- Reaction score
- 571
Κι εγώ των 15,25"![/QUOT
Big is beautiful![]()
Κι εγώ των 15,25"![/QUOT
Big is beautiful![]()
Μετά πας σε mild field αλλά ανεβαίνει και η τιμή.Να ξαναματαευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην κουβέντα.
Το ζήτημα είναι ότι άντε, πήγα και τα άκουσα. Σε διαμορφωμένο δωμάτιο καταστήματος, με τα δικά τους παρελκόμενα και ιδίως, σφιγμένος γιατί πρέπει να ακούσω τη διαφορά. Το έχουμε χάσει το παιχνίδι....
Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.
Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, από τα μέλη που είχαν εμπειρία και σε floorstanding και σε monitor (ενεργά και μη) στον ίδιο χώρο, κατά πόσο μπορεί το μόνιτορ να ακουστεί σωστά στα 3-4 μέτρα; Ρωτάω γιατί όλοι αυτόν τον αστερίσκο βάζουν, ότι καλά τα μόνιτορ αρκεί να είσαι στην κατάλληλη θέση.
Οι ιδανικές αποστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής είναι για να πάρεις το 100% αυτού που μπορεί να σου δώσει το ηχείο. Δεν σημαίνει οτι δε μπορείς να κάτσεις και λίγο πιο μακρυά, αλλά θα χάνεις σε ποιότητα και db.Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.
Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, από τα μέλη που είχαν εμπειρία και σε floorstanding και σε monitor (ενεργά και μη) στον ίδιο χώρο, κατά πόσο μπορεί το μόνιτορ να ακουστεί σωστά στα 3-4 μέτρα; Ρωτάω γιατί όλοι αυτόν τον αστερίσκο βάζουν, ότι καλά τα μόνιτορ αρκεί να είσαι στην κατάλληλη θέση.
Τα yamaha τα έχω στα 2.75 και παίζουν απροσδόκητα καλά για τα λεφτά τους σε όλο το φάσμα.Να ξαναματαευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην κουβέντα.
Το ζήτημα είναι ότι άντε, πήγα και τα άκουσα. Σε διαμορφωμένο δωμάτιο καταστήματος, με τα δικά τους παρελκόμενα και ιδίως, σφιγμένος γιατί πρέπει να ακούσω τη διαφορά. Το έχουμε χάσει το παιχνίδι....
Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.
Αυτο εναι γνωστο ,το πως θα διαλεξει αναμεσα σε ηχεια πως αλλιως μπορει να γινει εκτος απο το να τα ακουσει,για να δει τι του αρεσει στα αυτια του;Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος της ακροασης.Επίσεις να ξέρεις οτι αν ξεκινήσεις να κάνεις ακροάσεις για να επιλέξεις ηχεία, το αποτέλεσμα στο σπίτι σου δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που άκουσες στο μαγαζί. Αυτή η διαδικασία δεν προσφέρει τίποτα.
Δυστυχώς έτσι την έχουμε πατήσει όλοι φίλε μου. Ακούς ένα ζευγάρι ηχεία και σου αρέσει, τα αγοράζεις και μόλις τα βάλεις στο σπίτι σου να παίξουν κλαίς με μαύρο δάκρυ γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχες ακούσει στο μαγαζί. Ως γνωστόν, στον ήχο κουμάντο κάνει ο χώρος.Αυτο εναι γνωστο ,το πως θα διαλεξει αναμεσα σε ηχεια πως αλλιως μπορει να γινει εκτος απο το να τα ακουσει,για να δει τι του αρεσει στα αυτια του;Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος της ακροασης.
Σε εμενα παντα συμβαινει το αντιθετο παιζει καλυτερα στο σπιτι μου.Δυστυχώς έτσι την έχουμε πατήσει όλοι φίλε μου. Ακούς ένα ζευγάρι ηχεία και σου αρέσει, τα αγοράζεις και μόλις τα βάλεις στο σπίτι σου να παίξουν κλαίς με μαύρο δάκρυ γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχες ακούσει στο μαγαζί. Ως γνωστόν, στον ήχο κουμάντο κάνει ο χώρος.
Και με ποιόν τρόπο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα ξέρει αν το σπίτι του θα παίξει καλύτερα απο το μαγαζί ή το αντίθετο? Θα το παίξει στην τύχη και οτι γίνει?Σε εμενα παντα συμβαινει το αντιθετο παιζει καλυτερα στο σπιτι μου.
Σε ελαχιστα η σε μετρημενα στα δακτυλα καταστηματα εχουν σωστους χωρους ακροασης,συνηθως εισαι αναμεσα σε παρα πολλα μεγαφωνα ,οποτε παιζει χειροτερα απο τα περισσοτερα σπιτια.
Εσυ με ποιον τροπο επιλεγεις ηχεια για τον χωρο σου;Και με ποιόν τρόπο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα ξέρει αν το σπίτι του θα παίξει καλύτερα απο το μαγαζί ή το αντίθετο? Θα το παίξει στην τύχη και οτι γίνει?
Τα ηχεία επιλέγονται βάση απόστασης ακρόασης και συνοδεύονται πάντα με sub ικανά να καλύψουν τον όγκο του χώρου μας. Επιλέγεις από μια μεγάλη φίρμα και τελείωσες.Εσυ με ποιον τροπο επιλεγεις ηχεια για τον χωρο σου;
Αυτό είναι το νομοσχέδιο του ear. Του dimifoot αφορά τα σαμπ. Απαγορεύονται κάτω από δύο.Πρέπει να μπει κι αυτό στο νομοσχέδιο του @Dimifoot: "Ο χώρος επιλέγει τα ηχεία, όχι ο ακροατής."
Ο ενισχυτής για την ιστορία ήταν 90w/κανάλι.
Αυτά τα ξεχνάς με τα ενεργά.Έχουν ζαλιστεί άλλοι για σένα να βάλουν τον κατάλληλο ενισχυτή σε κάθε μεγάφωνοδυνατά ήταν κι εκείνα αλλά ο ενισχυτής ήταν γαϊδούρι,
Φίλε ευχαριστώ για το input, κλαρινοηχεία ρε συ, πώς δεν το είχα σκεφτεί! Έτσι κι αλλιώς κουφοί είμαστε, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τις λεπτομέρειες της νιρβάνας του υγρού/γλυκού/σοροπιαστού ήχουΦίλε αν ΤΟΣΗ σημασία έχουν για σένα τα γκάζια, μήπως να κοιτούσες προς ηχεία τύπου ΡΑ; Να βρεις το γκαζιάρικο νιρβάνα;
Περί τα 2,5 μέτρα, αλλά δεν είχα και μεζούρα μαζί, στο περίπου.Από πόσο μακριά άκουσες τα hs8?