Γνώμες για επιλογή ηχείων

Reaction score
715
Να ξαναματαευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην κουβέντα.

Το ζήτημα είναι ότι άντε, πήγα και τα άκουσα. Σε διαμορφωμένο δωμάτιο καταστήματος, με τα δικά τους παρελκόμενα και ιδίως, σφιγμένος γιατί πρέπει να ακούσω τη διαφορά. Το έχουμε χάσει το παιχνίδι....

Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.

Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, από τα μέλη που είχαν εμπειρία και σε floorstanding και σε monitor (ενεργά και μη) στον ίδιο χώρο, κατά πόσο μπορεί το μόνιτορ να ακουστεί σωστά στα 3-4 μέτρα; Ρωτάω γιατί όλοι αυτόν τον αστερίσκο βάζουν, ότι καλά τα μόνιτορ αρκεί να είσαι στην κατάλληλη θέση.
Μετά πας σε mild field αλλά ανεβαίνει και η τιμή.

https://www.skroutz.gr/s/409424/KRK-Rokit-10-3-G3.html

Στο είπε και κάποιος άλλος πιο πριν. Δεν έχει νόημα ιδιαίτερο το να φας ημέρες σε ακροάσεις.
Τα ενεργά είναι η νέα εποχή. Προς τα εκεί ψαχνόμαστε λίγο πολύ όλοι.

Reaction score
1.369
Τα 8αρια yamaha τα ενεργά, διαβάζω λίγο τώρα, έχουνε λέει καλιμπραριστεί για συγκεκριμένες αποστάσεις και θέσεις. Κοινώς, δεν γεμίζουν το χώρο. Επαναλαμβάνω έτσι διάβασα, δεν έχω δική μου άποψη.

Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, από τα μέλη που είχαν εμπειρία και σε floorstanding και σε monitor (ενεργά και μη) στον ίδιο χώρο, κατά πόσο μπορεί το μόνιτορ να ακουστεί σωστά στα 3-4 μέτρα; Ρωτάω γιατί όλοι αυτόν τον αστερίσκο βάζουν, ότι καλά τα μόνιτορ αρκεί να είσαι στην κατάλληλη θέση.
Οι ιδανικές αποστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής είναι για να πάρεις το 100% αυτού που μπορεί να σου δώσει το ηχείο. Δεν σημαίνει οτι δε μπορείς να κάτσεις και λίγο πιο μακρυά, αλλά θα χάνεις σε ποιότητα και db.
Για απόσταση 3 μετρα χρειάζεσαι μεγάλο γούφερ ανω των 10 ιντσων για να πάρεις το απόλυτο. Αν δεν μπορείς να πάς πιο κοντά θα κάνεις κάποιους συμβιβασμούς, άλλωστε σαλόνι είναι. Με οχτάιντσους δωρυφόρους και δύο δεκάιντσα σαμπ θα ευχαριστηθείς μουσική. Μην ψάχνεσαι και μπερδεύεσαι.

υγ. Αν τα σαμπ είναι δωδεκάιντσα η ευχαρίστηση θα είναι ακόμα μεγαλυτερη.

Last edited:

Reaction score
3.486
Να ξαναματαευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην κουβέντα.

Το ζήτημα είναι ότι άντε, πήγα και τα άκουσα. Σε διαμορφωμένο δωμάτιο καταστήματος, με τα δικά τους παρελκόμενα και ιδίως, σφιγμένος γιατί πρέπει να ακούσω τη διαφορά. Το έχουμε χάσει το παιχνίδι....

Τα yamaha τα έχω στα 2.75 και παίζουν απροσδόκητα καλά για τα λεφτά τους σε όλο το φάσμα.
Και κατεβαίνουν και πολύ χαμηλά.

Reaction score
5.624
Επίσεις να ξέρεις οτι αν ξεκινήσεις να κάνεις ακροάσεις για να επιλέξεις ηχεία, το αποτέλεσμα στο σπίτι σου δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που άκουσες στο μαγαζί. Αυτή η διαδικασία δεν προσφέρει τίποτα.
Αυτο εναι γνωστο ,το πως θα διαλεξει αναμεσα σε ηχεια πως αλλιως μπορει να γινει εκτος απο το να τα ακουσει,για να δει τι του αρεσει στα αυτια του;Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος της ακροασης.

Reaction score
1.369
Αυτο εναι γνωστο ,το πως θα διαλεξει αναμεσα σε ηχεια πως αλλιως μπορει να γινει εκτος απο το να τα ακουσει,για να δει τι του αρεσει στα αυτια του;Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος της ακροασης.
Δυστυχώς έτσι την έχουμε πατήσει όλοι φίλε μου. Ακούς ένα ζευγάρι ηχεία και σου αρέσει, τα αγοράζεις και μόλις τα βάλεις στο σπίτι σου να παίξουν κλαίς με μαύρο δάκρυ γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχες ακούσει στο μαγαζί. Ως γνωστόν, στον ήχο κουμάντο κάνει ο χώρος.

Reaction score
5.624
Δυστυχώς έτσι την έχουμε πατήσει όλοι φίλε μου. Ακούς ένα ζευγάρι ηχεία και σου αρέσει, τα αγοράζεις και μόλις τα βάλεις στο σπίτι σου να παίξουν κλαίς με μαύρο δάκρυ γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχες ακούσει στο μαγαζί. Ως γνωστόν, στον ήχο κουμάντο κάνει ο χώρος.
Σε εμενα παντα συμβαινει το αντιθετο παιζει καλυτερα στο σπιτι μου.
Σε ελαχιστα η σε μετρημενα στα δακτυλα καταστηματα εχουν σωστους χωρους ακροασης,συνηθως εισαι αναμεσα σε παρα πολλα μεγαφωνα ,οποτε παιζει χειροτερα απο τα περισσοτερα σπιτια.

Reaction score
1.369
Σε εμενα παντα συμβαινει το αντιθετο παιζει καλυτερα στο σπιτι μου.
Σε ελαχιστα η σε μετρημενα στα δακτυλα καταστηματα εχουν σωστους χωρους ακροασης,συνηθως εισαι αναμεσα σε παρα πολλα μεγαφωνα ,οποτε παιζει χειροτερα απο τα περισσοτερα σπιτια.
Και με ποιόν τρόπο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα ξέρει αν το σπίτι του θα παίξει καλύτερα απο το μαγαζί ή το αντίθετο? Θα το παίξει στην τύχη και οτι γίνει?

Reaction score
5.624
Και με ποιόν τρόπο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα ξέρει αν το σπίτι του θα παίξει καλύτερα απο το μαγαζί ή το αντίθετο? Θα το παίξει στην τύχη και οτι γίνει?
Εσυ με ποιον τροπο επιλεγεις ηχεια για τον χωρο σου;

Reaction score
1.369
Εσυ με ποιον τροπο επιλεγεις ηχεια για τον χωρο σου;
Τα ηχεία επιλέγονται βάση απόστασης ακρόασης και συνοδεύονται πάντα με sub ικανά να καλύψουν τον όγκο του χώρου μας. Επιλέγεις από μια μεγάλη φίρμα και τελείωσες.
Ετσι κι αλλιώς αν δεν ασχοληθείς με τον χώρο σπουδαίο ήχο δε θα έχεις. Τουλάχιστον να μην είναι λειψός στα γκάζια.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.452
Πρέπει να μπει κι αυτό στο νομοσχέδιο του @Dimifoot: "Ο χώρος επιλέγει τα ηχεία, όχι ο ακροατής."

Reaction score
1.369
Πρέπει να μπει κι αυτό στο νομοσχέδιο του @Dimifoot: "Ο χώρος επιλέγει τα ηχεία, όχι ο ακροατής."
Αυτό είναι το νομοσχέδιο του ear. Του dimifoot αφορά τα σαμπ. Απαγορεύονται κάτω από δύο.

Reaction score
5.624
Οκ αυτος ο τροπος δεν μου κανει θα κρατησω τον παλαιο, ακουγωντας. Οπως αρεσει στον καθεναν.

Reaction score
45
Λοιπόοον, για να μη λέτε ότι ανοίγουμε κουτουρού θέματα για να περνάει η ώρα:

Πέρασα σήμερα και άκουσα τα Yamaha HS8. Όλα καλά και όλα ανθηρά. Έμεινα με την εντύπωση ότι δεν έχουμε κάτι δραστικά δυνατότερο από το παρών setup. Δηλαδή, ποιοτικά μου φάνηκαν καλά και συμφωνήσαμε και με τον πωλητή ότι από πλευράς ποιότητας σε μέσες εντάσεις θα πρέπει να περάσεις το χιλιάρικο για να έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα. Αλλά... ίσως να φταίει ο χώρος του καταστήματος (που ήταν μεγάλος η αλήθεια είναι και ήταν και όλα στιβαγμένα σε ένα ράφι) που δεν πήρα κάτι από πλευράς "γκαζιών".
Μάλιστα, καταφέραμε και τα "μπουκώσαμε" με μπάσο σε εντάσεις που δεν θεώρησα εξωπραγματικές, εντάσεις της φάσης "τσακίρ κέφι" . Οπότε για ολοκληρωμένη δουλειά θέλει subwooofer, πράγμα το οποίο ανεβάζει το μπάτζετ... κοντά στο χιλιάρικο.

Μετά πήγαμε ακούσαμε τα wharfedale που είχα γράψει παραπάνω με 2χ6,5" (σε άλλο χώρο). Συμπαθητικά, πιο απαλά από τα yamaha, φανταστείτε σα να είχαν ένα κομμάτι ύφασμα μπροστά. Αλλά, πάλι, ντράπηκα να του πω "γκάζωσ'τα" και έμεινα με την εντύπωση ότι πάλι δεν θα το νιώθω το μπάσο στα ηλεκτρονικά κομμάτια. Ο ενισχυτής για την ιστορία ήταν 90w/κανάλι.

Τέλος, ακούσαμε και κάτι Yamaha του διχίλιαρου (μοντέλο δεν πρόσεξα, έτσι κι αλλιώς για το γαμώτο τα ακούσαμε, ήταν εκτός μπάτζετ) ωραία και δυνατά ήταν κι εκείνα αλλά ο ενισχυτής ήταν γαϊδούρι, οπότε ίσως λίγο άτοπη η σύγκριση.

Με βλέπω στο τέλος να ψάχνω για 2χ8 woofer και YOLO!

Έτσι κι αλλιώς οι ενισχυτές και καλοί είναι σήμερα και φτηνά τα βατ.

Με βλέπω να ξαναπερνάω αφού έχω περάσει τα αυτιά ένα χέρι με τη μπατονέτα, για σωστά αποτελέσματα :D

Timaras

Reaction score
2.153
Από πόσο μακριά άκουσες τα hs8?
[DOUBLEPOST=1551298719][/DOUBLEPOST]
Ο ενισχυτής για την ιστορία ήταν 90w/κανάλι.
δυνατά ήταν κι εκείνα αλλά ο ενισχυτής ήταν γαϊδούρι,
Αυτά τα ξεχνάς με τα ενεργά.Έχουν ζαλιστεί άλλοι για σένα να βάλουν τον κατάλληλο ενισχυτή σε κάθε μεγάφωνο ;)

gid

Reaction score
10.120
Φίλε αν ΤΟΣΗ σημασία έχουν για σένα τα γκάζια, μήπως να κοιτούσες προς ηχεία τύπου ΡΑ; Να βρεις το γκαζιάρικο νιρβάνα;

Reaction score
45
Φίλε αν ΤΟΣΗ σημασία έχουν για σένα τα γκάζια, μήπως να κοιτούσες προς ηχεία τύπου ΡΑ; Να βρεις το γκαζιάρικο νιρβάνα;
Φίλε ευχαριστώ για το input, κλαρινοηχεία ρε συ, πώς δεν το είχα σκεφτεί! Έτσι κι αλλιώς κουφοί είμαστε, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τις λεπτομέρειες της νιρβάνας του υγρού/γλυκού/σοροπιαστού ήχου :wink:

Από πόσο μακριά άκουσες τα hs8?
Περί τα 2,5 μέτρα, αλλά δεν είχα και μεζούρα μαζί, στο περίπου.

Timaras

Reaction score
2.153
Το diamond 240 που άκουσες παράγει 89db στάθμη με 1w στους ακροδέκτες του.Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα 150w που αντέχει το ηχείο θα παράξει το πολύ 111db στο 1 μέτρο!
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα πρέπει ο ενισχυτής να είναι καμμιά 250αριά w για να πάρεις τα 150 χωρίς παραμόρφωση και αρχίζεις να καις tweeters ή σε κουράζει ο ήχος.
[DOUBLEPOST=1551300059][/DOUBLEPOST]Απ'την άλλη άκουσες το hs8 που παίζει στην ίδια στάθμη περίπου.(δεν ανακοινώνει τιμή η yamaha αλλά πάνω κάτω εκεί παίζουν τα ενεργά της κατηγορίας του).
..και όλα αυτά με πολύ μικρότερης ισχύος ενισχυτές.Φαντάσου!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.839
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo