Υλοποίηση και συνδυασμος HC + Stereo σε μικρό χωρο.

Reaction score
449
ρε σεις, ωραια τα kef, αλλα αυτη την στιγμη δεν...
+ οτι θα ηθελα κατι ελαφρως μικροτερο...

Reaction score
449
Μαστορια πειτε μου μια λεπτομερεια... ισως αλλαξει ολο τον σχεδιασμο...

Εχω εναν diy προενυσχητη και εναν diy τελικο τα οποια οδηγουν τα diy ηχεια μου.. πηγη το pc... και δεν θελω να αλοιωσω κατι στην αλυσιδα αυτη..
Θελω λοιπον να προσθεσω στον ιδιο χωρο οπως προειπα, 5καναλο ηχο..

ΑΝ... Λεω αν, παρω εναν 5καναλο av ενυσχητη ο οποιος εχει εξοδο pre out για τα L/R, και ριξω την εξοδο αυτη στην IN του προενυσχητη μου, και φυσικα χαλημωσω την σταθμη αρκετα, παιζει να υπαρξει καποιο προβλημα?

Και ετσι απλα θα προσθεσω ενα sub ενα κεντρικο και 2 πισινα ηχειακια τα οποια θα οδηγουνται απο τον av..

Σκεφτομαι σωστα η λεω μπουρδες?

Reaction score
449
Είναι suboptimal
Φανταζομαι δεν θα υπαρχει καποιο αλλο προβλημα εκτος απο μια πιθανη υπεροδηγηση....ε?

Τωρα απο οτι βλεπω οι φθηνοι av δεν εχουν L/R out... καλη φαση.. με μια γρηγορη ματια ειδα οτι ο οικονομικοτερος av με LR pre out ειναι ο Marantz NR1508 ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.802
Τρεις επιλογές.
  1. Στέρεο Προ με av bypass
  2. AV Prepro με μεγάλα κοχόνες για να καταργήσεις τον προ
  3. Ξεχωριστό σύστημα.
Αυτό που πας να κανεις θα έχει πολύ μέτριο αποτέλεσμα

Reaction score
449
Τρεις επιλογές.
  1. Στέρεο Προ με av bypass
  2. AV Prepro με μεγάλα κοχόνες για να καταργήσεις τον προ
  3. Ξεχωριστό σύστημα.
Αυτό που πας να κανεις θα έχει πολύ μέτριο αποτέλεσμα
Δεν αλλαζει κατι στο κυριο στερεο συστημα... παιζουν οπως θελω και ειμαι 100% ικανοποιημενος...

Καταλαβαινω οτι ισως ειναι καπως αταιριαστο το αποτελεσμα εαν εχω 2 μεγαλα L/R και ενα μικροτερο center.,.. αλλα περα απο αυτο, τι αλλο προβλημα μποιρει να εχω?. εκει ειναι η ερωτηση.. εαν πεσει η preout του AV στην Line In του προ μου.. εστω και μεσω ενος εξασθενητη., τι προβλημα να χω στην παρακολουθηση ταινιων?.. οπως ειπα και πριν δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.. απλα να μην εχω νομβους-θορυβο κτλ..

Reaction score
5.722
Εγώ σου προτείνω τα dome της focal
Σε 13 τμ έχω στήσει 11 τέτοια σε διάταξη atmos
Μαζι με την περιποίηση του δωματίου οποίος κ αν έχει μπει μέσα έχει πάθει σοκ
Η άλλη λύση είναι με 5 ενεργά jbl των 200 ευρώ έκαστος ...

Reaction score
449
φιλε το καταλαβαινω, αλλα μαλον δε διαβασες τι γραφω... οι απαιτησεις μου ειναι Μικρες για hc... οποτε θελω να κρατησω το κοστος χαμηλα και με τις δυνατον λιγοτερες επεμβασεις..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.897
ΑΝ... Λεω αν, παρω εναν 5καναλο av ενυσχητη ο οποιος εχει εξοδο pre out για τα L/R, και ριξω την εξοδο αυτη στην IN του προενυσχητη μου, και φυσικα χαλημωσω την σταθμη αρκετα, παιζει να υπαρξει καποιο προβλημα?

Και ετσι απλα θα προσθεσω ενα sub ενα κεντρικο και 2 πισινα ηχειακια τα οποια θα οδηγουνται απο τον av..

Σκεφτομαι σωστα η λεω μπουρδες?
Σκέφτεσαι σωστά.

Reaction score
449
Σκέφτεσαι σωστά.
Ωραια ..
Παρα κατω τωρα...
Θα ψαξω να βρω μεγαφωνο για να φτιαξω ενα κεντρικο σωστο, να ταιριαζει με τα υπαρχοντα ηχεια μου, και θα παρω ενα ζευγαρακι μικρακια για rear..
Eχω ενα πολυ καλο σχεδιο κεντρικου ηχειου με ομοκεντρικη μοναδα της seas... Ελπιζω να βρω...(θα ενημερωσω)
Και παραλληλα να κοιταω για ενυσχητη av...
[DOUBLEPOST=1533579503][/DOUBLEPOST]Θα ημουν ευγνομων αν καποιος ξερει που μπορω να βρω ενα τεμαχιο SeasP17RE/XTVF

Reaction score
449
. εαν πεσει η preout του AV στην Line In του προ μου.. εστω και μεσω ενος εξασθενητη., τι προβλημα να χω στην παρακολουθηση ταινιων?.. οπως ειπα και πριν δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.. απλα να μην εχω νομβους-θορυβο κτλ..
Update:

Έρχεται νεα 43" tv να αντικαταστήσει την γριά 32αρα samsung μου...

Έρχονται δύο κεντρικά ηχεία .. θα δοκιμαστούν ως προς το να ταιριάζουν τονικά με τα ηχεία μου..οποίο κάτσει καλυτερα θα μείνει... Έρχεται ένα chario syntar και ένα mission 77c1...

Μάλλον βρέθηκε και λύση για την βελτιστη συνδεση των ενυσχητων... Βρήκα αυτό το κυκλώματακι (ανέβασα φωτό)
Με ποιοτικό ρελεδακι...θα φτιάξω έναν απλο επιλογέα εισόδων για τον τελικό μου
Ο main προενυσχητης μου θα πέφτει στην input 1, η έξοδος front l/r preout του av στην input 2... Η input 2 θα συνδεθεί με το signal sensing του κυκλώματος.. έτσι λοιπόν, με κλειστό τον AV, η εισοδος θα ναι στην input 1.. θα παίζει το σύστημα μου όπως τώρα.. Μόλις ανάψω τον AV, αυτόματα θα γυρνάει στην line in 2 ... Ελπίζω δηλαδή..., Με το καλό ναρθει η πλακέτα και θα ενημερώσω...

Τώρα μένει να βρω δύο μικρααα ηχεια για πίσω, να περάσω καλώδια και να πάρω ενυσχητη AV... Σε καλό δρόμο είμαστε..

Τα πίσω ηχεία, τι minimum specs πρέπει να χουνε? Μπορώ να φτιάξω ένα ζευγαράκι κουκλια 3inch Audio Nirvana fullrange, σε μικρό κουτάκι, 2 λίτρων, με απόκριση -3db να ξεκινάει κάπου στα 85-90hz.. μας καλύπτει η πρέπει να κατεβαινουν ποιο χαμηλά?
[DOUBLEPOST=1535035199][/DOUBLEPOST]By the way, εφόσον το νήμα εξελισεται αλλιώς αν θέλει κάποιος mod ας αλλάξει τον τίτλο του.. πχ σε : Υλοποίηση και συνδιασμος HC + Stereo σε μικρό χωρο.

Attachments

Reaction score
449
Σήφη, πάρε μεγαλύτερη , θα μετανιώσεις σε λίγες μέρες.
Έχω αλλά θεματα στο χώρο μου.. οριακά βάζω 43 άρα.. Δε χωράει μεγαλυτερη... Απο την εικόνα δεν έχω απαιτησεις σχεδόν καθόλου..φαντάσου η 32αρα και μου φτάνει , έστω και οριακά... Απόσταση θέασης 2 μέτρα..
[DOUBLEPOST=1535036040][/DOUBLEPOST]
Υ.Γ. Άλλαξε κι ο τίτλος...
Θενξ

Reaction score
449
O Marantz NR1606 στα 450ε καινουριος, δεν φαινεται να ειναι μια πολυ καλη επιλογη?
Φανταζομαι οτι το μονο ας πουμε μειονεκτημα ειναι η χαμηλη ισχυς του.. αν και νομιζω οτι εφοσον τα RL/FR θα τα παιζει ο τελικος μου, το κεντρικο και τα πισινα θα τα παιζει μια χαρα..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.112
εφοσον τα RL/FR θα τα παιζει ο τελικος μου, το κεντρικο και τα πισινα θα τα παιζει μια χαρα.
Εφόσον έχεις τελικό για τα RL, βάλε και στο κεντρικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney