Ερώτηση προς τους "ηλεκτρολόγους"... και τους υδραυλικούς!

D

Deleted member 23222

Guest
Δε θα βάλω κουζίνα. Θέλω από αυτό το σημείο να τραβήξω καλώδιο που θα καταλήγει σε ένα διμπριζο για να δώσω ρεύμα σε ένα ψυγειακι και ένα φουρνακι που θα τοποθετηθούν εκεί Και επειδή αυτό που θέλω να κάνω δεν είναι και πολύ by the book, δεν ξέρω αν θα δεχτεί να το κάνει επαγγελματίας...
Κουζίνα δεν ήταν παλιά εκεί;;

Αν λοιπόν κατάλαβα, αυτό που θέλεις να κάνεις απαγορεύεται!!!!
Επειδή θα έχεις διαφορετικές διατομές!

Πρέπει τα καλώδια ή το καλώδιο,να ασφαλιστούν ανεξάρτητα.
Πρέπει στο σημείο αυτό, να μπει νέος ασφαλειοδιακόπτης ή καλύτερα, διακόπτης με ανεξάρτητη ασφάλεια.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.065
Γενικά απαγορεύεται να συνδέσεις οτιδήποτε εκεί, *.

Τσιμεντάρισέ το.

Ούτε κατσαβίδι ούτε τίποτα.

* . εκτός από λαμπάτο προενισχυτή

D

Deleted member 23222

Guest
Αυτά τα γράφεις γιατί υπηρετείς το κεφάλαιο Βαγγέλη. Δε σε μάθαμε θαρρείς ρε καπιτάλα νεοφιλελέ;
Πλάκα πλάκα, αν δεν αντιδράσει στα μηνύματα μέσα σε πέντε δέκα λεπτά, καλέστε πυροσβεστική ή έστω την αντιτρομοκρατική, να το σώσουμε το παιδί!!!:D

Μάλλον την αντιτρομοκρατική πρώτα, γιατί μπορεί να το ξέρουν το σπίτι!!

Reaction score
30.455
Πάρε ένα ηλεκτρολόγο να είσαι σίγουρος δεν είναι τίποτα .
Κουζίνα δεν ήταν παλιά εκεί;;

Αν λοιπόν κατάλαβα, αυτό που θέλεις να κάνεις απαγορεύεται!!!!
Επειδή θα έχεις διαφορετικές διατομές!

Πρέπει τα καλώδια ή το καλώδιο,να ασφαλιστούν ανεξάρτητα.
Πρέπει στο σημείο αυτό, να μπει νέος ασφαλειοδιακόπτης ή καλύτερα, διακόπτης με ανεξάρτητη ασφάλεια.
Γενικά απαγορεύεται να συνδέσεις οτιδήποτε εκεί, *.

Τσιμεντάρισέ το.

Ούτε κατσαβίδι ούτε τίποτα.

* . εκτός από λαμπάτο προενισχυτή
Γιαυτο ρε παιδγια δε φωνάζω ηλεκτρολόγο. Ένας που απευθύνθηκα μου είπε πως θα δουλέψει, δε θα έχω θέμα φτάνει να αλλάξω και την ασφάλεια από 25 σε 16, αλλά κανονικά απαγορεύεται, οπότε δεν το κάνει.

D

Deleted member 23222

Guest
Γιαυτο ρε παιδγια δε φωνάζω ηλεκτρολόγο. Ένας που απευθύνθηκα μου είπε πως θα δουλέψει, δε θα έχω θέμα φτάνει να αλλάξω και την ασφάλεια από 25 σε 16, αλλά κανονικά απαγορεύεται, οπότε δεν το κάνει.
Καλά σου τα είπε, μερικώς.
Ένα μεγάλης διατομής καλώδιο, αντέχει σε καταπονήσεις που η συσκευή σου δεν αντέχει.

Μιλάμε για ελάχιστο κόστος.
Για να είσαι ασφαλής.
Μπορείς μάλιστα από το ίδιο σημείο, μελλοντικά να τραβήξεις και άλλες παροχές.

Reaction score
339
Το σωστό είναι να αλλάξεις ασφάλεια όπως σου είπε και να τραβήξεις καινούρια γραμμή με 2.5mm από τον πίνακα , αυτό θα σου κάνει και ένας ηλεκτρολόγος .

Reaction score
30.455
Καλά σου τα είπε, μερικώς.
Ένα μεγάλης διατομής καλώδιο, αντέχει σε καταπονήσεις που η συσκευή σου δεν αντέχει.

Μιλάμε για ελάχιστο κόστος.
Για να είσαι ασφαλής.
Μπορείς μάλιστα από το ίδιο σημείο, μελλοντικά να τραβήξεις και άλλες παροχές.
Ρε συ Βαγγέλη δε σκαμπάζω από ηλεκτρολογικα. Αλλά αν η ασφάλεια της γραμμής αλλαχτεί από 25Α σε 16Α, δεν μπορώ να καταλάβω πως οι διαφορετικές διατομές θα μου δημιουργήσουν θέματα ασφάλειας.

D

Deleted member 23222

Guest
Ρε συ Βαγγέλη δε σκαμπάζω από ηλεκτρολογικα. Αλλά αν η ασφάλεια της γραμμής αλλαχτεί από 25Α σε 16Α, δεν μπορώ να καταλάβω πως οι διαφορετικές διατομές θα μου δημιουργήσουν θέματα ασφάλειας.
Στο σημείο διασύνδεσης μεταξύ των δύο.
Θεωρείται μη ασφαλές σημείο και μπορεί άνετα να σου κάνει αρκ (σπίθα)

D

Deleted member 23222

Guest
Αν καταλήξεις σε κάποια ορθή τεχνικά λύση, έλα πίσω να σου πούμε τι πρέπει ακριβώς να ζητήσεις από τον ηλεκτρολόγο να κάνει.

Cheers

Reaction score
30.455
Αν καταλήξεις σε κάποια ορθή τεχνικά λύση, έλα πίσω να σου πούμε τι πρέπει ακριβώς να ζητήσεις από τον ηλεκτρολόγο να κάνει.

Cheers
Απεχθάνομαι τα politically correct και τα electrically correct... :p

D

Deleted member 23222

Guest
Μαλλάκια έχω μπόλικα... Δανείζω σε αβγδ, εαρ και ντιμιποδη και πάλι μου μένουν..
Εε ας τα κάνω προκες....!
Ναι αγόρι μου, αλλά αν « αρπάξεις»,ούτε τρίχα, ούτε σκώτι δεν θα μείνει για λήπτες...

Έχουμε καπιταλισμό Χαρούλη μου, με τις υπηρεσίες να ανθούν ολούθε, ελεύθερα.
Δεν χρειάζεσαι έγκριση από το ΠΓ για μια πρίζα αγαπούλα μου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης