Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Sorry βρε Λέανδρε, δεν είχα δει πως έχεις στηρίγματα καλωδίων .

Οι υπόλοιποι, μάθετε μπαλίτσα απ τον αρχηγό ρε που βλέπετε μόνο τα γυμνά πλακάκια, το γυάλινο τραπέζι, την καμινάδα, την ξύλινη πορτούλα και τους πίνακες με τζάμι.
Συγχώρα με που το χαλί είναι για πλύσιμο!!
Επίσης θα ακολουθήσω τη γνώμη σου και θα ...βγάλω τη πόρτα του υπνοδωματίου μου να βάλω μπερντέ!!, θα ξυλώσω και το τζάκι και για θέρμανση βλέπουμε!...επίσης θα βγάλω το ανάγλυφο, σαγρέ αμμοβολάρισμενο γυαλί από το πίνακα για να σ ακούσω!!
Επίσης αντί για τραπεζάκι με γυαλί, λέω να πάρω μια υπηρέτρια να μου κρατάει τη μπύρα κατά τη διάρκεια της ακρόασης!!
Στο δικό σου το σαλόνι αλήθεια αρχηγέ μου πως είναι τα πράματα σου τοποθετημένα?
Καμιά φωτό??
'Η μόνο εγώ θα πρέπει να εκτείθεμαι?
Μια απορία την έχω ο άνθρωπος εδώ που τα λέμε!!
Θα ήθελα να δω κι εγώ για καθαρά επιμορφωτικούς λόγους μια προσεγμένη ηχητικά εγκατάσταση αψεγάδιαστη όπως λογικά θα είναι η δική σου μιας και κριτικάρεις έτσι τη δική μου!! :) :)

Last edited:

Reaction score
459
Τι κρατάει?
Άσε μας κι εσύ ρε φίλε με τον άσχετο νεκροθάφτη των πάντων.
Όλοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν , ώστε να μην θεωρεί σωστή την τοποθέτηση ηχείων , το ένα στη γωνία και το άλλο με άπειρο χώρο πίσω και στο πλάϊ.
Και βέβαια κρατάει επίπεδο όταν η κουβέντα ξεκιναέι από την απαξίωση σας για τους λαμπάτους χωρίς καν να έχετε ακούσει. Καν όμως. Αν αυτό δε δείχνει το χαμηλό σας επίπεδο τότε δε ξέρω και γω τι άλλο.

Αλήθεια το avmentor σαν site σας λέει τίποτε ή και εκεί αδαής έιναι αυτός που γράφει; Γιατί θυμάμαι κατά κόρον να αρθογραφεί συνδέοντας λαμπάτους ή τρανζιστοράτους 20 βατ με τα atc ηχεία αναφοράς που έχει. Κομπάρσος ο Σταματάκος ε; Δε ξέρει να διαβάζει pdf ο φουκαράς....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.746
Και βέβαια κρατάει επίπεδο όταν η κουβέντα ξεκιναέι από την απαξίωση σας για τους λαμπάτους χωρίς καν να έχετε ακούσει. Καν όμως. Αν αυτό δε δείχνει το χαμηλό σας επίπεδο τότε δε ξέρω και γω τι άλλο.

Αλήθεια το avmentor σαν site σας λέει τίποτε ή και εκεί αδαής έιναι αυτός που γράφει; Γιατί θυμάμαι κατά κόρον να αρθογραφεί συνδέοντας λαμπάτους ή τρανζιστοράτους 20 βατ με τα atc ηχεία αναφοράς που έχει. Κομπάρσος ο Σταματάκος ε; Δε ξέρει να διαβάζει pdf ο φουκαράς....
Το ζήτημα είναι σε ποιες συνεχόμενες στάθμες και ποια σύνθεση προγράμματος θα ισχύει ικανοποιητική οδήγηση στην εκάστοτε περίπτωση.
Τουλάχιστον ο crown οδηγεί αξιοπρεπώς ένα ηχείο.
Αυτό το λαμπάτο τι να οδηγήσει; μοτοσακό;
Σεσουάρ...΄΄Σεσουάρ για δολοφόνους΄΄. :lolsign:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.985
η οποία απόσταση τυγχάνει να είναι ακριβώς ίδια και για τα δύο ηχεία!!
Αγαπητέ Λέανδρε,
Ο "τοίχος" που έφτιαξες στο δεξί ηχείο, δεν υφίσταται στις χαμηλές συχνότητες.

Αυτές διαπερνούν τον ψευδοτοίχο, σα να μην υπάρχει, και φτάνουν στο δομικό στοιχείο (πραγματική τοιχοποιία) όπου και ανακλώνται, δημιουργώντας έτσι μια ακύρωση, το μήκος κύματος της οποίας είναι το διπλάσιο της απόστασης από το δομικό στοιχείο.

Απλές γνώσεις.

Που δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλές για κάποιους "αδιαβαστους"..

η κουβέντα ξεκιναέι από την απαξίωση σας για τους λαμπάτους χωρίς καν να έχετε ακούσει
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλες κουβέντες μη λες...

Εκτίθεσαι κατ'επαναληψιν. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Αγαπητέ Λέανδρε,
Ο "τοίχος" που έφτιαξες στο δεξί ηχείο, δεν υφίσταται στις χαμηλές συχνότητες.

Αυτές διαπερνούν τον ψευδοτοίχο, σα να μην υπάρχει, και φτάνουν στο δομικό στοιχείο (πραγματική τοιχοποιία) όπου και ανακλώνται, δημιουργώντας έτσι μια ακύρωση, το μήκος κύματος της οποίας είναι το διπλάσιο της απόστασης από το δομικό στοιχείο.

Απλές γνώσεις.

Που δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλές για κάποιους "αδιαβαστους"..
το ότι διαπερνά και τα βινύλια βάθους 32 εκ(δηλαδή τοίχο βινυλίου πάχους 32 εκ!!!) γιατρέ μου με ξεπερνά, μόνο στη δική σου φυσική υπάρχει!! :lolsign: :lolsign:
Είπαμε, τα proac βγάζουν μπάσο...δεν είναι όμως και HAARP!!

Reaction score
459
Μερικοί έχετε μπερδέψει τα σπίτια με στούντιο ηχογράφησης. Κανείς δε ψάχνει το τέλειο ξεκινώντας ειδικά να στήνει σύστημα σε σαλόνι. Αποδέχεσαι τον χώρο σου και προχωράς με υποχωρήσεις, το ξέρεις αυτό.

Αν θες και μπορείς να έχεις dedicated room με γεια σου με χαρά σου, κάνε μετρήσεις, κάνε οτι θες και στήστο.

Δε μπορείτε να κάνετε διάλογο, απλά... τα χαρτιά και οι μετρήσεις λένε πάντα την αλήθεια, ας το δεχτούμε. Ας δεχτούμε όμως οτι στην πράξη πολλά καταρρίπτονται.

Παράδειγμα, έχετε οδηγήσει alfa romeo τελευταίας δεκαετίας; Εχετε οδηγήσει alfa romeo ομως εικοσαετίας και βάλε;
Οι καινούριες απ όπου και αν το πιάσεις ΕΙΝΑΙ καλύτερες. Σε ασφάλεια πρωτίστως και ενδεχομένως αναλόγως ίππων και στα γκάζια. Ακόμα όμως να ξεχάσω το fun που μου είχε προσφέρει μία 155 δίλιτρη με 150 άλογα. Εμπειρία ζωής.

Καλημέρες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.985
Πλαστικός τοίχος βινυλίου συνολικής επιφάνειας <1τμ σε απόσταση >1μ από την επιφάνεια του μεγαφώνου, που έχει ακτινοβολία 360 μοιρών στις χαμηλές συχνότητες που διαπερνούν το μπετό και το τσιμέντο κάτω από κάποιο συχνοτικο όριο;

Όχι, οι κανόνες της φυσικής είναι πιο στέρεοι από τις ιδέες σου αγαπητέ..

Και για το μπάσο, έχει αναλυθεί αρκετά διεξοδικά εκ μέρους μου, ώστε να αποδεικνύεται η ανεπάρκεια 2 ηχείων σα τα δικά σου με απλά μαθηματικά, με αριθμητική.

Σε οποιονδήποτε χώρο, η προσθήκη σαμπ και το ορθό κρος, είναι η μόνη λύση, όπως έχει εξηγηθεί αναλυτικά.
Ιδίως σε αφροντιστους χώρους, τυπικά σαλόνια.

Να λίγο φυσικό μπάσο από Μάιλς, φορ γιορ πλεζουρ: (διευθύνει ο Κουίνσι Τζόουνς)

Reaction score
25.171
το ότι διαπερνά και τα βινύλια βάθους 32 εκ(δηλαδή τοίχο βινυλίου πάχους 32 εκ!!!) γιατρέ μου με ξεπερνά, μόνο στη δική σου φυσική υπάρχει!! :lolsign: :lolsign:
για να θεωρηθει τοιχος πρεπει να τα βουτηξεις στο τσιμεντο η καποια ρυτινη η να τα λιωσεις ολα μαζι . αν οχι δεν προσφερουν τιποτα απο τις μεσοχαμηλες και κατω.

edit και φυσικα να εχει ικανες διαστασεις οπως αναφερεται παραπανω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.295
Δε μπορείτε να κάνετε διάλογο, απλά... τα χαρτιά και οι μετρήσεις λένε πάντα την αλήθεια, ας το δεχτούμε. Ας δεχτούμε όμως οτι στην πράξη πολλά καταρρίπτονται.
Μα, να κάνουμε διάλογο με ποιον; Αυτόν που του λένε ότι οι χαμηλές συχνότητες διαπερνούν τη δισκοθήκη του κι επιρεάζονται μόνο από τα τοιχοματικά όρια (κοινώς τον τοίχο!) κι απαντάει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη φυσική αυτού που του τα λέει; Ο οποίος τα έχει γράψει και τα έχει εξηγήσει χ^ν φορές παραθέτωντας την κατάλληλη επιστημονική/ερευνητική βιβλιογραφία/αρθρογραφία; Δηλαδή, τι, να καταργήσουμε τους νόμους της φυσικής επειδή έτσι γουστάρει ο καθένας εδώ μέσα;

Και μετά μιλάς για το επίπεδο που διατηρεί ο @leandros και για το επίπεδο που δεν διατηρούν όλοι οι υπόλοιποι. Ε, ΟΚ, fuck logic.

Reaction score
459
@costas EAR
Εσύ εκτίθεσαι γιατί δεν έχες ακούσει τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Κάνω λάθος; Αν ναι, να με συμπαθάς. Η εμμονή σου όμως με τις λάμπες χρίζει ανάλυσης. Και μένα δε μου αρέσουν οι μπάμιες αλλά δε προσπαθώ με τόσο σθένος να πείσω κάποιον οτι οι μπάμιες δε τρώγονται και δε προσφέρουν τίποτε.

@Bhutia
Σαφώς και δε θα πιάσει στάθμες συναυλίας και σαφώς δε θα οδηγήσει τα πάντα ένας 20 βατ. Επιστημονικά αποδεδειγμένο. Αλλά οχι οτι δε μπορείς να ακούσεις μουσική ή και να ευχαριστηθείς τηρουμένων των αναλογιών. Δε το δέχομαι.

Reaction score
14.584
Άμα είναι να στεναχωριέσαι και να αρχίζεις τους παραλογισμούς, άστο καλύτερα, συνέχισε τα τσίπουρα.
αααααααααααα δεν πινω ..το εκοψα,,διαβαζω τα pdf απο τα τσιπουρα και γινομαι ντιρλας,,δεν τα εμαθες:thumbsdown: αααχ καλε ποσο πισω εισαι κριμα:cool::lol::lol::lol:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Πλαστικός τοίχος βινυλίου συνολικής επιφάνειας <1τμ σε απόσταση >1μ από την επιφάνεια του μεγαφώνου, που έχει ακτινοβολία 360 μοιρών στις χαμηλές συχνότητες που διαπερνούν το μπετό και το τσιμέντο κάτω από κάποιο συχνοτικο όριο;

Όχι, οι κανόνες της φυσικής είναι πιο στέρεοι από τις ιδέες σου αγαπητέ..

Και για το μπάσο, έχει αναλυθεί αρκετά διεξοδικά εκ μέρους μου, ώστε να αποδεικνύεται η ανεπάρκεια 2 ηχείων σα τα δικά σου με απλά μαθηματικά, με αριθμητική.

Να λίγο φυσικό μπάσο από Μάιλς, φορ γιορ πλεζουρ: (διευθύνει ο Κουίνσι Τζόουνς)

γιατρέ μου ή δε καταλαβαίνεις, η κάνείς ότι δε καταλαβαίνεις!!
Δεν εξηγείται αλλιώς!
το ότι αναφέρεσαι στις 360 μοίρες δε μας αφορά για την απόσταση από το πίσω τοίχο, και πραγματικό τοίχο να είχα οι ακτινοβολήσεις εμπρός και πλάγια θα ήταν..σχέδόν ίδιες! Ο συντελεστής απόσβεσης του βινυλίου στα 32 εκ είναι υπερπολλαπλάσιος σε σχέση με μια 10πόντη τοιχοποιία!
Αν κάποιο απ τα δύο είναι λιγότερο ηχοδοαπερατό, σαφώς και είναι το βινύλιο!
δατς α φακτ!
Και για πολλοστή φορά θα επαναλάβω: κρίνεις χώρο διαβίωσης με ηχοσύστημα κι όχι dedicated χώρο όπως ο δικός σου!
Ειλικρινά, ώρες ώρες είναι να απορεί κανείς μαζί σου!
Είμαι πεπεισμένος, ότι το μισό σινάφι που σ ακολουθεί στις απόψεις σου, πραγματικά θα κλάψει αν συγκρίνει τον ήχο του δικού του σπιτιού(δεν αναφέρομαι σε dedicated το τονίζω) σε σχέση με τον ήχο στο σπίτι μου!
Και ναι, δε μου λείπουν μπάσα σε σχέση με το μπάσο που αποδίδουν τα φυσικά όργανα στη πραγματικότητα!!
Αυτά τα συμπεράσματα όμως είναι λογικό να εξάγονται από reviewer εξ αποστάσεως!!

Last edited:

Reaction score
57
Καλημέρα, εγώ, ο άσχετος, θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα:

1. Λέει ο αγαπητός συμφορουμίτης Λέανδρος "Από τον ήχο του κλάμπ όμως μέχρι τον ήχο που αναζητώ (τη ταχύτητα, την ευκρίνεια και τη μουσικότητα),υπάρχει ανάμεσα το....χάος!"
Δεν αμφιβάλλω ότι ένας ενισχυτής παίζει πιο ....αρεστά στο Λέανδρο από κάποιον άλλο ενισχυτή (υποκειμενικά κριτήρια, γούστα κλπ). Και σε μένα ο Yamaha πολυκάναλος μικρός rx-A660 που έχω παίζει πιστεύω στο χάλια χώρο μου χειρότερα από τον επίσης μικρό δικάναλο Pioneer 502R σε stereo mode αλλά τι εννοούμε με τον όρο "ταχύτητα" στον ήχο; Πώς διαφοροποιείται από μηχάνημα σε μηχάνημα;
2. Αυτές οι τάπες κάτω από τα καλώδια τι χρησιμεύουν ρε παιδιά;

Reaction score
459
Μα, να κάνουμε διάλογο με ποιον; Αυτόν που του λένε ότι οι χαμηλές συχνότητες διαπερνούν τη δισκοθήκη του κι επιρεάζονται μόνο από τα τοιχοματικά όρια (κοινώς τον τοίχο!) κι απαντάει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη φυσική αυτού που του τα λέει; Ο οποίος τα έχει γράψει και τα έχει εξηγήσει χ^ν φορές παραθέτωντας την κατάλληλη επιστημονική/ερευνητική βιβλιογραφία/αρθρογραφία; Δηλαδή, τι, να καταργήσουμε τους νόμους της φυσικής επειδή έτσι γουστάρει ο καθένας εδώ μέσα;

Και μετά μιλάς για το επίπεδο που διατηρεί ο @leandros και για το επίπεδο που δεν διατηρούν όλοι οι υπόλοιποι. Ε, ΟΚ, fuck logic.
Αδερφέ δε συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Λέανδρος και ο κάθε Λέανδρος. Αλλά σίγουρα βλέπω οτι αμέσως μόλις ξεκινήσει κουβέντα για λάμπες, βινύλια όλοι πέφτετε πάνω σαν τα κοράκια και αραδιάζετε 5 10 pdf και κάνετε μεγαλεπήβολες δηλώσεις όπως δε ξέρεις να ακούς και γελάκια και κοροιδευτικά σχόλια και πες μου εσύ ποιόν ενισχυτή θεωρείς καλό για να τσιμπήσει ο άλλος και να πει ένα όνομα και μετά από κάτω πάλι γελάκια και ο καραγκιοζάκος δε ξέρει τι του γίνεται.

Ο τρόπος με ενοχλεί και η κλίκα που έχετε κάνει. Ειλικρινά χέστηκα γιατί δε γράφω συχνά, αλλά ο λόγος είναι αυτός. Χεστήκατε και σεις, το ξέρω.

Αλλά έχει καταντήσει εκνευριστικό, τόσο απλά.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Καλημέρα, εγώ, ο άσχετος, θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα:

1. Λέει ο αγαπητός συμφορουμίτης Λέανδρος "Από τον ήχο του κλάμπ όμως μέχρι τον ήχο που αναζητώ (τη ταχύτητα, την ευκρίνεια και τη μουσικότητα),υπάρχει ανάμεσα το....χάος!"
Δεν αμφιβάλλω ότι ένας ενισχυτής παίζει πιο ....αρεστά στο Λέανδρο από κάποιον άλλο ενισχυτή (υποκειμενικά κριτήρια, γούστα κλπ). Και σε μένα ο Yamaha πολυκάναλος μικρός rx-A660 που έχω παίζει πιστεύω στο χάλια χώρο μου χειρότερα από τον επίσης μικρό δικάναλο Pioneer 502R σε stereo mode αλλά τι εννοούμε με τον όρο "ταχύτητα" στον ήχο; Πώς διαφοροποιείται από μηχάνημα σε μηχάνημα;
2. Αυτές οι τάπες κάτω από τα καλώδια τι χρησιμεύουν ρε παιδιά;
1) ταχύτητα εννοούμε , το πόσο ακαριαία ο ενισχυτής θα ακολουθήσει τα δυναμικά μιας ηχογράφησης και πόσο πιστά θα τα αποδώσει, και πόσο έλεγχο θα έχει στα μεγάφωνα κατά την αναπαραγωγή σε έντονα δυναμικά.
2)είναι στηρικτικά καλωδίων (κάντραπλακέ 20μμ κομμένο με ποτηροτρύπανο)για μη μεταφορά κραδασμών από το πάτωμα στα καλώδια των ηχείων.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds