Πώς ανάβουν οι ρημάδες;

Reaction score
5.360
Και αφού φαγώθηκα με τα ρούχα μου να βρω λυχνίες ..... ότι να ναι ...μιας και τις θέλω για διακοσμητικους λόγους.... Και ενω είχα την σκέψη απλά να τις φωτίσω με ένα απλό ledακι από κάτω..... Φίλος ( με πρόσβαση στο σάιτ) ή προσζβαση τέλος πάντων.... είχε την ιδέα οι λυχνίες να ανάβουν κανονικά απο μόνες τους..... Έλα μου ντε που ουτε εκείνος ούτε εγω ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό....; έχει, το λοιπον, κάνεις την διάθεση να με βοηθήσει...; Δεν ξέρω αν γίνεται στο μεταξύ κάτι τέτοιο ..... Αν χρειαστεί θα ανεβάσω και φωτογραφίες από τις λυχνίες που βρηκα....
Υ.Γ....... δουλειά δεν είχε ο διάολος.....

Reaction score
1.285
Αναλόγως την λυχνία . Το σύνηθες είναι 6.3 Volt στα 4 και 5 ποδαράκια . Να έχεις ένα τροφοδοτικό 1 ampere να έχεις ρευμα..

Reaction score
5.360
Αναλόγως την λυχνία . Το σύνηθες είναι 6.3 Volt στα 4 και 5 ποδαράκια . Να έχεις ένα τροφοδοτικό 1 ampere να έχεις ρευμα..
Ναι.... Νομίζω αυτά τα ποδαρακια είναι.... Έκανα δοκιμη με το πολύμετρο.... Και μάλλον σε αυτά τα βολτ πρέπει να παίξω.... Ήδη εκαψα μια με 24v και 4Α......:(:D

Reaction score
1.285
Μα κατευθείαν πήγες στα 24 volt ?
Γράψε κωδικούς από τις λυχνίες για να καταλάβουμε ποιες είναι !

Reaction score
5.360
Μα κατευθείαν πήγες στα 24 volt ?
Γράψε κωδικούς από τις λυχνίες για να καταλάβουμε ποιες είναι !
Έλα ντε.... Βλακεία.... Ένα λεπτό να δω κωδικους...
[DOUBLEPOST=1538510283][/DOUBLEPOST]Είναι πολύ φθηνές....και είναι αυτές....
IMG_20181002_225617.jpg
IMG_20181002_225539.jpg
Εχω δύο λογιών......

Reaction score
5.360
Αχχχ.... Γι αυτό που θέλω πρέπει να είναι ίδιες..... Αυτές που έχω πάντως τις πήρα 2€ περίπου και το μαγαζί έχει ένα ντουλάπι γεματο..... Εγώ 4 θα χρειαστώ απλά πήρα δύο μεγέθη για να δω ποιο μου κάνει στο μάτι....
[DOUBLEPOST=1538511460][/DOUBLEPOST]
Άρα είμαι εδώ για αρχή έτσι δεν είναι;
IMG_20181002_231637.jpg

Reaction score
5.360
Παλικάρι, έχω μια τετράδα σοβιετικές λυχνίες...άμα τις θες στείλε πι εμ... View attachment 106601

Όταν ανάβουν, διώχνουν τα κακα πνεύματα και τους φασίστες...!
Μμμμμ... Αν είναι έτσι ....μια τετραδα να μου δώσεις να βάλω μπρος και πίσω στο του-του για τιποτα νταλίκες στην εθνική.... Αλλά θα σου τις πληρωσω σε ρουβλια ε...;

Reaction score
30.455
Μμμμμ... Αν είναι έτσι ....μια τετραδα να μου δώσεις να βάλω μπρος και πίσω στο του-του για τιποτα νταλίκες στην εθνική.... Αλλά θα σου τις πληρωσω σε ρουβλια ε...;
Εντάξει, κοίτα μόνο να μην τους δώσεις ρεύμα από τη μπαταρία του του-του. Είναι 12βολτη και θα τις κάψεις και αυτές χαμένε!
Και μετά ποιός την ακούει...:p

Reaction score
5.360
Εντάξει, κοίτα μόνο να μην τους δώσεις ρεύμα από τη μπαταρία του του-του. Είναι 12βολτη και θα τις κάψεις και αυτές χαμένε!
Και μετά ποιός την ακούει...:p
:lol::lol::lol:.....θα μου πάρει άλλες ρε συ.....!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μπορείς να συνδέσεις δύο λυχνίες σε σειρά και να τις τροφοδοτήσεις από τα 12 Volts μια μπαταρίας αυτοκινήτου ή ένα τροφοδοτικό 12βολτο που είναι συνηθισμένα.

Reaction score
5.360
Μπορείς να συνδέσεις δύο λυχνίες σε σειρά και να τις τροφοδοτήσεις από τα 12 Volts μια μπαταρίας αυτοκινήτου ή ένα τροφοδοτικό 12βολτο που είναι συνηθισμένα.
Παρά πολύ καλά λοιπόν....και δύο ερωτήσεις ακόμα πριν εμφανιστεί πάλι η τρελή τουρτα και μου χαλάσει το νημα....o_O
για 4 λυχνίες σε σειρά θέλω τροφοδοτικό 24;....και μια χαζή ακόμα... Στη πολικότητα δινω σημασία;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Παρά πολύ καλά λοιπόν....και δύο ερωτήσεις ακόμα πριν εμφανιστεί πάλι η τρελή τουρτα και μου χαλάσει το νημα....o_O
για 4 λυχνίες σε σειρά θέλω τροφοδοτικό 24;....και μια χαζή ακόμα... Στη πολικότητα δινω σημασία;
Αρκεί να είναι του ίδιου τύπου πάντα οι λυχνίες, διαφορετικά θα έχει η κάθε μία άλλη τάση αφού η αντίσταση νημάτων θα είναι διαφορετική άρα και το ρεύμα που θα διαρρέει την κάθε λυχνία.

Last edited:

Reaction score
30.455
πριν εμφανιστεί πάλι η τρελή τουρτα και μου χαλάσει το νημα....o_O
Αυτό να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ρυθμίσεις την vtf της κεφαλής....:fuckyou:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo