(Δεν) μου αρέσει, πρέπει να ντρέπομαι;

D

Deleted member 23222

Guest
Οκ.

Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη όσων έχουν γράψει «χιλιόμετρα» στο σπορ...

Άλλωστε πολλοί είμαστε όσοι μπλέξαμε εδώ μέσα για να ακούμε καλύτερα τη μουσική μας χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον για τη μόστρα των μηχανημάτων μας...

Ξόδεψα πολύ περισσότερα στη ζωή μου για δισκάκια, παρά για μηχανήματα...
Και εδώ που είμαι, ακούω από ένα Marley, αλλά το ξενοδοχείο και η ψυχή μου,γεμίζουν...

gid

Reaction score
10.117
Προσπαθώ να κάνω τη διάκριση ανάμεσα στο τι εκτιμώ και στο τι μου αρέσει. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στην ιδιοφυΐα του Μπαχ αλλά βρίσκω μεγάλο μέρος του έργου του υπερβολικά "κλινικό" για τα αυτιά μου. Από την άλλη, από όσα κομμάτια έχω παίξει στην κλασσική κιθάρα, κανένα δε με έχει πορώσει όσο το πρελούδιο ητς 1ης σουίτας για τσέλο (σε μεταγραφή για κιθάρα).

D

Deleted member 23222

Guest
Μια άλλη περίπτωση καλλιτέχνη, σαν του Καζαντζίδη ένα πράμα,με τρομερά φωνητικά προσόντα, ΤΡΟΜΕΡΑ, που δεν μου λέει τίποτα περαιτέρω, είναι ο Freddie Mercury...

Πολύ γκλάμουρ, πολύ ιλουστρασιόν, για ώριμες και ώριμους με ποικίλα ...γούστα και μικρή συνείδηση μουσική...

Γνώμη μου...
Βαράτε!!!!!:D

Πιο διασκεδαστικό βρίσκω τον Αζναβούρ...

Βουρ!!!!!!:D:D:D

D

Deleted member 23222

Guest
Αν εκτιμάτε τη φωνή του Καζ αλλά σας τη σπάει η κλαψομουνίαση των ερμηνειών του κατά τη 10ετία του 60, αναζητήστε παλαιότερες ηχογραφήσεις του. Παράδειγμα...

Και αν θεωρούμε και του Νικολόπουλου κλαψομουνέ, τι γίνεται;

Ίσως φταίει ότι δεν πήγαμε....μετανάστες (lol), ούτε έχουμε αρνητικό απολογισμό ζωής...
Απεναντίας όμως, αγαπήσαμε, ερωτευτήκαμε, συχνά επί ματαίω, και διάφορα άλλα παθιάρικα, αλλά ποτέ ηττοπαθή...;)

Reaction score
15.469
Μια άλλη περίπτωση καλλιτέχνη, σαν του Καζαντζίδη ένα πράμα,με τρομερά φωνητικά προσόντα, ΤΡΟΜΕΡΑ, που δεν μου λέει τίποτα περαιτέρω, είναι ο Freddie Mercury...

Πολύ γκλάμουρ, πολύ ιλουστρασιόν, για ώριμες και ώριμους με ποικίλα ...γούστα και μικρή συνείδηση μουσική...

Γνώμη μου...
Βαράτε!!!!!
Αμα βαλεις ντο καθε καλλιτεχνη στη θεση του (χρονολογικως)
και αναλογιστεις σε τι περιβαλον (μουσικο) ηπαιξε ,
αμα ξερεις τ' αγγλικα σου (οκ, ε ?) και βρεις και τσι στιχους γιατι ολο και κατι ιδιωματισμους χρησιμοποιουνε - ολο και κατι λεπτομερειες δε βγανει το στερεο (το δικο μου),
αμα μπεις στη κουλτουρα που επιστευε (ή που ητανε στη μοδα τοτες)
θα τσι καταλαβεις ολους τσι ανωτερω
αυτα που ακουμε εχουνε περασει απο χιλιες (και βαλε) κνισαρες για να φτασουνε σ' εμας ...
εχουνε γνωση οι φύλακες ...
το '84 ε ?

D

Deleted member 23222

Guest
ηντα νε το μαρλεϋ ?
Bob Marley, βρε άσχετε!:D
8DE0145C-ADD1-48EA-9545-DBD97253E950.jpeg

[DOUBLEPOST=1541263407][/DOUBLEPOST]
Αμα βαλεις ντο καθε καλλιτεχνη στη θεση του (χρονολογικως)
και αναλογιστεις σε τι περιβαλον (μουσικο) ηπαιξε ,
αμα ξερεις τ' αγγλικα σου (οκ, ε ?) και βρεις και τσι στιχους γιατι ολο και κατι ιδιωματισμους χρησιμοποιουνε - ολο και κατι λεπτομερειες δε βγανει το στερεο (το δικο μου),
αμα μπεις στη κουλτουρα που επιστευε (ή που ητανε στη μοδα τοτες)
θα τσι καταλαβεις ολους τσι ανωτερω
αυτα που ακουμε εχουνε περασει απο χιλιες (και βαλε) κνισαρες για να φτασουνε σ' εμας ...
εχουνε γνωση οι φύλακες ...
το '84 ε ?
Αυτό το κομμάτι που έβαλες , με έκανε να χαρίσω το βινύλιο για να μη το βλέπουν όσοι έρχονταν σπίτι μου...
Τότε στα 16 μου περίπου, άκουγα ακόμα Iron Maiden.
Η ντίσκο ήταν εχθρός μου....

ΥΓ. Τι απαίσιο κομμάτι πάντως...
All time terrible!!!

Reaction score
15.469
Bob Marley, βρε άσχετε!:D
Α , καλως ... διοτι εγω ασχολουμαι μονο με οχταϊντσα οπως γνωριζετε - και ουχι με ηντανετονατοπραμα :D
[DOUBLEPOST=1541264221][/DOUBLEPOST]Κιαμια φορα , εδα με το ιντερνετ γυρευω τραγουδια - τυχαιως - ηπεσα απανω σ' ετονε (μη ρωτατε γιαντα) και ηβρηκα το "αυθεντικο" απου 'ναι μια γλυκαναλατη σαχλαμαρα - το πρωτο (ποσταρισμενο) ομως ειν' ενα αυθεντικο λαϊκο τραγουδι (που θα 'λεγε κι ο τουρτας) ...
ηντα συμβαινει απαε ?

Reaction score
15.469
Αυτό το κομμάτι που έβαλες , με έκανε να χαρίσω το βινύλιο για να μη το βλέπουν όσοι έρχονταν σπίτι μου...
Τότε στα 16 μου περίπου, άκουγα ακόμα Iron Maiden.
Η ντίσκο ήταν εχθρός μου....
Θα σε συνχισω (ταραχισω) και δε θελω - αλλα -
ειν' αυτο που λενε οι (αναρχικοι) τοιχοι
"σκοτωσε το μπατσο που εχεις μεσα σου"
it works both ways ...
(μη μ' αρχιξετε τωρα - καταλαβαινουμε που παει το σχολιο μου στο πλαισιο τσι συζητησης επαε) ...
:drinks:

D

Deleted member 23222

Guest
Ένα άλλο κεφάλαιο, είναι και η υπερεκτίμηση...
Αποδεκτά δισκάκια, καλά γκρουπ, με ΛΙΓΑ καλά κομμάτια...θρύλοι για διάφορους λόγους που εγώ δεν κατανοώ , ή δεν θελω να κατανοήσω...

Πχ...Nirvana....
Τι πια το θεσπέσιο είχαν;
Από Αμερικάνικο ήχο, οι Pixies ήταν πολλά επίπεδα πιο πάνω...

Σε γενικές (πολύ) γραμμές, πάντα προτιμούσα τον Εγγλέζικο ήχο,ακόμα και στα blues...

Clapton, Mayall Θεοί σε μια μουσική που δεν ήταν «δικιά» τους...
Οι Άγγλοι έχουν ευαισθησίες και λυρισμό, μουσική κουλτούρα στο DNA τους, που δεν τη βρίσκεις το ίδιο ευκολα στην απέναντι όχθη...

Φυσικά δεν ακυρώνω την Αμερικανική προσφορά, απεναντίας, απλά είμαι σαφώς πιο...Αγγλόφιλος...

ΥΓ.
Θυμάστε τον John Peel??
Τα γούστα και οι επιλογές αυτού του ανθρώπου με άγγιζαν μέσα στο μυαλό...
Λες και είχε στόχο να μου δείχνει δρόμους...

gid

Reaction score
10.117
Και ναι, ο Καζαντζίδης ήταν και θα είναι ΘΕΟΣ! Το να κάνεις ακόμα και σήμερα μετά θάνατον ένα Έθνος να κλαίει στο άκουσμα των τραγουδιών του είναι μεγάλο, ακατόρθωτο πράγμα.
Είναι όντως ακατόρθωτο γι' αυτό και δεν το έκανε ούτε ο Καζαντζίδης. Εκτός αν ως "έθνος" ορίσεις το υποσύνολο του κοινώς λεγόμενου έθνους που τον αγαπάει.

Αν υπάρχει ένας μουσικός που, καθ' υπερβολή πάντα, προσεγγίζει το σύνολο του έθνους αυτός είναι ο Θεοδωράκης. Η μέρα που θα κλείσει τα μάτια του θα μείνει ως ορόσημο στην Ιστορία του νεοελληνικού πολιτισμού.

Reaction score
15.469
Το χαβα μου εγω
να ντρεπουμαι που μ' αρεσει 'τονε
ετονε 'ναι πχιο ποιοτικο
?

δε ντρεπομαι για πραμα - ντρεπομαι απου θωρω κιανα αθρωπο να πεινα !

D

Deleted member 23222

Guest
Το χαβα μου εγω
να ντρεπουμαι που μ' αρεσει 'τονε
ετονε 'ναι πχιο ποιοτικο
?

δε ντρεπομαι για πραμα - ντρεπομαι απου θωρω κιανα αθρωπο να πεινα !
Να ντρέπεσαι φυσικά!!!

Βάλε περούκες να μη σε καταλάβουν,πιες τρεις ρακές και έλα από το μαγαζί που τραγουδά ο Μαργαρίτης να σε κεράσω...
Θα περάσεις καλύτερα...

Και ο Κώστας Μοναχός επίσης, τραβάει κέφι.
Ωραίος και αυθεντικός, δωρικός και λαϊκός όπως αρμόζει...
Δεν ξέρω αν υπάρχει καν σε σανίδι, αλλά θα τον έχουμε ακαπέλα με τρέλα και κορδέλα...:D

Reaction score
15.469
Να ντρέπεσαι φυσικά!!!

Βάλε περούκες να μη σε καταλάβουν,πιες τρεις ρακές και έλα από το μαγαζί που τραγουδά ο Μαργαρίτης να σε κεράσω...
Θα περάσεις καλύτερα...

Και ο Κώστας Μοναχός επίσης, τραβάει κέφι.
Ωραίος και αυθεντικός, δωρικός και λαϊκός όπως αρμόζει...
Δεν ξέρω αν υπάρχει καν σε σανίδι, αλλά θα τον έχουμε ακαπέλα με τρέλα και κορδέλα...:D
κατσε να συντεσω το κουνητο ....
επαε με στο καζανι

IMG_20181102_140209.jpg

δεν ειναι να 'ναι καλη η ρακη - γινεται ...
αμα τηνε πινεις (ομως) μολις βγει απ' το καζανι μιλεις με το θεο για τη δουλεια ... αστο ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.350
Βαλτα και στο γνωστό νημα να τα έχουμε ευκαιρα.;)
Όχι, εκεί βάζω μόνο φρέσκιες ηχογραφήσεις. Για την περίπτωση θα βάλω λινκ ανεξαρτήτως χρονολογίας ηχογράφησης, και εκτελέσεις πιασάρικες και εύπεπτες.

94CCFB0E-550F-4E8B-A59B-198B64CD2CAE.jpeg

https://tidal.com/album/4322285

171B8762-8167-409C-B78D-AEA15AD02089.jpeg

https://tidal.com/album/4707595

A63CA63D-F688-4526-A6A1-0118496332D4.jpeg

https://tidal.com/album/47205332

6F5C330B-0495-4AC2-8634-01400FE87132.jpeg

https://tidal.com/album/349235

Περισσότερα σε λίγο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος