Cosmote VS Vodafone VS Wind

Μηνύματα
339
Reaction score
1.203
Όπως αναφέρω και στο τίτλο του θέματος θέλω την ειλικρινή άποψη και γνώμη σας για τους συγκεκριμένους παροχους σε εξυπηρέτηση και αξιοπιστία.
Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι ότι στην εταιρεία που εργάζομαι ήρθε η ώρα για ανανέωση των συμβολαίων σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία.
Αυτή τη στιγμή έχουμε Cosmote, η οποία από άποψη τιμών σε σχέση με αυτά που προσφέρει συγκριτικά με τους άλλους δύο μας χουφτώνει κανονικά!
Συνολικά έχουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (υποκατάστημα) 18 γραμμές κινητής και 10 σταθερής.
Στην περιοχή μας στην Αθήνα δεν έχουμε VDSL σε αντίθεση με το υποκατάστημα.
Επίσης να σημειώσω ότι υπάρχει VPN σύνδεση μεταξύ του κεντρικού και του υποκαταστηματος για τις ανάγκες τιμολόγησης και on line αποθεμάτων.
Η προτάσεις - προσφορές που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή από τους "πωλητές" για όλες τις συνδέσεις έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους με πρώτη και καλύτερη την Vodafone, δεύτερη την Wind και τρίτη την Cosmote.
Ακούω την άποψη σας!
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η CYTA ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΤΑΦΟΝ ΑΛΛΑ

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΕΣ.....

ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ....

15,50 ΚΑΙ 1500 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟ....

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ 300 ΛΕΠΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 24ΑΡΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ 16,50 ΣΤΑΘΕΡΟ.....
 

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Kι εγω cyta τα τελευταια 6 χρονια. Δεν ξερω τι κανει στα εταιρικα αλλά σε οικιακο δικτυο ειναι η φθηνοτερη. Το μονο ελλατωμα ειναι η VOIP γραμμη που σε διακοπη του ιντερνετ πεφτει και το τηλέφωνο. Αλλά ειναι απο τους καλους παροχους ,με εξυπηρετηση και αξιοπιστια.
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
 

Μηνύματα
277
Reaction score
254
Εγω απο την αλλη και λογω επαγγελματος θα ελεγα οτι ετσι οπως παρουσιαζεις τα δεδομενα ειναι παρα πολυ γενικευμενα για να σου πουμε μια αποψη. Το καλυτερο θα ηταν ασχετα με τον αριθμο γραμμων, σταθερων, κινητων και vpn να δειτε τις πραγματικες σας αναγκες και να συγκρινεις τους 3 στις ιδιες υπηρεσιες που θα ζητας. Πολυ σημαντικο επισης, πλην του κοστους, ειναι και η οποια βελτιωση των υπηρεσιων που θες με νεες τεχνολογιες και οχι με την πεπατημενη.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Όσον αφορά τα κινητά, επιλέγετε τον φθηνότερο για εσάς, καθώς όλοι πάνω κάτω τα ίδια σας προσφέρουν.
Εξαίρεση σε αυτό είναι η Wind, η οποία εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, το σήμα της είναι για κλάματα, σημαντικό πρόβλημα για κάποιους, αδιάφορο για κάποιους άλλους.
Όσον αφορά τα σταθερά σας, και εφόσον αναφέρετε ότι λειτουργείτε μέσω VPN και είναι critical η σύνδεση αυτή, τα αφήνετε ως έχουν. Εάν δε σας ενδιαφέρει τόσο το Quality Of Service που σας παρέχει ο Cosmote με τη σταθερότητα της γραμμής, πράττετε και εκεί κατά το δοκούν.
 

Μηνύματα
339
Reaction score
1.203
Εννοείται ότι η αλλαγή, τουλάχιστον στα σταθερά, θα γίνει με γνώμονα την σταθερότητα του δικτύου και μετά τις παροχές και τις τιμές.
Όσο αφορά την VPN έχουμε δώσει 2 IP τα οποία σκέφτομαι να κρατήσουμε στην Cosmote προς το παρόν για να αποφύγω τυχόν μπερδέματα και να κάνω την αλλαγή μόνο στις υπόλοιπες γραμμές.
Για το κομμάτι της κινητής μάλλον ποντάρω σε Vodafone με την Wind να μην την σκέφτομαι καν.

Το ποιο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με την Cosmote δεν ιδρώνει το αυτή τους με τίποτα.
Οι τιμές τους στα ύψη και οι παροχές στα τάρταρα.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Το ποιο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με την Cosmote δεν ιδρώνει το αυτή τους με τίποτα.
Οι τιμές τους στα ύψη και οι παροχές στα τάρταρα.
Θα ιδρώσει κάπως όταν αρχίσουν τα απαραίτητα σε τέτοιες περιπτώσεις καραγκιοζιλίκια αλλαγής παρόχου.
 

Μηνύματα
339
Reaction score
1.203
Θα ιδρώσει κάπως όταν αρχίσουν τα απαραίτητα σε τέτοιες περιπτώσεις καραγκιοζιλίκια αλλαγής παρόχου.
Για την ώρα δεν τους βλέπω, αλλά η αλαζονεία τους δεν έχει όρια.
Πριν τρεις μέρες με πήραν να μου δώσουν χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν ανανεώσω θα έχω υπέρογκες χρεώσεις.
Κόπηκε όμως όταν της διάβασα τους όρους του συμβολαίου (σιγά μην δεν τους γνώριζε) που λένε οτι μπορεί να συνεχίσουμε για αόριστο χρόνο χωρίς βέβαια τις εκπτώσεις που έχουμε πάρει κατά την υπογραφή.
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Ότι έγραψε ο @Sugah ισχύει ακριβώς. Μακριά από κινητη wind γενικά γιατί κακά τα ψεματα και στην Αθήνα μέχρι πριν λίγα χρόνια που είχα εικόνα ήταν για κλάματα. Μπορεί να εχει καλυτερέψει αλλά μακριά. Για vodafone θα το σκεφτόμουν ανετα. Από qos είναι όλοι τους για κλωτσιές εδώ που τα λεμε. Εγώ πάντως δίνω +1 για vodafone.
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
Θα ιδρώσει κάπως όταν αρχίσουν τα απαραίτητα σε τέτοιες περιπτώσεις καραγκιοζιλίκια αλλαγής παρόχου.
ΜΕ ΠΗΡΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕ

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......
 



Μηνύματα
208
Reaction score
166
επειδή έχω αλλάξει όλους τους παρόχους και σε κινητή και σε σταθερή έχω να πω τα εξής

cosmote γαι μένα είναι τόσο κωλοεταιρεία που δε θέλω να τους ξέρω οπότε δεν σχολιάζω καν

wind δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις συνδέσεις, αλλά από το σάιτ μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και τηλεφωνικά και στα μαγαζιά είναι ότι να ναι. θα τους απέφευγα για εταιρικό αλλά μπορεί και στα εταιρικά η εξυπηρέτηση να είναι διαφορετική

vodafone που έχω τώρα αλλά εταιρικά πλέον, και προβλήματα δεν έχω αλλά και η εξυπηρέτηση πελατών είναι σε άλλη κατηγορία.
αρκεί να σου πω ότι όταν άλλαξα το σταθερό, εκτός από τα μηνύματα που μου έστειλαν από την προηγούμενη για την ώρα ενεργοποίησης με πήραν τηλέφωνο μια μέρα αργότερα να με ρωτήσουν αν είναι όλα καλά με τη γραμμή ώστε να τη δώσουν ενεργοποιημένη
 

Μηνύματα
1.237
Reaction score
1.559
Γιατί δεν κοιτάς σε σταθερό/ίντερνετ και την Forthnet?
Κοιτάς για πακέτο και με κινητά????
 


Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Απο κουβέντες με φίλους έχω την εντύπωση οτι η καλύτερη είναι η cosmote αλλα δέν τα πάει καλά με τις τιμές / προσφορές.

Έχω wind. Το adsl δούλευε χάλια, το vdsl δουλεύει πολύ καλά. Το πρόβλημα μου είναι οτι μερικές ώρες πέφτει η ταχύτητα. Εξυπηρέτηση πελατών...μέτρια.

Ήμουν ο κλασικός τύπος που έπαιζε με φορητότητες. Πρόταση κακή, φορητότητα, αντιπρόταση και όλα καλά. Τώρα όμως κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει μία νομοθεσία που σου λέει οτι έχεις 14 μέρες δικαίωμα υπαναχώρησης. Αλλιώς σε χρεώνει η εταιρεία πρόστιμο για σπάσιμο συμβολαίου. Τί κάνουν λοιπόν. Έστω οτι κάνεις την αίτηση σήμερα 10/10. Η εταιρεία δίνει "στο σύστημα" την αίτηση στις 25/10. Άρα πρακτικά δέν έχεις χρόνο να πάρεις την αντιπρόταση απο την αρχική σου εταιρεία.
Κολπάκι αλλα έτσι πρέπει να γίνεται. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στις κινήσεις σας.

Επίσης δέν έχω καταλάβει τί παίζει με τις γραμμές και τα ΚΑΦΑΟ. Τεχνικά εννοώ. Τί είναι της wind τί του ΟΤΕ. Αν έχεις άλλη ταχύτητα απο ΟΤΕ ή απο cyta. Θα ήθελα αν κάποιος είναι του χώρου να μας βοηθήσει.

Προσωπικά σκέφτομαι για wind 100mbps με 35 ευρώ που μου έχουν προτείνει.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.907
Reaction score
3.700
Επειδή το δείγμα από γνώμες ποτέ δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ρίξε μια ματιά και στους πρόσφατους δείκτες ποιότητας που δημοσίευσε η ΕΕΤΤ:
https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/QualityIndicators/

Προσωπικά, διαχειρίζομαι εταιρικές γραμμές σε δύο παρόχους και βρίσκω διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή για όλες τις παραμέτρους. Αλλού θα βρεις καλύτερη τιμολόγηση, αλλού πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες, αλλού μικρότερους χρόνους αναμονής τεχνικής υποστήριξης.
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Βαρέθηκα να το ψάχνω και πήρα σήμερα και έκλεισα τα 100 mbps με την wind.

Μου εγγυήθηκαν ταχύτητα έως (κάτω όριο) 95mbps(!!!!!). Θα είμαι χαρούμενος με 70.

Θέλω να δώ πότε θα το ενεργοποιήσουν... ακούω οτι αργούν αυτοί.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Στον Cosmote πάντως μου είχαν πει κατώτατο όριο στα 100 Mbit, τα 70 και με θορύβησε και πρακτικά με απώθησε από το να κάνω το συγκεκριμένο πακέτο.
Από την καμπίνα απέχω ενάμιση τετράγωνο αλλά και πάλι, δε τους εμπιστεύομαι καθώς το έργο στην Καλλιθέα όπου μένω, είναι της Wind και ο Cosmote αγοράζει χονδρική από αυτούς.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.106
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top