Εξανθημα απο ρολοι χειρος.

Reaction score
5.879
Παιδες οπου και να εψαξα δεν βρηκα μια σαφη απαντηση.

Περσι εδωσα στον γιο μου ενα ρολοι Nautica Τitanium οπου ειχα.

41T4j4V1fUL._UY445_.jpg

Για αρκετους μηνες που το φορουσε ηταν ολα ενταξει. Μετα μου ειπε οτι στο σημειο κατω απο το ρολοι εβγαλε ενα εξανθημα σα καψιμο. Του ειπα να το βγαλει μεχρι να περασει. Μετα απο καμμια 20αρια ημερες,οπου το εξανθημα εφυγε,το ξανα φορεσε. Παλι για λιγους μηνες ηταν ολα καλα,μεχρι που ξαναεμφανιστηκε το εξανθημα

Απο τοτε δεν το ξαναφορεσε. Μου ζητησε και του πηρα ενα καινουργιο Casio που του αρεσε.

Screenshot_1.jpg

3 μηνες το φοραει,οπου προχθες παλι στο ιδιο σημειο εμφανιστηκε το ιδιο εξανθημα. Ψαχνοντας στο νετ δεν βρηκα καποιο αντιστοιχο θεμα,ωστε να δω τι συμβαινει.

Το μονο θεμα για εξανθηματα που βρηκα ειναι για τα διαφορα κοσμηματα,και καποιος εγραφε για εξανθημα απο ρολοι με λουρακι.

Διαβαζοντας περισσοτερα για την κατασκευη των ρολογιων διαβασα οτι δεν ειναι πληρως ανοξειδοτα,αλλα περιεχουν και νικελιο.

Να τον παω σε ενα δερματολογο η αλλεργιολογο να παρω μια γνωμη?

Το περιεργο ειναι οτι δεν βγαζει παντα το εξανθημα.

Reaction score
3.486
Ξεκινά καλύτερα από δερματολόγο και αυτός θα σε κατευθυνει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.674
Πολύ πιθανό να είναι από το νικέλιο ή και από το χρώμιο που περιέχουν όλα τα ανοξείδωτα.
Δεν είναι όλες οι επιδερμίδες το ίδιο.

Θυμάμαι που κάποιος φίλος είχε αγοράσει κάλτσες φτηνές κινέζικες, με χρώματα τοξικά που είναι πολύ φτηνά.
Ότι οικολογικό είναι ακριβότερο.
Και μόλις τις φορούσε κοκκίνιζαν τα πόδια του λες και είχε εγκαύματα.

Reaction score
5.879
Παντως αυτο που προσεξα ειναι μαλλον απο το καπακι του ρολογιου ολη η δουλεια,και οχι απο την κασα,γιατι το εξανθημα ειναι στρογγυλο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Διαβαζοντας περισσοτερα για την κατασκευη των ρολογιων διαβασα οτι δεν ειναι πληρως ανοξειδοτα,αλλα περιεχουν και νικελιο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel
https://el.wikipedia.org/wiki/Ανοξείδωτος_χάλυβας

Ανοξείδωτο: ο σίδηρος (με τον άνθρακα για να ονομάζεται ατσάλι) έχει πάντοτε προσμείξεις. :) Το "πλήρως ανοξείδωτο" δεν σημαίνει τίποτα.
Για να ονομάζεται ανοξείδωτο το ατσάλι απαιτείται 10,5% χρώμιο κατ' ελάχιστο και διάφορα άλλα μέταλλα όπως νικέλιο, μολυβδαίνιο, μαγγάνιο.

Δοκιμάστε συχνό σαπούνισμα του ρολογιού. ;)

Reaction score
27.116
ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΑ.

ΕΠΙΣΗΣ....

ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΑΣΕΛΕ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.658
Από το link του spylab:

Το νικέλιο είναι η συχνότερη αιτία πρόκλησης της αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής.

Το νικέλιο υπάρχει σε μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε είδη

ένδυσης, κοσμήματα, ρολόγια, στηθόδεσμους, σκελετούς γυαλιών και πολλά άλλα αντικείμενα.

Reaction score
7.089
μηπως πιο απλα,οταν παρουσιαζει το εξανθημα ειναι και πιο ζεστος ο καιρος και απλα ιδρωνει το σημειο επαφης (γιατι προφανως δεν αεριζεται) .Δοκιμασε να του παρεις ενα λουρακι με μικρες τρυπιτσες ή χαλαρωσε λιγο το μπρασελε για να μην ειναι σφιχτο στο χερι του παιδιου.

Reaction score
393
Κακή ποιότητα μπρασελέ, μου συνέβη κάτι αντίστοιχο με SEIKO, απλώς αλλάξε το.

Reaction score
5.879
Κακή ποιότητα μπρασελέ, μου συνέβη κάτι αντίστοιχο με SEIKO, απλώς αλλάξε το.
Μα το εξενθημα εμφανίζεται στο κάτω μέρος του.ρολογιου.Τι καπάκι του.μηχανισμου κάνει την δουλειά.
[DOUBLEPOST=1531642919][/DOUBLEPOST]
Αφήστε καλύτερα τα πλυσίματα και απλά ξεκινήστε τους γιατρούς.
Είναι οι αρμόδιοι να σας απαντήσουν και να σας πουν ακριβώς τι γίνεται .
Έκλεισα ραντεβού.με δερματολόγο για Τέταρτη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.321
Από το link του spylab:
Το νικέλιο είναι η συχνότερη αιτία πρόκλησης της αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής.
Το νικέλιο υπάρχει σε μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε είδη

ένδυσης, κοσμήματα,
ρολόγια, στηθόδεσμους, σκελετούς γυαλιών και πολλά άλλα αντικείμενα.
:p:D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός οτι το είχε πάθει γνωστός που φορούσε το (καλής εταιρείας) ρολόι του πάντα, χωρίς να το βγάζει ούτε στο μπάνιο ούτε όταν κοιμόταν.
Όταν το έβγαλε... :o

το εξανθημα ειναι στρογγυλο.
Μόνο το στρογγυλό (ή με άλλο σχήμα) καπάκι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το δέρμα.
Μπορεί να είναι σφιχτό και να μην μετακινείται κάπως ώστε να αερίζεται.

Αν συμβαίνει μετά απο μήνες και μόνο καλοκαίρι, τι άλλο απο το προφανές να πει ένας δερματολόγος; :rolleyes:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Κι άλλα πράγματα εκτός απο το πόσο σφιχτά είναι ρυθμισμένο επηρεάζουν τον αερισμό της επιφάνειας επαφής. Οι τρίχες και το πόσο ή πόσο συχνά ιδρώνει.
Την ίδια επαφή στο δέρμα έχει το ρολόι ενός αρκούδου με έναν ξυρισμένο; :p

Όταν φορούσα όλη μέρα ρολόι στη θάλασσα χωρίς ξέβγαλμα, κάτι που έκανα συστηματικά επι πολλά χρόνια, μετά απο μερικές μέρες αισθανόμουν ευαισθησία κι ερεθισμό. Περνούσε με 1-2 μέρες συχνό τοπικό ξέβγαλμα.

Reaction score
7.089
Ουτε εγω το βγαζω ποτε. Δεν εχω κανενα θεμα με εξανθηματα...
Γιαννη δεν εχουμε ολοι το ιδιο δερμα,αλλοι πχ κατακαιγονται ακομα και με 5 λεπτα ηλιοθεραπεια και αλλοι καθονται ωρες και μετα απο μια εβδομαδα θυμιζουν τον Οφορικουε και αυτα χωρις το παραμικρο καψιμο (ασχετα αν μετα απο μερικα χρονια παθουν καρκινο στο δερμα).Το ιδιο και με τις τροφες,πολλοι εχουν ευαισθησια σε καποιες τροφες (αυγο κλπ) και παρουσιαζουν εκζεμα.Μηπως το παιδι ειχε τετοιο θεμα μικρο? Γενικα μηπως εχει ευαισθητο δερμα,αν ειναι ετσι ψαξτο γενικοτερα και για σαμπουαν,σαπουνια,αφρολουτρα,καποια συνθετικα ρουχα κλπ.

Reaction score
5.879
(αυγο κλπ) και παρουσιαζουν εκζεμα.Μηπως το παιδι ειχε τετοιο θεμα μικρο?
Ναι Τασο! Οταν ειπε ο παιδιατρος να του δωσουμε αυγο για πρωτη φορα,επαθε αλλεργικο σοκ.Το παιδι παραμορφωθηκε τελειως.
Για λιγο και το χαναμε.....προλαβα στο τσακ,ειμουν σπιτι με ρεπο.

Μολις εφτασα στο νοσοκομειο επεσαν 10 γιατροι επανω του. Δεν θελω να το θυμαμαι. Μεχρι περσι δεν ετρωγε τιποτα οπου ειχε αβγο μεσα. Γινανε παλι εξετασεις και ο γιατρος που το παρακαλουθουσε μας εδωσε το ΟΚ στα 14. Το ξεπερασε και τρωει κανονικα τωρα ενα χρονο χωρις θεμα.

Μια χρονια ειχε και αλλεγια στο πευκο,αλλα δεν ξανα ειχε ενοχληση.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut