internet radio σε network player

Reaction score
19
καλησπέρα,
είμαι σε αναζήτηση network player και επιθυμώ τη βοήθεια σας σχετικά με το ιντερνετικό ραδίοφωνο.
Ήθελα να ρωτήσω αν στις πλατφόρμες internet radio που υποστηρίζονται στα network players εμφανίζονται οι πληροφορίες του τραγουδιού.
Πχ έχω διαβάσει ότι το vtuner σε κάποιο player της yamaha δε δείχνει τίποτα σχετικά με το τραγούδι, παρά μόνο το σταθμό.
Έπειτα είναι θέμα πλατφόρμας ή player?

Reaction score
7.194
Τα περισσοτερα δειχνουν,απλα διαφερει ο τροπος.Καποια player εχουν εγχρωμη-ορθογωνικη οθονη και δειχνουν τις πληροφοριες (σταθμος καλλιτεχνης τραγουδι κλπ) σταθερα),ενα καποια αλλα με μονοχρωμη οθονη μακροστενη,τα δειχνουν ολα αυτα κυλιομενα αλλα με πιο μεγαλα συμβολα.Πρακτικα βεβαια αυτο ειναι μαλλον ανευ σημασιας,γιατι θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο player για να δεις τα γραμματα (στη δευτερη περιπτωση αν εχεις καλη οραση και εισαι σχετικα κοντα μπορεις και να τα δεις,αλλα δεν θα εχεις εικονα του εξωφυλλου του δισκου ή του σηματος του σταθμου . Αυτο που εχει σημασια ειναι να το δειχνει η αντιστοιχη application (android/ios) στη συσκευη (smartphone/tablet) με την οποια θα χειριζεσαι σχεδον παντα την συσκευη. Στο player της yamaha που αναφερεσαι, μαλλον προκειται για παλιοτερο μοντελο πριν την εφαρμογη musiccast της εταιρειας. Παντως απο την δικη μου εμπειρια,προτιμησε network player που για net radio εχει το tune in.

Reaction score
19
Τα περισσοτερα δειχνουν,απλα διαφερει ο τροπος.Καποια player εχουν εγχρωμη-ορθογωνικη οθονη και δειχνουν τις πληροφοριες (σταθμος καλλιτεχνης τραγουδι κλπ) σταθερα),ενα καποια αλλα με μονοχρωμη οθονη μακροστενη,τα δειχνουν ολα αυτα κυλιομενα αλλα με πιο μεγαλα συμβολα.Πρακτικα βεβαια αυτο ειναι μαλλον ανευ σημασιας,γιατι θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο player για να δεις τα γραμματα (στη δευτερη περιπτωση αν εχεις καλη οραση και εισαι σχετικα κοντα μπορεις και να τα δεις,αλλα δεν θα εχεις εικονα του εξωφυλλου του δισκου ή του σηματος του σταθμου . Αυτο που εχει σημασια ειναι να το δειχνει η αντιστοιχη application (android/ios) στη συσκευη (smartphone/tablet) με την οποια θα χειριζεσαι σχεδον παντα την συσκευη. Στο player της yamaha που αναφερεσαι, μαλλον προκειται για παλιοτερο μοντελο πριν την εφαρμογη musiccast της εταιρειας. Παντως απο την δικη μου εμπειρια,προτιμησε network player που για net radio εχει το tune in.
Πράγματι, μια επίσκεψη στα vtuner.com και tunein.com δείχνει τη διαφορά. Το μοντέλο της yamaha είναι το cd-n 500, που έχει σταματήσει να παράγεται, αλλά έχει πολύ καλό τμήμα cd player επίσης εκτός από network.
Ευχαριστώ πολύ, tanto!

Reaction score
7.194
Προτίμησε σχετικα πρόσφατη συσκευή,δηλαδή τριετίας το πολύ. Πόσα χρήματα θέλεις να δαπανήσεις ?

Reaction score
19
Προτίμησε σχετικα πρόσφατη συσκευή,δηλαδή τριετίας το πολύ. Πόσα χρήματα θέλεις να δαπανήσεις ?
Όχι πολλά, 400-450 ευρώ γιατί ταυτόχρονα θα αγοραστεί και cd player, από το οποίο θα γίνεται η ακρόαση των cd και των mp3 files από το usb (ο ενισχυτής είναι αναλογικός).
Άρα δηλαδή πάμε κάπου στα φτηνά μοντέλα pioneer - denon.

Reaction score
7.194
Όχι πολλά, 400-450 ευρώ γιατί ταυτόχρονα θα αγοραστεί και cd player, από το οποίο θα γίνεται η ακρόαση των cd και των mp3 files από το usb (ο ενισχυτής είναι αναλογικός).
Άρα δηλαδή πάμε κάπου στα φτηνά μοντέλα pioneer - denon.
Τα mp3 σου θα τα ακους απο το network player και την δικη του usb εισοδο,θα εχεις με διαφορα καλυτερη πλοηγηση στο υλικο απο οτι με ενα cdplayer και την αντιστοιχη δικη του εισοδο. Γνωμη μου ειναι να διαθεσεις το ποσο για το cdplayer στο network player και ετσι να μπορεσεις να αγορασεις συσκευη της κατηγοριας των 800+ ευρω (υποθετω θα εδινες τουλαχιστον 350 για cdplayer). Mπορεις να κανεις τα cd σου flac και να τα ακους μεσα απο το network player με καλυτερη πλοηγηση (ειτε απο usb stick/δισκο ή δικτυακα απο καποιον nas δισκο ή υπολογιστη στο ιδιο δικτυο).Αν τωρα θελεις οπωσδηποτε να κανεις χρηση των cd σου,τοτε πολυ απλα συνδεσε ενα dvd/blueray player σε μια απο τις ψηφιακες εισοδους του network player (στα χρηματα που σου προτεινω εχουν την δυνατοτητα να δουλεψουν και σαν dac/usb dac) και θα εχεις καλυτερο αποτελσμα ηχητικα απο ενα cdplayer των 300 περιπου ευρω.Φυσικα μπορεις να βαλεις στο παιχνιδι και τον υπολογιστη σου συνδεοντας με usb στο dac του network player.

Reaction score
18
Καλησπέρα στην παρέα... καινουριος στο forum αν και το παρακολουθώ ανελλιπώς..

Εγώ θα σου προτεινα να κοιτάξεις και το MARANTZ NA6006 ... Το γλυκό κοιτάζω η αλήθεια ειναι... Από ότι είδα απο χαρακτηριστικά είναι πλήρης για την κατηγορία του.

https://www.marantz.co.uk/uk/produc...&subcatid=networkaudioplayer&productid=na6006

Είχα ακούσει το ΝD8006 που είναι και Νetwork / CD Player θεωρώ ότι δεν θα απέχει και πολύ.Επαιζε εξαιρετικά.

Reaction score
19
Τα mp3 σου θα τα ακους απο το network player και την δικη του usb εισοδο,θα εχεις με διαφορα καλυτερη πλοηγηση στο υλικο απο οτι με ενα cdplayer και την αντιστοιχη δικη του εισοδο. Γνωμη μου ειναι να διαθεσεις το ποσο για το cdplayer στο network player και ετσι να μπορεσεις να αγορασεις συσκευη της κατηγοριας των 800+ ευρω (υποθετω θα εδινες τουλαχιστον 350 για cdplayer). Mπορεις να κανεις τα cd σου flac και να τα ακους μεσα απο το network player με καλυτερη πλοηγηση (ειτε απο usb stick/δισκο ή δικτυακα απο καποιον nas δισκο ή υπολογιστη στο ιδιο δικτυο).Αν τωρα θελεις οπωσδηποτε να κανεις χρηση των cd σου,τοτε πολυ απλα συνδεσε ενα dvd/blueray player σε μια απο τις ψηφιακες εισοδους του network player (στα χρηματα που σου προτεινω εχουν την δυνατοτητα να δουλεψουν και σαν dac/usb dac) και θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα ηχητικα απο ενα cdplayer των 300 περιπου ευρω.Φυσικα μπορεις να βαλεις στο παιχνιδι και τον υπολογιστη σου συνδεοντας με usb στο dac του network player.
Φίλε/η tanto ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ψάχνοντας το θέμα με τις ψηφιακές εισόδους, πράγματι κυρίως τα 800+ μοντέλα τις διαθέτουν. Όμως υπάρχουν και κάνα -δυο μοντέλα φτηνότερα που απρόσμενα έχουν και αυτά οπτική είσοδο:

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/cd-nt670d/index.html#product-tabs
και
https://www.marantz.co.uk/uk/produc...&subcatid=networkaudioplayer&productid=na6006

το οποίο ανέφερε και ο φίλος Dim Pako παραπάνω. Έχω την αίσθηση (από κριτικές ακροατών και ένα marantz dv4003 που χρησιμοποιώ) ότι ο ήχος των marantz αν και εξαιρετικός για την κατηγορία τιμής τους, τείνουν σε έλλειψη μπάσου και όγκου, για τα δικά μου γούστα, και έτσι γενικά δε θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου για οποιοδήποτε είδος συσκευής.
Πάντως, φίλε DImPako πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση γενικά και όντως πλήρες όπως λες!

Reaction score
7.194
To marantz NA-6006 ειναι μια πολυ καλη επιλογη και σαν δυνατοτητες-εξοπλισμος,αλλα και ηχητικα μιας και το "κουρδισμα" της εταιρειας αποτελει μια ασφαλη επιλογη.Αλλα ακομα δεν εχει ερθει στη χωρα μας και δεν γνωριζουμε και ποσο θα κοστιζει (γυρω στα 800 ευρω). Το yamaha CD-NT670D μπορει να εχει και cd player αλλα ηχητικα εισαι σαφως υποδεεστερο.Μπορεις βεβαια να κανεις και καποια αγορα απο το διαδικτυο συσκευης πο αντικαθισταται απο καινουργιο μοντελο και να κερδισεις αρκετα χρηματα,χωρις να χασεις σε αποδοση ή ευκολιες (αν και δεν θα εχεις τις τελευταιες που προστεθηκαν σε αυτη τη κατηγορια συσκευων που ειναι κυριως το tidal,chromecast δυνατοτητα κλπ).

https://www.amazon.de/Marantz-NA600..._rd_t=40701&psc=1&refRID=W59CQ5VJPKBM7139Y17P

Kοιτα και το Pioneer N-30AE,εχει ολες τις τελευταιες νεες δυνατοτητες και η τιμη ειναι πολυ καλη.Δεν εχει ομως τη δυνατοτητα να δουλεψει σαν dac,αλλα περισσευουν πολλα χρηματα για να αγορασεις ενα αυτονομο usb dac που σε συνδυασμο με ενα laptop θα αποτελει την πηγη για τις πιο σοβαρες ακροασεις hd αρχειων.

https://www.amazon.de/Pioneer-Netzw...qid=1540033601&sr=1-1&keywords=pioneer+n-30ae

Reaction score
18
το οποίο ανέφερε και ο φίλος Dim Pako παραπάνω. Έχω την αίσθηση (από κριτικές ακροατών και ένα marantz dv4003 που χρησιμοποιώ) ότι ο ήχος των marantz αν και εξαιρετικός για την κατηγορία τιμής τους, τείνουν σε έλλειψη μπάσου και όγκου, για τα δικά μου γούστα, και έτσι γενικά δε θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου για οποιοδήποτε είδος συσκευής.
Πάντως, φίλε DImPako πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση γενικά και όντως πλήρες όπως λες!

Αυτο που ακουσα στο ND8006 φιλε gerris δεν είχε να ζηλεψει καθολου απο ογκους &μπασο .Τωρα βεβαια μιλαμαε και για άλλη συσεκυη. Μαλλον έχει να κάνει και με το όλο σύστημα κλπ. ηχεια ενισχυτη.

Το ΝΑ6006 θα το έχουν διαθέσιμο τέλος του μήνα σε καταστημα για να το ακούσω.
Δες εδω : https://www.odes.gr/el/marantz-na6006-network-player.html

Reaction score
7.194
Το ΝΑ6006 θα το έχουν διαθέσιμο τέλος του μήνα σε καταστημα για να το ακούσω.
Δες εδω : https://www.odes.gr/el/marantz-na6006-network-player.html
Αν ειναι αυτη η τιμη τελικα τοτε μιλαμε για πολυ καλη περιπτωση (με δεδομενο τον καλο ηχο και τις ευκολιες).Δυστυχως τα καλα μοντελα της pioneer (Ν-50 ΑΕ,Ν-70ΑΕ με usbdac,ξεχωριστα τροφοδοτικα για ψηφιακο-αναλογικο τμημα),πλεον εχουν ξεφυγει σε τιμες.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.629
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7