- Reaction score
- 37.209
170 ευρω; διαβασα καλα ετσι, δεν κανω καποιο λαθος;
Καλημέρα,το ερώτημα δεν είναι για να σου χαλάσει κάποιος την αγγελία ούτε να σου πει πόσο να πουλήσεις.Καταλαβαίνω την έκπληξη και το ρητορικό της ερώτησης, συνεπώς δεν βλέπω κάτι στο οποίο να έχω να απαντώ, πέραν όσων περιέχει το αρχικό post της αγγελίας. Δεν είμαι για να μπαίνω σε διαδικασίες τύπου 'τόσο πολύ' ή 'τόσο λιγότερο'. Γράφω σε απλά και καθαρά Ελληνικά και αν κάποιος ενδιαφερθεί καλώς να προχωρήσει η αγγελία σε πώληση, και αν όχι, πάλι καλώς.
Mε συγχωρείτε Κοtsidis John & vinyllover, κλασσική περίπτωση βλάβης. Ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας καθότι σώθηκε το thread και το account μου, και εγώ προσωπικά από περαιτέρω έκθεση και εν τέλει από διασυρμό. Τέλος καλό, όλα καλά, αποσύρρεται το item.Καλημέρα,το ερώτημα δεν είναι για να σου χαλάσει κάποιος την αγγελία ούτε να σου πει πόσο να πουλήσεις.
Μπορείς όμως να κάνεις μια αναζήτηση για walkman,καθώς εν έτει 2018 ακόμα πωλούνται και να δεις πόσο πωλείται ένα σήμερα.Συνήθως πριν βάλουμε μια αγγελία το κάνουμε αυτό για να δούμε τη σημερινή αξία ενός αντικειμένου ώστε να ξέρουμε πόσα θα ζητήσουμε κι εμείς..
EepeiΚαλημέρα.
Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητάει όσα θέλει γι'αυτό που διαθέτει / πουλάει και η - πάντα σοφή - αγορά, θα αποφασίσει.
Π.χ. ο μακαρίτης ο πατέρας μου, στα 80 χρόνια του, ήθελε να πουλήσει το 2010, ένα διαλυμένο Opel Cadet 1200 κυβικά, τετράπορτο του 1978 και επειδή "αυτό τ'αμάξι ήταν φτιαγμένο απο χοντρή λαμαρίνα και πάταγε καλά στον δρόμο", θα ζήταγε πέντε χιλιάδες ευρώ.
Γιατί να του χαλάγαμε το χατήρι;
Γιατί στο τέλος θα το πήγαινε για πάτημα και δεν θα έπαιρνε ούτε 300 € που ήταν κάποτε της ανακύκλωσης. Δλδ Χαμένος θα βγει και όχι κερδισμένος εάν ζητάει 5000 Ευρώ από ένα "Διαλυμένο" Opel Kadett C 1.2 τετράπορτο.Καλημέρα.
Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητάει όσα θέλει γι'αυτό που διαθέτει / πουλάει και η - πάντα σοφή - αγορά, θα αποφασίσει.
Π.χ. ο μακαρίτης ο πατέρας μου, στα 80 χρόνια του, ήθελε να πουλήσει το 2010, ένα διαλυμένο Opel Cadet 1200 κυβικά, τετράπορτο του 1978 και επειδή "αυτό τ'αμάξι ήταν φτιαγμένο απο χοντρή λαμαρίνα και πάταγε καλά στον δρόμο", θα ζήταγε πέντε χιλιάδες ευρώ.
Γιατί να του χαλάγαμε το χατήρι;
Και πόσο κοστολογείται λοιπόν το .... συναίσθημα ?Aκομα να το αγορασει καποιος απο τον ει μπεει.....(ή οποιον μπεει)
πιστευω δεν αξιζει τοσα λεφτα.... .....εκτος και αν ειναι συναισθηματικα δεμενος με αυτο.....
https://www.ebay.com/itm/RCA-All-We...894149&hash=item23aa8927d7:g:~XsAAOSwEwFbAexj
Συμφωνώ,νέο thread για να σχολιάσουμε και κάτι "συλλεκτικά" κομμάτια που μπαίνουν σε αγγελίες και είναι χρεπια...Και πόσο κοστολογείται λοιπόν το .... συναίσθημα ?
Πέντε, δέκα, δεκαπέντε κουβάδες χιλιάρικα ????
Χωρίς πλάκα τώρα 99999 από τους 1000000 πωλητές που πουλάνε με το συναίσθημα και έχει το πράγμα τους "συναισθηματική αξία" κατά την άποψή μου, προσπαθούν να βρουν κοροιδάρες !
Κάτι με συναισθηματική αξία ποτέ δεν μπορεί να πωληθεί γιατί η συναισθηματική αξία δεν έχει τιμή .
Και η συναισθηματική αξία προκύπτει από την κατοχή του αντικειμένου από τον ίδιο, όταν πωληθεί ο νέος κάτοχος έχει μηδενίσει την όποια συναισθηματική αξία.
Με το να προσπαθήσει κάποιος να πουλήσει την "Συναισθηματική αξία" είναι σαν να πουλήσει αέρα που έχει αναπνεύσει η αγαπημένη προγιαγιά του.
Με αυτή την πρακτική στα μάτια του πελάτη που γνωρίζει, πάλι χαμένος είναι ο πωλητής καθώς πλέον οι αγοραστές δεν αγοράζουν το νερό του Καματερού !
(Δεν κάνουμε ένα νέο tread για το θέμα αυτό ?????)
Αν έχει σκοπιμότητα να πουλήσει μια μαιμου για αυθεντική θα στραβωσει μαζί σου.Αν όμως δεν ξέρει και ο ίδιος τι πουλάει και τι ζητάει,εσύ θα τον προσγειώσεις και θα βάλει την ανάλογη τιμή.Έτσι θα πουλήσει πιο έυκολα και μετά θα σου έχει και υποχρέωσηνα πω και κατι αλλο
βλεπω αγγελιες με προιοντα μαιμου .....αν ειναι ξυπνιός καποιος μπορει να το παει και πιο περα
Και αναρωτιεμαι....αν το το πω στην αγγελια του ....δεν θα πει οτι εχω κατι μαζι του , ή οτι του χαλαω την αγγελια.........
Πιστεύω ότι η δεύτερη κατηγορία σπανίζει σήμερα.Με την πληροφορία του διαδικτύου είναι δύσκολο να υποτιμήσει ο άλλος αυτό που έχει."Συλλεκτικά κομμάτια" Vs "Συναισθηματική Αξία" ! ! !
Το πρώτο παλεύεται, το δεύτερο σίγουρα όχι.
Το τι είναι συλλεκτικό και τι όχι και πώς η Συλλεκτικότητά του αυτή επηρεάζει την τιμή του είναι ένα μεγάλο θέμα.
Στις φωτογραφικές μηχανές και στα Opel μπορώ να έχω άποψη και αυτό οφείλεται στο ότι ψάχνω και έχω προσωπικά ειδικευτεί σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Το γεγονός ότι πωλούνται σαν "Συλλεκτικά" πράγματα που στο Ebay έχουν το 1/10 της τιμής αυτομάτως για μένα ακυρώνει το κύρος του πωλητή. Θα προτιμήσω, εάν καίγομαι τόσο πολύ να αγοράσω το συγκεκριμένο, να δώσω παραπάνω χρήματα παρά να ρισκάρω να αγοράσω από μη έμπιστο πωλητή.
Στον αντίλογο, έχω αγοράσει φωτογραφικές μηχανές που ο πωλητής δεν ήξερε την αξία τους στην αγορά. Αγόρασα πακέτο NIB στο 1/8 από όσο πωλείται ( και υπάρχει μεγάλο δείγμα σε αυτή την τιμή) στο ebay. Ούτε βέβαια συλλεκτικό ήταν ούτε είχε συναισθηματική αξία. Το γεγονός όμως ότι βρέθηκε ένας πωλητής να πουλάει τόσο χαμηλά δεν ακυρώνει τις άλλες προσφορές ( που καταλήγουν σε πωλήσεις) από δεκάδες πωλητές.
To ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, τόσο που πρέπει ένα φόρουμ να έχει ξεκάθαρη πολιτική. Αν δηλαδή βλέπει θετικά επεμβάσεις τρίτων που επισημαίνουν το Χ/Ψ/Ζ στραβό με την αγγελία.Αν έχει σκοπιμότητα να πουλήσει μια μαιμου για αυθεντική θα στραβωσει μαζί σου.Αν όμως δεν ξέρει και ο ίδιος τι πουλάει και τι ζητάει,εσύ θα τον προσγειώσεις και θα βάλει την ανάλογη τιμή.Έτσι θα πουλήσει πιο έυκολα και μετά θα σου έχει και υποχρέωση![]()
Αυτό, όταν παρατίθενται στοιχεία, επιτρέπεται στο AVsite μέσα στην ίδια μέρα. Όταν βέβαια είναι ηλίου φαεινότερο δε χρειάζεται.To ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, τόσο που πρέπει ένα φόρουμ να έχει ξεκάθαρη πολιτική. Αν δηλαδή βλέπει θετικά επεμβάσεις τρίτων που επισημαίνουν το Χ/Ψ/Ζ στραβό με την αγγελία.
Απο ποιόν;Αυτοί πρέπει να προστατεύονται από τους αετονύχηδες.