Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.292
Ρε αδερφέ συνμεταλλερ (αν όντως ακούς slayer ακούμε τα ίδια) ξέχνα τον Λεανδρο. Επικεντρώσου στο ύφος μερικών εδώ μέσα. Ειλικρινά αν δε το δέχεσαι αυτό που λέω τι νόημα έχει να συζητάμε... Και ναι ούτε ο δικός σου τρόπος μου άρεσε. Επιμένεις να σου αναφέρει ένα όνομα. Εν προκειμενω αποφάνθηκε για τον λαμπάτο που μιλάμε από την αρχή οτι του αρέσει και τον θεωρεί καλό, οπότε προς τι η επιμονή σου;

Δεν τσουβαλιάζω τίποτε, μόνοι σας τσουβαλιάζετε εδώ μέσα.

Πιστεψε με το μέλος Λεανδρος δε τον ξέρω προσωπικά, αλλά είναι Πειραιώτης και αυτό μου κάνει, χαχαχα! Πλάκα κάνω αλλά και γω Πειραιώτης είμαι και έχω αδυναμία.
Και αυτός είχε ύφος και εγώ έχω ύφος για να μιλήσω απλά στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς, αλλά μετά από αλλεπάληλες επιθέσεις των μελών, τουλάχιστον εδώ σε αυτό το thread.

Και πραγματικά, εγώ πιστεύω οτι θα ακούει καλά σπίτι του ο άνθρωπος με όλες τις υποχωρήσεις. Τώρα ναι δε θα πιάνει τις απίστευτες στάθμες που θέλετε να επιμένετε μερικοί αλλά θα το ευχαριστιέται. Τώρα κουφός αν είναι μπορείτε να το διαπιστώσετε πηγαίνοντας σπίτι του. Τόσες φορές το είπε και μπράβο του.
Το ύφος μερικών εδώ μέσα ήταν, είναι και θα είναι αυτό που είναι - σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει, δεκτό. Το θέμα είναι να προσπερνάμε το ύφος και να διαβάζουμε αυτά που γράφονται μπας και πάμε λίγο "μπροστά" στο ρημαδο-hobby μας και να απολαμβάνουμε καλύτερα τις μουσικές μας - κι όχι να μένουμε προσκολλημένοι σε πεποιθήσεις που δεν έχουν βάση. Και, πρόσεξε, το "καλύτερα" που αναφέρω πιο πριν, δεν είναι τυχαίο, δεν είναι άποψη, δεν είναι "φτερό στον άνεμο". Είναι συγκεκριμένες, μετρήσιμες, προϋποθέσεις που υπακούουν στους νόμους της Φυσικής. Ε, εάν κάποιος επιμένει να το αρνείται αυτό, τι να πούμε άλλο; Δεν χρειάζεται να του αρέσει ή να μην του αρέσει, άλλο πράγμα η αρέσκεια κι άλλο η άρνηση αποδοχής νόμων της Φυσικής και της Ακουστικής σε σημείο εθελοτυφλίας.

Η επιμονή μου δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σκοπό, πέραν του ότι προσπαθώ να κάνω συζήτηση, αλλά εκείνος αρνείται. Κι όχι, ο επίμαχος ενισχυτής με τα 20W ισχύος δεν θεωρείται "σοβαρός" ενισχυτής. Κι όχι, δεν είναι μόνο τα Watts το χαρακτηριστικό το οποίο αποδίδει στον ενισχυτή τον ορισμό "σοβαρός", αλλά ένα πλήθος μετρήσεων στο οποίο ο συγκεκριμένος ενισχυτής λυχνίας κι όλοι του είδους του, αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Εάν ο @leandros θεωρεί τον συγκεκριμένο ενισχυτή σοβαρό, ε, ΟΚ, άποψή του (όλοι έχουμε από μία), αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σοβαρός βασισμένος στα... αυτιά του.
Post automatically merged:

Το Thrash είναι μαγκιά..... 8-)
Το Thrash δεν είναι μαγκιά, είναι αλητεία!

Kreator - Civilization Collapse

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Το ότι το αποτέλεσμα ακούγεται εξεραιτικό στα αυτιά σου ή/και στα αυτιά όλων όσων άκουσαν μουσική στο χώρο σου, δεν αναιρεί αυτά που σου εξήγησε ο @pankrok. Κι όχι, η Φυσική στην οποία στηρίζονται δεν είναι η "δική του" (όπως έγραψες πιο πάνω στον @costas EAR), αλλά είναι η Φυσική κι οι νόμοι της, ίδια κι απαράλλαχτη για όλους.
Το ύφος μερικών εδώ μέσα ήταν, είναι και θα είναι αυτό που είναι - σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει, δεκτό. Το θέμα είναι να προσπερνάμε το ύφος και να διαβάζουμε αυτά που γράφονται μπας και πάμε λίγο "μπροστά" στο ρημαδο-hobby μας και να απολαμβάνουμε καλύτερα τις μουσικές μας - κι όχι να μένουμε προσκολλημένοι σε πεποιθήσεις που δεν έχουν βάση. Και, πρόσεξε, το "καλύτερα" που αναφέρω πιο πριν, δεν είναι τυχαίο, δεν είναι άποψη, δεν είναι "φτερό στον άνεμο". Είναι συγκεκριμένες, μετρήσιμες, προϋποθέσεις που υπακούουν στους νόμους της Φυσικής. Ε, εάν κάποιος επιμένει να το αρνείται αυτό, τι να πούμε άλλο; Δεν χρειάζεται να του αρέσει ή να μην του αρέσει, άλλο πράγμα η αρέσκεια κι άλλο η άρνηση αποδοχής νόμων της Φυσικής και της Ακουστικής σε σημείο εθελοτυφλίας.

Η επιμονή μου δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σκοπό, πέραν του ότι προσπαθώ να κάνω συζήτηση, αλλά εκείνος αρνείται. Κι όχι, ο επίμαχος ενισχυτής με τα 20W ισχύος δεν θεωρείται "σοβαρός" ενισχυτής. Κι όχι, δεν είναι μόνο τα Watts το χαρακτηριστικό το οποίο αποδίδει στον ενισχυτή τον ορισμό "σοβαρός", αλλά ένα πλήθος μετρήσεων στο οποίο ο συγκεκριμένος ενισχυτής λυχνίας κι όλοι του είδους του, αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Εάν ο @leandros θεωρεί τον συγκεκριμένο ενισχυτή σοβαρό, ε, ΟΚ, άποψή του (όλοι έχουμε από μία), αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σοβαρός βασισμένος στα... αυτιά του.

Το Thrash δεν είναι μαγκιά, είναι αλητεία!

φίλε προφανώς γράφεις για μένα χωρίς προηγουμένως να μπεις στο κόπο να διαβάσεις τι έχω γράψει:

....το ότι όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να παίζει ένα μηχάνημα χωρίς να το έχουν ΠΟΤΕ ακούσει από κοντά είναι πράγματι εντυπωσιακό!:headbang:
Προφανώς κι οι επικριτές του έχουν όλοι καλύτερα ενισχυτικά, ηχεία, πηγές, καλώδια κλπ στο τσαρδί τους....:lol::lol:
Σίγουρα το συγκεκριμένο ενισχυτικό δεν είναι τέρας ισχύος, όμως για κάποιον που ακούει σε χαμηλές - μέτριες στάθμες και σε μικρό-μέσο χώρο ακρόασης μπορεί να αποτελέσει μια από τις λίγες πιθανές ποιοτικές επιλογές.

και:
Mr Spock said:
- δεν διαφωνώ , απλά το συγκεκριμένο μηχάνημα απευθύνεται σε αυτούς που ακούν πάντα σιγά - μέτρια , και περιορίζει το εύρος επιλογής ηχείων

- πάντως το ακούω πάντα σιγά - μέτρια , δεν το δέχομαι εύκολα . . . αυτό που μας αρέσει και υπό συνθήκες το δυναμώνουμε
Συμφωνώ μαζί σου για τις στάθμες, κι εγώ δεν είμαι από τους.."ήσυχους" ακροατές, συνήθως ακούω σε κανιβαλιστικές στάθμες, επομένως ούτε για μένα θα αποτελούσε επιλογή ο συγκεκριμένος ενισχυτής για το κυρίως μου σύστημα, όμως...το να χαρακτηρίζεται από κάποιους ως χάλιεντ ένα μηχάνημα ΧΩΡΙΣ να το έχει ακούσει είναι τουλάχιστον εξοργιστικό(εκτός αν ακούει σπίτι του με τον ongaku):wink:

αυτό που ανέφερα ήταν ότι δε μπορεί κανείς να τσουβαλιάζει τα πάντα και να υποβαθμίζει οτιδήποτε είναι διαφορετικό από τις πεποιθήσεις του.. τίποτ άλλο!

Reaction score
4.928
Παρέλειψες όσους πετάνε...πυροτεχνήματα των δέκα...δευτερολέπτων. ;)
Παρελειψα οσους πετανε γενικως.
Βολες ναι, πυροτεχνηματα οχι....
Η ουσια θα πρεπει να ενδιαφερει.

Για το συγκεκριμένο χώρο λοιπόν, και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ...χτίσω τοίχο, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!.
Λεανδρε μη μασας το εχεις στησει πολυ καλα δεδομενων των περιορισμων
και αυτη ειναι η ουσια.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.186
....το ότι όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να παίζει ένα μηχάνημα χωρίς να το έχουν ΠΟΤΕ ακούσει από κοντά είναι πράγματι εντυπωσιακό!:headbang:
... το ότι όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να παίζει το στέρεό τους χωρίς να το έχουν ΠΟΤΕ μετρήσει είναι πράγματι εντυπωσιακό ! :headbang:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.743
Παρελειψα οσους πετανε γενικως.
Βολες ναι, πυροτεχνηματα οχι....
Η ουσια θα πρεπει να ενδιαφερει.
...
Για...΄΄πέταμα΄΄ είμαστε άπαντες,δεν αγχώνομαι επ'αυτού. ;)
Μερικοί έχετε μπερδέψει τα σπίτια με στούντιο ηχογράφησης. Κανείς δε ψάχνει το τέλειο ξεκινώντας ειδικά να στήνει σύστημα σε σαλόνι. Αποδέχεσαι τον χώρο σου και προχωράς με υποχωρήσεις, το ξέρεις αυτό.

Αν θες και μπορείς να έχεις dedicated room με γεια σου με χαρά σου, κάνε μετρήσεις, κάνε οτι θες και στήστο.

Δε μπορείτε να κάνετε διάλογο, απλά... τα χαρτιά και οι μετρήσεις λένε πάντα την αλήθεια, ας το δεχτούμε. Ας δεχτούμε όμως οτι στην πράξη πολλά καταρρίπτονται.

Παράδειγμα, έχετε οδηγήσει alfa romeo τελευταίας δεκαετίας; Εχετε οδηγήσει alfa romeo ομως εικοσαετίας και βάλε;
Οι καινούριες απ όπου και αν το πιάσεις ΕΙΝΑΙ καλύτερες. Σε ασφάλεια πρωτίστως και ενδεχομένως αναλόγως ίππων και στα γκάζια. Ακόμα όμως να ξεχάσω το fun που μου είχε προσφέρει μία 155 δίλιτρη με 150 άλογα. Εμπειρία ζωής.

Καλημέρες.
Κι επειδή η αλληλοκατανόηση και συγκατάβαση εξελίσσονται σε πολύτιμα εφόδια στο πλαίσιο ενός ΄΄σκουριασμένου΄΄ κοινωνικού γίγνεσθαι,ιδού ως δείγμα καλής θέλησης και πίνακες με τους συντελεστές απορρόφησης για διάφορα διαδεδομένα δομικά υλικά :

Tip: Ας προσέξουμε ότι δεν αναφέρονται καταγεγραμμένες ενδείξεις στη ζώνη των δύο πρώτων οκτάβων... ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.967
Το δάπεδο, λόγω μάζας, δρα με την επαφή ενός αντικειμένου που έχει κραδασμούς, ως απόσβεση κραδασμών, κι έτσι λειτουργούν και οι ακίδες κάτω από τα ηχεία, που έχουν σκοπό να μεταφέρουν τους κραδασμούς της καμπινας του ηχείου στην μεγάλη μάζα του πατώματος ώστε να "αποσβεσθούν".

Η πηγή των κραδασμών είναι η καμπίνα του ηχείου.

Το να θεωρηθεί ότι προσπαθούμε να μη μεταφέρουμε κραδασμούς από το δάπεδο στο ...καλώδιο ηχείων, δεν έχει ...στέρεη λογική (και δε γνωρίζω κάποια τεχνική εξήγηση να υπάρχει που να μας δείχνει οτι ο κραδασμος στο καλώδιο ηχείου έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του ήχου που μεταφέρει αυτό το καλώδιο).

Όπως σωστά είπε ο μπουτχιας, η καμπίνα έχει κραδασμούς, τους οποίους προφανώς θα τους μεταφέρει στο καλώδιο που βρίσκεται σε επαφή με αυτήν.

Και κάπου εδώ σταματώ, γιατί ...κι η πλάκα έχει όρια. :lol: :lol: :lol:

Αλήθεια Λέανδρε, το βίντεο που ανέβασα το άκουσες με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά;

Σου άρεσε το μπάσο; Ακούγεται να έχει καλό παλμό και ταχύτητα και έκταση και ανάλυση και οτιδήποτε άλλο;

Για πες...

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Καλημέρα, εγώ, ο άσχετος, θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα:

1. Λέει ο αγαπητός συμφορουμίτης Λέανδρος "Από τον ήχο του κλάμπ όμως μέχρι τον ήχο που αναζητώ (τη ταχύτητα, την ευκρίνεια και τη μουσικότητα),υπάρχει ανάμεσα το....χάος!"
Δεν αμφιβάλλω ότι ένας ενισχυτής παίζει πιο ....αρεστά στο Λέανδρο από κάποιον άλλο ενισχυτή (υποκειμενικά κριτήρια, γούστα κλπ). Και σε μένα ο Yamaha πολυκάναλος μικρός rx-A660 που έχω παίζει πιστεύω στο χάλια χώρο μου χειρότερα από τον επίσης μικρό δικάναλο Pioneer 502R σε stereo mode αλλά τι εννοούμε με τον όρο "ταχύτητα" στον ήχο; Πώς διαφοροποιείται από μηχάνημα σε μηχάνημα;
2. Αυτές οι τάπες κάτω από τα καλώδια τι χρησιμεύουν ρε παιδιά;
α καλα εσυ εισαι νεος ...δεν ξερεις την οφελεια στο prat απο τα ακουμπιστηρια ;;;;;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.292
Σίγουρα το συγκεκριμένο ενισχυτικό δεν είναι τέρας ισχύος, όμως για κάποιον που ακούει σε χαμηλές - μέτριες στάθμες και σε μικρό-μέσο χώρο ακρόασης μπορεί να αποτελέσει μια από τις λίγες πιθανές ποιοτικές επιλογές.
Αυτό το τονισμένο, πού το στηρίζεις; (κάνω άλλη μια προσπάθεια και τελευταία)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Δεν έχεις καν την περιέργεια να δεις τί ακούς στο χώρο σου;... Είσαι πιο βαριά απ'όσο νόμιζα!
μάλιστα... να δω τι ακούω...
εντέλει πρέπει να είμαι από τους λίγους σ αυτό το site που ακούω με τ'αυτιά!!:O_o:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.743
α καλα εσυ εισαι νεος ...δεν ξερεις την οφελεια στο prat απο τα ακουμπιστηρια ;;;;;
Εξαπτέρυγα και μανουάλια μας έχουν φάει τα...στραγάλια. ;)
Αν το σκεφτειτε υπαρχει η συνθηκη σε μια διαμαχη
Να εχουν ολοι δικιο.
Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση όμως...εσύ μπορεί να μην έχεις,καθότι ξεχωρίζεις ανάμεσα...σε όλους. :D

Reaction score
690

Μάλιστα... δλδ , αυτοί που με το μπαμ του thread ξεκινουν τα υποτιμητικά σχόλια - patently obvious πλεον - μένουν στο απυρόβλητο ενώ ο λέανδρος που λεει " τα δικα του " ειναι το κακο παιδι , επειδή ας πουμε το μηχανακι είναι "ασόβαρο" και "δεν μετραει σωστά" ?? Ωραια στάση....
Τελος , αμα δεν γουσταρεις τις αποψεις κάποιου δεν σημαινει πως προσπαθει να σε πεισει κιολας.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Αυτό το τονισμένο, πού το στηρίζεις; (κάνω άλλη μια προσπάθεια και τελευταία)
εκφέρω προσωπική εκτίμηση, εσύ από την άλλη μπορείς να μου πεις 10 καλύτερους ενισχυτές από αυτόν κατά τα δικά σου αξιοκρατικά κριτήρια στα 20w/ch?
ένας συμφορουμίτης που τον έχει ακούσει πάντως είπε:

"εμενα μ αρεσει πολυ, οχι το χρωμα ιδιαιτερα , σε νικελ θα το προτιμουσα, επειδη δεν ακουω συχνα πολυ δυνατα, θα μπορουσα ανετα να ζησω μαζι του, τον εχω ακουσει κι ειναι εξαιρετικος για την ισχυ και τα χρηματα του!

www.johnkotsidis.com"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.967
Να θυμίσω πως όλο αυτό ξεκίνησε από το "kondo ongaku" που, τουλάχιστο στα αυτιά μου, ακούγεται πολύ πρόστυχο.
Ναι, συμφωνώ.
Γενικά η 211 μου αρέσει πολύ, όπως και η 845, και είναι εντυπωσιακό το μπάσο που θυμάμαι να βγάζουν, με μόλις 27-28 βατ, είχαμε δώσει όλοι λεφτά τότε για τάνγκο μετασχηματιστές εξόδου, δε γινόταν να γλυτώσεις από τα ασημένια τυλίγματα...

Σε διαφορετική τοπολογία, σε τυπικό πους πουλ, μια τετράδα τέτοιες λάμπες ανά κανάλι, ανασταίνουν και νεκρούς!

Αλλά δεν είναι όμορφη η αντιμετώπιση που έχουμε μεις οι παλιοί λαμπατοι εδώ μέσα, νιώθω μια έχθρα...

Νομίζω πως νιώθω κι εγώ έτσι: #382.

Άντε γεια.

:roflmao:

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ