζει και 24/96 απευθείας στο κινητό τους,

Τις εταιρίες κατασκευής audio, τις βιομηχανίες , τις βιοτεχνίες, τις εταιρίες γραφικών τεχνών, τα τυπογραφεία / κλπ. που ζωντάνεψαν με τις πωλήσεις πικάπ / καθαριστικών / πλαστικών εξωφύλλων / πλαστικών εσωφύλλων / ετικετών / σακουλών / ένθετων, κλπ κλπ.

Τις δισκογραφικές που κονομάνε πάλι (τραβήξανε από 19 και φέρανε 21),

Τα διάφορα δισκάδικα και τα διάφορα events (vinyl is back, κλπ. κλπ.), που γίνανε της μόδας και κονομάνε (και αυτοί που τα'χουν και οι οργανωτές) πλασάροντας είτε καινούργια (ψηφιακά) "βινύλια", είτε ξεχασμένα, σάπια παλαιότερα βινύλια, σε απίστευτες τιμές.

Οπότε: Όλα καλά και να γυρνάει το πράμα.

Και όσον αφορά τους "παλιούς βινυλιάδες": Είδη προς εξαφάνιση είμαστε... don't worry.

Αυτά τα ολίγα και χωρίς παρεξήγηση.

:)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- τί γίνεται όμως στην περίπτωση ψηφιακώς επεξεργασμένου αναλογικού master ? . . .

- θεωρώ πως αναλογικό σήμα ακούμε τελικά ( είτε είναι τυπωμένο σε cd είτε σε βινύλιο ) με το δεύτερο να υπολείπεται σε δυναμικό εύρος , s/n , μπάσο , κλπ . . . λόγω περιορισμών του φορμά , ρία κλπ

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος