xxx or not?

Reaction score
7.068
Πιστεύω ότι δεν με έχει βαρέσει πολύ η ζέστη, αλλά...
Έχω πυρώσει grand με 1-2 μηχανάκια.
Αφενός όμως ότι δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία με τέτοιας αξίας ηχοσυστήματα
και αφεταίρου ότι το κονδύλι είναι αρκετά μεγάλο θα ήθελα λίγο να το συζητήσουμε και ας με ξενερώσετε και ας μου φύγει η κάψα:D
Πες ότι κλείνω τα 48 σε λίγο, πες ότι το βλέπω σαν επένδυση, πες ότι μου αρέσει να ακούω και με τα μάτια, πες ότι θες, όλες οι απόψεις θα αξιολογηθούν δεόντως.
Επίσης μεγάλη βοήθεια θα είναι ( σε περίπτωση που παρθεί απόφαση ) κάποια ηχεία που θα ήταν η ιδανική επιλογή για αυτά τα μπριγκιμπρίκια :
- mc 22 pre amplifier
- mc 275 power amplifier

Υ.Σ.
Το τελευταίο set up που είχα σε δικάναλο είναι :
- high fidelity philips laboratories pre-amplifier 572 22AH572
- phase linear 400 series two power-amplifier
- acoustic energy aelite 3 , ηχεία με καλές μονάδες σχετικά.

Για πάμε!! :drinks:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με κλειστα μάτια...
χωρίς ακρόαση...
για παντα μαζι τους.

Ειχα την ευκαιρια να ακουσω προσφατα σε φιλο τα παλια esl με λαμπατο και πραγματικα ειναι απο τις περιπτωσεις που μενεις με τετοια συστηματα.....για παντα μαζι τους.Απλα δεν ασχολεισαι ξανα με μηχανηματα.

D

deleted user 10898

Guest
Αν είχα χώρο δεν θα τα έδινα ποτέ.
Με nelson pass και φυσικά με ύψιλον ο καλύτερος ηχος που είχα. Φυσικά χωρίς έκταση και δυναμικά των ενεργων.

Reaction score
7.068
Με κλειστα μάτια...
χωρίς ακρόαση...
για παντα μαζι τους.

Δηλαδή είμαι σε καλό δρόμο;
Να μη πάω σε γιατρό να με εξετάσει; ( για τα ενισχυτικά λέω ).
Για ηχεία βλέπουμε....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με nelson pass και φυσικά με ύψιλον ο καλύτερος ηχος που είχα. Φυσικά χωρίς έκταση και δυναμικά των ενεργων.
Ο φιλος μου πειραματιζεται τωρα με δυο subs.Οι πρωτες ενδειξεις ειναι θετικες οσον αφορα τα χαμηλα.Μεσαιες και ψηλες ηταν ηδη πολυ καλες ως συνηθως με αυτα τα ηχεια.

Reaction score
5.624
Η McIntosh και ελαχιστες αλλες εταιριες φτιαχνουν ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.........
Παρτους με κλειστα ματια.

Reaction score
208
Η McIntosh και ελαχιστες αλλες εταιριες φτιαχνουν ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.........
Παρτους με κλειστα ματια.
Ίσως και με κλειστά αυτιά θα ήταν καλύτερα. Πάντως ένα μίνι review για τον MC-275 θα βρείτε εδώ

http://select45rpm.com/pages/hifi/hifi-blog2.html

στο τέλος της ιστοσελίδας
[DOUBLEPOST=1532243140][/DOUBLEPOST]
Δεν ειναι αντίφαση αυτη η πρόταση;
προφανώς και είναι αντίφαση, η οποία για τους γνωρίζοντες μεταφράζεται και ως ακολούθως : για παθητικό σύστημα είναι καλό, αλλά σε σχέση με ενεργό δεν φτάνει ούτε το μικρο του δακτυλάκι ....

Last edited:

Reaction score
5.624
Ίσως και με κλειστά αυτιά θα ήταν καλύτερα. Πάντως ένα μίνι review για τον MC-275 θα βρείτε εδώ

http://select45rpm.com/pages/hifi/hifi-blog2.html

στο τέλος της ιστοσελίδας
[DOUBLEPOST=1532243140][/DOUBLEPOST]
προφανώς και είναι αντίφαση, η οποία για τους γνωρίζοντες μεταφράζεται και ως ακολούθως : για παθητικό σύστημα είναι καλό, αλλά σε σχέση με ενεργό δεν φτάνει ούτε το μικρο του δακτυλάκι ....
Αν διαβαζει καποιος μονο τα τεχνικα χαρακτηριστικα μπορει να εκφερει τετοιες αποψεις για τετοιου μεγεθους εταιριες.
ο κυριος παρακατω και διαβαζει και μετραει και γραφει την αποψη του.

https://www.stereophile.com/tubepoweramps/mcintosh_mc275_power_amplifier/index.html

Για να κλεισω θα ημουν ευτυχης αν ακουγα καποιο ενεργο συστημα και μου επεφταν τα σαγονια σε σχεση με το παθητικο που εχω το οποιο αποτελειται απο εναν τελικο bryston ηχεια b&w 805n pc για πηγη και μια καρτα ηχου focusrite firewire.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οσοι σας διαβαζουν θα νομιζουν οτι ενα συστημα με παθητικα ηχεια συγκρινομενο με ενα με ενεργα θα ακουγεται σκ@τ@..........μα ελα "δυστυχως" που δεν ειναι............Και ετσι πληροφοριακα ακουσες καμια φορα το esl ? Ισως καταλαβαινες ποσα αλλα στοιχεια υπαρχουν στον ηχο που πολλοι ουτε καν το καταλαβαινουν.......

Reaction score
208
Οσοι σας διαβαζουν θα νομιζουν οτι ενα συστημα με παθητικα ηχεια συγκρινομενο με ενα με ενεργα θα ακουγεται σκ@τ@..........μα ελα "δυστυχως" που δεν ειναι............Και ετσι πληροφοριακα ακουσες καμια φορα το esl ? Ισως καταλαβαινες ποσα αλλα στοιχεια υπαρχουν στον ηχο που πολλοι ουτε καν το καταλαβαινουν.......
όποιος έχει ακούσει ενεργό σύστημα (εννοώ με κανονικό ενεργό κροςς και ξεχωριστούς τελικούς για κάθε συχνότητα) μπορεί εύκολα να στο επιβεβαιώσει. Καταλαβαίνω βέβαια το κώλυμα η την αγάπη για κάποια μηχανήματα, και εγώ στο hobby είμαι, αλλά η στεγνή πραγματικότητα είναι άλλου. Για το πόσα άλλα στοιχεία υπάρχουν στον ήχο του esl είμαι σίγουρος για αυτό μιας και υπάρχουν ενδιάμεσα τα παθητικά κροςς

Reaction score
5.624
απο σοβαρα ενεργα εχω ακουσει meyer δεν θυμαμαι μοντελο αλλα με δυο τελικους το καθε ενα στην πλατη του με10 ιντσες woofer και tweeter 2 ιντσων τιτανιου το οποιο ειναι οτι καλυτερο μου εχει μεινει στα αυτια μου ως ενεργο, εχω ακουσει atc scm 300 και διαφορα genelec και jbl σε studio λογο παλαιοτερης δουλειας. Καλα ειναι για την δουλεια που προοριζονται, Προσωπικα προτιμω τα οικιακα συστηματα για πολυωρες ακροασεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
όποιος έχει ακούσει ενεργό σύστημα (εννοώ με κανονικό ενεργό κροςς και ξεχωριστούς τελικούς για κάθε συχνότητα) μπορεί εύκολα να στο επιβεβαιώσει. Καταλαβαίνω βέβαια το κώλυμα η την αγάπη για κάποια μηχανήματα, και εγώ στο hobby είμαι, αλλά η στεγνή πραγματικότητα είναι άλλου. Για το πόσα άλλα στοιχεία υπάρχουν στον ήχο του esl είμαι σίγουρος για αυτό μιας και υπάρχουν ενδιάμεσα τα παθητικά κροςς
Λες να μην ακουσαμε ;Δεν μου απαντησες ομως αν ετυχε να ακουσεις το esl

Reaction score
523
Ειναι αστειο να νομιζετε οτι παθητικα συστηματα δεν εχουν έκταση η δυναμικα...απλα αστειο...

Reaction score
208
Καταρχην οταν λεκαι εγω ακούω και με τα ενεργα (με μπερυ κροςς) και με παθητικά συστήματα, και μερικά παθητικά είναι πολύ καλά, αλλα η πραγματικοτητα ειναι πως τα ενεργά υπερέχουν απο κάθε πλευρά.
Λες να μην ακουσαμε ;Δεν μου απαντησες ομως αν ετυχε να ακουσεις το esl
Γιατί θα πρέπει να ξοδεύω το χρόνο και τα χρήματα μου σε λύσεις που είναι τεχνικά και ακουστικά δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με ένα ενεργό σύστημα? η λογική σου μου θυμίζει οπαδό ομάδας ....
προφανώς έχω και παθητικό σύστημα λόγω της ευκολίας χρήσης του, αλλά όταν έρχεται η ώρα των σοβαρών ακροάσεων το ενεργό είναι αλλού

Reaction score
165
Καλημέρα σας. Η διατύπωση του Vet , με βρίσκει αλληλέγγυο.
Κύριε Theos μήπως σας είναι εύκολο να μου πείτε το ενεργό σύστημα με το οποίο κάνετε ακροάσεις;
Ευχαριστώ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καταρχην οταν λεκαι εγω ακούω και με τα ενεργα (με μπερυ κροςς) και με παθητικά συστήματα, και μερικά παθητικά είναι πολύ καλά, αλλα η πραγματικοτητα ειναι πως τα ενεργά υπερέχουν απο κάθε πλευρά.

Γιατί θα πρέπει να ξοδεύω το χρόνο και τα χρήματα μου σε λύσεις που είναι τεχνικά και ακουστικά δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με ένα ενεργό σύστημα? η λογική σου μου θυμίζει οπαδό ομάδας ....
προφανώς έχω και παθητικό σύστημα λόγω της ευκολίας χρήσης του, αλλά όταν έρχεται η ώρα των σοβαρών ακροάσεων το ενεργό είναι αλλού
Τον χρονο και το χρημα του ο καθενας τα ξοδευει οπου και οπως θελει βεβαια.Η συλλογη εμπειριων ειναι ομως ενας τροπος και καλυτεροι να γινουμε και να αναθεωρησουμε -ολοι- καποιες σκεψεις η "τσουβαλιασματα" μας.Οσον αφορα τα "ποδοσφαιρικα" δεν ειμαι οπαδος καμιας ομαδας πλην αυτης του καλου ηχου.Και υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που ........ κανουν πορτοκαλια.Γι αυτο δεν χανει κανενας να αποκτα εμπειριες και να βελτιωνει τις γνωσεις του.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524