2.1 σε δικάναλο τελικό

Reaction score
28
Καλησπέρα παιδιά,

εχω ενα set Teac A-V3000P μαζί με τον τελικό Teac A-V3000M.

αυτή τη στιγμή εχω παρει την εξοδο pre απο τον προενυσχυτη και εχω παει στο τελικο.

PRE OUT

ΤΕΛΙΚΟΣ

Ηχεία έχω τα Audio Spectrum TLS-30 μαζι ενα sub Roister ενεργο 125.

Πως ειναι ο πιο σωστος τροπος να ενωσω και το sub με τα υπολοιπα;

μηπως απο το center out ή το rear out;

Μεχρι στιγμη απο τον τελικο παω στα ηχεία και το sub δεν ειναι ενομενο.

Ευχαριστώ

Reaction score
4.587
Εξαρτάται από τις εισόδους-εξόδους που έχει το sub. Αν για παράδειγμα έχει line in-out τότε το συνδέεις ανάμεσα στον προ και στον τελικό, από το pre out πας στο line in του sub κι από το line out του sub στο line in του τελικού. Πιο "σωστό" ίσως είναι να το συνδέσεις με διακλάδωση από το pre out του προ ώστε το σήμα που πάει στον τελικό και στα ηχεία να μην περνά από το cross του sub αλλά τότε θα είναι δυσκολότερο το "κούρδισμα".

Reaction score
28
το sub ειναι αυτο, ίσως βολευει η διακλαδωση καλυτερα ωστε να ανοιγω οποτε θελω το sub και η ενταση να ειναι κοινη με τα ηχεία. Βεβαια θελει καλο κούρδισμα.

Υπάρχει περίπτωση να υπαρχει απωλεια σηματος κατα τη διακλάδωση;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Και μετα μένει η ρύθμιση ....το δύσκολο κομμάτι

Reaction score
28
Θα ήθελα να καταλάβω βέβαια και στις δυο περιπτώσεις ποια τα pros and cons.

Διακλάδωση vs Line in Sub γιατί το ένα και όχι το άλλο

Reaction score
7.102
Διακλάδωση vs Line in Sub γιατί το ένα και όχι το άλλο
στη δευτερη περιπτωση,το σημα απο τον προενισχυτη περνα μεσα απο το κροσοβερ (ενεργο) του υπογουφερ και ,μιας και δεν μιλαμε και για κατι ιδιαιτερο ποιοτικα,θα εχεις χειροτερο αποτελεσμα απο οτι αν στειλεις απλα σημα στην εισοδο του υπογουφερ με διακλαδωτηρα.Βεβαια το ιδανικο θα ηταν να εχει διπλα preout ο προενισχυτης,γιατι και ο διακλαδωτηρας δε ειναι η βελτιση λυση,απλα ειναι καλυτερη απο την πρωτη. Στη πρωτη επιλογη τα ηχεια σου θα παιζουν fullrange,στη δευτερη μπορεις να κοψεις τις χαμηλες συχνοτητες. Αρχικα αυτο φαινεται καλο , αλλα λογω της ποιοτητας του υπογουφερ καλυτερα να επιλεξεις την διακλαδωση. Το συγκεκριμενο υπογουφερ το ειχα το 1998-1999 σε δικαναλο συστημα ,με ολοκληρωμενο τον audiolab 8000s και ηχεια mission 751 (μικρα ηχεια βασης). Ειχα κανει και τους δυο τροπους συνδεσεις και η πρωτη συνδεση ηταν εμφανως καλυτερη, παρολο που τα μικρα ηχεια επαιζαν fullrange.Απλα ηταν πιο ευκολη η συνδεση γιατι ειχα ολοκληρωμενο ενισχυτη με εξοδο προενισχυτη,οποτε δεν ειχα μπλεξει με διακλαδωτηρες κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas