Πικάπ, "ξύσιμο" στα πρίμα

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Καλημέρα και καλό μήνα. Έχω πεδευτεί όλο το σαββατοκύριακο με ένα πρόβλημα σε φίλο. Το setup του:
Πικάπ: Pioneer PL-707
Προ: Project Tubebox DS
Κεφαλή: Stanton 881
Το πρόβλημα: "ξύνει" στα πρίμα. Δοκιμάσαμε και προ τον Cambridge 641 αλλά τα ίδια. Πέξαμε με την χωρητικότητα αλλά χωρίς δραμματικές αλλαγές. Δεν δοκιμάσαμε άλλη κεφαλή γιατί ήμουν μακριά από το σπίτι μου ώστε να βάλω μια άλλη. Βασικά δεν θέλει να την αλλάξει λόγω ήχου και χροιάς. Η βελόνα της είναι σχεδόν καινούργια (όχι γνήσια αλλά Jico) με 10 ώρες το πολύ. Το setup στήθηκε πρόσφατα.
Καμιά γνώμη; Αν και εγώ κλίνω προς την κεφαλή (ή την βελόνα) σαν αιτία.
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Για θέματα με τις υψηλές συχνότητες πάντα υπεύθυνη είναι η κεφαλή.
Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις παιχνίδι με την γωνία VTA. Χαμηλώνοντας ελαφρώς το πίσω τμήμα του βραχίονα, κάτω δηλαδή από την νοητή ευθεία της ρύθμισης, θα αυξηθούν οι χαμηλές συχνότητες και θα μειωθεί το υπόλοιπο φάσμα.

ryk

Reaction score
925
Νομίζω ότι jico θέλουν άλλο VTF και μπορεί και pf σε σχέση με την original βελόνα.
Δες συγκεκριμένα στο site τους ή μιλά μαζί τους.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- το ξύσιμο είναι σταθερό ή επιδεινώνεται προς το κέντρο περιστροφής ;

- όπως και να έχει , η ακίδα είναι υπεύθυνη

ika

News
Reaction score
16.780
Το είχε το πρόβλημα με τον ήχο, ή είναι νέο?
Αν είναι νέο, τι άλλαξε την βελόνα μόνο?
Με προτράκτορα είναι ΟΚ η κεφαλή?

ika

News
Reaction score
16.780
Το είχε το πρόβλημα με τον ήχο, ή είναι νέο?
Αν είναι νέο, τι άλλαξε την βελόνα μόνο?
Με προτράκτορα είναι ΟΚ η κεφαλή?
Και θέλει βάρος ανάγνωσης 1γρ χωρίς βουρτσάκι και 2γρ με βουρτσάκι.
Οι περισσότεροι συνιστούν χωρίς βουρτσάκι.

Reaction score
715
https://www.jico-stylus.com/product_reviews.php?products_id=1124

Εδώ πάντως, μόνο ένας αναφέρει λίγο πιο πριμαριστή από την αυθεντική βελόνα.
Εγώ πάντως δεξιά και αριστερά πολλές φορές διαβάζω για ξυσίματα με jico βελόνες και γενικότερα για μια έμφαση στις υψηλές.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
- το ξύσιμο είναι σταθερό ή επιδεινώνεται προς το κέντρο περιστροφής ;

- όπως και να έχει , η ακίδα είναι υπεύθυνη
Είναι σταθερό από την αρχή. Περιμένει κανούργια βελόνα από Αμερική, έχει έλθει στο τελωνείο και έχει αρχίσει το μαρτύριο της σταγόνας για το πότε θα βγει. Σχετικά με το ύψος του βραχίονα (VTA angle) χρησιμοποιεί ματ τσόχα πάνω από το λάστιχο και για να πετύχει την παραλληλότητα ανέβασε τον βραίονα μόλις έβαλε την τσόχα. Δεν τσεκάρισα πόσο σωστά τον έχει ρυθμίσει και αν πρέπει να έχει μια ελαφριά κρέμαση λόγω βελόνας, θα το κάνω όταν τον επισκευτώ.
Γιάννης

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Και θέλει βάρος ανάγνωσης 1γρ χωρίς βουρτσάκι και 2γρ με βουρτσάκι.
Οι περισσότεροι συνιστούν χωρίς βουρτσάκι.
Την δουλεύει χωρίς βουρτσάκι στο 1 γραμμάριο. Δεν είναι λίγο; Αν και οι οδηγίες μιλάνε για τόσο...

ryk

Reaction score
925
Την δουλεύει χωρίς βουρτσάκι στο 1 γραμμάριο. Δεν είναι λίγο; Αν και οι οδηγίες μιλάνε για τόσο...
Ξανατσεκάρετε και το στήσιμο με τον προτράκτορα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
Καμιά γνώμη; Αν και εγώ κλίνω προς την κεφαλή (ή την βελόνα) σαν αιτία.
Εγώ κλίνω στο χώρο, στο ηχείο και την οδήγηση,αν και πικάπ είναι, δε περιμένω θαύματα.

Αλήθεια, τι ταργκετ κερβ πραγματοποιείται στην ισοσταθμιση χώρου; RT 60 έχουμε διαθέσιμο;

Ποια ηχεία; Σε ποια απόσταση ακρόασης; Ποιον ενισχυτή; Σε τι στάθμες; Με φλακ ακούει καλά και με πικάπ χάλια;

Reaction score
29.657
Εγώ κλίνω στο χώρο, στο ηχείο και την οδήγηση,αν και πικάπ είναι, δε περιμένω θαύματα.

Αλήθεια, τι ταργκετ κερβ πραγματοποιείται στην ισοσταθμιση χώρου; RT 60 έχουμε διαθέσιμο;

Ποια ηχεία; Σε ποια απόσταση ακρόασης; Ποιον ενισχυτή; Σε τι στάθμες; Με φλακ ακούει καλά και με πικάπ χάλια;
Εγώ κλείνω στα εσώρουχα , την υπόλοιπη ένδυση,αν και αναλογικό είναι τι να κλάσει, δεν θα παίξει σοβαρά.
Τι σώβρακο φοράει? είναι καθαρό? Με τι απορρυπαντικό το πλένει? είναι οικολογικό?
Το πλυντήριο που το πλένει είναι ευρωπαικό ? μήπως είναι ασιατικό που έχει έμφαση στις υψηλές?
Αν αλλάξει σώβρακο και φορέσει στρινγκ ακούει καλύτερα?
Αλήθεια τι χρώμα είναι? *το σώβρακο* όχι το στρίνγκ. Τι παντελόνι φοράει? μήπως κανά κολλητό της γυναίκας του?
Τι περιφέρεια κώλου έχει? Είναι γυμνασμένος?
Με μπόξερ ακούει καλά και με σώβρακο στρίνγκ χάλια?

Sorry αυτιά δεν κρατήθηκα. :redface::biggrin:

ika

News
Reaction score
16.780
Από προσωπική πείρα 25 χρόνων με 881, το 1γρ είναι ΟΚ. Και τα 2γρ με βουρτσάκι ΟΚ ήταν. Η 881 έχει ψηλή ενδοτικότητα.
Όμως η 881 ήταν πάνω σε άλλο βραχίονα.

Το 707 στο VE το λένε με MC με ενδοτικότητα 12. Μπορεί η νέα βελόνα να μην ταιριάζει?

Last edited:

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Easy ρε παιδιά, το έχω ψάξει το θέμα. Για να γράψω έχω καταλήξει στο τμήμα πικάπ-βελόνα-κεφαλή-προ.
Φίλε Κώστα την πας πολύ μακριά την βαλίτσα...
Μάλλον πρέπει να πάρω τα "εργαλεία" μου και να ξαναπάω για ρυθμίσεις.
Γιάννης

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988