Υπάρχει ο εκλεκτός @Μιχάλης Μελίδης που θα σου δώσει τη λύση για όλα
Μου σχεδίασε και κατασκεύασε μια ανάλογη βάση με αυτη του σχεδίου σου με άριστα αποτελέσματα απο καθε άποψη
Μιχάλη ποσό πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η βάση; Απλα να σου πω κάτι για να γνωρίζεις. Η βάση θα τοποθετηθεί πίσω από τον καναπέ και ο καναπές έχει έναν αέρα από πίσω 10 -12 cm από τον τοίχο . Ο καναπές από κάτω έχει ένα πολύ μικρό κενό όποτε η βάση μπορεί να γίνει όσο θελουμε αρκεί να είναι λεπτή για να χωράει από κάτω από τον καναπε
Νομίζω ότι στην γυψοσανίδα με τα κατάλληλα βύσματα (ούπα) μπορείς να τον στηρίξεις.
Έχουμε στηρίξει πολλά πράγματα σε γυψοσανίδες.
Για 15 κιλά πρόκειται, όχι για 50.
Θα σου βάλω εδώ ένα σκαρίφημα για να δεις πως πρέπει να μπει ένα ράφι π.χ. ξύλινο.
Με δύο γωνίες μεταλλικές που θα πρέπει να τις πιάνουν τα ούπα από επάνω μεριά.
Όσοι πιο μεγάλη η απόσταση του ενός από το άλλο, τόσο καλύτερα μοιράζεται το βάρος στην επιφάνεια της γυψοσανίδας.
Θα πάρεις ούπα ειδικά για γυψοσανίδα, από αυτά που μόλις τα σφίξεις, τσαλακώνονται και ανοίγουν από πίσω μεριά και δεν βγαίνουν.
Πολύ ασφαλής λύση και κατά πολύ φτηνότερη.
Να σου κάνω άλλο ένα σκαρίφημα.
Οι γωνίες πρέπει να είναι από πάνω διότι ο προβολέας πιέζει προς τα κάτω την βάση.
Η βάση στο κάτω μέρος στον κόκκινο κύκλο, πιέζει προς την γυψοσανίδα.
Ενώ στο επάνω μέρος της δεν πιέζει, αλλά αντίθετα τραβάει προς τα έξω τις βίδες.
Εκεί θέλουμε καλή στήριξη.
Όσο πιο μεγάλο το ράφι, τόσο καλύτερα.
Όσο πιο μακρυά η μία βίδα από την άλλη, τόσο καλύτερα.
Αυτές οι βάσεις είναι οι συνηθισμένες των μαγαζιών και δεν είναι οτι πιο όμορφο.
Μπορείς να φτιάξεις βάσεις custom στο σχήμα, στο μέγεθος και στο χρώμα που θέλεις.
Με κοπή σε μηχανή Laser, στραντζάρισμα κ.λ.π.
Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιον εκεί, πες μου να στα φτιάξω εγώ.
Σε γυψοσανίδα κρεμάνε και ντουλάπια κουζίνας
Χωριά που μπορείς να βρεις το σίδερο της σανίδας (κάθε 600 χιλιοστά), μπορείς να βιδωσεις κομμάτι κόντρα πλακέ στην γυψοσανίδα με τα βύσματα τα σωστά και μετα την βάση όπως την γουστάρεις.
Ευχαριστω πολύ για όλες τις απαντήσεις. Αν μπορείτε πείτε μου που να απευθυνθώ η στείλτε μου λινκ να παραγγείλω τα πράγματα από Αθήνα. Εδώ κερκυρα. Δύσκολα τα πράγματα να βρω κάτι καλό.
Επίσης και στο ταβάνι γύψο σανίδα έχω. Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να πάρω μια βάση προβολέα για ταβάνι? Απλά θα έχω μόνιμα το άγχος ότι 2.500 ευρώ κρέμονται από το ταβάνι με ουπα...
Οι περισσότεροι από όσους έχουν προβολέα, στο ταβάνι με ουπατ τους έχουν.
Πιεστείτε λίγο παραπάνω και αγοράστε μια βάση της προκοπής όμως γιατί με 20 και 30 ευρώ θα έπρεπε να φοβάστε να κρεμάσετε και το κινητό που λέει ο λόγος. Τη βάση θα την έχετε μια ζωή