Γνώμες για επιλογή ηχείων

Reaction score
138
lemon3 θα σου ελεγα να μην βιαστεις για οποιαδήποτε αγορα αποφασίσεις,να κανεις υπομονή μεχρι να τα ακουσεις εσυ ο ιδιος ,ομως να ξερεις οτι dali magnat Q-Acoustics wharfedale κλπ θελουν δυνατο ενισχυτή για να ακουστουν σωστα που σημαίνει παραπανω χρηματα αργοτερα.
ακου και τα ενεργα δεν χανεις τιποτα απεναντίας κερδιζεις σε χρηματα ποιοτητα ενταση κατα την ταπεινή μου γνωμη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Εχει ερθει σε φαση το φορουμ οπου αν καποιος θελει να σιαξει κλασικο σεταπ (παθητικα ηχεια κλπ) να αισθανεται απολογουμενος.
Όχι, καθόλου.

Αρκεί να ξέρει τι θέλει. ;)

Απολογούμενος στον εαυτό του θα είναι όταν θα ψάχνει ενισχυτές γιατί δε θα του οδηγούν επαρκώς το ηχείο, και θα πάει σε τελικούς ενισχυτές πληρώνοντας λεφτά που δε τα είχε υπολογίσει, και μετά δε θα ξέρει πως να βάλει σαμπ στο σύστημα, γιατί έχει δικάναλο απλό προ και δε κάνει κρος και δεν έχει ενεργά να βολευτούν με τις συνδέσεις του σαμπ, κι όλα αυτά μέχρι να μάθει ότι θέλει λάουντνες και ισοσταθμιση, οπότε πάλι δε θα ξέρει πως να ενσωματώσει στο σύστημα μια ρημάδα ισοσταθμιση, ακόμα και βασική, γιατί το ηχείο δεν έχει ρυθμιστικά στην πλάτη να κάνει τα βασικά, πόσο μάλλον κάνα DSP να λύνει θέματα τοποθέτησης δίπλα σε δομικά όρια, οπότε να το μίνι ντιεσπί και λύσεις μπαλώματα επί μπαλωμάτων, κι όλα αυτά επειδή κάποτε δεν ήθελε κάτι που δεν ήξερε οπότε πήρε κάτι γνώριμο και μετά κάτι ακόμα και μετά κάτι ακόμα, κι άντε να τα σκοτώσει όλα αυτά που είναι 1 έτους καινούρια τώρα, αυτό δε γίνεται, τώρα τα πήρε, να τα ευχαριστηθεί.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, ο κύκλος του Χάι εντ και να έρχεται η άνοιξη.:p

Άσε το σποτιφάι, έχουμε μέλλον ακόμα.

Λες κι είναι κάνα μυστήριο μεγάλο το να ακούς μουσική, και θέλει δεξερωγώ τι και ποιας σχολής και με ποια άποψη και αναλόγως είδους μουσικής, θρησκείας και πολιτικών φρονημάτων, κι αν είσαι από τζάκι ή αν έχεις ευαίσθητα αυτιά, λες και το στέρεο ασχολείται με τον αφτιά ή το ΣΥΡΙΖΑ....

Τες πα, εγώ τα χαίρομαι αυτά που γίνονται, δείχνουν πόσο πλάκα έχει το πράμα, και διασκεδάζω αφάνταστα ιδιως με αυτούς που αγοράζουν κάνα παθητικό ATC ή dynaudio, διότι, όπως λεν οι κατασκευαστές τους, τα βγάζουν τα παθητικά (ασχέτως αν είναι χειρότερα) διότι κάποιοι θέλουν να αλλάζουν καλώδια ηχείων, και πως ρε μεγάλε να αλλάξεις καλώδια ηχείων αν έχεις ενεργά; Πας καλά ρε Καραμήτρο; :gotcha:

Ομορφιά. 8-)

ΥΓ. Παθητικά θα έπαιρνα μόνο μάγκνεπαν. Διότι, δε βγαίνουν ..ενεργά. :)

Reaction score
7.037
Διάβασα ενάμισι θέμα ενεργά vs παθητικά, γεννήτριες, σουβλάκια με τζατζίκι, φουσκωτά σκάφη και το κακό συναπάντημα. Οκ, δέχομαι ότι από μεριάς ηλεκτρονικής τοπολογίας υπάρχουν αβαντάζ. Αλλά δυστυχώς δεν είμαι έτοιμος να κάνω τη μετάβαση, θέλω να ανάβω ενισχυτή για να ακούσω μουσική, πείτε με κολλημένο αλλά έτσι μου βγαίνει :D

Οπότε για να δούμε λίγο ανακεφαλαιωτικά το ζήτημα ας πούμε ότι πάμε σε παθητικά, καλώς η κακώς. Έπεσαν 2-3-5 προτάσεις στο τραπέζι, από τα ~700€ (Q-Acoustics 3050), στα ~600€ (wharfedale 240), στα 550 (zensor 7) και στα <400 (monitor 2002) που ευτυχώς ένα δυό εξέχοντα μέλη τα παίνεψαν γιατί όσο να'ναι κολλούσα στο να προτείνω μόνος μου πολλά μεγάφωνα με λίγα λεφτά.

Τώρα, πραγματικά χάι-φάι σε αυτά τα φράγκα (και από συμπιεσμένα αρχεία) δεν θα ακούσουμε, ξέρετε, την κλανιά στο ακροατήριο της όπερας φάση, δεκτόν. Από πλευράς vfm, γεμίζουμε τον χώρο με σωστή (όσο γίνεται) μουσική θα δω χαοτικές διαφορές από το φτηνότερο στο ακριβότερο άκρο αυτού του εύρους τιμών;

Ρωτάω γιατί οι καιροί δύσκολοι και όπως καταλαβαίνετε δεν είμαστε σε money no object φάση.

Άντε, στο τέλος θα με ψήσετε μετά από 30 σελίδες να πάρω ενεργά :p
Δες μεταχειρισμένα. Με λίγο ψάξιμο σίγουρα θα πάρεις πολύ καλύτερο ηχείο από ότι σε καινούργιο με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις. Πολλά μαγαζιά έχουν στημένα demo να ακούσεις καθώς και για πούλημα σε αρκετά πιο κάτω τιμές από καινούργιο.

Reaction score
45
lemon3 θα σου ελεγα να μην βιαστεις για οποιαδήποτε αγορα αποφασίσεις,να κανεις υπομονή μεχρι να τα ακουσεις εσυ ο ιδιος ,ομως να ξερεις οτι dali magnat Q-Acoustics wharfedale κλπ θελουν δυνατο ενισχυτή για να ακουστουν σωστα που σημαίνει παραπανω χρηματα αργοτερα.
ακου και τα ενεργα δεν χανεις τιποτα απεναντίας κερδιζεις σε χρηματα ποιοτητα ενταση κατα την ταπεινή μου γνωμη.

Και πού να πω ο νιούφης ότι τώρα δα διάβαζα το τόπικ περι κράουν ενισχυτών και σκεφτόμουνα περί Ζαν Μπαπτίστ Φουριέ :D
Όχι 30, 300 σελίδες θέμα, σπατάλη ηλεκτρονίων!

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, ο κύκλος του Χάι εντ και να έρχεται η άνοιξη.:p

Άσε το σποτιφάι, έχουμε μέλλον ακόμα.
Πέρα από τον Ζαν Μπαπτίστ σκεφτόμουνα και έναν Νάικουιστ :sneaky:

Άμα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχω έτοιμο playroom να μονώσω σε πρότυπα στούντιο με ηχοαπορροφητικό υλικό, ώστε να στήσουμε σύστημα.

Γενικά η φάση είναι

"Ρε παίδες, πίνω μόνο ρακή από το καζάνι του χωριού, θέλω να την πέσω στην κορασίδα αλλά επειδή τρώω σκόρδο με τη ρακή, βρωμάω. Θέλω να δοκιμάσω ένα ουίσκι, να πάρω αυτό με τα 15€ το μπουκάλι ή με τα 20"
Και έρχεται η ομήγυρη: "άστα τα πετρέλαια, θα πιείς single malt 90€ η φιάλη!"

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Εχει ερθει σε φαση το φορουμ οπου αν καποιος θελει να σιαξει κλασικο σεταπ (παθητικα ηχεια κλπ) να αισθανεται απολογουμενος.
Άμα η υψηλή πιστότητα ήταν...θρησκεία,τότε θα ήταν καπαρωμένο ένα ειδικό επίπεδο στην κόλαση για όλους όσοι έχουν φτιάξει setup με παθητικά ηχεία και διάφορους τελικούς ενισχυτές.Και ακόμα βαθύτερο για όσους δεν θα είχαν λάβει υπόψιν τη συμπεριφορά του χώρου.

Στην ενασχόλησή μας βεβαίως τείνει ν'ανάγεται σε θρησκεία το ΄΄κάνω ό,τι μ'αρέσει και δε δίνω λογαριασμό αφού πληρώνω΄΄.

Έλα όμως που υπάρχουν ορισμένοι τόποι όπου θα δίνει κάποιος έστω και εικονικά λογαριασμό είτε του αρέσει είτε όχι.Διότι αυτό επιβάλλεται από την ανελαστικότητα σε θεμελιώδη δεδομένα.
...
ΥΓ. Παθητικά θα έπαιρνα μόνο μάγκνεπαν. Διότι, δε βγαίνουν ..ενεργά. :)
Εσύ είσαι ένας πονηρός μύστης,αφού ξέρεις ότι δεν θα ήθελες με τίποτα παθητικά ηχεία φέροντα κινούμενα πηνία στα μεγάφωνα - όπως και στις φωνογραφικές κεφαλές ένα πράμα...;)

Reaction score
1.369
Φίλε lemon3 το οτι το μπάτζετ σου είναι μικρό είναι ένας παραπάνω λόγος να πας σε ενεργά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε αυτά τα χρήματα να έχεις καλύτερα αποτελέσματα με παθητικό σεταπ. Η πρόταση που σου έκανε ο ear είναι ιδανική στα χρήματα αυτά. Άλλωστε γλυτώνεις και το extra κόστος για αγορα ενισχυτή.
Τώρα αν επιμένεις να πας σε παθητικά πρέπει να υπολογίσεις οτι θα υπάρξει άμεσα η ανάγκη για αγορά ενισχυτή διότι αυτό που θα ακού με τον υπάρχοντα δεν θα σε καλύπτει. Ασε που μετά θα αρχήσεις να τρώγεσε και για καλώδια. Οπότε πρέπει να σκεφτείς αν είσαι διατεθημένος να μπεις σε έναν τέτοιο κύκλο εξόδων.

Reaction score
45
μπάτζετ σου είναι μικρό
Αναμφίβολα είναι μικρό! Αυτό ήταν και το πρόβλημα εκ προοιμίου, αλλιώς ήξερα :D

Χωρίς να θέλω να το κάνω ενεργά vs παθητικά, ας δούμε λίγο την οικονομία των ενεργών.

Παραπάνω πρότεινε ένας φίλος ένα ζευγάρι yamaha στα 280 το κομμάτι, ήτοι 560 το ζεύγος. 8 ίντσες μεν, αλλά μικρούλια, να μη βάλεις και ένα subwoofer? Να μην το ταιριάξεις με το αντίστοιχο της σειράς που το εξέλιξαν οι μηχανικοί ως σετάκι και είναι μελετημένο, 4 γιαπωνέζοι έκαναν χαρακίρι κατά την εξέλιξη, 480 έουρος πληζ. Το σύνολο; Πάνω από χιλιάρικο.

Και λέω τώρα εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Άντε και 700 τα ηχεία. Άντε και 350 ο κράουν. Και αυτό όχι άμεσα γιατί ο ενισχυτής από πανηγύρι με κλαρίνα κάνει δουλειά προς το παρόν. Σύνολο το ίδιο ως εδώ.

Άμα πάρω τα μόνιτορ + sub, θέλω και βάσεις. Και καλώδια. Και άλλο dac λογικά γιατί δεν έχει εισόδους που βγάζει το δικό μου. Χώρια τα καλώδια xlr. Οκ, γλιτώνω τη μίρλα για τα καλώδια (αξία ανεκτίμητη).

Decisions, decisions...

Reaction score
47
Μια ερώτηση, χωρίς να θέλω να χαλάσω το νήμα. Και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να πάρει ηχεία αυστηρά για ταινίες, κοιτάει ενεργά;

Reaction score
5.624
Δες και τα dali zensor 5 ,και φυσικα θα κανεις ακροαση πριν αγορασεις,οτι και να σου πουμε εμεις δικα σου ειναι τα αυτια,και εσυ πρεπει να επιλεξεις. σου προτεινω τα πενταρια γιατι θα ''ερθουν''ποιο ευκολα σε εναν χωρο που η τοποθετηση δεν θα ειναι πολυ σωστη, ενω τα 7 ειναι ποιο δυσκολα.

Reaction score
571
Πάντως τα δαπέδου με δύο η τρία 6,5''άρια και πάνω θέλουν μεγάλη προσοχή διότι μπουμάρουν εύκολα.Ασε που θέλουν πολλά γκάζια απο τον ενισχυτή.
Είμαι οπαδός όλων των 5,25''.

Last edited:

Reaction score
460
Τες πα, εγώ τα χαίρομαι αυτά που γίνονται, δείχνουν πόσο πλάκα έχει το πράμα, και διασκεδάζω αφάνταστα ιδιως με αυτούς που αγοράζουν κάνα παθητικό ATC ή dynaudio, διότι, όπως λεν οι κατασκευαστές τους, τα βγάζουν τα παθητικά (ασχέτως αν είναι χειρότερα) διότι κάποιοι θέλουν να αλλάζουν καλώδια ηχείων, και πως ρε μεγάλε να αλλάξεις καλώδια ηχείων αν έχεις ενεργά; Πας καλά ρε Καραμήτρο; :gotcha:
Και ποιος είπε ότι στα ενεργά δεν αλλάζουμε καλώδια; Φτιάχνεις ωραιότατα van den hul με xlr απλά είναι interconnect και όχι η ηχείων. Πάνε μούρλια στα genelecακια και kimber να μην σου πω!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Και πάρε κάποτε έναν av προενισχυτή με XLR εξόδους και στήσε πολυκάναλο, με 7 ίδια ηχεία γύρω γύρω να σου δίνουν ομορφιά.

Τότε θα εκτιμήσεις τα μάλα το μικρό μέγεθος των δορυφόρων, όπως και το χαμηλό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτών τους αν είναι ενεργά.

Ο προ αυτός, θα σου κάνει και κάποια απαραίτητη ισοσταθμιση χώρου, να ακούς ανθρώπινα, διότι χωρίς ισοσταθμιση, ο,τι και να πάρεις θα παίζει στο wedding του φιλτατου karaγκιόζη.

Χωρίς ερωτήσεις και σχόλια τα παραπάνω, ως μάντης Τειρεσίας βλέπω το μέλλον... ;)

Reaction score
1.369
Αναμφίβολα είναι μικρό! Αυτό ήταν και το πρόβλημα εκ προοιμίου, αλλιώς ήξερα :D

Χωρίς να θέλω να το κάνω ενεργά vs παθητικά, ας δούμε λίγο την οικονομία των ενεργών.

Παραπάνω πρότεινε ένας φίλος ένα ζευγάρι yamaha στα 280 το κομμάτι, ήτοι 560 το ζεύγος. 8 ίντσες μεν, αλλά μικρούλια, να μη βάλεις και ένα subwoofer? Να μην το ταιριάξεις με το αντίστοιχο της σειράς που το εξέλιξαν οι μηχανικοί ως σετάκι και είναι μελετημένο, 4 γιαπωνέζοι έκαναν χαρακίρι κατά την εξέλιξη, 480 έουρος πληζ. Το σύνολο; Πάνω από χιλιάρικο.

Και λέω τώρα εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Άντε και 700 τα ηχεία. Άντε και 350 ο κράουν. Και αυτό όχι άμεσα γιατί ο ενισχυτής από πανηγύρι με κλαρίνα κάνει δουλειά προς το παρόν. Σύνολο το ίδιο ως εδώ.

Άμα πάρω τα μόνιτορ + sub, θέλω και βάσεις. Και καλώδια. Και άλλο dac λογικά γιατί δεν έχει εισόδους που βγάζει το δικό μου. Χώρια τα καλώδια xlr. Οκ, γλιτώνω τη μίρλα για τα καλώδια (αξία ανεκτίμητη).

Decisions, decisions...
φίλε μου δεν είναι ενεργά vs παθητικά. Εγώ άλλωστε παθητικά έχω.
Το πρόβλημα είναι οτι οποιοδήποτε παθητικό ηχείο και να πάρεις σε αυτά τα χρήματα δεν θα σε καλύψει ούτε σε εντάσεις, ούτε σε χαμηλό. Αλλά και ποιότητα ήχου θα πρέπει να χώσεις αρκέτα στα συνοδά για να πάρεις.

Το πλεονέκτημα των ενεργών είναι οτι με αυτά τα χρήματα θα πάρεις ένα σετ μονιτορ+σαμπ που θα γεμίσει τον χώρο σου με ήχο, θα είναι πιο ισοροπημένο στο φάσμα και δεν θα σου δημιουργεί στερίσεις, τουλάχιστον στο βαθμό που θα το κάνει το παθητικό. Στο θέμα της ποιότητας τα ενεργά έχουν μεγαλύτερη ανάλυση και διαφάνεια αφού για αυτόν ακριβώς τον σκοπό κατασκευάζονται. Ειδικά αν φέρεις πιο κοντά την θέση ακρόασης θα ακούς τα πάντα.

Επίσεις να ξέρεις οτι αν ξεκινήσεις να κάνεις ακροάσεις για να επιλέξεις ηχεία, το αποτέλεσμα στο σπίτι σου δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που άκουσες στο μαγαζί. Αυτή η διαδικασία δεν προσφέρει τίποτα.

Last edited:

gid

Reaction score
10.109
Παραπάνω πρότεινε ένας φίλος ένα ζευγάρι yamaha στα 280 το κομμάτι, ήτοι 560 το ζεύγος.
Πάρε τα Tannoy Reveal 802 8" που έχουν 300Ε το ζευγάρι.

Και λέω τώρα εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Άντε και 700 τα ηχεία. Άντε και 350 ο κράουν. Και αυτό όχι άμεσα γιατί ο ενισχυτής από πανηγύρι με κλαρίνα κάνει δουλειά προς το παρόν.
Αν ο ενισχυτής για τα πανηγύρια κάνει δουλειά προς το παρόν, δουλειά θα κάνει και το ενεργό με το 8άρι χωρίς υπογούφερ προς το παρόν.

Reaction score
45
Να ξαναματαευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην κουβέντα.

Το ζήτημα είναι ότι άντε, πήγα και τα άκουσα. Σε διαμορφωμένο δωμάτιο καταστήματος, με τα δικά τους παρελκόμενα και ιδίως, σφιγμένος γιατί πρέπει να ακούσω τη διαφορά. Το έχουμε χάσει το παιχνίδι....

Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.

Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, από τα μέλη που είχαν εμπειρία και σε floorstanding και σε monitor (ενεργά και μη) στον ίδιο χώρο, κατά πόσο μπορεί το μόνιτορ να ακουστεί σωστά στα 3-4 μέτρα; Ρωτάω γιατί όλοι αυτόν τον αστερίσκο βάζουν, ότι καλά τα μόνιτορ αρκεί να είσαι στην κατάλληλη θέση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.817
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos