Αναβάθμιση ολοκληρωμένου vintage ενισχυτή

D

Dimkal

Guest
Ειναι γεγονος οτι ολοι λιγο πολυ παινευομαστε για τα καλα μας συστηματα που δεν κοστισαν και λιγα χρηματα.
Πολλοι απο εμας τα αποκτησαμε με περισιο κοπο και πολλες φορες... κρυφα απο την συζυγατα μας!!
Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουμε παροπλισει τα παλαια μας "μηχανακια" που ενιοτε αποκτηθηκαν ελεω πατερα και συγγενων κλπ στα μαθητικα ή πρωτα φοιτητικά μας χρονια.

Προσφατα μετα απο μια μετακομιση, θυμηθηκα οτι ειχα εναν ΝΙΚΚΟ ΝΑ790 και αποφασισα να τον χρησιμοποιησω στο γραφειο μου μαζι με ενα ζευγαρι Tannoy Reveal passive που είχα.
Δυστυχως ή ευτυχως σε δεκα λεπτα φανηκε η γυμνια απο την παλαιότητα οποτε αποφασισα να μην τον ..ανακυκλώσω μιας που ηταν ο πρωτος "δικος μου" ενισχυτης αγορασμενος το 1982.

Οι εργασιες που πραγματοποιηθηκαν εκτός βεβαια απο ενδελεχή καθαρισμό, εχουν ως εξης.

Α) Αντικατασταση όλων των ηλεκτρολυτικών και bipolar πυκνωτών.
Β) Αλλαγή των διοδων ανορθωσης με ταχυτατες shottky, προσθήκη σταθεροποιητη΄τασης LM7812
Γ) Αντικατασταση των δύο 10000uF ηλεκτρολυτικών με 4Χ10000uF (οι δύο πρόσθετοι τοποθετηθηκαν με πατεντα φυσικα στο μονο ελευθερο σημείο δίπλα στον μετασχηματιστή.
Δ) Συντήρηση σε ποτενσιόμετρα.
Ε) Αλλαγή καλωδιώσεων (οχι κατι το συγκλονιστικό να εξηγουμαι)
ΣΤ) επομενο βημα (δεν ειχα υλικά) η αντικατασταση σε rca εισοδου και μπορνες εξοδου

Συμπέρασμα.
Με κόστος 60 ευρώ και λίγη προσωπική εργασία, εχουμε μια πλήρη μεταμορφωση.
Βέβαια σε καμμια περίπτωση δεν ειναι ενας hi end ολοκληρωμένος ενισχυτής που βγαζει ματια, καει καρδιές ομως τα ακουστικα συμπερασματα λένε οτι ειναι αισθητα ανωτερος απο σημερινους επώνυμους ασιατικους ενισχυτές ταξης D.
Αποδίδει πλέον τα 60 του βατακια με περισια άνεση, το χαμηλό εσφιξε και τα πριμα κρυσταλλωσαν, πλέον απέκτησε ικανοποιητικα δυναμικα, χωρις την γενική θολούρα που ειχε λογω ηλικιας και συμβιβασμων των κοστους εκεινης την εποχή.
Την ολη μετατροπή την συστηνω ανεπιφυλακτα σε αξιοπρεπεις φθηνους ενισχυτες της εποχής (αν ζουν βεβαια) οπως πχ τον πολύ καλο YAMAHA A500

Σημειωση: Ευχαριστώ το hifiengine για το ηλεκτρονικό σχέδιο και πανω απ ολα τον καλο φιλο Τασο για τα σταθερα του ακουραστα χερια και γνώσεις του

Attachments

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Εγκρίνω και επαυξάνω! Απλά μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν αξίζει τον κόπο ή απλά χάνει χρόνο και χρήμα. Μερικά μηχανήματα, κυρίως ενισχυτές, δεν συμμαζεύονται ότι και να τους κάνεις απλά γιατί ήταν μέτρια μηχανήματα από καινούργια. Βέβαια, κάποιοι τεχνικοί τάζουν λαγούς με πετραχήλια αν κάνουν γενική ανακατασκευή σε οποιοδήποτε "μπουζούκι" με το ανάλογο κόστος φυσικά...
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
14.362
Ειναι γεγονος οτι ολοι λιγο πολυ παινευομαστε για τα καλα μας συστηματα που δεν κοστισαν και λιγα χρηματα.
Πολλοι απο εμας τα αποκτησαμε με περισιο κοπο και πολλες φορες... κρυφα απο την συζυγατα μας!!
Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουμε παροπλισει τα παλαια μας "μηχανακια" που ενιοτε αποκτηθηκαν ελεω πατερα και συγγενων κλπ στα μαθητικα ή πρωτα φοιτητικά μας χρονια.

Προσφατα μετα απο μια μετακομιση, θυμηθηκα οτι ειχα εναν ΝΙΚΚΟ ΝΑ790 και αποφασισα να τον χρησιμοποιησω στο γραφειο μου μαζι με ενα ζευγαρι Tannoy Reveal passive που είχα.
Δυστυχως ή ευτυχως σε δεκα λεπτα φανηκε η γυμνια απο την παλαιότητα οποτε αποφασισα να μην τον ..ανακυκλώσω μιας που ηταν ο πρωτος "δικος μου" ενισχυτης αγορασμενος το 1982.

Οι εργασιες που πραγματοποιηθηκαν εκτός βεβαια απο ενδελεχή καθαρισμό, εχουν ως εξης.

Α) Αντικατασταση όλων των ηλεκτρολυτικών και bipolar πυκνωτών.
Β) Αλλαγή των διοδων ανορθωσης με ταχυτατες shottky, προσθήκη σταθεροποιητη΄τασης LM7812
Γ) Αντικατασταση των δύο 10000uF ηλεκτρολυτικών με 4Χ10000uF (οι δύο πρόσθετοι τοποθετηθηκαν με πατεντα φυσικα στο μονο ελευθερο σημείο δίπλα στον μετασχηματιστή.
Δ) Συντήρηση σε ποτενσιόμετρα.
Ε) Αλλαγή καλωδιώσεων (οχι κατι το συγκλονιστικό να εξηγουμαι)
ΣΤ) επομενο βημα (δεν ειχα υλικά) η αντικατασταση σε rca εισοδου και μπορνες εξοδου

Συμπέρασμα.
Με κόστος 60 ευρώ και λίγη προσωπική εργασία, εχουμε μια πλήρη μεταμορφωση.
Βέβαια σε καμμια περίπτωση δεν ειναι ενας hi end ολοκληρωμένος ενισχυτής που βγαζει ματια, καει καρδιές ομως τα ακουστικα συμπερασματα λένε οτι ειναι αισθητα ανωτερος απο σημερινους επώνυμους ασιατικους ενισχυτές ταξης D.
Αποδίδει πλέον τα 60 του βατακια με περισια άνεση, το χαμηλό εσφιξε και τα πριμα κρυσταλλωσαν, πλέον απέκτησε ικανοποιητικα δυναμικα, χωρις την γενική θολούρα που ειχε λογω ηλικιας και συμβιβασμων των κοστους εκεινης την εποχή.
Την ολη μετατροπή την συστηνω ανεπιφυλακτα σε αξιοπρεπεις φθηνους ενισχυτες της εποχής (αν ζουν βεβαια) οπως πχ τον πολύ καλο YAMAHA A500

Σημειωση: Ευχαριστώ το hifiengine για το ηλεκτρονικό σχέδιο και πανω απ ολα τον καλο φιλο Τασο για τα σταθερα του ακουραστα χερια και γνώσεις του
Συγχαρητήρια!!
Εδωσες ζωή σε ένα καλό μηχάνημα..
Λατρεμένη μου εταιρεία η NIKKO. (από τις πολλές!;))
Κάπου στο 1988 είχα για λίγο (κρίμα) τον NIKIKO IA 600
nikko_ia-600_integrated_amplifier.jpg

Πολύ ωραίος ο ήχος του.
Καλά έκανες κ τον ζωογόνησες καθότι ήταν τίμιο κ καλό μηχάνημα.
Οι βελτιώσεις που του έκανες μόνο καλό έκαναν στο ακουστικό αποτέλεσμα κ στην υγεία του ενισχυτή σου..

Κακά τα ψέμματα τα μηχανήματα του τότε είχαν άλλον ήχο κ όσοι μπορούν να τα έχουν καλοσυντηρημένα, αποζημειώνονται στις ακροάσεις τους!!:)

Κ πάλι μπράβο σου!!:drinks:
[DOUBLEPOST=1538991000][/DOUBLEPOST]
Εγκρίνω και επαυξάνω! Απλά μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν αξίζει τον κόπο ή απλά χάνει χρόνο και χρήμα. Μερικά μηχανήματα, κυρίως ενισχυτές, δεν συμμαζεύονται ότι και να τους κάνεις απλά γιατί ήταν μέτρια μηχανήματα από καινούργια. Βέβαια, κάποιοι τεχνικοί τάζουν λαγούς με πετραχήλια αν κάνουν γενική ανακατασκευή σε οποιοδήποτε "μπουζούκι" με το ανάλογο κόστος φυσικά...
Φιλικά,
Γιάννης
Πάρα πολύ σωστά..
Είναι άλλο πράγμα να συντηρήσεις έναν τελικό SANSUI B2301 ο οποίος εκτός από καταπληκτικός τότε κ τώρα ήταν πανάκριβος τότε, αλλά κ τώρα σαν μεταχειρισμένος που βρίσκεται σπάνια, κ άλλο έναν ολοκληρωμένο DENON PMA 320.
Διαφορετικό κόστος συντήρησης και πολυπλοκότητα από μηχάνημα σε μηχάνημα.
Απλά αν είσαι δεμένος συναισθηματικά με τα χρόνια ακρόασης συνήθως ότι κ αν ακούσεις από τον Τεχνικό προχωράς στην επισκευή ή συντήρησή του.
Είναι κ θέμα τύχης σε ποιά "χέρια" θα πέσει.
Υπάρχουν γνώστες, αλλά κ κανίβαλοι!!
Εχω πικρή εμπειρία, αλλά έχω υπάρξει κ τυχερός..

D

Dimkal

Guest
Φιλικά,
Γιάννης
[DOUBLEPOST=1538996543][/DOUBLEPOST]Αξιζε Γιαννη, μου κοστισε 60 ευρω και πεντε ωρες δουλεια.
ο ενισχυτηε ειχε μεγαλο μετ;σχηματιστη οποτε ηθελε καλα φιλτρα και σταθεροποιηση.
αλλαχθηκαν όλοι οι πυκνωτες.
Πηρε αερα δουκευει ωραια.
Σε δεύτερο σταδιο θα επεμβω και στο κυκλωμα.
δεν πληρώνω μονος το κανω.
Αν δεν το εκανα εννοειται θα τον ειχα χαρισει στην ανακυκλωση.
Ενισχυτής με κακο τροφοδοτικο δεν αξιζει.
Εισικα σημερα που φτιάχνουν μπουζουκια σε τάξη Δ.
[DOUBLEPOST=1538996945][/DOUBLEPOST]Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Υπαρχουν ενισχυτες που δεν αξίζουν τον κοπο αλλα και πολλά που βελτιωνονται αν βεβαια μπορείς να το κανεις κονος.
Πχ τωρα φτιαχνω recap τον parasound 2200 πιυ εχω.
Κοστος υλικων ολα 120 ευρω.
Βεβαια μεγαλους πυκνωτες εφερα απο εξω.
εδω εου ζητούσαν 70 ευρω για ενα πυκνωτη 22000 μF, ελεος δηλαδή 280 μονο οι4.
Φαντασου ναντον εδινα εξω, θα εφευγα με 500 μειον.

Reaction score
14.362
[DOUBLEPOST=1538996543][/DOUBLEPOST]Αξιζε Γιαννη, μου κοστισε 60 ευρω και πεντε ωρες δουλεια.
ο ενισχυτηε ειχε μεγαλο μετ;σχηματιστη οποτε ηθελε καλα φιλτρα και σταθεροποιηση.
αλλαχθηκαν όλοι οι πυκνωτες.
Πηρε αερα δουκευει ωραια.
Σε δεύτερο σταδιο θα επεμβω και στο κυκλωμα.
δεν πληρώνω μονος το κανω.
Αν δεν το εκανα εννοειται θα τον ειχα χαρισει στην ανακυκλωση.
Ενισχυτής με κακο τροφοδοτικο δεν αξιζει.
Εισικα σημερα που φτιάχνουν μπουζουκια σε τάξη Δ.
[DOUBLEPOST=1538996945][/DOUBLEPOST]Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Υπαρχουν ενισχυτες που δεν αξίζουν τον κοπο αλλα και πολλά που βελτιωνονται αν βεβαια μπορείς να το κανεις κονος.
Πχ τωρα φτιαχνω recap τον parasound 2200 πιυ εχω.
Κοστος υλικων ολα 120 ευρω.
Βεβαια μεγαλους πυκνωτες εφερα απο εξω.
εδω εου ζητούσαν 70 ευρω για ενα πυκνωτη 22000 μF, ελεος δηλαδή 280 μονο οι4.
Φαντασου ναντον εδινα εξω, θα εφευγα με 500 μειον.
Εννοείται..
Εδώ υπάρχει "άλλη" φιλοσοφία..;)
Κ εγώ από το εξωτερικό έφερα 4 ηλεκτρολυτικούς για τον τελικό μου Yamaha.
2 των 27.000 και 2 των 22.000.
Εδωσα με τα μεταφορικά από Αμερική 180€ σύνολο κ βρήκα σε stock τους ίδιους που φόραγε (Τυχερός!!)
Εδώ μου ζήτησαν σε δύο καταστήματα (δεν θα πώ όνομα, αλλά ευρέως γνωστά) 95€ για τον κάθε 27.000 και 75€ για τον
κάθε 22.000.
Δηλαδή ήθελα 340 ευρώ.:o
Σχεδόν τα διπλάσια από όσο μου κόστισαν από το εξωτερικό!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Μην πιάσουμε τώρα το θέμα της διαθεσιμότητας και των τιμών, δεν θα βγάλουμε άκρη! Διαβάστε αντίστοιχο Post για πυκνωτές ELNA αλλά μαϊμού!. Οι Έλληνες προμηθευτές-μαγαζιά δουλεύουν με κέρδος αλλιώς θα τα έκλειναν. Το ζητούμενο είναι πόσο. Μια μικρή διαφορά τιμής είναι παραδεκτή. Πληρώνεις την εγγύηση του γνήσιου, πως να το κάνουμε. Πόσο; Τι να πω, ο καθένας έχει άλλα όρια και ανοχές. Πόσο πληρώνεται το ρίσκο του Τελωνείου ή της μεταφορικής; Και εδώ ο καθένας ρισκάρει με διαφορετικά επίπεδα και κριτήρια.
Μετά από πολλά πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, έχω καταλήξει ότι τις διαφορές τις μετράω απόλυτα και όχι ποσοστιαία. Μια διαφορά 15 Ευρώ σε σύνολο 50 είναι κοντά στο 40% ίσως μεγάλη αλλά παραδεκτή (15 Ευρώ όσο μια επίσκεψη στην καφετέρια) και όχι απαγορευτική. Μια διαφορά όμως 100 Ευρώ στα 600 είναι 15% μεν αλλά μεγάλη σε τιμή τσέπης και ίσως αδικαιολόγητη. Εκεί θα έψαχνα περισσότερο.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
14.362
Μην πιάσουμε τώρα το θέμα της διαθεσιμότητας και των τιμών, δεν θα βγάλουμε άκρη! Διαβάστε αντίστοιχο Post για πυκνωτές ELNA αλλά μαϊμού!. Οι Έλληνες προμηθευτές-μαγαζιά δουλεύουν με κέρδος αλλιώς θα τα έκλειναν. Το ζητούμενο είναι πόσο. Μια μικρή διαφορά τιμής είναι παραδεκτή. Πληρώνεις την εγγύηση του γνήσιου, πως να το κάνουμε. Πόσο; Τι να πω, ο καθένας έχει άλλα όρια και ανοχές. Πόσο πληρώνεται το ρίσκο του Τελωνείου ή της μεταφορικής; Και εδώ ο καθένας ρισκάρει με διαφορετικά επίπεδα και κριτήρια.
Μετά από πολλά πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, έχω καταλήξει ότι τις διαφορές τις μετράω απόλυτα και όχι ποσοστιαία. Μια διαφορά 15 Ευρώ σε σύνολο 50 είναι κοντά στο 40% ίσως μεγάλη αλλά παραδεκτή (15 Ευρώ όσο μια επίσκεψη στην καφετέρια) και όχι απαγορευτική. Μια διαφορά όμως 100 Ευρώ στα 600 είναι 15% μεν αλλά μεγάλη σε τιμή τσέπης και ίσως αδικαιολόγητη. Εκεί θα έψαχνα περισσότερο.
Φιλικά,
Γιάννης
Συμφωνώ σε όσα είπες γιατί πέρα από λογικά είναι και ρεαλιστικά.
Οσον αφορά τα ποσοστά κ εγώ δικαιολογώ μία μικρή διαφορά υπέρ της προσωπικής επικοινωνίας με το μαγαζί / πωλητή, την δυνατότητα επιστροφής κ περισσότερο τον χρόνο αναμονής.
Οσον αφορά την εγγύηση φυσικά ο επίσημος αντιπρόσωπος έχει μία φερεγγυότητα αλλά δεν είναι κανόνας που ισχύει πάντα και παντού δυστυχώς..
Ξέρω εγώ περίπτωση φίλου μου μηχανικού κ πρώην τεχνικού διευθυντή ελληνικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων ο οποίος είχε εντολή από την διοίκηση στα νέα αυτοκίνητα στα πλαίσια της αλλαγής λαδιών μέσα στην εγγύηση κ στις πρώτες αλλαγές τα κρατούσαν σε ξεχωριστά δοχεία κ τα επαναχρησιμοποιούσν σε αυτούς οι οποίοι με παλαιότερα αυτοκίνητα ήθελαν να αλλάξουν λάδια μέσα στην αντιπροσωπεία για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!
Τα πλήρωναν ανταλλακτικά κ εργασία 3 φορές πάνω από την μέση τιμή των απλών συνεργείων κ όλοι καταλαβαίνουμε την καταστρεπτική συνέπεια για τους κουρασμένους κινητήρες τ σημαίνει να δουλέψουν με λάδια από ολοκαίνουργια αυτοκίνητα τα οποία είναι γεμάτα γρέζια κλπ.
Ο μόνος παράγοντας που λάμβαναν υπ' όψιν τους ήταν το προφίλ του οδηγού κ το αυτοκίνητο του.
Δηλαδή άλλο μία γυναίκα ηλικιωμένη με ένα συμβατικό αυτοκίνητο κ άλλο ένας κάγκουρας πιτσιρικάς με ένα GTI.
Δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πουθενά.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα, που ανέφερα κ δυστυχώς υπάρχει σε πολλούς χώρους πέραν αυτού των αυτοκινήτων.
Οσον αφορά τα ποσοστά υπερτίμησης κ εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει κέρδος..
Ο επαγγελματίας λειτουργεί όχι από χόμπυ αλλά για βιοποριστικούς λόγους κ ιδιαίτερα σε μία χώρα η οποία πλέον λειτουργεί ενάντια στις επιχειρήσεις με εξοντωτική πολιτική φόρων κλπ, αλλά το να πληρώσω κάτι που κάνει 180€ 340€ αυτό είναι απαγορευτικό για όσους έχουν την απαιτούμενη και στοιχειώδη νοητική επάρκεια,
Γι' αυτό κ εγώ απευθύνθηκα έξω κ πλήρωσα 90 % λιγότερο!!!
Φυσικά αυτό δεν ισχύει παντού.
Δηλαδή πολλές φορές πάς να γλυτώσεις 20 ευρώ κ πληρώνεις περισσότερα στο τελωνείο (για αγορές εκτός ευρώπης κ για όσες περικλείουν την πραγματική αξία του προϊόντος μέσα στην συσκευασία, λίγο σπάνιο αυτό ) συν την καθυστέρηση κλπ.
Θέλει ψάξιμο κ όχι εφησυχασμό διότι υπάρχουν πολλοί αετονύχηδες που θησαυρίζουν εις βάρος όσων δεν έχουν τις γνώσεις ή τον τρόπο να ψάξουν εναλλακτικές κ υπακούουν σαν τα πρόβατα σε ότι τους προτείνει ο καθείς!!
Δεν είναι όλοι σωστοί επαγγελματίες κ γνώστες..

D

Dimkal

Guest
Γιαννη εχεις δικιο σε όλα.
Εκανα εισαγωγή Hitachi πυκνωτες.
ΕΛΝΑ από Κινα θα ηταν υποπτο.
Θα εκθειασω τον Φανό.
Στα εμπορικα νουμερα εχει λογικες ως πολυ φθηνες τιμες.
Nippon chemicon, μια Χαρούλα!!
ο Abrahamsen τους εχει σε πρωρη τοποθετηση
Εντάξει στους μεγαλους, ποσα πια recap γινονται για να ερχονται χιλιαδες μεγαλοι πυκνωτες;; Μονο diyηδες οι πελάτες
Στον Νikko εβαλα Nippon.
Τζαμπα να μου εδινες Ελνα, δεν τους εβαζα, θα πήγαιναν χαμενοι!!!
Σκεψου η parasound ειχε πρωτη τοποθετηση κάτι ασημους Byron whatson καπως ετσι!!!!
Αυτη ειναι και η διαφορα ενος καλου ενισχυτη με εναν υπεροχο.
Ενας Pass ενας Plinius ενας ,Levinson δεν ειναι οi wow ,και ο parasound του John Curl ο παριας.
Οι μεγαλοι βαζουν πάντα τα πιο επωνυμα υλικα και δεκα φορες ματσαρισμενα.
ο ιδιος ο pass σου λεει, δεν εχεις λεφτα???
κανενα πριβλημα, παρε τα σχεδια και φτιαξτο μονος σου, πεντε πάνω πεντε κατω θα σου βγει καλο.
Έλα μου τωρα που βρισκεις στην Κινα ετοιμα πλακετακια με Krell, JLH, Quad, τελικάκια, και παίζουν τελεια οκ;;;;
Να μην σας πω για το πάρτυ με τα dac

D

Dimkal

Guest
OK αλλα με γριφο.
Ενα Εξαιρετικό dac εχει τιμη 1000 δολλάρια χωρις βεβαια φπα.
αυτο θεωρω και ταβανι και τιμης για αγοραστο dac
Διαθετει δυο sabre τα καλυτερα chip, διαθετει εξαιρετικους τελεστικους, και ποιοτητα κατασκευης.
Το όνομα του ειναι ίδιο με το γαλλικό εστιατοριο στην ταινια ρατατούης!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

D

Dimkal

Guest
https://www.shenzhenaudio.com/gusta...028-xmos-hifi-dac-384khz-dsd-dop-decoder.html

Εχεις δικιο εγραψα λαθος.
Το Χ22 ειναι εξαιρετικο.
H σειρα Χ20 είναι υπό καταργηση.
Θα κρατήσουν μονο το Χ12 αντικαταστατη του Χ8 και βεβαια το νεο Χ22.
Δε νομιζω να υπάρχει πιο value for money απο αυτο..
Το Χ12 το εχει φιλος και ειναι εξαιρετικο στα χρηματα του, καπου 400 διλλαρια.
Μάλιστα οροσφερεται και σαν digital interface I2s για να πειραματιστεις με οποιο dac πλακετακι
[DOUBLEPOST=1539080597][/DOUBLEPOST]
Εγώ που δεν κατάλαβα.......
gustard dac φιλε....

D

Dimkal

Guest
Μου αρέσει η εικόνα του άβαταρ σου.
Μου θυμιζει bel canto!!
Ειχα την δεκαετια 90-00 bel canto diy σχεδιο απο Αμερική
[DOUBLEPOST=1539091789][/DOUBLEPOST]
https://www.shenzhenaudio.com/gusta...028-xmos-hifi-dac-384khz-dsd-dop-decoder.html

Eχεις απι
ολυτα δικιο και μου ξεφυγε
Εχει βγει πλέον το Χ22 δτη θεση του Χ20 και το Χ12 στη θεση του Χ8.
Επισης το U12 ,digital interface να του βαλεις οποιο dac I2s επιθυμεις

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
OK αλλα με γριφο.
Ενα Εξαιρετικό dac εχει τιμη 1000 δολλάρια χωρις βεβαια φπα.
αυτο θεωρω και ταβανι και τιμης για αγοραστο dac
Διαθετει δυο sabre τα καλυτερα chip, διαθετει εξαιρετικους τελεστικους, και ποιοτητα κατασκευης.
Το όνομα του ειναι ίδιο με το γαλλικό εστιατοριο στην ταινια ρατατούης!
Υπάρχει στην Γερμανία με 825 Ευρώ με το ΦΠΑ.
https://www.ebay.com/itm/GUSTARD-A2...236425?hash=item33ba23bd09:g:ERYAAOSwlqpatpxf

Γιάννης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut