Ερώτημα σχετικά με Rega Planar 1, κεφαλή και Phono

Reaction score
569
Και η ortofon red για τα ακουσματα σου, ή audiotechnica με Cambridge audio για mm κεφαλές, μην πάρεις για mc αφού δεν προκειται να ακούσεις τέτοιες κεφαλες.
Διάβασε, δες βιντεάκια στο youtube ειναι συναρπαστική διαδικασία και θα αισθανθείς ωραια οτι κάνεις κάτι μονος σου.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε...

Reaction score
1.549
Προφανως η υψηλη εξοδος της 500αρας σταντον δουλευε καλυτερα με το μετριο phono του ντενον γιαυτο και ισως το οβερντραιβ το εκανε να ακουγεται και πιο ζωντανο. Βρες μια 500 η μια 680 φθηνη και βαλτη στον rega.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
Ενεργά όχι....ακόμα!
Αλλά σε αυτό που του λέω πού διαφωνείς;
Εσύ θα πρότεινες σήμερα σε κάποιον να μπλέξει με βινύλια, βραχίονες, ταιργιασματα, κεφαλές κλπ;
Όχι. Άλλα αφού δηλώνει* ότι θέλει να ασχοληθεί, γιατί να τον αποθαρρύνουμε; Τους "κινδύνους" τους γνωρίζει - κι αν δεν τους γνωρίζει, θα τους μάθει.:D

*σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο ερωτών ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε αγορά πικ απ - δεν το είχε πάρει ήδη. Εκεί, ναι, να του πούμε "αρχηγέ, μην μπλέξεις, είναι πολλά τα λεφτά εάν δεν έχεις ήδη σεβαστή δισκοθήκη" - και το έχω κάνει κι εγώ ο ίδιος, δεν το αρνούμαι. Απλώς, θεωρώ, ότι αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική.

Reaction score
30.455
- δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό
Αφού ο φίλος θέλει να ασχοληθεί με το βινύλιο, μας πέφτει λόγος?
Δεν ζητάει γνώμες αν πρέπει ή όχι να ασχοληθεί.
Ναι, αλλά μερικοί τον αποθαρρύνουν.
Ναι..συγχωρήστε μου το μέγιστο ολίσθημα στο οποίο υπέπεσα..δεν θα επαναληφθεί!

Ασχολήσου παλικάρι μου!
Ένας νέος μαγικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου!
:headbang::headbang::headbang:

Reaction score
12
Προφανως η υψηλη εξοδος της 500αρας σταντον δουλευε καλυτερα με το μετριο phono του ντενον γιαυτο και ισως το οβερντραιβ το εκανε να ακουγεται και πιο ζωντανο. Βρες μια 500 η μια 680 φθηνη και βαλτη στον rega.
Μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα τα εξής:
500 stanton output: 6mv
rega carbon output: 2.5mv
denon pma520ae phono input sensitivity: 2.5mv

Αν καταλαβαίνω καλά από την απάντησή σας, η κεφαλή της stanton επειδή έχει έξοδο μεγαλύτερη από την rega carbon μου ακούγονταν καλύτερη. Αν πάρω ένα εξωτερικό phono θα ζωντανέψει λίγο ο ήχος (μήπως και γλιτώσω την αλλαγή κεφαλής που τη φοβάμαι λίγο...) ? Και αν ναι ποιο phono προτείνετε που να ταιριάζει? Ευχαριστώ !

Reaction score
12
Food for thought from The Daily Torygraph ... :whistling:

Why are we falling for the great vinyl scam?

ΥΓ: Το μπ3 με έσωσε απ' το βιgνύλιο... :focus:
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας. Φαίνεται να είναι λίγο ανορθολογικό το όλο concept. Γιατί να πληρώσεις για κάτι (σε τελική ανάλυση αμφιβόλου καλύτερης ποιότητας ή που χρειάζεται πολύ καλό εξοπλισμό για να φανεί) ενώ μπορείς να έχεις την ευκολία του ψηφιακού πολύ φθηνότερα ή και δωρεάν ?

Από την άλλη όπως με όλα τα χόμπι, τα περισσότερα από τα οποία απαιτούν χρόνο και χρήμα, είναι η ενασχόληση και η τριβή με το αντικείμενο που σου δίνει το αίσθημα της ευχαρίστησης. Πάντα με μέτρο - δεν προτείνω σε καμιά περίπτωση την άκρατη συλλογή ούτε βινυλίων ούτε mp3 τα οποία συσσωρεύονται χωρίς καμιά αξία.
Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι για παράδειγμα το βιβλίο κάποτε θα αντικατασταθεί από διάβασμα σε tablet, η εφημερίδα από ενημερωτικά site, η τυπωμένη φωτογραφία (αναλογική κατά προτίμηση :)) από 10 terrabyte jpgs, η βόλτα με φίλους από το facebook κτλ. Και όλα αυτά για χάριν ευκολίας ή και κόστους. Να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι αντίθετος με την ευκολία της τεχνολογίας (ούτε υποτιμώ το κόστος) και φυσικά τη χρησιμοποιώ απλά πιστεύω ότι η ενασχόληση με το φυσικό αντικείμενο καλύπτει μια διαφορετική ανάγκη.

Reaction score
30.455
Αν καταλαβαίνω καλά από την απάντησή σας, η κεφαλή της stanton επειδή έχει έξοδο μεγαλύτερη από την rega carbon μου ακούγονταν καλύτερη. Αν πάρω ένα εξωτερικό phono θα ζωντανέψει λίγο ο ήχος (μήπως και γλιτώσω την αλλαγή κεφαλής που τη φοβάμαι λίγο...) ? Και αν ναι ποιο phono προτείνετε που να ταιριάζει? Ευχαριστώ !
Άντε ,αφού με μάλωσαν τα καλά παιδιά που σε αποθάρρυνα ,ας σου απαντήσω.
Τα περισσότερα (αν όχι όλα ) entry level phono stages ,ζητούν κατ έλάχιστον 2,5mv για να παίξουν ,όσο δηλαδή και το ενσωματωμένο στον ενισχυτή σου.
Συνεπώς με τα 2,5mv output της rega carbon ,μην περιμένεις πως θα αλλάξει κάτι δραστικά.
Αν παρ' όλα αυτά θες να δοκιμάσεις feel free να το κάνεις που λέει και μια πσυχή...:D

TGD

Reaction score
10.616
Το Stanton παίζει πολύ πιο δυνατά από το Rega, ακριβώς λόγω της διαφορετικής τάσης εξόδου. Αν δυναμώσεις την ένταση από τον ενισχυτή δεν είναι ΟΚ ο ήχος;

Reaction score
1.155
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το σχόλιο που ακολουθεί είναι καθαρά χιουμοριστικό και δεν έχει σκοπό να θίξει ή να ειρωνευτεί κανέναν συνφορουμίτη.

Κοίταξες μήπως τώρα έχεις βάλει τη φάση ανάποδα ενώ με το προηγούμενο πικάπ ήταν σωστά και γι αυτό εκείνο έπαιζε καλύτερα;

https://www.avsite.gr/forum/threads/Φάση-κανονικά-η-ανάποδα.167027/

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
- και πάλι με την φάση δεν νομίζω να αλλάζει κάτι στον ήχο . . . η δε κεφαλή δεν τραβάει ρεύμα αλλά γεννάει

ika

News
Reaction score
16.782
Μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα τα εξής:
500 stanton output: 6mv
rega carbon output: 2.5mv
denon pma520ae phono input sensitivity: 2.5mv

Από στάθμη εξόδου κεφαλής και ευαισθησία εισόδου phono του DENON, ταιριάζει η CARBON.
Η STANTON 500 απλά ακουγόταν πιο δυνατά στην ίδια θέση του VOLUME

Η ποιότητα ήχου, είναι άλλο θέμα.
Θα έλεγα λόγω της μικρής σας πείρας, να μην βιαστείτε για αλλαγή κεφαλής. Αφήστε να περάσει λίγος καιρός εξοικείωσης και το ξανασκέφτεστε, μια νέα κεφαλή είναι το πιο εύκολο να μπει.

Κάποτε είχα μια STANTON 881 και πήρα μία Microacoustics 2002. Στην αρχή με εντυπωσίασε το περισσότερο μπάσο της δεύτερης, αλλά μετά από κάποιο καιρό την έβγαλα και δεν την ξαναχρησιμοποίησα.

Reaction score
666
Eπαναλαμβάνω ότι ένα καλύτερο stand alone phono stage είναι απαραίτητο αν θέλει ο φίλος να ακούσει αξιοπρεπώς τους δίσκους του. Σε δεύτερη φάση πρέπει να αλλαχθεί η carbon.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Θα ελεγα οτι για το planar 1 μια ortofon om10 και ενα project phonobox θα ειναι μια χαρα.Αν δεν γινουν μαζι δωσε προτεραιοτητα στο phonobox η κατι αλλο στην κατηγορια αυτη.Η rega ισως εχει καποιο phono.Για spacers κλπ μην ακους μην ασχοληθεις και μην αγχωνεσαι.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas