Τι είδαμε, τι θα δούμε


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.712
Reaction score
83.414
Κινηματογραφική πενία τηλεοπτικές τέχνας κατεργάζεται.
Γενικά, με απωθεί το καινούργιο όταν η διαφορετικότητα του βασίζεται μόνο στο ότι είναι ...καινούργιο. Είναι η εύκολη λύση σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα σε αυτούς που τα κριτήρια είναι πιο υποκειμενικά και ο αντίλογος δημιουργεί αέναες συζητήσεις. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις τέχνες. Ακόμα και στο φαγητό βλέπουμε να εφευρίσκουν νέες τάσεις που συνήθως μετά μία περίοδο ικανοποίησης της περιέργειας των "μέσα σε όλα" (σπαστική κατηγορία ανθρώπων), ξεπερνιούνται από άλλες αντίστοιχες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. :D

Όταν αυτή η τάση του εντυπωσιασμού συνυπάρχει με τη φτήνια τότε το αποτέλεσμα είναι τρισχειρότερο.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.713

Μετά από την απουσία μου από την πόλη για αρκετές μέρες, έψαχνα χθες με ποια ταινία θα αρχίσω τη χρονιά. Αποφάσισα διστακτικά να δώσω μία ευκαιρία στην ολοκαίνουργια παραγωγή του Netflix: Black Mirror: Bandersnatch.
Καλή(-ύτερη) Χρονιά εύχομαι. :p:D:drinks:
 




Μηνύματα
1.839
Reaction score
3.432
Black Mirror: Bandersnatch (2018)

View attachment 114460

Μετά από την απουσία μου από την πόλη για αρκετές μέρες, έψαχνα χθες με ποια ταινία θα αρχίσω τη χρονιά. Αποφάσισα διστακτικά να δώσω μία ευκαιρία στην ολοκαίνουργια παραγωγή του Netflix: Black Mirror: Bandersnatch. Πρόκειται για μία interactive ταινία, όπου ο θεατής μπορεί να επέμβει στην εξέλιξη μέσω επιλογών κατά τη διάρκειά της. Αν δεν επιλέξει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, ακολουθείται αυτόματα η default επιλογή που προτείνει το Netflix και αποτελείται από 65 γυρίσματα.

Όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα. Και είναι. Τι γίνεται όμως στην πράξη;

Υπόθεση:


Είδα την default έκδοση χωρίς τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης. Είμαι 100% βέβαιος ότι δεν έχασα τίποτα. Πριν ακόμα φτάσουμε στα διλήμματα, στα πρώτα 5 λεπτά, είχα βαρεθεί τόσο πολύ που ήμουν έτοιμος να το σταματήσω. Η γυναικεία περιέργεια της συζύγου με ανάγκασε να συνεχίσω. Δεν της άρεσε αλλά ήθελε να διαπιστώσει γιατί έγινε τόσος ντόρος. Οι πρωταγωνιστές, η ατμόσφαιρα, τα χρώματα, το στόρυ, όλα είναι για τα ...μπάζα. Η μόνη επιλογή που μου έλειψε ήταν μία μεγάλη έκρηξη για να μη μείνει τίποτα. Μετά τη μέση άρχισα να μην προσέχω, ενώ η σύζυγος έβριζε αλλά το είδε όλο!

Είναι φανερό ότι η τεχνική ιδιαιτερότητα των διαφορετικών εξελίξεων απαιτεί υπερβολικά πολλά χρήματα αν θέλουμε να έχουμε μία ταινία της προκοπής. Το Bandersnatch προσπαθεί να πουλήσει τον νεωτερισμό της αλληλεπίδρασης και όλα τ' άλλα είναι ελεεινά.

- /10
Ελλεινο δεν το λες.
Μια χαρά το τρικ τις αλληλεπίδρασης και φαντάσου να το έχεις σε καμία ταινία τύπου mission impossible.
Σε κρατάει σε εγρήγορση μην χάσεις κάτι.
Άσε που η κόρη μου το είδε 3-4 φορές ακόμα και επερνε άλλες επιλογές για να δει τι θα γινόταν.
Νέα πράγματα ,πειραματισμοί,μην τους αποπαιρνουμε.
Ποτέ δεν ξέρεις
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.712
Reaction score
83.414
Ελλεινο δεν το λες.
Μια χαρά το τρικ τις αλληλεπίδρασης και φαντάσου να το έχεις σε καμία ταινία τύπου mission impossible.
Σε κρατάει σε εγρήγορση μην χάσεις κάτι.
Άσε που η κόρη μου το είδε 3-4 φορές ακόμα και επερνε άλλες επιλογές για να δει τι θα γινόταν.
Νέα πράγματα ,πειραματισμοί,μην τους αποπαιρνουμε.
Ποτέ δεν ξέρεις
Μα το παράπονό μου δεν ήταν η αλληλεπίδραση αλλά η άθλια ταινία.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.351
Reaction score
79.345
Venom

4209FD2F-E7EF-4C91-8B1C-3FE8F25BCD31.jpeg


Υψηλή βαθμολογία, 8/10. Εκτός του ότι μου αρέσουν οι “κοινωνικές” ταινίες, είμαι φαν του Hardy, και επιπλέον διασκέδασα με το συναρπαστικό κούνημα του καναπέ (και της διπλανής μεζονέτας).
 
Last edited:

Μηνύματα
2.120
Reaction score
5.566
καλημερα σας,
εχθες ειχε βραδια μουφας στο netflix ......
πρωτη καλη ιδεα και καλη ατμοσφαιρα, αλλα το ιδιο τελος σε ολες τις εκδοχες του γιατι σε υποχρεωνε να διαλεξεις αυτο που ηθελε,ε αντε χασου μυρμιγκακι . blackmirror bandersnatch 3/10
και numero due ο μογλης ουτε παιδικο ειναι γιατι εχει πολυ αιμα για παιδι που θα κατσει να το δει και πολυ λιγο για μεγαλους.καλη δουλεια στις φωνες εχουν κανει 4/10.
 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.495
Τέσσερα εισαγωγικά λεπτά που φαντάζουν αιώνια....Ένα κινηματογραφικό μάντρα που είτε θα σε ηρεμήσει η θα σε αναστατώσει και θα είναι καταλυτικό για την απόφαση σου να συνεχίσεις το ταξίδι που σου προτείνει ο Κουαρον η όχι.Οι συνοδοιπόροι του πάντως θ αμοιφθουν!

Το στοιχείο που θελω να εξαρω είναι αυτό των πολλαπλών συμβολισμών που μεταχειρίζεται ο μετρ σ αυτό το αριστουργηματικό έργο τέχνης: Ο επιμελής καθαρισμός της εισόδου του σπιτιού,τα σκατα του σκύλου,αυτός που τα πάτησε εις διπλούν και παραπονιέται γι αυτά στο κατόπιν, τα παιδιά που βοηθούν στο σβήσιμο των μικρών εστιών της φωτιάς που ξεσπά...( απίθανη σκηνή ),το παρατεταμένα προταμενο όπλο στην εγκυμονούσα,η απουσία των βιβλιοθηκών και τα στοιβαγμένα βιβλία στο πάτωμα ...( τι θεωρεί κανείς πολύτιμο στη ζωή του )....κα

698C7E63-BFE6-46AE-82BF-56DA6044339C.png


9/10

ROMA” is a wonderful take on the human condition.....the film explores the bond that can form from being alone together.

The Catharsis and Crisis of ‘Roma’

It is grand-scale moviemaking on intimate terms, with a budget of $15 million, a shooting schedule that exceeded 100 days, and the kind of uncompromised vision that few filmmakers are afforded.

Cuarón refused to allow financiers or his actors to read the script before filming began. There was no notes process beforehand. No test screenings afterward. And, on the eve of its arrival, no box office projections. No matter. Roma is a movie history first.

Cuarón, ....... shot the movie in digital 65 millimeter. It’s a technology that gives the black-and-white photography an uncommon clarity — 

it’s like seeing the past through binoculars instead of in our mind’s eye.

The camera roves, slowly panning horizontally across landscapes, through forests, on city streets, into a narrow garage, and across the sky — it goes underwater and along the ground, tracking a scampering lizard, skipping children, and a rollicking sedan. Cuarón treats the camera like a Gatling gun, swiveling with precision.
 


Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Δεν είμαι "σειράκιας", βαριέμαι εύκολα, το παρατραβάνε κι από πάνω, αλλά το Fargo season 1 με κόλλησε στον τοίχο!

Πινακοθήκη βλακείας και τεράτων από το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατάμαυρο, κυνικό, χιουμοριστικό, με φοβερά twist στην πλοκή, δηλαδή κοενικό μέχρι μυελού οστών.

Ο Billy Bob Thornton είναι ο πιο τρομακτικός κακός που έχω δει τα πολλά τελευταία χρόνια.

Εξαιρετικό! Για να δούμε τη συνέχεια...
 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.495
The guilty — Den skyldige — Ο Ένοχος 2018 του Γκούσταβ Μέλερ στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

25 βραβεία και 25 υποψηφιότητες

7,5/10

EF31881F-9A0C-4A95-9A2F-FACCE93B0A6C.jpeg

«Παίζονται δύο ταινίες – αυτή που βλέπεις στην οθονη κι αυτή που δεν βλέπεις, αλλά αισθάνεσαι στο μυαλό και στο στομάχι σου.»
http://flix.gr/cinema/the-guilty-review.html
 


Μηνύματα
603
Reaction score
1.375
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα,και με καθε σεβασμο στην διαφορετικη εκτιμηση του καθ'ενοs,για το the guilty/den skyldige/ο ενοχοs και επειδη ακουω διθυραμβικα σχολια.......ηδη,τα οποια θα πυκνωσουν σε λιγο καιρο,,,,Αν αυτη η ταινια ειναι για 7.5/10 τοτε το παρομοιαs θεματικηs


Σε λάθος χρόνο 2013,μικρο αριστουργημα,κατα την αποψη μου,ειναι για 10/10. Υ.Γ προs θεου,μην καψετε λαμπα για το the guilty..........Παρεμπιπτοντωs το συγκεκριμενο 'φιλμακι΄'το εκθειαζει στο blog του ο ....μικροs το δεμαs και την ψυχη, γαυρακοs ,καρπετοπουλοs........
 





Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.184
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top