$18.99 - phono stage

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Σοφέ και ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ γιατρέ μου.

Δεν έγραψα ποτέ πως το συγκεκριμένο phono είναι καλό ή κάτι τέτοιο. Το δικό μου είναι το PP2 της NAD και το πλήρωσα 70Ε πριν πολλά χρόνια. Αν αυτό σου λέει κάτι.

Σχολίασα τη συγκεκριμένη πρόταση που παρέθεσα, από το review του τύπου.

Κατάλαβες τώρα, τιτανομέγιστε;
Δεν απευθυνόμουν σε σένα βρε μυγιάγκιχτε, βλακείες αντιχαιεντίλας θεώρησα αυτές του "τεστ" της συσκευής των 20€...:gotcha:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
ψηφιακή ρία.
Oταν ακουω για ψηφιακη ρια για καποιο λογο μου θυμιζει το χοιρινο κοτοπουλο :D
[DOUBLEPOST=1551350083][/DOUBLEPOST]
Κάνε ένα κόπο και διάβασε το ποστ #415 εδώ για να δεις πού οδηγεί το παραπάνω σκεπτικό σου.
Το σκεπτικο μου οδηγει εκει ακριβως που φαινεται απο την τεχνικη και ακουστικη συγκριση ενος phono των 700 και ενος των 20.Πουθενα αλλου,εκτος κι αν για καποιο λογο θελεις να το οδηγησεις εσυ αλλου.Σου ειναι δυσκολο μου φαινεται να μην μπορεις να μην εισαι ουτε χαλιεντας ουτε αντιχαλιεντας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Προφανώς βέβαια, είναι απίστευτο το κοστολόγιο, που συμπεριλαμβάνει κουτί, βύσματα, λαμπάκι, τροφοδοσία, πλακέτα, συσκευασία και κέρδος για τον κατασκευαστή...
Eαν ο κατασκευαστης του συγκεκριμενου ειναι ο ιδιος Κινεζος που προμηθευει ουκ ολιγους επωνυμους με το ιδιο phono, τοτε ασφαλως οι επωνυμοι αυτοι "χρηματοδοτουν" το συγκεκριμενο phono με αποτελεσμα να εχει εως και μηδενικο κοστος για τον κατασκευαστη του.

gid

Reaction score
10.202
Το σκεπτικο μου οδηγει εκει ακριβως που φαινεται απο την τεχνικη και ακουστικη συγκριση ενος phono των 700 και ενος των 20.Πουθενα αλλου,εκτος κι αν για καποιο λογο θελεις να το οδηγησεις εσυ αλλου.Σου
ειναι δυσκολο μου φαινεται να μην μπορεις να μην εισαι ουτε χαλιεντας ουτε αντιχαλιεντας.
Είναι δικαίωμά σου, όταν κάποιος σου δείχνει τον παραλογισμό της χαϊεντίλας (και μέσα σ' εκείνο το thread υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα), εσύ να κοιτάς αλλού. Βέβαια αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω αυτό το διάλογο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Eαν ο κατασκευαστης του συγκεκριμενου ειναι ο ιδιος Κινεζος που προμηθευει ουκ ολιγους επωνυμους με το ιδιο phono, τοτε ασφαλως οι επωνυμοι αυτοι "χρηματοδοτουν" το συγκεκριμενο phono με αποτελεσμα να εχει εως και μηδενικο κοστος για τον κατασκευαστη του.
Μόνο κάπως έτσι εξηγείται... ;)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Είναι δικαίωμά σου, όταν κάποιος σου δείχνει τον παραλογισμό της χαϊεντίλας (και μέσα σ' εκείνο το thread υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα), εσύ να κοιτάς αλλού. Βέβαια αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω αυτό το διάλογο.
Τον παραλογισμο της χαλιεντιλας τον ζω καθημερινα για σχεδον 40 χρονια δεν χρειαζεται να μου τον δειξει κανενας πιστεψε με.Δεν γραφω σε εκεινο το thread διοτι θα πρεπει να γραφω επι 24ωρου βασεως και εχω πιο σοβαρα πραγματα να κανω.
Οντως δεν χρειαζεται αλλος διαλογος.

ryk

Reaction score
925
Και το ελληνικότατο Smartkit no.1023 κανά 20αρικο θα βγαίνει με κουτάκι + τροφοδοτικό 15-25βόλτ:
https://www.smartkit.gr/dynamic-head-preamplifier-riaa-m.html

Με χαλάει που είναι έτοιμο. Μια σκέτη πλακέτα σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ότι υλικά θέλεις. Το κύκλωμα σίγουρα θα υπάρχει κάπου στο internet.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Mια χαρα ειναι το phono. Τελειο για εναν απλο ενισχυτη που στερειται τη συγκεκριμενη εισοδο. Τοσο θα επρεπε να πωλουνται ολες οι φλυαρες και ξετσιπωτες χαιεντιες αμα τους βγαλεις τα στιλβωμενα αλουμινια τις μπορνες απ' του Ριχαρδου και τις πλακετες που τις κολλησαν νεραιδες υπο το Βορειο Σελας!!
Οσο για τα εξοδα που θα ειχε ο θειος Κωστας για να το φτιαξει μονος του, μαλλον ξεχνα οτι το εργοστασιο παραγγελνει χιλιαδες υλικα με χονδρικη και δε τα πληρωνει λιανικη με υπερκοστολογηση οπως ο ιδιωτης. Δεν το συνεχιζω με το περιφημο υπερ-υπερκερδος των εργοστασιων και των πολυεθνικων γιατι θα με μυριστει ο Χαρης και θα εκδοσει κανενα νεο κομμουνιστικο μανιφεστο...:p:D

Reaction score
2.166
Με χαλάει που είναι έτοιμο. Μια σκέτη πλακέτα σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ότι υλικά θέλεις. Το κύκλωμα σίγουρα θα υπάρχει κάπου στο internet.
Το default του kitακίου είναι το DIY ... και φθηνότερο κατά 1.64 EUR!!! :
https://www.smartkit.gr/dynamic-head-preamplifier-riaa.html

Πάντως το είχα φτιάξει κι ακουγόταν πολύ καλύτερο από το phono του Denon ολοκληρωμένου ενισχυτή μου.

• Like
Reactions: ryk

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
ενα phono των 150 δολλαριων,το βρισκω εκπληκτικο για τα χρηματα του
Γιατί το ψάχνετε και το ψειρίζετε περισσότερο; Το παραπάνω τα λέει όλα, για την "κατηγορία τιμής" του! Οι νόμοι της φύσης είναι αμείλικτοι. Έχουμε ξεχάσει λίγο τον όρο "απόδοση/τιμή" που είχαν τα παλιά καλά ασημένια μηχανήματα των '80-'90s . Όπως και να το κάνουμε, για να πάρεις 9 με άριστα το 10 θέλεις χ χρήματα, για να πάρεις 9.5 με άριστα το 10 θέλεις 5χ χρήματα και για να πάρεις 9.9 με άριστα το 10 (το 10 το παίρνει μόνο ο θεός!) θέλεις 100χ! ή κάπου τόσα. Θα μου πείτε υπάρχουν και φονείς γιγάντων, ναι αλλά είναι λίγοι...
Α και κάτι τελευταίο, το αντικειμενικό δεν είναι αυτού του κόσμου...
Γιάννης

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas