Επιλογή ηχείων atmos και τοποθέτηση.

Reaction score
3
Καλησπέρα σε ολους!

Μετά απο 12 χρόνια είπα να ανανεώσω το home cinema (yamaha RX-V2600 + 603 S2) και να ανέβω επίπεδο ποιότητας ηχου. Προχώρησα λοιπόν στην αγορά ενος Anthem MRX 1120.

Αυτό που λείπει είναι 2 ζευγάρια ηχείων για το ταβάνι.

Είμαι ανάμεσα στο DALI alteco c1 και στο SVS prime elevation.

Το dali είναι αρκετά φθηνότερο και πολύ πιο εύκολο να βρεθεί ενώ το prime elevation παραγγελία μόνο απο την αντιπροσωπεία στα 500 ευρώ το ζευγάρι και μεγάλη αναμονή για την παράδοση.

Θα ηθελα τη μέγιστη δυνατή απόδοση του συστήματος. Έχει εμπειρία κανείς με τα παραπάνω ηχεία ωστε να με βοηθήσει να επιλέξω ή να μου προτείνει κάποιο άλλο;

Επίσης θα είχαν την ιδια ηχητική απόδοση αν τα τοποθετούσα οπως στην παρακάτω εικόνα αντι για το κέντρο του ταβανιού ωστε να μην φαίνονται πολύ τα καλώδια;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.895
Καλώς ήρθες!

Αφού θέλεις να βάλεις μόνο 2, είναι καλό να μην κάνεις συμβιβασμό στην τοποθέτηση.

Reaction score
11.806
Έχεις κάνει τόσο κόπο, ξοδεύεις χρήμα , και φοβάσαι να μην φαίνονται τα καλώδια; Πάρε ίδιο χρώμα καλώδια με το ταβάνι, ώστε να είναι διακριτικά και βάλε τα ηχεία στη σωστή θέση.

Reaction score
3
Έχεις κάνει τόσο κόπο, ξοδεύεις χρήμα , και φοβάσαι να μην φαίνονται τα καλώδια; Πάρε ίδιο χρώμα καλώδια με το ταβάνι, ώστε να είναι διακριτικά και βάλε τα ηχεία στη σωστή θέση.
Δεν έχω κάνει ακόμη κάποια αλλαγή. στο κουτί τον έχω μέχρι να βρω άκρη! :)
Η φώτο αυτή δεν είναι απο το δικό μου σαλόνι. Απλά αν είχαν καλή απόδοση τα ηχεία ύψους σε αυτές τις θέσεις θα το προτιμούσα να τα βάλω πλάγια αντι για το κέντρο.

Ας βρω πρώτα το καλύτερο ηχείο για αυτό το σκοπό και μετά αποφασίζω και τη σωστή θέση.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.895
Τα ηχεία οροφής για .2 Atmos είναι προτιμότερο να μην έχουν μεγάλη κλίση στην μπάφλα. Αλλά άντε να βρεις ηχείο on wall & on ceiling χωρίς.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
164
επειδη ειδα πεζεις με b&W μπορεις να βαλεις καποια απο την ιδια εταιρια για ατμο ακομα κ ds6 αμα μπουν ταβανι αναποδα.εξωτερικο ακομα κ lm βαζουν

Reaction score
6.612
Dali, εχουν καλυτερα σπεκς,προτιμω που ειναι ποιο χαμηλα το σημειο κρος, αλλα εχουν τοποθετημενο το γουφερ στη ρηχη πλευρα.
Svs η ακριβως αντιθετη τοποθετηση σου δεινει τη δυνατοτητα να τοποθετησεις αυτα οχι οπως τη φωτο αλλα το ρηχο μερος στο ταβανι, ετσι το τουιτερ θα ειναι ποιο κοντα στην υποτιθεμενη ιδανικη θεση ...
Οποτε το ποιο ειναι καλυτερο επηρεαζεται κυριως απο τον παραγοντα χωρο και την τοποθετηση του...
Δες και αλλα ηχεια οπως τη διαταξη του svs π.χ. canton AR-400...που εχει και 6' και πιθανον καλυτερη ευαισθησια...
Εαν δε θες το μεγαλυτερο βαθος στο ταβανι, αρα και το ρηχο μερος να κοιτα στον τοιχο οπου θα στερεωθει τοτε το dali ειναι προτιμοτερο...επισης στην σπανια χειροτερη περιπτωση τοποθετησης πανω απο τα κυριως ηχεια παλι ειναι καλυτερο γιατι δε συμπεφτουν κοντα τα δυο τουιτερ, ακομη και εαν δεν εχουν την ιδια πληροφορια,αλλα εκπεμπουν ομως ιδιες συχνοτητες....:sneaky:
Να σου πω και εμενα δε μου αρεσει να βλεπω καναλια, καλωδια, ηχεια να εξεχουν, για 2 ωρες καλυτερης αποδοσης, και την υπολοιπη μερα να τα βλεπεις να σε ενοχλουν ...αλλα αυτα ειναι στο γενικοτερο πλαισιο συμβιβασμων του καθενος...

Reaction score
15.548
για κανε μια κατοψη του χωρου σε μετρα και θεση ακροασης .
....βαλε και τα 5.1 η 7.1 ηχεια που θα μπουν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney