Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
A

AKARL

Guest
Απο την αλλη και ενας γνωστος μου που εγκατελειψε το πικαπ απο τοτε που παρουσιαστηκε το cd αυτοαποκαλειται ορθολογιστης επειδη απλα και μονον εγκατελειψε το πικαπ αλλα σημερα εχει ενα ψηφιακο συστημα των 250000 + κυριολεκτικα..........ορθολογιστης χαλιεντας ???
Μρε Πιούρτονα, για να παραφράσω τον McLuhan, το μέσο ΔΕΝ είναι το μήνυμα.

Η μουσική είναι το μήνυμα. :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μρε Πιούρτονα, για να παραφράσω τον McLuhan, το μέσο ΔΕΝ είναι το μήνυμα.

Η μουσική είναι το μήνυμα. :)
Και γω αυτο λεω αλλα δυσκολευομαι να εξηγησω αυτο που θελω απο την στιγμη που εβαλες στην εξισωση τον "ορθολογισμο" :laugh:
[DOUBLEPOST=1529934317][/DOUBLEPOST]
-Φίλε, η κοπέλα σου ειναι λίγο χοντρούλα.
-Όχι.

-Πως όχι, αφού ειναι 1.65 και 80 κιλά
-Εμένα μου φαίνεται όμορφη.

-Εσένα μπορει να σου αρέσει, με γεια σου με χαρά σου, αλλά είναι χοντρούλα.
-Όχι. Δεν είναι. Και να βρεις και συ μια ίδια, γιατι έτσι ειναι καλύτερες.
Ποιος εφηυρε τις "σωστες" αναλογιες υψος και βαρος?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.054
Ποιος εφηυρε τις "σωστες" αναλογιες υψος και βαρος?
Δεν εχω ιδέα ποιος, αλλά ξέρω ποιες είναι.
Και δεν πρόκειται για απόλυτες τιμές φυσικά, αλλά για εύρος τιμών. Ψάξε το BMI index....

Μην ξεχνάς πως αυτο που έγραψα ηταν απάντηση σε άλλο μήνυμα, και είχε σκοπό να δείξει πως πέρα απο κάποια όρια ακόμα και οι άνθρωποι, πολύ δε περισσότερο τα μηχανήματα, είναι “εκτός”.

Η απόλυτη πεποίθηση μου είναι πως στην συντριπτική πλειοψηφία (ας πούμε πάνω απο 8 στα 10) των οικιακών συστημάτων ενισχυτή-ηχείου-χώρου που δεν έχουν μετρηθεί και δεν έχουν δεχτεί άλλη ακουστική φροντίδα πέραν της παντόφλας, η αναπαραγωγή είναι τόσο εξόφθαλμα εκτός αποδεκτών ορίων όπου καμία υποκειμενική μαρτυρία δεν έχει βαρύτητα. Μόνο κάποιοι εξαιρετικά τυχεροί εχουν σωστή αναπαραγωγή χωρίς παρέμβαση.

Δηλαδή παίζουν κουκουρούκου.

Οπότε και η άποψη που εκφράζουν ειναι κουκουρούκου. Και άμα άκουσαν και άλλο ενα κουκουρούκου σύστημα σε έναν φίλο, γίνεται κουκουρούκου στο τετράγωνο. Και αυτο το ονομάζουν εμπειρία. :p

Last edited:

T

Tadakis

Guest
Υπάρχουν 2 κατηγορίες ακροατών, όπως φαίνεται ή όπως έχω καταλάβει, αν θέλετε.

Μια που πιστεύει ότι ο ήχος είναι μια απλή διαδικασία, που έχει σχέση με τη φυσική και τα μαθηματικά.

Και μια που πιστεύει οτι ο ήχος είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που ακουμπά τα σύνορα της μαγείας ή του ανεξήγητου.

Υπάρχει μια κατηγορία ακροατών. Ακροατών. Αυτών που ακούνε μουσική. Τη μουσική που επέλεξαν. Τη μουσική που αγάπησαν. Τη μουσική που πλήρωσαν. Άκρως υποκειμενικό. Αυτή η κατηγορία καλώς η κακώς έχει άποψη. Μα σωστή μα λάθος. Έχει άποψη.

Οι 'ακροατές' που λες στη πρώτη κατηγορία που απαιτούν το σύστημα να φτύνει τη μουσική όπως ακριβώς είναι γραμμένη, χωρίς καμμία μα καμμία αλλαγή (πράγμα αδύνατο ούτως ή άλλως) ΔΕΝ ακούνε μουσική. ακούνε μηχανάκια. Και πάλι είναι οι ίδιοι που προτιμούν καμπύλες απόκρισης προσαρμοσμένες στα αυτιά σου (βλεπε ακουόραμα) και στο γούστο τους. Και συνήθως να βάζουν ή να βγάζουν bass/treble από μουσικό θέμα σε μουσικό θέμα. Γιατί έτσι είναι. τι να κάνουμε.

Μάλλον προσπαθείς να πεις και να κατηγοριοποιήσεις σε:

- αυτούς που ακούνε από συστήματα σωστά στημένα με σωστές προδιαγραφές και preferences σε λογικά επίπεδα
- αυτούς που ακούνε από (ακριβά ή φτηνά - δεν έχει να κάνει) συστήματα που είναι λάθος στημένα και με κακές προδιαγραφές

Καμμια σημασία δεν έχει η δεύτερη κατηγορία. Όλοι (και το 'χομπι' αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι) πασχίζουν για το πως θα καλυτερεύσουμε όχι το σύστημα αλλά τη μουσική εμπειρία (και εδώ μπαίνει το συναίσθημα, δίπλα στην προτίμηση). Να τα μπερδεύουμε αυτά σε μια κουβέντα βινυλίου, αναλογικού vs ψηφιακού κλπ. επίσης δεν έχει νόημα.

Reaction score
34
Είναι ωραίο να βλέπουμε το δίσκο να φέρνει βόλτες, δε λέω.
Αλλά ο πολύ Fremer κάνει κακό.

:drinks:
Με άλλα λόγια, αν σε κάποιον αρέσει να βλέπει το πικάπ, το βινύλιο να φέρνει βόλτες, την όλη εμπειρία βάλε βγάλε, κατέβασμα ανέβασμα κεφαλής, εικαστικά εξώφυλλα κλπ κλπ ...

Αν γουστάρει και εχει την ανάγκη να "ταξιδεύει" πίσω στα νιάτα του...

Αν ακούει βινύλιο γιατί το θεωρεί "καλύτερο" επειδή έτσι του είπαν, να τα πουλήσει όλα τώρα.

Αλλιώς αν συνεχίζει όπως πάει, στα 80+ του θα φωναζει τη ΔΕΗ να του βάλει κολόνα έξω από το μπαλκόνι για να (""""ακούει καλύτερα"""").
Καλημέρα σας.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ακροατών ....

Και μια που πιστεύει οτι ο ήχος είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που ακουμπά τα σύνορα της μαγείας ή του ανεξήγητου.

Αυτο ειναι που δημιουργει το ολο προβλημα. Ο συγκεκριμενος τροπος περιγραφης του αναλογικου ηχου αλλα και οσων ασχολουνται με ή και με τον αναλογικο ηχο. Περιγραφη με λιγη επαρση,λιγο χλευη, λιγη γελοιοποιηση, επειδη ... pdf. :idk:

Αν επειδη ... pdf, βγαζεις την πλειοψηφια μειομενης αντιληψης που απλα καθεται και κοιτα το βινυλιοποτηστηρι πως το λες, που αναπολει τα νειατα του και κολωνες της ...ΔΕΗ και οτι αλλο βοηθα τους χειτερς να οργιαζει η φαντασια τους και αγνοεις επιδεικτικα και επιλεκτικα τις πραγματικες αιτιες της συνειδητης στροφης του κοσμου που ασχολειται με την μουσικη και οχι με τα pdf και τα rt60 και επιλεγεις μονο να την χλευαζεις κανοντας αντιλογο τεχνοκρατικο απλως δικαιωνεις γιατι εγινε αυτο που εγινε πριν απο 15 και παραπανω χρονια με την καταρρευση του ντιτζιταλ.

Ομως, οφειλω να πω οτι στο παρακατω ποστ σου δειχνεις μια πολυ πιο ισορροπημενη προσεγγιση καταννοωντας η' τουλαχιστον δειχνοντας μια διαθεση να προσεγγισεις μερος του θεματος πολυ πιο διαλακτικα και χωρις αποχρωσεις κατι που φυσικα ειναι πολυ υπερ σου :thumbsup: σε σχεση με τα προηγουμενα ποστς τα οποια επαναλαμβανω πως ηταν τροφη για να βγουν τα πιο αγρια για το γλεντι. Αν ομως κανω λαθος και δεν το κανεις συνειδητα, δυστυχως βγαινει μια τετοια χροια, ακομα και εν αγνοια σου αλλα βγαινει. :unsure:

Προτεινω να μεινουμε σ' αυτο το υφος ανταλλαγης αποψεων οπως του παρακατω ποστ σου ακομα και αν υπαρχει αποκλιση 360 μοιρων, απλα προτεινω φυσικα.

Και οι δυο πλευρές ακούνε "σωστά" σύμφωνα με αυτά που θέλουν. Απλά η μια πλευρά φτιάχνει τον ήχο με μηχανήματα και μετρήσεις και απολαμβάνει μια σωστή αναπαραγωγή σύμφωνα με τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει μια στουντιακή αναπαραγωγή, και η άλλη φτιάχνει το ήχο με το αυτί και απολαμβάνει αυτό που της αρέσει, σύμφωνα με ότι άκουσε. Δεν αλλάζει το μέγεθος της απόλαυσης. Ο ένας λιγότερο ο άλλος περισσότερο, ούτε ο ένας είναι δυστυχισμένος που ψάχνει το τέλειο και ο άλλος ευτυχισμένος που ακούει αυτό που του αρέσει. Και οι δυο αυτό που τους αρέσει ακούνε. Και οι δυο απολαμβάνουν τη μουσική το ίδιο.
Η διαφωνία είναι ότι ο ένας δεν συμφωνεί με το αυτί ως μέτρο αναφοράς, και ο άλλως δεν συμφωνεί με τις τεχνικές προδιαγραφές σαν μέτρο αναφοράς.

PS: Τα τοσα μηδενικα και οι συγκεκριμενες επιλογες brand που χρησιμοποιηθηκαν για την συγκριση που κανατε ηταν σαν μην χωνευατε καθολου το αναλογικο, σοβαρολογω ... :)

Την καλησπερα μου και ακουτε και αγοραστε μουσικη, οχι αλλες συσκευες :thumbsup:

:drinks:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.583
- και πριν σωστό ήταν

- πχ : η υποκειμενική μου άποψη για τους Genesis είναι προς το αρνητικό( δεν με συγκινούν) , βάσει όμως της δουλειάς τους σε ποιότητα και ποσότητα, η αντικειμενική μου είναι θετική , αντιλαμβάνομαι δηλαδή το μέγεθος αυτής της μπάντας απλά δεν είναι του γούστου μου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.430
Δηλαδη παίζουν κουκουρούκου.

Οπότε και η άποψη που εκφράζουν ειναι κουκουρούκου. Και άμα άκουσαν και άλλο ενα κουκουρούκου σύστημα σε έναν φίλο, γίνεται κουκουρούκου στο τετράγωνο. Και αυτο το ονομάζουν εμπειρία. :p
Πρόσθεσε και ό,τι ακούν σε εκθέσεις.
Μεγάλη εμπειρία.
:D

αγνοεις επιδεικτικα και επιλεκτικα τις πραγματικες αιτιες της συνειδητης στροφης του κοσμου που ασχολειται με την μουσικη και οχι με τα pdf και τα rt60
:lolsign::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν εχω ιδέα ποιος, αλλά ξέρω ποιες είναι.
Και δεν πρόκειται για απόλυτες τιμές φυσικά, αλλά για εύρος τιμών. Ψάξε το BMI index....

Μην ξεχνάς πως αυτο που έγραψα ηταν απάντηση σε άλλο μήνυμα, και είχε σκοπό να δείξει πως πέρα απο κάποια όρια ακόμα και οι άνθρωποι, πολύ δε περισσότερο τα μηχανήματα, είναι “εκτός”.

Η απόλυτη πεποίθηση μου είναι πως στην συντριπτική πλειοψηφία (ας πούμε πάνω απο 8 στα 10) των οικιακών συστημάτων ενισχυτή-ηχείου-χώρου που δεν έχουν μετρηθεί και δεν έχουν δεχτεί άλλη ακουστική φροντίδα πέραν της παντόφλας, η αναπαραγωγή είναι τόσο εξόφθαλμα εκτός αποδεκτών ορίων όπου καμία υποκειμενική μαρτυρία δεν έχει βαρύτητα. Μόνο κάποιοι εξαιρετικά τυχεροί εχουν σωστή αναπαραγωγή χωρίς παρέμβαση.

Δηλαδη παίζουν κουκουρούκου.

Ενα καλο μηχανημα ειναι καλο μηχανημα ασχετα με τα προβληματα που μπορει να εχει ενας χωρος.Τωρα αν το RT60 ειναι αποδεκτο στο 0.35 και οχι συο 0.45 αυτο εχει να κανει με το ποιος το αποφασισε καπως οπως τις αναλογιες/υψος/βαρος ωστε μια γυναικα να θεωρειται οτι τα εχει "σωστα".Προφανως διοτι τα ρουχα στρωνουν πιο ομορφα σε ενα κορμι τετοιο παρα σε μια πιο "γεματη" γυναικα.

A

AKARL

Guest
- και πριν σωστό ήταν

- πχ : η υποκειμενική μου άποψη για τους Genesis είναι προς το αρνητικό( δεν με συγκινούν) , βάσει όμως της δουλειάς τους σε ποιότητα και ποσότητα, η αντικειμενική μου είναι θετική , αντιλαμβάνομαι δηλαδή το μέγεθος αυτής της μπάντας απλά δεν είναι του γούστου μου
Με άλλα λόγια προσδίδεις μια υποκειμενική διάσταση στην αντικειμενικότητα ή μια αντικειμενική διάσταση στην υποκειμενικότητα ... Cool and hyper Galactic! :thumbsup:

Όσον, δε, αφορά εις τους Genesis οι απόψεις μας μάλλον συμπίπτουν: Οι πρώτες τους δουλειές με τον Πέτρο Γαβριήλ με αρέζουν πολύ, όμως τις μετέπειτα, με αρχηγό τον Φίλο Κόλλινς, τις θεωρώ (υποκειμενικώς) ΓΤΠ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
Ενα καλο μηχανημα ειναι καλο μηχανημα ασχετα με τα προβληματα που μπορει να εχει ενας χωρος.Τωρα αν το RT60 ειναι αποδεκτο στο 0.35 και οχι συο 0.45 αυτο εχει να κανει με το ποιος το αποφασισε καπως οπως τις αναλογιες/υψος/βαρος ωστε μια γυναικα να θεωρειται οτι τα εχει "σωστα".Προφανως διοτι τα ρουχα στρωνουν πιο ομορφα σε ενα κορμι τετοιο παρα σε μια πιο "γεματη" γυναικα.
Το 0.35 και το 0.45 δεν ειναι τα προβλήματα. Μακάρι να μετρούσαν έτσι τα σπίτια όλων.
Το 0.6, 0.7 και το 1.0 όμως είναι.
Και αυτοί που το αποφάσισαν έχουν τα αντίστοιχα πτυχία.

Δεν ειναι τέχνη η αναπαραγωγή. Ειναι επιστήμη.

Η τέχνη ειναι η μουσική. Πρέπει να την σεβόμαστε αν την αγαπάμε όπως λέμε, και να μην της αλλάζουμε τα φώτα παίζοντας εκτός προδιαγραφών.

Παράδοξο: Αυτοί που συνήθως επικαλούνται την αγάπη προς την μουσική, ειναι αυτοί που την αναπαράγουν εκτός προδιαγραφών. :headbang:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Παράδοξο: Αυτοί που συνήθως επικαλούνται την αγάπη προς την μουσική, ειναι αυτοί που την αναπαράγουν εκτός προδιαγραφών. :headbang:
Ασχετο το ενα με το αλλο.Τη μουσικη οταν την αγαπας την απολαμβανεις και απο το κασετοφωνακι το φορητο.Αυτοι που αφηνεις να νοηθει οτι οντως αγαπανε την μουσικη ειναι οι μηχανακηδες προεκταση των οποιων ειναι και οι χαλιενταδες.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Αυτο ειναι που δημιουργει το ολο προβλημα. Ο συγκεκριμενος τροπος περιγραφης του αναλογικου ηχου αλλα και οσων ασχολουνται με ή και με τον αναλογικο ηχο. Περιγραφη με λιγη επαρση, λιγο χλευη, λιγη γελοιοποιηση, επειδη ... pdf. :idk:

...
... και πολύ (μα πολύ...) κλάμα όπως συνήθως, από διάφορα ολιγοφρενή ραδίκια (Copyright Costas Coyias), που μία τους θίξανε τις κουδουνίστρες τα Harbeth, την άλλη τους κοροϊδέψανε το σαβουρολαμπάτο με τα 5Watt, και την τρίτη κάτι τους είπανε για κάποια άλλη προέκταση του (μικροσκοπικού όπως φαίνεται :roflmao: ) ανδρισμού τους (αυτό δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα Dropper, είμαι σαφής). :p

Δε ντρέπεστε ρε;
Μεγάλοι άντρες (υποτίθεται ότι) είστε και κλαίτε σα γκόμενες...
Σας θίξανε το μηχάνημα και το γυρνάτε στο προσωπικό; :roflmao:
Pathetic... :p

...

Αν επειδη ... pdf, βγαζεις την πλειοψηφια ...
Πλειοψηφία; :roflmao:
Ρε μπας κι είσαι ο Σκαλούμπακας; :p

...

μειοωμενης αντιληψης ...
Έως και εντελώς ανύπαρκτης θα έλεγα, μ' αυτά που γράφετε και με τον τρόπο που τα γράφετε...:roflmao:

...

που απλα καθεται και κοιτα το βινυλιοποτηστηρι πως το λες, που αναπολει τα νειατα του και κολωνες της ...ΔΕΗ και οτι αλλο βοηθα τους χειτερς να οργιαζει η φαντασια τους και αγνοεις επιδεικτικα και επιλεκτικα τις πραγματικες αιτιες της συνειδητης στροφης του κοσμου που ασχολειται με την μουσικη και οχι με τα pdf και τα rt60 ...
... των χιπστεράδων... :roflmao:

... και επιλεγεις μονο να την χλευαζεις κανοντας αντιλογο τεχνοκρατικο ...
αντί π.χ. να κλαίει σα γκόμενα... :roflmao:

... απλως δικαιωνεις γιατι εγινε αυτο που εγινε πριν απο 15 και παραπανω χρονια με την καταρρευση του ντιτζιταλ.

...
Επαναλαμβάνω:
Ρε μπας κι είσαι ο Σκαλούμπακας; :roflmao:

...

Ομως, οφειλω να πω οτι στο παρακατω ποστ σου δειχνεις μια πολυ πιο ισορροπημενη προσεγγιση καταννοωντας η' τουλαχιστον δειχνοντας μια διαθεση να προσεγγισεις μερος του θεματος πολυ πιο διαλλακτικα και χωρις αποχρωσεις (???) κατι που φυσικα ειναι πολυ υπερ σου :thumbsup: σε σχεση με τα προηγουμενα ποστς τα οποια επαναλαμβανω πως ηταν τροφη για να βγουν τα πιο αγρια για το γλεντι. Αν ομως κανω λαθος και δεν το κανεις συνειδητα, ...
Λάθος κάνεις σε διαβεβαιώ... :roflmao:

...

σε σχεση με τα προηγουμενα ποστς τα οποια επαναλαμβανω πως ηταν τροφη για να βγουν τα πιο αγρια για το γλεντι...

...

δυστυχως βγαινει μια τετοια χροια, ακομα και εν αγνοια σου αλλα βγαινει. :unsure:
Άντε πάλι με τις χροιές... :roflmao:

...

Προτεινω να μεινουμε σ' αυτο το υφος ανταλλαγης αποψεων οπως του παρακατω ποστ σου ακομα και αν υπαρχει αποκλιση 360 μοιρων, απλα προτεινω φυσικα.
...
Λάθος έκανα...
Δεν είσαι ο Σκαλούμπακας, ο Τσίπρας είσαι... :roflmao:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.430
Ασχετο το ενα με το αλλο.Τη μουσικη οταν την αγαπας την απολαμβανεις και απο το κασετοφωνακι το φορητο
Ναι βρε, νταξ, ας την απολαμβάνουν. Αλλά γιατί να λένε ότι το κασετοφωνάκι το φορητό έχει πιο πολύ ψυχή και συναίσθημα (και άλλες βούρτσες) από την ορθή αναπαραγωγή του μουσικού αρχείου στο σπίτι μας; :lol::lol::lol::lol:

Δεν είσαι ο Σκαλούμπακας, ο Τσίπρας είσαι... :roflmao:
Μλκα μου βγήκε μύξα από το μάτι, τετχιο πνίξιμο καιρό είχα να πάθω, σε καλό σου..:lol::lol::lol::lol::lol:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αλλά γιατί να λένε ότι το κασετοφωνάκι το φορητό έχει πιο πολύ ψυχή και συναίσθημα.....
Δεν λενε για το κασετοφωνακι το φορητο :D

A

AKARL

Guest
Doc, έχεις γράπσει αλλού δγυό πολύ ωραία που με άρεσαν πολύ:

Αναρωτιέμαι πόσοι απο τους συμμετέχοντες στην συζήτηση θα δεχόντουσαν να μην βλέπουν καθαρά ή και καθόλου το κάτω 25% της τηλεόρασης-οθόνης τους σε μια ταινία. Τι θα λέγανε; πως εκεί είναι μόνο τα πόδια των ηθοποιών, δεν πειράζει αν δεν τα βλέπω, καταλαβαίνω τι γίνεται στην ταινία απο το πάνω μέρος της οθόνης, έτσι μου αρέσει, άποψη μου κτλ κτλ;
Εννοείται.
Οπως και στην ταινία, δεν χρειάζεται να βλέπεις τα πόδια του ηθοποιού, καταλαβαίνεις τι γίνεται απο τον κορμό.
Εκτός αν είναι καμιά γκομενάρα, όπου δεν βλέπεις τα ...bhutia :roflmao:
Η΄ αν βλέπεις μπάλα, όπου όταν θα χτυπάνε κόρνερ, θα βλέπεις ξαφνικά την μπάλα να εμφανίζεται απο το κάτω μέρος της οθόνης, χωρίς να βλέπεις ποιος το χτύπησε το κόρνερ.:gotcha:
Κατ' αρχάς αντιπαρέρχομαι τις πολλαπλές αναφορές στα πόδγια, κουσούρι του επαγγέλματος να υποθέσω... :D

Στα όσα λες παραπάνω έχεις το δίκιο σου, δε λέω.

ΑΛΛΑ υπάρχει ανταπάντηση. Δώσε βάση:

Άμα βλέπεις ποδόσφαιρο ή καμνιά τσόντα είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τι γίνεται με τα πόδγια, αν δεν τα βλέπεις χάνεις πολλά ... πως να το κάνουμε. :geek:

Αν, από την άλλη πλευρά, γουστάρεις Αγγελόπουλο, Γκοντάρ, Κιαροστάμι, Καρ Βάι κ.ο.κ. είτε βλέπεις τα πόδγια είτε δεν τα βλέπεις το ίδγιο κάνει .... ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.054
Αυτοι που αφηνεις να νοηθει οτι οντως αγαπανε την μουσικη ειναι οι μηχανακηδες προεκταση των οποιων ειναι και οι χαλιενταδες.
Όχι, δεν ήθελα να πω κάτι τέτοιο.
Απλως έχω βαρεθεί να ακούω ως δικαιολογία την αγάπη προς την μουσική, για την χρήση συστημάτων και χώρων εκτός προδιαγραφών.

Ειναι παράδοξο.

Αλλο να μην μπορεί κάποιος (πχ για οικονομικούς λόγους) να εχει κατι παραπάνω απο κασετοφωνάκι, και άλλο να πετάει χρήμα με τον κουβά αγνοώντας τις προδιαγραφές.

Ας δείξουν οι “λάτρες της μουσικής”, που μιλάνε για ρεαλισμό :p, τις βασικές μετρήσεις του χώρου τους, να δούμε και μεις πως βγάζουν συμπεράσματα για την ανωτερότητα του ενός μέσου απέναντι στο άλλο. (Ή καλωδίου, ενισχυτή, phono, κτλ)

Μεσα στις χαράδρες και τα βουνά +-7 db θα είναι οι περισσότεροι, βάζω στοίχημα. Κατά τα άλλα αγαπάμε την μουσική. Οταν η μια νότα ακούγεται 10db πιο δυνατά απο την διπλανή δεν μας πειράζει όμως έτσι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.430
είτε βλέπεις τα πόδγια είτε δεν τα βλέπεις το ίδγιο κάνει
Οκ, το ίδιο. Όχι ...καλύτερα να μη τα βλέπεις!

Πάρτ'αλλιώς: οκ, το ίδιο, να κι αν φαίνονται, να κι αν δε φαίνονται, αδιάφορο, όχι ...καλύτερα να μη φαίνονται!

:lolsign::lolsign::lolsign:

Τες πα, προσωπικώς, και με το συμπάθειο δηλαδή, να κι αν σου αρέσει έτσι, να κι αν σου αρέσει αλλιώς. Είχα γω ένα καημό τι σκατά σ'αρέσει, τι να σου πω, έχασα τον ύπνο μου! :lol::lol::lol:

Εδώ ούτε τι αρέσει σε μένα δε δίνω σημασία, θα δώσω σε σένα; Γιατί 'σαι'ευαισθητούλης; :gotcha:

Reaction score
4.986
Όλοι (και το 'χομπι' αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι) πασχίζουν για το πως θα καλυτερεύσουμε όχι το σύστημα αλλά τη μουσική εμπειρία

Δεν είναι το αυτί το μέτρο αναφοράς που αμφισβητείται. Το αυτί είναι τρομερό όργανο αναφοράς.

Το «ΕΓΩ» σαν μέτρο αναφοράς έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο
.

Και με αυτές τις δύο παρατηρήσεις μπορεί να κλείσει........

Reaction score
30.455
Αν, από την άλλη πλευρά, γουστάρεις Αγγελόπουλο, είτε βλέπεις τα πόδγια είτε δεν τα βλέπεις το ίδγιο κάνει .
Και πως θα δεις ρε χαμενε το Μετέωρο βήμα του πελαργού, αν δε βλέπεις τα ποδγια του;:p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όχι, δεν ήθελα να πω κάτι τέτοιο.
Απλως έχω βαρεθεί να ακούω ως δικαιολογία την αγάπη προς την μουσική, για την χρήση συστημάτων και χώρων εκτός προδιαγραφών.

Ειναι παράδοξο.

Αλλο να μην μπορεί κάποιος (πχ για οικονομικούς λόγους) να εχει κατι παραπάνω απο κασετοφωνάκι, και άλλο να πετάει χρήμα με τον κουβά αγνοώντας τις προδιαγραφές.

Ας δείξουν οι “λάτρες της μουσικής”, που μιλάνε για ρεαλισμό :p, τις βασικές μετρήσεις του χώρου τους, να δούμε και μεις πως βγάζουν συμπεράσματα για την ανωτερότητα του ενός μέσου απέναντι στο άλλο. (Ή καλωδίου, ενισχυτή, phono, κτλ)

Μεσα στις χαράδρες και τα βουνά +-7 db θα είναι οι περισσότεροι, βάζω στοίχημα. Κατά τα άλλα αγαπάμε την μουσική. Οταν η μια νότα ακούγεται 10db πιο δυνατά απο την διπλανή δεν μας πειράζει όμως έτσι;
Συμφωνουμε στο θεμα χωρου.Στο θεμα μηχανηματων εχω αλλη γνωμη.Αν ειναι κακα μηχανηματα θα ειναι και σε φροντισμενους και σε αφροντιστους χωρους,ειτε αν ειναι αναλογικα ειτε ψηφιακα.

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas