Nad 3045

Reaction score
28
Καλημέρα σε όλους,

έπεσε στα χέρια μου ο ενισχυτής του τίτλου.

Ενω δε μπορω να βρω πολλες λεπτομερεις για τον συγκεκριμένο, διαβαζω απίστευτα σχόλια..
Τον έχει κανεις απο εδω να μοιραστει την εμπειρια του;;

Ταυτόχρονα έχω έναν Nad 3020B που σκεφτομουν να τον κανω προενυσχιτη για τον 3045..
Τι λέτε;

Reaction score
7.100
Καλημέρα σε όλους,

Ενω δε μπορω να βρω πολλες λεπτομερεις για τον συγκεκριμένο, διαβαζω απίστευτα σχόλια..

Ταυτόχρονα έχω έναν Nad 3020B που σκεφτομουν να τον κανω προενυσχιτη για τον 3045..
Τι λέτε;

Ο 3020 ειναι καλυτερος ενισχυτης,αλλα εχει μικροτερη ισχυ απο τον 3045. Δοκιμασε να κανεις αυτο που λες (αν και δεν ξερω αν ο 3045 μπορει να δουλεψει σαν τελικος ενισχυτης,παρακαμπτωντας το προενισχυτικο του σταδιο,διαφορετικα δεν εχει νοημα να το κανεις). Τωρα για τα απστευτα σχολια που διαβαζεις.........εγω θα πω οτι οταν πριν πολλα χρονια (πολλα ομως,μιλαμε για το 1985) ειχα ακουσει τον 3030 (το αμεσως μικροτερο μοντελο απο τον 3045) σε σχεση με τον 3020,η διαφορα υπερ του δευτερου ηταν ευκολα αντιληπτη. Μην ξεχνας οτι μιλαμε για ενισχυτη 40 ετων και δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι ετσι και αλλιως.

Reaction score
28
είναι σε άψογη κατασταση, μονο τα vu έχουν ένα θέμα που πρεπει να φτιαχτεί.
Γενικά είναι πολυ ήσυχος ουτε χριτσ χριτσ οι διακόπτες ούτε τα κουμπια..

Θα συνδέσω τον 3020Β στο aux in του 3045.

Γενικα διάβασα απιστευτα σχόλια για το μοντέλο "φάντασμα" όπως τον αναφερουν πολλοι, μιας και δε κυκλοφορησε πολυ.

Μπορω να πω, πως πραγματικά είναι ένας πολύ ζεστός ενισχυτής με ένα πολυ ευγενικό ήχο (αν μπορω να το θέσω έτσι)

για τα λεφτα του πάντα..

Ο ανθρωπος στο link ποαραπανω έκανε κάτι και ήθελα τη γνώμη σας. Προφανώς ειναι άκυρο αλλα δε ξερω μηπως γίνεται; Να κανεις μπάνιο τον ενισχυτη;;;

Reaction score
30.455
Θα συνδέσω τον 3020Β στο aux in του 3045.
Δεν γίνεται έτσι σύνδεση προενισχυτή και τελικού.
Κάνοντας χρήση του aux in του 3045 ,δεν παρακάμπτεις το προενισχυτικό του στάδιο.
Ουσιαστικά θα πάρεις το προενισχυμένο σήμα του 3020 και θα το ρίξεις πάνω στον προενισχυτή του 3045....

Από ότι φαίνεται στη φωτογραφία ,ο 3045 δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τελικός ,μόνο ως ολοκληρωμένος.

Last edited:

Reaction score
7.100
Oπως τα λεει ο haris1308 και οπως υπεθεσα και εγω,αρα δεν εχει νοημα να το κανεις.Η σειρα αυτη ειχε κυκλοφορησει απο το 1978 και για 3 περιπου χρονια,αλλα η nad στη χωρα μας τοτε ηταν αγνωστη για τους περισσοτερους και μονο οι ψαγμενοι γνωριζαν για τον 3020. Ο 3020 ουσιαστικα ¨επισκιασε" ολα τα αλλα μοντελα ενισχυτων (εκτος απο τον μεγαλο της σειρας τον 3080) για αυτο και τα αμεσως επομενα μοντελα της εταιρειας, που κυκλοφορησαν το 1982,ειχαν την ιδια σχεδιαση στο σασσι με τον 3020.Θυμαμαι το πρωτο μοντελο της επομενης σειρας, το 3140 που ειχε σαρωσει στα τεστ εκεινη την εποχη. Τελος παντων,αν σου αρεσει ο ηχος του και ειναι σε αριστη κατασταση,στησε ενα δευτερο συστημα αλλα σε καμια περιπτωση μην αντικαταστησεις τον 3020.

Reaction score
1.147
Αυτό που ρωτάς για το ΄΄μπάνιο΄΄ γίνεται κατά κόρον σε συντηρήσεις -επισκευές επαγγελματικών μηχανημάτων που έχουν μαζέψει πολύ βρώμα από τα μαγαζιά που συνήθως βρίσκονται.
Αν γίνει με προσοχή και επιμελημένο στέγνωμα το αποτέλεσμα είναι καλό-εντυπωσιακό.

Reaction score
28
δε σκεφτομαι να αντικαταστησω τον 3020Β, απλα είναι λιγο μικρος για τα ηχεία που παιζει ένα set NM Aqoustics.

Για 200€ που πήρα τον 3045 νομίζω θα μπει σε 2ο συστημα μαζι με τα NM μόνος του..
και ο 3020B να παιξει με καποιο πιο μικρό ηχείο..
δηλαδη με νερό βρύσης τους πλένουνε;; άλατα, χλώρια κλπ;, δεν επιρεαζουν ;

εγω θα δισταζα να κανω κατι τέτοιο..

Reaction score
1.147
Σαπούνι για πιάτα και νερό ,βούρτσακι για δόντια και καλό στέγνωμα μετά.
Είναι όμως τόσο βρώμικος που δεν καθαρίζει με στεγνό πινέλο και φύσημα ;

Reaction score
28
Άνοιξα τον ενιςχυτη και πεντακάθαρος μεσα για τα χρονάκια του. Ηταν σε βιβλιοθήκη καπως κλειστός και προστατευμένος γί αυτο μαλλον..

Γραφετε πως ο 3020B ειναι καλύτερος αλλα μια κουβέντα που έκανα με άνθρωπο που τον αγόρασε καινούργιο το 1988 περίπου, μου είπε πως τα ελληνικά περιοδικά και οι αρθρογράφοι οι τότε γράφαν κυρίως για αυτόν που ειναι αναμφίβολα πολυ καλός της εποχής του..

Μήπως τότε που οι πληροφορίες ηταν περιορισμένες ο κόσμος περιοριζόταν στην άποψη των 2-3 αρθρογράφων και εισαγωγέων;;

Ο 3045 ειναι πιο παλιός απο τον 3020B;

Reaction score
7.100
Ειναι ελαχιστα παλιοτερος.1-2 χρονια το πολυ,απλα ο 3020 ειναι σχεδιαση του Bjorn Erik Edvardsen και δεν ειναι τυχαια η τεραστια επιτυχια που σημειωσε και φυσικα το οτι παραμενει ενα κλασσικο κομματι στην ιστορια του hi-fi.Τον 3045 δεν τον θυμαται κανεις,γιατι πολυ απλα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο(αν και πολυ καλος σε σχεση με τον ιαπωνικο ανταγωνισμο της εποχης).
Το να τον αγορασε καινουργιο το 1988 μου φαινεται πολυ περιεργο μιας και ο 3045 ειχε σταματησει να παραγεται απο το 1981.Μπορει να ειχε ξεμεινει κανενα κομματι φυσικα,αλλα οκ....ετσι και αλλιως δεν εχει και πολλη σημασια,τι 40 ετων τι 30?
Οι ανθρωποι του ειδικου τυπου γραφουν κυριως για συσκευες, που εχουν επιτυχια και ξεχωριζουν και καλα κανουν δηλαδη και μην ξεχναμε οτι στη χωρα μας τοτε (αλλα και τωρα),δοκιμαζουν συσκευες για τις οποιες ακουν καλες φημες κυριως.

Reaction score
28
Συγνώμη δε διευκρίνισα σωστά. Τον 3020B αγόρασε καινούργιο και εχει μέχρι και σήμερα..

Δηλαδή ο 3045 ειναι made in Japan?

Είχα την εντύπωση πως ο 3045 ειναι ένας αναβαθμισμένος 3020

Reaction score
30.455
Δηλαδή ο 3045 ειναι made in Japan?
Taiwan σύμφωνα με τη φωτογραφία της πλάτης του που ανέβασα παραπάνω.
Αλλά αφού λες πως τον έχεις στα χέρια σου ήδη, δεν μπορείς να δεις που είναι φτιαγμένος;
[DOUBLEPOST=1530968258][/DOUBLEPOST]
Για 200€ που πήρα τον 3045
Πολλά λεφτά νομίζω ρε αδερφέ...

Reaction score
7.100
Οχι o 3045,ηταν απο προηγουμενη σειρα που ειχε κυκλφορησει το 1978,ο 3020 ηταν το πρωτο μοντελο απο μια νεα σειρα ενισχυτων,για αυτο και το διαφορετικο σασσι (μικροτερο,ολο μεταλλικο και οχι με ξυλινα πλαινα ντυμενα με αυτοκολλητο),διαφορετικο χρωμα κλπ. Απλα επρεπε να παρει καποιο κωδικο και πολυ απλα τον ονομσαν 3020 (το 20 απο την ισχυ του και το 30 απο τον κωδικο των ενισχυτων της εταιρειας...ακομα και σημερα οι ολοκληρωμενοι της ξεκινουν με το νουμερο 3)
Δεν θελω να σε στεναχωρησω και εγω ,αλλα τα 200 ειναι πολλα χρηματα για ενισχυτη 40 ετων και οχι κατι το ιδιαιτερο.

D

Dimkal

Guest
Καλημέρα σε όλους,

Τι λέτε;
Ο 3020 είναι μοντέλο 1980 το είχα φοιτητής κάπου το 1985 επάνω σε εκείνα τα φτηνά αλλά καλά advent ηχεία.
Ομως μετά τόσα χρόνια δεν ξέρω αν μπορεί να παίζει τόσο καλά λόγω πυκνωτών κλπ γήρανσης .
Για μένα πούλησε και τους δύο και πάρε κάτι δεκαετίας 1990

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas