Αναζήτηση πολύ προσιτών ηχείων

Reaction score
335
Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τελευταία αναγκάζομαι να ακούω από το δεύτερο και φθηνό (με...audiophile κριτήρια) σύστημα που περιλαμβάνει τον πεντακάναλο yamaha rx v483, bluray της panasonic και πικαπ cec αγορασμένο τη δεκαετία του '80. Ηχεία είναι τα βάσης psb alpha b1 που διαθέτω κάμποσα χρόνια.
Τα τελευταία μου δίνουν πολύ καλές μεσαίες, ο χώρος όμως τους πέφτει στα 15 τετραγωνικά μάλλον μεγάλος. Και πρόκειται για χώρο που επικοινωνεί με δύο δωμάτια χωρίς την μεσολάβηση πόρτας, φαντάζομαι λοιπόν ότι τα ηχεία "βλέπουν¨ ακόμα περισσότερα τετραγωνικά. Όπως και να τα έχω στήσει ακούγονται κάπως άδεια στα χαμηλά ενώ συχνά...τσιρίζουν, ακόμα και με δυνατούς και ραφιναρισμένους ενισχυτές που κατά καιρούς έχω συνδέσει!

Θα ήθελα πιο "γεμάτο" ήχο με κατά το δυνατό παρόμοιο χαρακτήρα στις μεσαίες και αξιοπρεπείς υψηλές. Δεν περιμένω θαύματα!

Ένα ηχείο που συχνά νοσταλγώ και δίνει μια ιδέα του τι περίπου ζητάω, είναι το παλαιότερο quad L11, για όσους το ξέρουν. Αλλά...δυστυχώς το πούλησα τότε...

Δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 300. Από την άλλη δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου. Λόγω διάταξης των επίπλων και του χώρου μιλάω αποκλειστικά για βάσης. Μεταχειρισμένο δεν θέλω γιατί εμείς οι χομπίστες συχνά τα σκαλίζουμε τα μηχανήματα. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή, το παραδέχομαι!

Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον ιδέες...

Last edited:

Reaction score
1.127
Δεν ξέρω τα ηχεία σου αλλά νομίζω ότι με το να θέλεις αποκλειστικά βάσης πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
αποκλείσεις τα δαπέδου;

Reaction score
335
Δεν ξέρω τα ηχεία σου αλλά νομίζω ότι με το να θέλεις αποκλειστικά βάσης πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
αποκλείσεις τα δαπέδου;
Ναι γιατί τα έπιπλα δεν μπορούν να μπουν αλλού και ο ένας καναπές θα παρεμπόδιζε ένα ηχείο δαπέδου "κλείνοντας¨ κάποιο μεγάφωνο και συνεπώς τον λοβό ακτινοβολίας. Ενώ χάρη στη βάση το ένα ηχείο βρίσκεται οριακά πάνω από το συγκεκριμένο καναπέ και παίζει ελεύθερα.

Το sub το έχω σκεφτεί, απλά τα συγκεκριμένα ηχεία ψιλοξύνουν και σκεφτόμουνα μήπως μπορώ να έχω πιο ραφιναρισμένα πρίμα.

Reaction score
1.127
Ναι γιατί τα έπιπλα δεν μπορούν να μπουν αλλού και ο ένας καναπές θα παρεμπόδιζε ένα ηχείο δαπέδου "κλείνοντας¨ κάποιο μεγάφωνο και συνεπώς τον λοβό ακτινοβολίας. Ενώ χάρη στη βάση το ένα ηχείο βρίσκεται οριακά πάνω από το συγκεκριμένο καναπέ και παίζει ελεύθερα.

Το sub το έχω σκεφτεί, απλά τα συγκεκριμένα ηχεία ψιλοξύνουν και σκεφτόμουνα μήπως μπορώ να έχω πιο ραφιναρισμένα πρίμα.
Άρα θέλεις βελτίωση σε όλο το φάσμα από ένα ηχείο βάσης το οποίο θα είναι καλύτερο από αυτό που έχεις και θα κοστίζει 300 ευρώ.
Σε καινούριο μάλλον δύσκολο...

Reaction score
335
Δις.

Συν ενεργους δορυφόρους, στα λεφτά σου βγαίνουν τα 8-ιντσα JBL.
Μπράβο τιμή το lsr-308
Δις.

Συν ενεργους δορυφόρους, στα λεφτά σου βγαίνουν τα 8-ιντσα JBL.
Τα ενεργά δεν τα είχα σκεφτεί, βλέπω πάντως ότι τα συγκεκριμένα είναι ό'τι πρέπει από τιμή (182)! Οπότε δελεαστική πρόταση αφού μιλάμε και για ικανό μέγεθος. Πως οδηγούνται όμως από τον πεντακάναλο, φαντάζομαι θα πρέπει να υπάρχει pre out... Επίσης τα έχεις ακούσει?

Φίλε Eteokritis είχα ακούσει τα Wharfedale 220 σε φίλο και δεν μου άρεσαν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.745
Πως οδηγούνται όμως από τον πεντακάναλο, φαντάζομαι θα πρέπει να υπάρχει pre out..
Έτσι, με ένα RCA.
Επίσης τα έχεις ακούσει?
Ναι, ναι, θαυμάσια παίζουν.
Τα έχω ακούσει. Σημαντικό.

Reaction score
1.064
Μπράβο τιμή το lsr-308

Τα ενεργά δεν τα είχα σκεφτεί, βλέπω πάντως ότι τα συγκεκριμένα είναι ό'τι πρέπει από τιμή (182)! Οπότε δελεαστική πρόταση αφού μιλάμε και για ικανό μέγεθος. Πως οδηγούνται όμως από τον πεντακάναλο, φαντάζομαι θα πρέπει να υπάρχει pre out... Επίσης τα έχεις ακούσει?

Φίλε Eteokritis είχα ακούσει τα Wharfedale 220 σε φίλο και δεν μου άρεσαν.
Ουτε εμενα τα 220.!

Τα ls 308 ειναι το τεμαχιο ξεπερνας μπατζετ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.745
Καλα το γουφερ με τα 56 βατ ... γιατι θελει και το τουιτερ 56 βατ ? ετσι βγαινουν τα 112 dB SPL ?
Ιδέα!
Θα ψήσω τον dizzy να πάρει 7 τέτοια, να φτιάξει ένα χόμ σίνεμα.
Κι εσύ θα μείνεις με την απορία σου.

:roflmao:
Το τερμἀτισες :laugh:
:biggrin:
Σσσσσσσσσσσσσσσ..... :lol::lol::lol:

Reaction score
15.469
Ιδέα!
Θα ψήσω τον dizzy να πάρει 7 τέτοια, να φτιάξει ένα χόμ σίνεμα.
Κι εσύ θα μείνεις με την απορία σου.
Εγω ειμαι μαζι σου, αμα πετυχει το σχεδιο φαντασου ποσα μεταχειρισμενα θα βγουνε ...
να χαρουμε κι εμεις οι πτωχοι ...
austin-powers-o.gif

I

iason

Guest
Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τελευταία αναγκάζομαι να ακούω από το δεύτερο και φθηνό (με...audiophile κριτήρια) σύστημα που περιλαμβάνει τον πεντακάναλο yamaha rx v483, bluray της panasonic και πικαπ cec αγορασμένο τη δεκαετία του '80. Ηχεία είναι τα βάσης psb alpha b1 που διαθέτω κάμποσα χρόνια.
Τα τελευταία μου δίνουν πολύ καλές μεσαίες, ο χώρος όμως τους πέφτει στα 15 τετραγωνικά μάλλον μεγάλος. Και πρόκειται για χώρο που επικοινωνεί με δύο δωμάτια χωρίς την μεσολάβηση πόρτας, φαντάζομαι λοιπόν ότι τα ηχεία "βλέπουν¨ ακόμα περισσότερα τετραγωνικά. Όπως και να τα έχω στήσει ακούγονται κάπως άδεια στα χαμηλά ενώ συχνά...τσιρίζουν, ακόμα και με δυνατούς και ραφιναρισμένους ενισχυτές που κατά καιρούς έχω συνδέσει!

Θα ήθελα πιο "γεμάτο" ήχο με κατά το δυνατό παρόμοιο χαρακτήρα στις μεσαίες και αξιοπρεπείς υψηλές. Δεν περιμένω θαύματα!

Ένα ηχείο που συχνά νοσταλγώ και δίνει μια ιδέα του τι περίπου ζητάω, είναι το παλαιότερο quad L11, για όσους το ξέρουν. Αλλά...δυστυχώς το πούλησα τότε...

Δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 300. Από την άλλη δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου. Λόγω διάταξης των επίπλων και του χώρου μιλάω αποκλειστικά για βάσης. Μεταχειρισμένο δεν θέλω γιατί εμείς οι χομπίστες συχνά τα σκαλίζουμε τα μηχανήματα. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή, το παραδέχομαι!

Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον ιδέες...
Λόγω τού οτι έχεις μικρό ποσο διαθέσιμο μήπως είναι καλύτερα να κάνεις λιγο υπομονή να το αυξήσεις και να έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos