Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Προκειμένου να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα και προς ενημέρωση της νέας γενιάς ,ας πούμε δυο λόγια και για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του στρατηγού Τουρτίδη...

Ο Χαράλαμπος Τουρτόπουλος ,όπως ήταν το πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ,σε ένα χωριό της ορεινής Γορτυνίας. Σε ηλικία μόλις 18 ετών γνώρισε την διάσημη ρωσσίδα συγγραφέα Όλγκα Ροσινάντοβα σε μια περιήγησή της στον Μωριά και την ηρωτεύθη σφόδρα ,σε σημείο που να την ακολουθήσει πίσω στην Αγία Πετρούπολη. Η σχέση τους όμως δεν κράτησε πολύ ,αφού η Ροσινάντοβα αποδείχτηκε συν τοις άλλοις και λεσβία ερωμένη της τσαρίνας Αναστασίας. Παρέμεινε όμως στη Ρωσσία ,πήρε την υπηκοότητα και ενετάχθη στον τσαρικό στρατό. Η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τον βρίσκει να υπηρετεί ως αρχιλοχίας στα χειμερινά ανάκτορα. Γοητευμένος από τις ιδέες του κομμουνισμού ,περνάει γρήγορα στην πλευρά των μπολσεβίκων και αναλαμβάνει σταδιακά θέσεις κλειδιά στον Κόκκινο Στρατό.

Με εντολή του ίδιου του Λένιν ,επαναπατρίζεται ως πόντιος ομογενής εκ του Νοβοροσίσκ με πλαστό διαβατήριο ,εξ' ου και το επώνυμο Τουρτίδης με αποστολή να ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό και να διαδώσει τις ιδέες του μπολσεβικισμού εντός του στρατεύματος. Στην προσπάθειά του αυτή ,μέντορας και καθοδηγητής του ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Παναγής Μελάτος ,ενώ σύνδεσμός του με τους παράνομους μηχανισμούς του κόμματος ήταν ο Γεώργιος Ντρεντμανόπουλος (Γκιόργκι Ντρεντμάνωφ για τους μυημένους..) ,τον οποίο συναντήσαμε και νωρίτερα ως διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας κατά την περίοδο της δικτατορίας Τουρτίδη.

Δυστυχώς η αναπάντεχη ένταξη του Τουρτίδη στη Λέσχη Α-Βου-Σού (πρόδρομος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ) και ο συγχρωτισμός του με μέλη της όπως ο Φαντερόπουλος ,ο Μερακλής ,ο Τριανταφύλλου και η καλλονή Μελίνα (η οποία φέρεται να έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο.......;)) ,τον οδηγούν σταδιακά ,πρώτα να υιοθετήσει αναθεωρητικές και οππορτουνιστικές ιδέες και εν συνεχεία ,ως φυσική κατάληξη ,να προσχωρήσει ολοκληρωτικά στο αστικό στρατόπεδο και εν τέλει να εγκαθιδρύσει μια στυγνή δικτατορία με τη στήριξη του Φαντερόπουλου από τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Β.
Ο δε Ντρεντμανόπουλος ,πιστός φίλος του Τουρτίδη μέχρις εσχάτων ,τον ακολούθησε σε αυτόν τον κατήφορο μέχρι και την ανατροπή τους από τους απριλιανούς.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών ,ο Τουρτίδης δε φαίνεται να τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από αυτούς ,κατά πάσα πιθανότητα λόγω της διαρκούς κόντρας του με τον υιό Σκαρλούβλακα ,ο οποίος ποτέ δεν του συγχώρησε το κομμουνιστικό του παρελθόν. Μετά την μεταπολίτευση γύρω στο 79-80 ,ο Τουρτίδης σε μια προσπάθεια βελτίωσης της υστεροφημίας του ,συμπορεύεται με την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος ,με το οποίο εκλέγεται επί σειρά ετών βουλευτής επικρατείας. Στενός του συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου εκείνα τα χρόνια ,διετέλεσε ο επί σειρά ετών εκδότης της "Μεθαυριανής" Γρηγόρης Τιγρολέων.

Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας η εικόνα του Τουρτίδη με αναπηρικό καροτσάκι λόγω βεβαρυμένης υγείας ,στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Rolling Stones. Έφυγε πλήρης ημερών το 2009 ,λίγες ώρες μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο φάιναλ φόρ του Βερολίνου. Σύμφωνα με τους οικείους του η τελευταία του φράση ήταν "νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα Ζέλικο Ομπράντοβιτς"...
 


Μηνύματα
544
Reaction score
1.205
Επί του θέματος της Λόλας λάμπας, το ζουμί της υπόθεσης όλου του θρεντ, που νομίζω ότι το εντοπίσαν ήδη τα διερευνητικά βλέμματα, βρίσκεται στις ταυτισμένες (υποχρεωτικά, δεν είναι θέμα "άποψης") γραμμές συμπεράσματος των ποστ μας:





Κι ο σοφός αναγνώστης και συνάμα χρήστης λυχνιας στα στάδια ισχύος που θέλει να μάθει και να οφεληθει από τα γραπτά μας, αυτό οφείλει να πράξει, προς όφελός του, όχι δικό μας. ;)

Γι'αυτό, κάτι ωραιότατες κόρνες με ενσωματωμένο ενεργό σαμπ, δεν έχουν αδίκως εξαιρετική φήμη στο χώρο των λυχνιών (και όχι μόνο)... Απλώς είναι λίαν τσουχτερή η τιμή τους. ;)

Τώρα, το πως θα συμβιβάσουν στο μυαλό τους κάποιοι εραστές της λυχνιας, την αναγκαιότητα χρήσης κροσαρισμένου ενεργού σαμπ με τα κυρίως ηχεία τους, είναι ένα θέμα που δεν άπτεται των τεχνικής φύσεως αντικειμένων του όντιο, μάλλον η ψυχιατρική μου έρχεται πιο "κοντά".




Χε, χε διαβαζοντας σε μου ηρθε στο μυαλο ο DeVore με τα Orangutan, 12 ohm, 98dB, για λαμπιτσες.

Τι εκανε ο παικτης; Εβγαλε το Orangutan Reference με εξτρα καμπινα και δεκαιντσο γουφερ εκαστη,
300-watt ενσωματωμενο ενισχυτη και σπεκς 16Hz - 45kHz (με σουπερ τουιτερ), 12 Ωμ/98dB.

Εδω
https://www.audiostream.com/content/rmaf-2018-devore-fidelity-orangutan-reference-loudspeaker-system

και εδω

Το καλυτερο; Η τιμουλα...

80Κ
 
Last edited by a moderator:





Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
Χε, χε διαβαζοντας σε μου ηρθε στο μυαλο ο DeVore με τα Orangutan, 12 ohm, 98dB, για λαμπιτσες.

Τι εκανε ο παικτης; Εβγαλε το Orangutan Reference με εξτρα καμπινα και δεκαιντσο γουφερ εκαστη,
300-watt ενσωματωμενο ενισχυτη και σπεκς 16Hz - 45kHz (με σουπερ τουιτερ), 12 Ωμ/98dB.

Εδω
https://www.audiostream.com/content/rmaf-2018-devore-fidelity-orangutan-reference-loudspeaker-system

και εδω

Το καλυτερο; Η τιμουλα...

80Κ
To έκανε κι ο GoldenEar πιο φθηνά:

My Personal Systems
Submitted by GoldenEar on June 1, 2016 - 3:28pm
Hi, As I live in two places, I have two main systems. The system pictured in the review, which is driving my Triton Ones is: Line Magnetics 219A SET amp (because of the built-in powered subs, the speakers are very easy to drive, so you can enjoy the benefits of SETs without having to compromise with very high-efficiency speakers which often exhibit significant coloration)

https://www.stereophile.com/content/sandy-gross-true-confessions
 

Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.359
Εξαιρετική η αναφορά σου φίλτατε Μπούτχια σε ένα τραγούδι θησαυρό για την πολιτιστική μας κληρονομιά!
Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω μια μικρή ιστορική αναδρομή.

Το τραγούδι αυτό ,πράγματι έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό σε αυτή τη μορφή ,όταν ο μεγάλος αρχοντορεμπέτης Απόστολος Καρλάρας το ηχογράφησε σε 45άρι (Zizikfone sk4t4-1308) στην Zizikfone Records του Δημήτρη Μερακλή. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς ,αφού είχε προηγηθεί η αποθεωτική υποδοχή του τραγουδιού όταν ο Καρλάρας το πρωτοπαρουσίασε στους θαμώνες της κοσμικής ταβέρνας του "Τζίμη του Ποδογιατρού" στο τέρμα Αχαρνών ,ένα πολύ αγαπημένο στέκι του βιομηχάνου Αλέξανδρου Φαντερόπουλου ,της πανέμορφης ερωμένης του Μελίνας και της υπόλοιπης παρέας τους στην οποία συγκαταλέγονταν ο ιατρός Νίκος Βετόπουλος ,ο φαρμακοβιομήχανος Ιωάννης Τριανταφύλλου και ο εισαγωγέας συσκευών της αμερικανικής JBL ,Νικόλαος Αρβανιτόπουλος. Λέγεται μάλιστα πως για μέρες το τραγούδι αυτό και η ανάλυση των στίχων του ,αποτελούσε το αγαπημένο θέμα συζήτησης του ακαδημαϊκού και λογοτέχνη Μπουτιάδη και της παρέας του ,στα πηγαδάκια τους στο "Ψώναρς Καφέ" της οδού Σταδίου.
Αυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν ,είναι πως οι αρχικοί στίχοι και η μουσική ,ανήκουν σε έναν άσημο σαλονικιό ρεμπέτη ,στον Κώστα τον Τσοκαρά ,γνωστό και με το παρατσούκλι ο "Αφτάκιας". Ο Τσοκαράς λοιπόν ,πρωτοτραγούδησε αυτό το τραγούδι όταν κατέβηκε στην Αθήνα ,στο κακόφημο "Κουτούκι του Ζαπλάντη" στις κάτω Τζιτζιφιές ,ένα μέρος που σύχναζαν για τσίπουρα γνωστά μέλη του υποκόσμου της εποχής ,όπως ο "Αλφαβητάκιας" , ο "Σποκάκιας" και ο "Κέφαλος".

Οι αρχικοί στίχοι λοιπόν ήταν διαφορετικοί σε ότι αφορά την πρώτη στροφή και ήταν οι παρακάτω:

"Με τον Κουκαράμ παρέα εμελέτησα
και του χώρου μου τα λάθη διευθέτησα.
Ααχ και του χώρου μου τα λάθη διευθέτησα.."

Και κάπου εκεί παρενέβη η λογοκρισία. Ο αναφερόμενος Κουκαράμ για τους μη γνωρίζοντες ,είναι ο μεγάλος Κώτσος Καραμήτρος ,ένας πρωτοπόρος της μουσικής τεχνολογίας και των στούντιο ηχογραφήσεων της εποχής ,ο οποίος κυνηγήθηκε ανελέητα από την δικτατορία του Στρατηγού Χαράλαμπου Τουρτίδη για τις αριστεροδεξιοεθνικιστικοχριστιανοσκοταδιστικές του αντιλήψεις και προφανώς η αναφορά σε αυτόν ενόχλησε. Ετσι ,με εντολή του ίδιου του Στρατηγού Τουρτίδη ,ο διοικητής Κρατικής Ασφαλείας Γεώργιος Ντρετμανόπουλος σφράγισε για έξι μήνες (έστειλε για μπανάκι στην αργκώ των πραξικοπηματιών) το "Κουτούκι του Ζαπλάντη" και ο ίδιος ο "Αφτάκιας" συνελήφθη και στάλθηκε εξορία στο Τάγμα Ανεπιθυμήτων Αμμουλιανής Χαλκιδικής ,όπου και αντικαθιστούσε λυχνίες σε ασυρμάτους του στρατού. Λέγεται επίσης ,αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ,πως ο Ζαπλάντης τη γλύτωσε την τελευταία στιγμή κατόπιν παρέμβασης του υιού του Αντισυνταγματάρχου Σκαρλούβλακα ,με τον οποίο τους συνέδεε στενή φιλία. Η αρχή λογοκρισίας επέβαλε στη δισκογραφική του Δημήτρη Μερακλή ,παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του υπευθύνου ελληνικού ρεπερτορίου Κώστα Κογιατζή (του ανθρώπου που ανακάλυψε ανάμεσα σε πολλούς άλλους και τον Γιώργο Ζαμπέτα) ,την αλλαγή των στίχων στην πρώτη στροφή και έτσι το "Με τον Κουκαράμ παρέα..." έγινε "Πριν τον Κάραμα μονάχος..." , ενώ η ερμηνεία ανατέθηκε στον φίλα προσκείμενο στο καθεστώς Τουρτίδη ,Απόστολο Καρλάρα.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.....
Εξαιρετική περιγραφή των γεγονότων μιας πολύ, είναι η αλήθεια, συγκλονιστικής περιόδου της ιστορίας της χώρας μας....
Ας παραθέσω - προσθέσω ολιγες λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν την πραγματικότητα αλλά εχουν και αυτες την σημασία τους...
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα κουτσομπολίστικων εφημερίδων της εποχής εκείνης η πανέμορφη ερωμένη του γνωστού επιχειρηματία Φαντεροπουλου, δεν υπήρξε ποτέ γυναίκα....(!!) Εικάζεται ότι ήταν άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος ήταν φανατικός της κομμουνιστικονεοφιλελευθερίστηκης ιδεολογίας. Μιας ιδεολογίας μισητη στο καθεστώς Τουρτίδη. Η μεταμφίεση του εν λόγω άνδρα σε Μελίνα του έσωσε κυριολεκα την ζωή.... Ήταν τόσο καλή η μεταμφίεση που ακόμα και ο διοικητής Κρατικής Ασφαλείας Γεώργιος Ντρετμανόπουλος είχε κρυφό πόθο να συνεβρεθεί ερωτικά μαζί της....είχε εκμυστηρεύτει στον στενό του φίλο Χαράλαμπο Τουρτίδη αυτήν του την επιθυμία... Ενώ ταυτόχρονα ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι η Μελίνα μπαινόβγαινε και στην βίλα του ισχυρού ανδρά του καθεστώτος Χ. Τουρτίδη.....(!!!) Σήμερα η Μελίνα με την ταραχώδη ζωή ...μεγάλη σε ηλικία πλέον έχει στείλει στο πυρ το εξώτερον το πρώτο συνθετικό της ιδεολογίας της, ζει στην χώρα και συνεχίζει να παραπλανεί με την μεταμφίεση της, άμοιρους χαιεντάδες εντός διαδικτυακών κοινοτήτων.......
Συνεχίζεται.......
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Εξαιρετική περιγραφή των γεγονότων μιας πολύ, είναι η αλήθεια, συγκλονιστικής περιόδου της ιστορίας της χώρας μας....
Ας παραθέσω - προσθέσω ολιγες λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν την πραγματικότητα αλλά εχουν και αυτες την σημασία τους...
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα κουτσομπολίστικων εφημερίδων της εποχής εκείνης η πανέμορφη ερωμένη του γνωστού επιχειρηματία Φαντεροπουλου, δεν υπήρξε ποτέ γυναίκα....(!!) Εικάζεται ότι ήταν άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος ήταν φανατικός της κομμουνιστικονεοφιλελευθερίστηκης ιδεολογίας. Μιας ιδεολογίας μισητη στο καθεστώς Τουρτίδη. Η μεταμφίεση του εν λόγω άνδρα σε Μελίνα του έσωσε κυριολεκα την ζωή.... Ήταν τόσο καλή η μεταμφίεση που ακόμα και ο διοικητής Κρατικής Ασφαλείας Γεώργιος Ντρετμανόπουλος είχε κρυφό πόθο να συνεβρεθεί ερωτικά μαζί της....είχε εκμυστηρεύτει στον στενό του φίλο Χαράλαμπο Τουρτίδη αυτήν του την επιθυμία... Ενώ ταυτόχρονα ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι η Μελίνα μπαινόβγαινε και στην βίλα του ισχυρού ανδρά του καθεστώτος Χ. Τουρτίδη.....(!!!) Σήμερα η Μελίνα με την ταραχώδη ζωή ...μεγάλη σε ηλικία πλέον έχει στείλει στο πυρ το εξώτερον το πρώτο συνθετικό της ιδεολογίας της, ζει στην χώρα και συνεχίζει να παραπλανεί με την μεταμφίεση της, άμοιρους χαιεντάδες εντός διαδικτυακών κοινοτήτων.......
Συνεχίζεται.......
Αααα πουλάκι μου...μπήκες και εσύ στο κόλπο?
Ωραία....τώρα θα πιστεύει η Σταυρούλα ότι τα ληγμένα στα δίνω εγω...:D
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.875
Reaction score
41.085
Αχχχ, τι μου θυμίσατε παλιόπαιδα, ωραίες εποχές, ενδιαφέρουσες και συγκλονιστικές.
Θυμηθηκα και τον Αλκμανίδη, τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;

:p:laugh::laugh::laugh:
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.074
Reaction score
14.058
Το χαικτεκ τωρα δικαιωνεται ρεεεεεεεεεεεε.

Κριμα που εχει πεθανει ο Λαμπρακης.

χαχαχαχαχαχαχα, αγορια κουλαρετε, το σποτιφαι ειναι για συνοδεια με σπετσοφαι .

Σας γδαρανε τοσα χρονια οι χαιεντοεμπορες, μυαλο δεν βαλατε.
 


platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.275
Reaction score
1.356
ω ρε πουστη μου τι διαβαζω δω μεσα...

http://nuclear.ntua.gr/ses/ses_yliko.html

http://nuclear.ntua.gr/apache2-default/courses/MTMS/

αδερφια αλητες πουλια
η περιπτωση ενα συστημα να μετραει "καλα" και να μην παιζει σωστα ειναι να μετραμε λαθος πραμματα και αυτο εινα πολυ ευκολο να συμβει αν δεν ξερουμε τι πρεπει να μετρησουμε , πως να το μετρησουμε και πως το αξιολογουμε

δηλαδη μην παρετε ενα rta να μετρησετε αποκριση συχνοτητας , να τα διορθωσετε με εναν ισοσταθμιστη (να γινει ενα συχαμα) , να ισιωσουν και να πειτε να μετραει και γαμω αλλα ειναι γτπ.

και εστω λοιπον οτι μαθαμε τι θα μετρησουμε, πως θα το κανουμε και πως θα το αξιολογησουμε. μετα θα πρεπει να γνωριζουμε ΤΙ χρειαζεται για να διορθωθει. εκει λοιπον παει το 500αρικο στην ολλανδια.

το να μετραει σωστα και να μην σας αρεσει ειναι σεβαστο
ΟΛΟ το θεμα ειναι η τελευταια προταση. ΟΛΟ ομως
 




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Δυστυχώς είμαστε " Έλυνες" και το αποδεικνύουμε "απόλυτα" και δια-δυκτιακά!
Ένας νοήμων αν δεν είναι απόλυτος και αυταρχικός ίσως κάποτε προβιβαστεί και σε σοφό :tongue:
Όλοι πιστεύουμε ενδόμυχα ότι είμαστε οι ΄΄άλλοι΄΄,οι μη απόλυτοι και αυταρχικοί.Και τίθεται το ερώτημα,εμείς είμαστε εμείς,οι άλλοι όμως ποιοι είναι;
Διότι δεν έχω συναντήσει ούτε διαδικτυακά κάποιον να παραδέχεται ότι δεν υπάγεται στην κατηγορία των ΄΄άλλων΄΄.

Βαρέθηκα ν'ακούω και να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές το ΄΄εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους΄΄.
Άρα είμαστε ίδιοι,εμείς και οι άλλοι,μικροί και μεγάλοι.:p:D;)
Το χαικτεκ τωρα δικαιωνεται ρεεεεεεεεεεεε.
Κριμα που εχει πεθανει ο Λαμπρακης.
χαχαχαχαχαχαχα, αγορια κουλαρετε, το σποτιφαι ειναι για συνοδεια με σπετσοφαι .
Σας γδαρανε τοσα χρονια οι χαιεντοεμπορες, μυαλο δεν βαλατε.
Ξαναζούμε ανέλπιστα εποχές RDoherty/Zonepress χωρίς όμως οι τωρινοί να φτάνουμε ούτε στο μικρότερο από τα δάκτυλα που χειρίζονταν το δικό του πληκτρολόγιο.
Διότι εμείς - και όχι οι...άλλοι - είμαστε του...φάειτεκ.:geek:
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.261
Reaction score
13.146
Προκειμένου να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα και προς ενημέρωση της νέας γενιάς ,ας πούμε δυο λόγια και για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του στρατηγού Τουρτίδη...

Ο Χαράλαμπος Τουρτόπουλος ,όπως ήταν το πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ,σε ένα χωριό της ορεινής Γορτυνίας. Σε ηλικία μόλις 18 ετών γνώρισε την διάσημη ρωσσίδα συγγραφέα Όλγκα Ροσινάντοβα σε μια περιήγησή της στον Μωριά και την ηρωτεύθη σφόδρα ,σε σημείο που να την ακολουθήσει πίσω στην Αγία Πετρούπολη. Η σχέση τους όμως δεν κράτησε πολύ ,αφού η Ροσινάντοβα αποδείχτηκε συν τοις άλλοις και λεσβία ερωμένη της τσαρίνας Αναστασίας. Παρέμεινε όμως στη Ρωσσία ,πήρε την υπηκοότητα και ενετάχθη στον τσαρικό στρατό. Η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τον βρίσκει να υπηρετεί ως αρχιλοχίας στα χειμερινά ανάκτορα. Γοητευμένος από τις ιδέες του κομμουνισμού ,περνάει γρήγορα στην πλευρά των μπολσεβίκων και αναλαμβάνει σταδιακά θέσεις κλειδιά στον Κόκκινο Στρατό.

Με εντολή του ίδιου του Λένιν ,επαναπατρίζεται ως πόντιος ομογενής εκ του Νοβοροσίσκ με πλαστό διαβατήριο ,εξ' ου και το επώνυμο Τουρτίδης με αποστολή να ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό και να διαδώσει τις ιδέες του μπολσεβικισμού εντός του στρατεύματος. Στην προσπάθειά του αυτή ,μέντορας και καθοδηγητής του ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Παναγής Μελάτος ,ενώ σύνδεσμός του με τους παράνομους μηχανισμούς του κόμματος ήταν ο Γεώργιος Ντρεντμανόπουλος (Γκιόργκι Ντρεντμάνωφ για τους μυημένους..) ,τον οποίο συναντήσαμε και νωρίτερα ως διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας κατά την περίοδο της δικτατορίας Τουρτίδη.

Δυστυχώς η αναπάντεχη ένταξη του Τουρτίδη στη Λέσχη Α-Βου-Σού (πρόδρομος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ) και ο συγχρωτισμός του με μέλη της όπως ο Φαντερόπουλος ,ο Μερακλής ,ο Τριανταφύλλου και η καλλονή Μελίνα (η οποία φέρεται να έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο.......;)) ,τον οδηγούν σταδιακά ,πρώτα να υιοθετήσει αναθεωρητικές και οππορτουνιστικές ιδέες και εν συνεχεία ,ως φυσική κατάληξη ,να προσχωρήσει ολοκληρωτικά στο αστικό στρατόπεδο και εν τέλει να εγκαθιδρύσει μια στυγνή δικτατορία με τη στήριξη του Φαντερόπουλου από τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Β.
Ο δε Ντρεντμανόπουλος ,πιστός φίλος του Τουρτίδη μέχρις εσχάτων ,τον ακολούθησε σε αυτόν τον κατήφορο μέχρι και την ανατροπή τους από τους απριλιανούς.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών ,ο Τουρτίδης δε φαίνεται να τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από αυτούς ,κατά πάσα πιθανότητα λόγω της διαρκούς κόντρας του με τον υιό Σκαρλούβλακα ,ο οποίος ποτέ δεν του συγχώρησε το κομμουνιστικό του παρελθόν. Μετά την μεταπολίτευση γύρω στο 79-80 ,ο Τουρτίδης σε μια προσπάθεια βελτίωσης της υστεροφημίας του ,συμπορεύεται με την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος ,με το οποίο εκλέγεται επί σειρά ετών βουλευτής επικρατείας. Στενός του συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου εκείνα τα χρόνια ,διετέλεσε ο επί σειρά ετών εκδότης της "Μεθαυριανής" Γρηγόρης Τιγρολέων.

Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας η εικόνα του Τουρτίδη με αναπηρικό καροτσάκι λόγω βεβαρυμένης υγείας ,στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Rolling Stones. Έφυγε πλήρης ημερών το 2009 ,λίγες ώρες μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο φάιναλ φόρ του Βερολίνου. Σύμφωνα με τους οικείους του η τελευταία του φράση ήταν "νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα Ζέλικο Ομπράντοβιτς"...
[DOUBLEPOST=1547149101][/DOUBLEPOST]:gamer:εσυ ξεπερασες και τον ακαρδο.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Προκειμένου να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα και προς ενημέρωση της νέας γενιάς ,ας πούμε δυο λόγια και για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του στρατηγού Τουρτίδη...

Ο Χαράλαμπος Τουρτόπουλος ,όπως ήταν το πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ,σε ένα χωριό της ορεινής Γορτυνίας. Σε ηλικία μόλις 18 ετών γνώρισε την διάσημη ρωσσίδα συγγραφέα Όλγκα Ροσινάντοβα σε μια περιήγησή της στον Μωριά και την ηρωτεύθη σφόδρα ,σε σημείο που να την ακολουθήσει πίσω στην Αγία Πετρούπολη. Η σχέση τους όμως δεν κράτησε πολύ ,αφού η Ροσινάντοβα αποδείχτηκε συν τοις άλλοις και λεσβία ερωμένη της τσαρίνας Αναστασίας. Παρέμεινε όμως στη Ρωσσία ,πήρε την υπηκοότητα και ενετάχθη στον τσαρικό στρατό. Η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τον βρίσκει να υπηρετεί ως αρχιλοχίας στα χειμερινά ανάκτορα. Γοητευμένος από τις ιδέες του κομμουνισμού ,περνάει γρήγορα στην πλευρά των μπολσεβίκων και αναλαμβάνει σταδιακά θέσεις κλειδιά στον Κόκκινο Στρατό.

Με εντολή του ίδιου του Λένιν ,επαναπατρίζεται ως πόντιος ομογενής εκ του Νοβοροσίσκ με πλαστό διαβατήριο ,εξ' ου και το επώνυμο Τουρτίδης με αποστολή να ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό και να διαδώσει τις ιδέες του μπολσεβικισμού εντός του στρατεύματος. Στην προσπάθειά του αυτή ,μέντορας και καθοδηγητής του ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Παναγής Μελάτος ,ενώ σύνδεσμός του με τους παράνομους μηχανισμούς του κόμματος ήταν ο Γεώργιος Ντρεντμανόπουλος (Γκιόργκι Ντρεντμάνωφ για τους μυημένους..) ,τον οποίο συναντήσαμε και νωρίτερα ως διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας κατά την περίοδο της δικτατορίας Τουρτίδη.

Δυστυχώς η αναπάντεχη ένταξη του Τουρτίδη στη Λέσχη Α-Βου-Σού (πρόδρομος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ) και ο συγχρωτισμός του με μέλη της όπως ο Φαντερόπουλος ,ο Μερακλής ,ο Τριανταφύλλου και η καλλονή Μελίνα (η οποία φέρεται να έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο.......;)) ,τον οδηγούν σταδιακά ,πρώτα να υιοθετήσει αναθεωρητικές και οππορτουνιστικές ιδέες και εν συνεχεία ,ως φυσική κατάληξη ,να προσχωρήσει ολοκληρωτικά στο αστικό στρατόπεδο και εν τέλει να εγκαθιδρύσει μια στυγνή δικτατορία με τη στήριξη του Φαντερόπουλου από τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Β.
Ο δε Ντρεντμανόπουλος ,πιστός φίλος του Τουρτίδη μέχρις εσχάτων ,τον ακολούθησε σε αυτόν τον κατήφορο μέχρι και την ανατροπή τους από τους απριλιανούς.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών ,ο Τουρτίδης δε φαίνεται να τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από αυτούς ,κατά πάσα πιθανότητα λόγω της διαρκούς κόντρας του με τον υιό Σκαρλούβλακα ,ο οποίος ποτέ δεν του συγχώρησε το κομμουνιστικό του παρελθόν. Μετά την μεταπολίτευση γύρω στο 79-80 ,ο Τουρτίδης σε μια προσπάθεια βελτίωσης της υστεροφημίας του ,συμπορεύεται με την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος ,με το οποίο εκλέγεται επί σειρά ετών βουλευτής επικρατείας. Στενός του συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου εκείνα τα χρόνια ,διετέλεσε ο επί σειρά ετών εκδότης της "Μεθαυριανής" Γρηγόρης Τιγρολέων.

Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας η εικόνα του Τουρτίδη με αναπηρικό καροτσάκι λόγω βεβαρυμένης υγείας ,στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Rolling Stones. Έφυγε πλήρης ημερών το 2009 ,λίγες ώρες μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο φάιναλ φόρ του Βερολίνου. Σύμφωνα με τους οικείους του η τελευταία του φράση ήταν "νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα Ζέλικο Ομπράντοβιτς"...
Τsk tsk tsk...Παρέλειψες τη δημιουργική του συμβολή στο μνημειώδες "LΕΤ ΙΤ ΒLEED" των Rolling Stones.Ήταν εκείνος που είχε πάρει για να δοκιμάσει το κομμάτι που έλειπε στο οπισθόφυλλο....;)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.882
Members
37.932
Νεότερο μέλος
JimmyP
Top