marantz cd10 - δεν ανοίγει το cd tray

Reaction score
0
Marantz CD10 παροπλισμένο για αρκετό καιρό. Πατάω το eject ακούω το θόρυβο του μηχανισμού αλλά το πορτάκι δεν ανοίγει.
Πριν από χρόνια το είχα πάει να μου αλλάξουν έναν ιμάντα μέσα αλλά μετά από κάποιο διάστημα είχε ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα με το μηχανισμό και ήθελε μια μικρή βοήθεια με το χέρι για να ανοίξει.

Ερώτηση 1: Απευθύνομαι στην τρέχουσα αντιπροσωπεία ή σε κάποιο πιο εξειδικευμένο service;

Ερώτηση 2: Μπορώ να το ανοίξω εύκολα μέσα και να ρίξω μια ματιά μήπως έχει ξεραθεί και σπάσει ο ιμάντας; Κινδυνεύω να κάνω κάποια ζημιά; Έχω κατσαβίδια αλλά όχι εξειδικευμένο εξοπλισμό και δεν μπόρεσα να βρω κάπου οδηγίες αποσυναρμολόγησης.

ika

News
Reaction score
18.050
Το ανοίγετε προσεκτικά, καθόσον το πιο πιθανό είναι ότι έχει κοπεί ή έχει λασκάρει πάρα πολύ ο ιμάντας.
Αν είναι εύκολα προσβάσιμη η αντικατάστασή του, ούτε 1€ δεν θα σας κοστίζει.
http://www.hifishock.org/gallery/electronics/marantz/source/cd-player/cd-10-3-marantz/

Οδηγίες εδώ

Μπορεί να έχει ξεραθεί και το γράσο στο tray.

Last edited:

Reaction score
0
Ευχαριστώ. Άνοιξε σχετικά εύκολα και ο ιμάντας που φαίνεται στην φωτογραφία του link σου είναι χαλασμένος. Έχει πάψει να είναι τέλειος κύκλος και έχει κάνει γωνία στο σημείο που δεν χρησιμοποιήθηκε για καιρό. Αυτός αλλάζει σχετικά εύκολα αλλά έχει και κάποιους άλλους που θα απαιτούσαν να λυθεί ο μηχανισμός και για την ώρα δεν βλέπω να τολμάω κάτι τέτοιο.

Μπορώ να βρω κάπου ιμάντα στην Ελλάδα;
Στο ebay θέλω κάπου 19 Ευρώ με τα μεταφορικά για το πλήρες σετ.
https://www.ebay.com/itm/Marantz-CD...2:g:wmkAAOSwl7NauiFm:rk:1:pf:1&frcectupt=true

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Στον μηχανισμό του οδηγού δίσκου στο marantz σου, ο κινητήρας δίνει μέσω ενός ιμάντα, αρχικά, κίνηση σε ένα μειωτήρα και μετά σε έναν δεύτερο. Ο δεύτερος κινεί ένα συρματόσχοινο συνδεδεμένο με το συρτάρι του δίσκου.
Θα πρέπει να αντικατασταθούν και οι δύο ιμάντες, καθώς και να καθαριστούν τα σημεία κίνησης-τριβής του συρταριού και να λιπανθούν εκ νέου.

ika

News
Reaction score
18.050
...
Στο ebay θέλω κάπου 19 Ευρώ με τα μεταφορικά για το πλήρες σετ.
https://www.ebay.com/itm/Marantz-CD...2:g:wmkAAOSwl7NauiFm:rk:1:pf:1&frcectupt=true
Το set δείχνει 4 ιμάντες, αν είναι να γίνει η δουλειά καλό είναι να αλλαχθούν όλοι. Μ' ένα σμπάρο, τέσσερα τρυγόνια.

Αν είναι να δείτε μόνο γι' αυτόν που αλλάζει εύκολα, στα καταστήματα ηλεκτρονικών, πχ ΦΑΝΟΣ, ΑΚΤΙΝΙΟ, ΒΕΝΙΕΡΗΣ κλπ

Reaction score
0
Λοιπόν άλλαξα τον εύκολα προσβάσιμο ιμάντα με ένα παρόμοιου μεγέθους κοινό λαστιχάκι και δεν έγινε τίποτα. Χρειάζεται να αλλαχθούν και τα άλλα και μάλλον πρέπει να λυθεί ο μηχανισμός. Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο service στην Αθήνα;

Reaction score
205
Το συγκεκριμένο λάστιχο δέχεται μεγάλη τάση και χρειάζεται να είναι μεγάλης διατομής , δηλαδή χοντρό και όχι λεπτό κοινό που συνήθως βρίσκεις στα προηγούμενα μαγαζιά . Μόνο εξωτερικό και μόνο το αντίστοιχο δικό του.Έχω το ίδιο και το γνωρίζω καλά.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το συγκεκριμένο λάστιχο δέχεται μεγάλη τάση και χρειάζεται να είναι μεγάλης διατομής , δηλαδή χοντρό και όχι λεπτό κοινό που συνήθως βρίσκεις στα προηγούμενα μαγαζιά . Μόνο εξωτερικό και μόνο το αντίστοιχο δικό του.Έχω το ίδιο και το γνωρίζω καλά.
Σωστο.Αλλαξα ιμαντα σε ενα CD17Ki προσφατα και βρηκα ακριβως τις σωστες διαστασεις και ελαστικοτητα.Διαφορετικα μπορει και να μην λειτουργει σωστα το tray.Το κοστος ειναι μικρο και θα αντεξει αλλα 20+ χρονια :)

Reaction score
205
Σωστο.Αλλαξα ιμαντα σε ενα CD17Ki προσφατα και βρηκα ακριβως τις σωστες διαστασεις και ελαστικοτητα.Διαφορετικα μπορει και να μην λειτουργει σωστα το tray.Το κοστος ειναι μικρο και θα αντεξει αλλα 20+ χρονια :)
Καλά 20 χρόνια αποκλείεται να κρατήσει, αλλά με σωστή χρήση (και όχι παροπλισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα), την πενταετία την έχεις σίγουρη. Άλλωστε η ποιότητα των ιμαντών έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
To CD17Ki που διορθωσα προσφατα,το ειχα πουλησει στον κατοχο του οταν ειχα καταστημα, πριν 25 χρονια.Απο τοτε,μονο αυτον τον ιμαντα χρειαστηκε !!!!!

Reaction score
205
Το cd 17 έχει τελείως διαφορετικό μηχανισμό από το cd10, ο οποίος τραβάει μεγαλύτερο ζόρι αλλά είναι και καλύτερος από το cd17.

Reaction score
0
Η αντιπροσωπεία με παρέπεμψε σε εξωτερικό συνεργάτη. Προτείνετε αν έχετε κάποιο καλό τεχνικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.480
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO