Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.027
Μου αρέσει η βεβαιότητά σου. Από αυτοπεποίθηση πάντως σκίζεις!!
Καλημέρα σας.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ακροατών, όπως φαίνεται ή όπως έχω καταλάβει, αν θέλετε.

Μια που πιστεύει ότι ο ήχος είναι μια απλή διαδικασία, που έχει σχέση με τη φυσική και τα μαθηματικά.

Και μια που πιστεύει οτι ο ήχος είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που ακουμπά τα σύνορα της μαγείας ή του ανεξήγητου.

Αυτός που ανήκει στην πρώτη ομάδα είναι απόλυτα σίγουρος για αυτά που λέει γιατί η επιστήμη έχει δουλέψει πριν από αυτόν για αυτόν.

Αυτός που ανήκει στη δεύτερη ομάδα δεν είναι σίγουρος ποτέ και για τίποτα, και όλα τα αναγάγει στη σφαίρα της φαντασίας, του αυτιού και του ανεξήγητου.

Εγώ ανήκω στη πρώτη ομάδα.

Πιστεύω απόλυτα ότι και οι εταιρίες εκεί ανήκουν. Απλά χρησιμοποιούν την επιστήμη και μέσω του marketing προσπαθούν να πουλήσουν το ανεξήγητο.
Και βέβαια όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα τα πάνε εξαιρετικά καλά.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εγώ ανήκω στν πρώτη ομάδα.
Το ξεραμε πριν μας το πεις.Πολλοι το λενε........... :p
Τωρα ποσοι απο την "πρωτη ομαδα" γνωριζουν τι εννοουν αυτοι που γνωριζουν τι λενε ειναι ενα θεμα.......

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στο 1 προς 1 το αναλογικό δεν έχει καμία τύχη, ανεξαρτήτου τιμής.
Νην εισαι τοσο σιγουρος.Εδω παντως ατομα της "πρωτης ομαδας" την πατησαν σε dbt , ουτε απο τον θορυβο επιφανειας δεν καταλαβαν οτι η "ψηφος" τους πηγε στο πικαπ...........και το εννοω αυτο

Last edited:

alexis

Reaction score
33.027
Νην εισαι τοσο σιγουρος.Εδω παντως ατομα της "πρωτης ομαδας" την πατησαν σε dbt , ουτε απο τον θορυβο επιφανειας δεν καταλαβαν οτι η "ψηφος" τους πηγε στο πικαπ...........και το εννοω αυτο
Δεν αμφιβάλω.
Παλιότερα η B&O είχε κάνει ένα blind test και έβαλε το νέο της ηχείο με τον νέο, τότε, κάθετο ακουστικό προτζέκτορα. Ακροατήριο διάφοροι ειδικοί του ήχου κλπ.
Όλοι πίστευαν ότι πίσω από την κουρτίνα ήταν φυσικά όργανα, μόλις όμως έφυγε η κουρτίνα και είδαν τα ηχεία, έπεσαν σαγόνια.

Reaction score
2.316
Νομιζω οτι δεν μπορει κανενας να αρνηθει οτι η ακροαση μουσικης ειναι μια διαδικασια που περιλαμβανει και συναισθημα.Δεν μιλαω για ιστοριες του στυλ αγγιζω το εξωφυλλο,μυριζω το εσωφυλλο κλπ .Μιλαω οτι βαζουμε να παιξει μουσικη για να φχαριστηθουμε.Με οποιο μεσο μας αρεσει.Σε μια τετοια διαδικασια δεν μπορει να ειναι βασικο επιχειρημα " ΤΟ ΣΩΣΤΟ " .Δεν γινεται.Το βασικο ειναι να μου αρεσει.Το ιδιο περιπου ειναι και με τους ανθρωπους. Βλεπεις μια γυναικα και σου αρεσει η οχι. Δεν βγαζεις ζυγαριες και μεζουρες. Και ανποδα στον αντρα ειναι σωστο να εχει μαλλια η οχι ? Αν οι γυναικες διαλεγαν με κριτηρια "ΤΟ ΣΩΣΤΟ" καποιοι δεν θα κανανε σεφτε.

A

AKARL

Guest
Και ανποδα στον αντρα ειναι σωστο να εχει μαλλια η οχι ? Αν οι γυναικες διαλεγαν με κριτηρια "ΤΟ ΣΩΣΤΟ" καποιοι δεν θα κανανε σεφτε.
Αφτό, τώρα, είναι μπηχτή για κάπχοιους γιατρούς από τη Νότιο Μακεδονία; :rolleyes: :whistling:

Χτύπημα κάτω από τη μέση! :banned:

alexis

Reaction score
33.027
Νομιζω οτι δεν μπορει κανενας να αρνηθει οτι η ακροαση μουσικης ειναι μια διαδικασια που περιλαμβανει και συναισθημα.Δεν μιλαω για ιστοριες του στυλ αγγιζω το εξωφυλλο,μυριζω το εσωφυλλο κλπ .Μιλαω οτι βαζουμε να παιξει μουσικη για να φχαριστηθουμε.Με οποιο μεσο μας αρεσει.Σε μια τετοια διαδικασια δεν μπορει να ειναι βασικο επιχειρημα " ΤΟ ΣΩΣΤΟ " .Δεν γινεται.Το βασικο ειναι να μου αρεσει.Το ιδιο περιπου ειναι και με τους ανθρωπους. Βλεπεις μια γυναικα και σου αρεσει η οχι. Δεν βγαζεις ζυγαριες και μεζουρες. Και ανποδα στον αντρα ειναι σωστο να εχει μαλλια η οχι ? Αν οι γυναικες διαλεγαν με κριτηρια "ΤΟ ΣΩΣΤΟ" καποιοι δεν θα κανανε σεφτε.
Και οι δυο πλευρές ακούνε "σωστά" σύμφωνα με αυτά που θέλουν. Απλά η μια πλευρά φτιάχνει τον ήχο με μηχανήματα και μετρήσεις και απολαμβάνει μια σωστή αναπαραγωγή σύμφωνα με τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει μια στουντιακή αναπαραγωγή, και η άλλη φτιάχνει το ήχο με το αυτί και απολαμβάνει αυτό που της αρέσει, σύμφωνα με ότι άκουσε. Δεν αλλάζει το μέγεθος της απόλαυσης. Ο ένας λιγότερο ο άλλος περισσότερο, ούτε ο ένας είναι δυστυχισμένος που ψάχνει το τέλειο και ο άλλος ευτυχισμένος που ακούει αυτό που του αρέσει. Και οι δυο αυτό που τους αρέσει ακούνε. Και οι δυο απολαμβάνουν τη μουσική το ίδιο.
Η διαφωνία είναι ότι ο ένας δεν συμφωνεί με το αυτί ως μέτρο αναφοράς, και ο άλλως δεν συμφωνεί με τις τεχνικές προδιαγραφές σαν μέτρο αναφοράς.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Και οι δυο πλευρές ακούνε "σωστά" σύμφωνα με αυτά που θέλουν. Απλά η μια πλευρά φτιάχνει τον ήχο με μηχανήματα και μετρήσεις και απολαμβάνει μια σωστή αναπαραγωγή σύμφωνα με τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει μια στουντιακή αναπαραγωγή, και η άλλη φτιάχνει το ήχο με το αυτί και απολαμβάνει αυτό που της αρέσει, σύμφωνα με ότι άκουσε. Δεν αλλάζει το μέγεθος της απόλαυσης. Ο ένας λιγότερο ο άλλος περισσότερο, ούτε ο ένας είναι δυστυχισμένος που ψάχνει το τέλειο και ο άλλος ευτυχισμένος που ακούει αυτό που του αρέσει. Και οι δυο αυτό που τους αρέσει ακούνε. Και οι δυο απολαμβάνουν τη μουσική το ίδιο.
Η διαφωνία είναι ότι ο ένας δεν συμφωνεί με το αυτί ως μέτρο αναφοράς, και ο άλλως δεν συμφωνεί με τις τεχνικές προδιαγραφές σαν μέτρο αναφοράς.
Δεν νομιζω οτι με τα τεχνικα διαφωνει κανενας.0μως flat response πχ εχει και ενα cd player 600 ετων..........

Reaction score
2.484
Δεν είναι το αυτί το μέτρο αναφοράς που αμφισβητείται. Το αυτί είναι τρομερό όργανο αναφοράς.

Το «ΕΓΩ» σαν μέτρο αναφοράς έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Αν προσθέσεις και την παράμετρο ΕΓΩ + follow the money .. πρόκειται περί χάους.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν είναι το αυτί το μέτρο αναφοράς. Το αυτί είναι τρομερό όργανο αναφοράς.

Και αυτο ομολογουμενως ισχυει για ολους .......ψηφιακους και αναλογικους.

A

AKARL

Guest
Και αυτο ομολογουμενως ισχυει για ολους .......
Περισσότερο όμως, και με τεράστια δγιαφορά, ισχύει για τους ποζεροχαλιεντάδες. Είναι όλα για το Θεαθήναι και την προσωπική προβολή και αυτεπιβεβαίωση, μέσω πανταχόθεν δημοσιοποιούμενης επιδεικτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που, ουσιαστικά, μουσική δεν ακούν.

Οι ορθολογιστές, από την άλλη πλευρά, έχουν και αυτοί τα κουσούρια και τα κολλήματά τους ΑΛΛΑ δεν το κάνουν για προβολή και επίδειξη. Φρονώ ότι το ισχυρότερο κίνητρό τους είναι η διάδοση του Ορθού Λόγου καθώς και η εφαρμογή των επιστημονικών ευρημάτων στα θέματα της αναπαραγωγής μουσικής με όρους υψηλής πιστότητας. Τώρα, γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό γι΄αυτούς δεν δύναμαι να καταλάβω.

Είναι η υψηλή πιστότητα conditio sine qua non για την απόλαυση της μουσικής γενικά; Κατά τη γνώμη μου όχι.

Είναι η υψηλή πιστότητα conditio sine qua non για την απόλαυση κάποιων συγκεκριμένων ειδών μουσικής; Αναμφίβολα ναι.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Last edited by a moderator:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Περισσότερο όμως, και με τεράστια δγιαφορά, ισχύει για τους ποζεροχαλιεντάδες. Είναι όλα για το Θεαθήναι και την προσωπική προβολή και αυτεπιβεβαίωση, μέσω πανταχόθεν δημοσιοποιούμενης επιδεικτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που, ουσιαστικά, μουσική δεν ακούν.

Οι ορθολογιστές, από την άλλη πλευρά, έχουν και αυτοί τα κουσούρια και τα κολλήματά τους ΑΛΛΑ δεν το κάνουν για προβολή και επίδειξη. Φρονώ ότι το ισχυρότερο κίνητρό τους είναι η διάδοση του Ορθού Λόγου καθώς και η εφαρμογή των επιστημονικών ευρημάτων στα θέματα της αναπαραγωγής μουσικής με όρους υψηλής πιστότητας. Τώρα, γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό γι΄αυτούς δεν δύναμαι να καταλάβω.

Είναι η υψηλή πιστότητα conditio sine qua non για την απόλαυση της μουσικής γενικά; Κατά τη γνώμη μου όχι.

Είναι η υψηλή πιστότητα conditio sine qua non για την απόλαυση κάποιων συγκεκριμένων ειδών μουσικής; Αναμφίβολα ναι.

Διαλέγετε και παίρνετε.
Καταλαβαινω το πνευμα σου αλλα το βρισκω καπως αυθαιρετο.Χαλιενταδες γνωριζεις οτι υπαρχουν και αναλογικοι και ψηφιακοι οπως επισης υπαρχουν και ψηφιακοι και αναλογικοι που μοιραζονται γνωσεις.Δεν υπαρχει νομισμα μιας μονον οψης πουθενα στη ζωη..........

alexis

Reaction score
33.027
Δεν είναι το αυτί το μέτρο αναφοράς που αμφισβητείται. Το αυτί είναι τρομερό όργανο αναφοράς.

Σωστό.

A

AKARL

Guest
Καταλαβαινω το πνευμα σου αλλα το βρισκω καπως αυθαιρετο.Χαλιενταδες γνωριζεις οτι υπαρχουν και αναλογικοι και ψηφιακοι οπως επισης υπαρχουν και ψηφιακοι και αναλογικοι που μοιραζονται γνωσεις.Δεν υπαρχει νομισμα μιας μονον οψης πουθενα στη ζωη..........
Καταρχάς, η διάκριση που κάνω είναι μεταξύ ποζεροχαλιεντάδων και ορθολογιστών όχι μεταξύ αναλογικόφρονων και πσηφιακόφρονων.

Οι ποζεροχαλιεντάδες είτε αναλογικόφρονες είτε πσηφιακόφρονες αποτελούν μια κατηγορία ... ουδεμία διάκριση κάνω μεταξύ τους.

Οι αναλογικόφρονες και οι πσηφιακόφρονες μουσικόφιλοι, στο βαθμό που ουσιαστικό μέλημά τους είναι η ακρόαση και η απόλαυση της μουσικής, καλώς κάνουν και προτιμούν το ότι προτιμούν.

Διάλογος περί του τι αρέσει, και γιατί, στον καθένα μας μπορεί να γίνεται αλλά οι πιθανότητες να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτά συμπεράσματα είναι ελάχιστες. Υπερισχύουν, όπως είναι άλλωστε και φυσικό, οι αντικειμενικές προτιμήσεις εκάστου.

Αντιθέτως, ο διάλογος περί του τι είναι σωστό και τι λάθος, σε θέματα αναπαραγωγής μουσικής με υψηλή πιστότητα, μπορεί να διεξαχθεί με αντικειμενικούς όρους και τα συμπεράσματα είναι δεδομένα και μη αμφισβητούμενα. Δγιαφωνεί κανείς;

Επαναλαμβάνω, όμως, κάτι: Είναι η υψηλή πιστότητα conditio sine qua non για την απόλαυση της μουσικής γενικά; Κατά τη γνώμη μου όχι.

Ελπίζω να είμαι αρκετά σαφής. :drinks:

Reaction score
34
Είσαι πηγή γνώσης. Γνήσιος αναλογικός.
:p
Ω, εισαι πολυ γλυκος, πιο γλυκος κι απ' το καζαν ντιπι του αγαπητου !!! :rolleyes:
:p

Θα τους ειχα στα ωπα ωπα τους πελατες , spotify απο κινητο θα ακουγαν οι τυχεροι.Απο bonamassa σε jack white και απο κει κατευθειαν ..dianna krall για χαλαρωση.:D Kαι παραγγελιες ρεμπετικα θα δεχομουνα.Αλλα δεν ειμαι ,εχασε ο κλαδος ενα σημαντικο update :D
Εισαι αλανι διαολε !!! :biggrin: :thumbsup:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
[QUOTE="AKARL, post:

Ελπίζω να είμαι αρκετά σαφής. :drinks:[/QUOTE]
Εισαι εισαι.
Απο την αλλη και ενας γνωστος μου που εγκατελειψε το πικαπ απο τοτε που παρουσιαστηκε το cd αυτοαποκαλειται ορθολογιστης επειδη απλα και μονον εγκατελειψε το πικαπ αλλα σημερα εχει ενα ψηφιακο συστημα των 250000 + κυριολεκτικα..........ορθολογιστης χαλιεντας ???

Last edited:

A

AKARL

Guest
Διάλογος περί του τι αρέσει, και γιατί, στον καθένα μας μπορεί να γίνεται αλλά οι πιθανότητες να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτά συμπεράσματα είναι ελάχιστες. Υπερισχύουν, όπως είναι άλλωστε και φυσικό, οι υποκειμενικές προτιμήσεις εκάστου.
Fixed...:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.038
Βλεπεις μια γυναικα και σου αρεσει η οχι. Δεν βγαζεις ζυγαριες και μεζουρες.
-Φίλε, η κοπέλα σου ειναι λίγο χοντρούλα.
-Όχι.

-Πως όχι, αφού ειναι 1.65 και 80 κιλά
-Εμένα μου φαίνεται όμορφη.

-Εσένα μπορει να σου αρέσει, με γεια σου με χαρά σου, αλλά είναι χοντρούλα.
-Όχι. Δεν είναι. Και να βρεις και συ μια ίδια, γιατι έτσι ειναι καλύτερες.

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas