Ακρόαση αρχείο από mp3 στικ ή cd audio. Ποιο είναι καλύτερο;

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Καλημερες παλικαρια μου ερωτησουλα για τους πιο ψαγμενους.

Κατεβασα μερικες jazz συλλογες απο το ιντερνετ σε 320kbps.
Απο που ειναι καλυτερα να της ακουσω να της περασω σε ενα στικακι να το κουμπωσω στο Marantz na 7004? η να γραψω τα αρχεια σε cd audio με το NERO και να τα ακουσω απο το cd μου?

Μηπως αν γραψω cd audio το αρχειο δεν ειναι τοσο συμπιεσμενο και ακουστει καλυτερα?
Η Garbage in - Garbage out?

Reaction score
11.842
Σε στικάκι.
Ήδη στα mp3 που κατέβασες έχει χαθεί ανεπιστρεπτί πληροφορία (που δεν θα γινόταν αντιληπτή όμως από τον ακροατή, στα 320 που κατέβασες), οπότε και να τα κάνεις CD, δεν θα κερδίσεις τίποτα.

Reaction score
14.362
Θεωρώ ότι σε CD θα ακουστεί καλύτερα το κομμάτι, σε σχέση με το USB.
Απαραίτητη προϋπόθεση να το κωδικοποιήσεις / μετατρέψεις κ γράψεις με το NERO που έχει πολύ καλό Converter, εννοείται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα εγγραφής, κ να επιλέξεις καλή ποιότητα CD.
Αλλιώς αναπαράγει μία συσκευή Audio, κ αλλιώς ένας USB Media Player (ενσωματωμένος ή ανεξάρτητος)..
To σήμα που λαμβάνει ο ενισχυτής σου από το USB σαν πηγή έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το CD Player δεδομένης της συνδεσμολογίας (καλά καλώδια RCA, οπικές ίνες ψηφιακές κλπ) κ των γενικότερων τμημάτων αναπαραγωγής κ εννοώ υπέρ του CD Player.
Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για καλό CD Player.
Αλλιώς αναπαράγει ένα CD Player των 50€ κ αλλιώς ένα των 500€.
Ενώ στα USB Sticks η μόνη διαφορά είναι στην ταχύτητα σύνδεσης κ στην χωρητικότητα..
Αλλωστε μία δοκιμή θα σε πείσει.
Γράψε κάποια κομμάτια με χαμηλή ταχύτητα σε ένα ποιοτικό εγγράψιμο CD με το NERO, κ τα ίδια κομμάτια πέρασε τα στο USB Stick, κ ακολούθως άκουσε τα κ τα δύο σε ίδιες στάθμες,ρυθμίσεις κλπ κ κάνε μετά τις διαπιστώσεις σου.
Είμαι σίγουρος ότι το CD Player θα σου δώσει πιό γεμάτο ήχο με καλύτερα μπάσα/πρίμα;)

Reaction score
11.842
Καλά κρασιά.

Έχεις να παρουσιάσεις κάποια τεχνική γνώση που να υποστηρίζει αυτά που λες; Μάλλον όχι, γιατί δεν ισχύουν στην περίπτωση του OP.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.211
Γράψε κάποια κομμάτια με χαμηλή ταχύτητα σε ένα ποιοτικό εγγράψιμο CD με το NERO, κ τα ίδια κομμάτια πέρασε τα στο USB Stick, κ ακολούθως άκουσε τα κ τα δύο σε ίδιες στάθμες,ρυθμίσεις κλπ κ κάνε μετά τις διαπιστώσεις σου.
Κάνε τυφλή δοκιμή, και αν βρεις διαφορά σε 16/20 προσπάθειες πες μου

Reaction score
14.362
Kατ' αρχάς προτιμώ την βότκα!
Κατά δεύτερον θα επιθυμούσα διακαώς να μας ξεδιπλώσεις την δική σου τεχνική κατάρτιση η οποία μέσω εμπράγματων αποδείξεων και λεπτομερειών θα μας διαφωτίσει σε ότι αφορά την ανύπαρκτη κατ' εσέ ακουστική διαφορά ενός συμπιεσμένου αρχείου κ ενός ασυμπίεστου, όσον αφορά την τελική αναπαραγωγή του..
Γιατί φυσικά το mp3 player αναπαράγει ένα συμπιεσμένο αρχείο, ενώ το CD Player ένα ασυμπίεστο με ότι αυτό συνεπάγεται στον ήχο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.211
Γιατί φυσικά το mp3 player αναπαράγει ένα συμπιεσμένο αρχείο, ενώ το CD Player ένα ασυμπίεστο με ότι αυτό συνεπάγεται στον ήχο.
Κατεβασα μερικες jazz συλλογες απο το ιντερνετ σε 320kbps.
Είναι ήδη συμπιεσμένα τα αρχεία, στα 320...οχι πως θα ακούσεις διαφορά σε τυφλό test

Reaction score
14.362
Κάνε τυφλή δοκιμή, και αν βρεις διαφορά σε 16/20 προσπάθειες πες μου
Το έχω δοκιμάσει..
Εχει διαφορά το κομμάτι στο CD Player μου που παίζει σε σχέση με το MP3 Player.
Κατ'αρχάς το MP3 player μου έχει S/N 95db, κ το Cd έχει 117db.
Αλλο εύρος συχνότητας έχει το mp3 κ άλλο το cd.
Θα μου πείς οι συχνότητες των χαρακτηριστικών του user manual είναι πολύ διευρυμένες σε σχέση με τις δυνατότητες του ανθρώπινου αυτιού..
Δεν ξέρω αλλά κ στο αμάξι το έχω διαπιστώσει σε μικρότερο βαθμό βέβαια.
Κοίτα δεν μιλάμε για την τρομερή διαφορά, αλλά κατευθείαν το καταλαβαίνεις στο μπάσο..

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.211
Το έχω δοκιμάσει..
Τυφλή δοκιμή έκανες; έχεις εξοπλισμό/software για τυφλή δοκιμή, ή καποιον να αλλάζει πηγές χωρίς να σου μιλάει;

Last edited:

Reaction score
14.362
Είναι ήδη συμπιεσμένα τα αρχεία, στα 320...οχι πως θα ακούσεις διαφορά σε τυφλό test[/QUOTE

Εννοείται ότι είναι ήδη συμπιεσμένο..
Αλήθεια μετρήσεις επ' αυτού έχουν γίνει?
Θα με ενδιέφερε να δώ από πλευράς εργαστηριακών μετρήσεων πώς κυμαίνονται οι ακουστικές συχνότητες κ το δυναμικό εύρος τους πώς διανέμεται..
Υπάρχει κάποιο τεστ?
Γνωρίζεις κάτι?
Εννοώ επίσημα με μετρήσεις κλπ?
[DOUBLEPOST=1542375514][/DOUBLEPOST]
Τυφλή δοκιμή έκανες; έχεις εξοπλισμό/software για τυφλή δοκιμή, ή κα΄ποιον να αλλάζει πηγές χωρίς να σου μιλάει;
Οχι εξοπλισμό δεν έχω..
Απλώς εναλλάσω τις πηγές κ κρίνω ακουστικά πάντα.
Γιαυτό σε ρώτησα εάν έχεις ασχοληθεί περαιτέρω σε επίπεδο μετρήσεων κλπ..

Reaction score
11.842
1ον. Διάβασε πώς εφευρέθηκε το mp3, τί έκανε το fraunhofer, τί γίνεται όταν παίζουν 2 ήχοι κοντινής συχνότητας αλλά διαφορετικής έντασης και γιατί ο πιο δυνατός μπορεί να καλύψει τον πιο αδύναμο και τί σημαίνει αυτό στην κωδικοποίηση mp3 ΚΑΙ ειδικά στα 320.*

2ον. Διάβασε τεστς που έχουν ήδη γίνει σχετικά με ακρόαση mp3 σε χαμηλή, μέση και υψηλή συμπίεση σε σχέση με αυθεντικό ασυμπίεστο WAV από CD.*

3ον. Κατάλαβε ΓΙΑΤΙ το να μετατρέψει ο OP τα ΗΔΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ mp3 320 σε WAV δεν θα επιφέρει διαφορά.*

4ον. Αν διαβάσεις το αρχικό ποστ του ανθρώπου, θα δεις ότι θα κουμπώσει κατευθείαν το στικάκι με τη μουσική στο Marantz na 7004, που θα το παίξει, δεν θα βάλει κάποιο σκουπίδι mp3 player σαν το δικό σου με S/N 95db.

5ον. CD player με S/N 117db; Καλή φάση!! Αλλά το CD έχει S/N μόνο 96 dB. Ωραία πράγματα!

6ον. Κι εγώ προτιμώ τη βότκα από τα κρασιά.

*Τα έχω διαβάσει. Επίσης έκανα τεστς κι εγώ.

Reaction score
14.362
Τυφλή δοκιμή έκανες; έχεις εξοπλισμό/software για τυφλή δοκιμή, ή κα΄ποιον να αλλάζει πηγές χωρίς να σου μιλάει;
Δεν ξέρω..
Αλλά πιστεύω ότι ένα mp3 player των 50€ δεν μπορεί να παίζει το ίδιο με ένα CD Player των 500€.
Κ εννοώ ότι άσχετα αν το mp3 θα παίζει mp3 κομμάτι ενώ το cd θα αναπαράγει κομμμάτι από mp3, εσύ θεωρείς ότι στο κομμάτι αναπαραγωγή ώς ακουστικό αποτέλεσμα δεν πάιζει ρόλο η ποιότητα των συσκευών?
Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται δύσκολο αυτό..

Reaction score
14.362
1ον. Διάβασε πώς εφευρέθηκε το mp3, τί έκανε το fraunhofer, τί γίνεται όταν παίζουν 2 ήχοι κοντινής συχνότητας αλλά διαφορετικής έντασης και γιατί ο πιο δυνατός μπορεί να καλύψει τον πιο αδύναμο και τί σημαίνει αυτό στην κωδικοποίηση mp3 ΚΑΙ ειδικά στα 320.*

2ον. Διάβασε τεστς που έχουν ήδη γίνει σχετικά με ακρόαση mp3 σε χαμηλή, μέση και υψηλή συμπίεση σε σχέση με αυθεντικό ασυμπίεστο WAV από CD.*

3ον. Κατάλαβε ΓΙΑΤΙ το να μετατρέψει ο OP τα ΗΔΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ mp3 320 σε WAV δεν θα επιφέρει διαφορά.*

4ον. Αν διαβάσεις το αρχικό ποστ του ανθρώπου, θα δεις ότι θα κουμπώσει κατευθείαν το στικάκι με τη μουσική στο Marantz na 7004, που θα το παίξει, δεν θα βάλει κάποιο σκουπίδι mp3 player σαν το δικό σου με S/N 95db.

5ον. CD player με S/N 117db; Καλή φάση!! Αλλά το CD έχει S/N μόνο 96 dB. Ωραία πράγματα!

6ον. Κι εγώ προτιμώ τη βότκα από τα κρασιά.

*Τα έχω διαβάσει.
1ον. Για το mp3 γνωρίζω πολύ περισσότερα, αλλά εδώ δεν κάνουμε επίδειξη γνώσεων..
Ανταλλάσουμε απόψεις κ ανάλογα με το ύφος γραφής του καθενός καταλαβαίνουμε κ το επίπεδο του γενικότερα άσχετα με την τεχνική κατάρτιση του.

2ον . Κανείς δεν ενέπλεξε τους τρόπους συμπίεσης κ την ακουστική διαφορά των. Πώς κατάλαβες εσύ κάτι τέτοιο κ μου απαντάς σε αυτό απορώ..

3ον. Την διαφορά την γνωρίζω, καθόσον θα κατάλαβες ότι εγώ αναφέρθηκα στον τελικό τρόπο αναπαραγωγής όσον αφορά το μέσο κ όχι στην επανακωδικοποίηση κ μόνο αυτήν, αλλά κ στην ακουστική διαφορά που κατ' εμέ κλίνει υπέρ του CD Player.

4ον. Λυπάμαι ειλικρινά αν τελικά το τυχαία αναφερόμενο mp3 player μου δεν έτυχε της δέουσας εκτίμησης σου. (Σύντομα θα το αντικαταστήσω με ένα αξιοπρεπέστατο Yamaha;))

5ον. Εχεις δίκιο.. 110db είναι όχι 117db.
https://www.hifiengine.com/manual_library/onkyo/dx-6870.shtml

6ον. :drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.573
Members
38.575
Νεότερο μέλος
dimoslecce