Ανακαλωδίωση πικάπ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η επαγωγικοτητα δεν ενδιαφερει στην σχεδιαση των phono /φιλτρων αλλα δεν παυει απο του να ειναι ενα προβλημα/γεγονος στην σχεδιαση των κεφαλων κυριως ΜΜ που τελικα θα κληθει να αντιμετωπισει το phono.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το φόνο στειτζ και το καλώδιο φόνο, ιδανικά πρέπει να είναι XLR, για τους γνωστούς λόγους. Αν ξεκινάς με φόνο με RCA, ξεκινάς ήδη με λάθο
Θα συμφωνήσω απολύτως. Γιατί όμως η συντριπτική πλειονότητα των Phono διαθέτουν μόνο RCA; Λογω κόστους υλοποίησης μιας true balanced είσοδο και έξοδο, ή επειδή και τα πικάπ δίνουν μόνο έξοδο RCA, οπότε και οι κατασκευαστές προσαρμόζονται ανάλογα; Λίγα νομίζω δίνουν 5pin, ή XLR σύνδεση....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Γιατί όμως η συντριπτική πλειονότητα των Phono διαθέτουν μόνο RCA; Λογω κόστους υλοποίησης μιας true balanced είσοδο και έξοδο, ή επειδή και τα πικάπ δίνουν μόνο έξοδο RCA, οπότε και οι κατασκευαστές προσαρμόζονται ανάλογα;
Κύριε Νίκο μου, τί λέτε τώρα! Δηλαδή συμφωνείτε να κάνετε γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή και να ντύνεστε ωραία, και να πηγαίνετε στο θέατρο και στην όπερα και να χορεύετε στις διασκεδάσεις σας, αλλά ρωτάτε μήπως έχει δίκιο ο γείτονας, που είναι ένα ζώον 150 κιλών που πλένεται κάθε του αγίου λούτσου, ντύνεται με μπλουζάκι, σορτσάκι και σαγιονάρες και κάθε μέρα βλέπει ελληνικά σήριαλ τρώγοντας πίτσες;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αυτό που συζητάτε περί xlr, υποθέτω ότι έχει να κάνει μόνο με τη χρήση εξωτερικού phono stage. Αν κάποιος έχει τον κλασικό συνδυασμό πικάπ και προενισχυτή / ενισχυτή με ενσωματωμένο phono stage, τότε πάμε στη κλασική συνταγή του rca ( που ούτως ή άλλως, αυτό παρέχεται )? Επίσης, επειδή με ΜΠριζώσατε ατιμούτσικα, υπάρχει κάποιο σχέδιο για το πως θα στήσω το καπασιτόμετρο προκειμένου να μετρήσω τη χωρητικότητα του συνδυασμού καλωδίου και phono stage?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Κύριε Κώστα μου ( οι προσφωνήσεις μου θυμίζουν τα Κώστα μου, Ανδρέα μου, πίσω, στα τέλη της 10ετίας του '80), προτιμώ να ανήκω στην πρώτη κατηγορία κοινωνικής τάξης! Σε χάνω όμως λίγο...

Reaction score
240
ιδανικά πρέπει να είναι XLR, για τους γνωστούς λόγους. Αν ξεκινάς με φόνο με RCA, ξεκινάς ήδη με λάθος από τα αποδυτήρια..
Επειδή δεν το εχω ψαξει πολύ με τα xlr vs rca μπορεις να μου δωσεις μια βοηθεια..(αν και υποθετω ότι εχει να κανει πιο πολύ με την χωριτικοτητα..)

Τελως παντων...μιλωντας τεχνικα παντα η Ιδανικη Πηγη πρεπει να εχει Μηδενικη εσωτερικη Ωμικη & Επαγωγικη αντισταση ενώ το Φορτιο πρεπει να εχει Απειρη. Από'κει και επειτα αρχιζουν τα "αλατοπίπερα" μεχρι να πετυχουμε την ιδανικη γευση...
[DOUBLEPOST=1530696549][/DOUBLEPOST]
Κύριε Νίκο μου, τί λέτε τώρα! Δηλαδή συμφωνείτε να κάνετε γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή και να ντύνεστε ωραία, και να πηγαίνετε στο θέατρο και στην όπερα και να χορεύετε στις διασκεδάσεις σας, αλλά ρωτάτε μήπως έχει δίκιο ο γείτονας, που είναι ένα ζώον 150 κιλών που πλένεται κάθε του αγίου λούτσου, ντύνεται με μπλουζάκι, σορτσάκι και σαγιονάρες και κάθε μέρα βλέπει ελληνικά σήριαλ τρώγοντας πίτσες;
Αν αυτό τον ευχαριστει και τον κανει ευτυχισμενο χωρις να ενοχλεί κανεναν άλλον . τοτε δεν νομιζω να υπαρχει καποιο πρόβλημα.. Το μονο πρόβλημα είναι ότι σε τουτο τον κοσμο δεν υπαρχει τελειοτητα ...(σαν Ημίθεος θα το γνωρίζεις πολύ καλυτερα από μενα!)

Reaction score
6.236
Τι τρομερό θρεντ είναι αυτό; Ιερά εξέταση του Χάι φαι η αλλιώς "hi fi vs κανόνες της φυσικής". Α και που είστε. Πολλές φορές οταν ακούμε κάτι και δε μπορούμε να το εξηγήσουμε με τους κανόνες της φυσικης ρωτάμε κάποιο φυσικό ή μηχανικό να μας το εξηγησει. Δε τους κάνουμε επιθεση. Αυτά.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Τι τρομερό θρεντ είναι αυτό; Ιερά εξέταση του Χάι φαι η αλλιώς "hi fi vs κανόνες της φυσικής". Α και που είστε. Πολλές φορές οταν ακούμε κάτι και δε μπορούμε να το εξηγήσουμε με τους κανόνες της φυσικης ρωτάμε κάποιο φυσικό ή μηχανικό να μας το εξηγησει. Δε τους κάνουμε επιθεση. Αυτά.
Και θα πάρεις τη κλασική απάντηση: placebo. :p

Reaction score
30.455
Ροζ-λιλά ο @Zizik ,γκρι administrator ο @Costas Coyias ,άνεργος ο μοντ της καρδιάς μας...
Τι θα γίνει ρε παιδγιά....δε θα βγει καμιά ανακοίνωση στο "Ανακοινώσεις και θέματα λειτουργίας"?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μη το λες. O Bruno σε μια συνέντευξη είχε πει ότι δεν αμφισβητεί αυτά που ακουνε οι χαιενταδες. Τις εξηγησεις που δίνουν αμφισβητεί.
Ενας "χαιεντας η λοουεντας" δεν ειναι αναγκαιο να ξερει γιατι ακουει κατι που ακουει.Δεν ειναι ολοι engineers .Επειδη καποιος δεν ξερει γιατι υπαρχουν ακουστες διαφορες αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν διαφορες.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Πάντως, πραγματικά θέλω να μάθω που οφείλονται τα όσα ακούω / ακούμε. Κάποιοι κάτι πάνε να πούνε, αλλά προσωπικά πιο πολύ μπερδεύομαι και ρίχνω κανένα led zep να ξελαμπικάρω.
Υ.Γ. Μη με ξεχνάτε αν μπορείτε, με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τρόπος που θα μετρήσω τη χωρητικότητα γιατί έχω ρυθμίσεις στον προενισχυτή και τόσο καιρό δεν ήξερα πως να τις χρησιμοποιήσω. Θα μπορούσα βέβαια να ψάξω στον γκούγκλη, αλλά αφού φαίνεται να ξέρετε πως γίνεται η μέτρηση, ας πάρω κι εγώ λίγη μασημένη τροφή. :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κύριε Κώστα μου ( οι προσφωνήσεις μου θυμίζουν τα Κώστα μου, Ανδρέα μου, πίσω, στα τέλη της 10ετίας του '80), προτιμώ να ανήκω στην πρώτη κατηγορία κοινωνικής τάξης! Σε χάνω όμως λίγο...
Οι κεφαλες πικαπ δεν ειναι ουτε "balanced" ουτε "single ended" αλλα floating sources και ως εκ τουτου μπορουν να χρησιμοποιηθουν/αξιοποιηθουν και με τους δυο τροπους.Balanced ειναι κατι μεχρι το σημειο που το return ακουμπα στο ground.Στο δικο μου phono πχ που εχει rca εισοδους,σε κανενα σημειο του κυκλωματος το return δεν εχει επαφη με το ground.Στο phono σου το pin 1 στην εισοδο εχει επαφη με την γειωση του phono?
[DOUBLEPOST=1530701877][/DOUBLEPOST]
Πάντως, πραγματικά θέλω να μάθω που οφείλονται τα όσα ακούω / ακούμε.
Οτι ακουμε εχει την εξηγηση του τεχνικα.Αν τωρα ακουμε κατι η μια διαφορα που οντως ακουγεται αλλα δεν μπορουμε να την μετρησουμε,τοτε μετραμε λαθος πραγματα.:)

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Οι κεφαλες πικαπ δεν ειναι ουτε "balanced" ουτε "single ended" αλλα floating sources και ως εκ τουτου μπορουν να χρησιμοποιηθουν/αξιοποιηθουν και με τους δυο τροπους.Balanced ειναι κατι μεχρι το σημειο που το return ακουμπα στο ground.Στο δικο μου phono πχ που εχει rca εισοδους,σε κανενα σημειο του κυκλωματος το return δεν εχει επαφη με το ground.Στο phono σου το pin 1 στην εισοδο εχει επαφη με την γειωση του phono?
[DOUBLEPOST=1530701877][/DOUBLEPOST]
Οτι ακουμε εχει την εξηγηση του τεχνικα.Αν τωρα ακουμε κατι η μια διαφορα που οντως ακουγεται αλλα δεν μπορουμε να την μετρησουμε,τοτε μετραμε λαθος πραγματα.:)
Δε μπορώ να σου απαντήσω. Ίσως βλέποντας τις παρακάτω φωτό, να σε βοηθούσα.. 20180704_141430.jpg 20180704_141517.jpg
20180704_141430.jpg
20180704_141517.jpg

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν φαινεται Νικο.Αν μπορεις αφου ξεκουμπωσεις απο το phono τα καλωδια του πικαπ μετρησε απο το σημειο γειωσης του phono στο pin 1 του xlr input και δες αν υπαρχει επαφη.Το ιδιο και μεταξυ σημειου γειωσης και xlr pin 1 στην εξοδο του phono.
Θα ηθελα να ξερω επισης πως και τι συνδεσεις εχουν μεταξυ τους οι rca & xlr παραλληλες εξοδοι του πικαπ αλλα γι αυτο χρειαζεται να αποδυνδεσεις τα κλιπς της κεφαλης οποτε ισως να ειναι φασαρια αυτο.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Θα ηθελα να ξερω επισης πως και τι συνδεσεις εχουν μεταξυ τους οι rca & xlr παραλληλες εξοδοι του πικαπ αλλα γι αυτο χρειαζεται να αποδυνδεσεις τα κλιπς της
..τα RCA Παναγιώτη παίρνουν σήμα από τους δύο ακροδέκτες του XLR ( + - υποθέτω), του πικάπ, παράλληλα δηλαδή. Το έχω δει αυτό..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
..τα RCA Παναγιώτη παίρνουν σήμα από τους δύο ακροδέκτες του XLR ( + - υποθέτω), του πικάπ, παράλληλα δηλαδή. Το έχω δει αυτό..
Ναι αυτο το ξερω.Το τι εχει στα δυο pin 1 των xlr μεσα στο πικαπ θα ηθελα να ξερω και επισης η γειωση του βραχιονα που παει εσσωτερικα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ναι αυτο το ξερω.Το τι εχει στα δυο pin 1 των xlr μεσα στο πικαπ θα ηθελα να ξερω και επισης η γειωση του βραχιονα που παει εσσωτερικα
Πως να τα δω αυτά ρε φίλε; Δε μπορώ να ανοίξω το πικάπ..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πως να τα δω αυτά ρε φίλε; Δε μπορώ να ανοίξω το πικάπ..
Αν αποδυνδεσεις τα κλιπς της κεφαλης μπορεις να μετρησεις μεταξυ γειωσης και pin 1 των δυο xlr στο πικαπ.Το ιδιο μπορεις να μετρησεις στο phono σου αφου ξεκουμπωσεις τα xlr του πικαπ απο το phono

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Οκ. Να βρω πολύμετρο πρώτα!
[DOUBLEPOST=1530708484][/DOUBLEPOST]..τι θα διαπιστώσω ακριβώς κάνοντας αυτό Παγιώτη?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης