Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.069
με τα καλσικά ESL.
Ναι ρε, δε μπορούν. Για πέταμα είναι.
Μόνο για υπόκρουση, σε χαμηλές στάθμες καμιά νύχτα με φεγγάρι που κάνεις κάτι άλλο, οπότε δεν έχει νόημα πόσο καλά παίζουν, άρα άχρηστα εντελώς.

Έτσι είναι και όλα τα 6-ιντσα, για πέταμα. Ρε δε πα να'ναι ακριβά και atc και ο,τι θες; Για πέταμα, δε κάνουν.

Καμπανάκια μόνο.
Αγάπη μόνο.
Εγώ πάντως, είχα χάζει το μυαλό μου το 1981 με τα κλασικά ESL

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Ιδιοκατασκευή?
μα δεν χρησιμοποιω αλλο πλην της ιδιοκατασκευησ μου .'σταυρο οι πριζες δεν ειναι εν σειρα αλλα τοπολογια αστερα τα κα λωδια μεσα ειναι 6 μμ εσωτερικα τα τοιχωματα εχουν επενδυση μολυβδου η χαλκου

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Έτσι προβλέπεται και στο λάιβ, ένα σετακι ντράμς έχει η ροσιναντε για πέρνα λίγο να σε φτιάξει τον κοχλία στιφάδο... :lol: :lol: :lol: :lol:

Σιγά μην αντέξεις δεκάλεπτο στην Ρόζι, ούτε πεντάλεπτο δε βγάζεις καημένε μου, συγκοποέμφραγμα θα πάθεις. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Με τη σωστή μουσική, και σε μένα δε βγάζεις δεκάλεπτο εύκολα, μάλλον θα φύγεις με ναυτία για την τουαλέτα να πας να ξεράσεις μέχρι και τα χθεσινοβραδινά φαγητά.. :tongue:
Αντε να χαθεις, βουρκωσα απ' τα γελια. :biggrin: :biggrin: :biggrin:
sound-plate.jpg

Aυτο μιμειται τον ηχο της καμπανας. Μια δυνατη με mallet κανει τα αυτια να καμπανιζουν μιση ωρα, Μονο ενα χτυπημα δυνατο.:D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Όντως μεγάλωσε με κλασική ο Μόμπι. 8-)

Πολυμπριζο εγώ μέχρι λεγκραντ φτάνω, δε μπορώ παραπάνω, έχω έξοδα. :tongue:

Θα έβαζα τα μηχανήματα όλα πάνω σε on line ups, αλλά σκέφτηκα ότι είναι πολύ φτηνά μηχανήματα για on line και το πολύ πολύ που έβαλα ήταν 2 line interactive για προβολέα και πισί-επεξεργαστη-σκληρους, τυπικό της apc. Και πολύ τους είναι. :lol:

Αφήνω σε σας την περαιτέρω ενασχόληση με καλώδια, εγώ έχω άλλες επιλογές ενασχόλησης. ;)

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
αυτο ειναι ενα θεμα η οικονομια πρωτα. αλλα εγω χερ ντοκτορ θα σου το κανω δωρεα με την προυποθεση να αναρτησεις ριβγιου αν εχει υγρες χαμηλες απαλες μεσαιες και αραχνωυφαντες ψιλες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Τις μέρες αυτές των εθνικών εορτών και παρελάσεων, όλο και κάποια μπάντα θα έτυχε να ακούσετε από κοντά, στρατιωτική ή όχι, να παίζει εμβατήρια.

Με τα γνωστά όργανα, "φυσικά" που λέμε στο Χάι Εντ, ε, να, αυτά φανταστείτε ένα στέρεο να σας τα βγάζει στο σπίτι σε φυσική στάθμη, λάιβ.

Μη χτίζετε παλάτια στην άμμο με 6-ιντσα, δε βγαίνει τίποτα, όχι φλάουτο, όχι φλογέρα και κλαρίνο, ούτε κλανιά από τρομπόνι, μηδέν δε βγαίνει, κιχ. Αυτό λέω. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα συμπληρώσετε κατά το δοκούν, μου είναι αδιάφορο.

Υπ'αυτο το πρίσμα, σε έναν άνθρωπο σα το Χρήστο δω, με τέτοια λάιβ ακούσματα, ξέρω εύκολα τον τρόπο να στηθεί ένα σεταπ να τα βγάζει αυτά σωστά, όσο σωστά γίνεται με τους περιορισμούς των ηχογραφήσεων δηλαδή. Αλλά τουλάχιστον, να μη κολλάνε τα ρημάδια τα μεγάφωνα, αυτό είναι πρακτικά απλό. ;)

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Τις μέρες αυτές των εθνικών εορτών και παρελάσεων, όλο και κάποια μπάντα θα έτυχε να ακούσετε από κοντά, στρατιωτική ή όχι, να παίζει εμβατήρια.

Με τα γνωστά όργανα, "φυσικά" που λέμε στο Χάι Εντ, ε, να, αυτά φανταστείτε ένα στέρεο να σας τα βγάζει στο σπίτι σε φυσική στάθμη, λάιβ.

Μη χτίζετε παλάτια στην άμμο με 6-ιντσα, δε βγαίνει τίποτα, όχι φλάουτο, όχι φλογέρα και κλαρίνο, ούτε κλανιά από τρομπόνι, μηδέν δε βγαίνει, κιχ. Αυτό λέω. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα συμπληρώσετε κατά το δοκούν, μου είναι αδιάφορο.

Υπ'αυτο το πρίσμα, σε έναν άνθρωπο σα το Χρήστο δω, με τέτοια λάιβ ακούσματα, ξέρω εύκολα τον τρόπο να στηθεί ένα σεταπ να τα βγάζει αυτά σωστά, όσο σωστά γίνεται με τους περιορισμούς των ηχογραφήσεων δηλαδή. Αλλά τουλάχιστον, να μη κολλάνε τα ρημάδια τα μεγάφωνα, αυτό είναι πρακτικά απλό. ;)
Ετσι ειναι βρε παιδια, τι να κανουμε. ΟΛΑ τα οργανα στον πλανητη ακουγονται ΔΥΝΑΤΑ...

Το ωραιο ειναι να δωσεις στο Λεανδρο ενα τρομπόνι και να του πεις να το φυσηξει δυνατα, πολυ δυνατα μεχρι να φτυσει τα πνευμονια του. Ο Λεανδρος θα' χει παθει κολπικη μαρμαρυγη και το οργανο ουτε που θα ακουστει... :roflmao: :roflmao:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
ροσι μου σ οποιον ανθρωπο του δωσεις ενα οργανο δεν μπορει να φυσηξει εκτος απο τον κυριο αβγδ που ειναι δεξιοτεχνης στην τρομπετα και τον κυριο σιζικ που εχει ενα δικο του τροπο να παιζει ενα οργανο με αλλη τεχνοτροπια τελος παντων

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
-
Γιατρέ μου ,
Με δυό 6,1/2 άρια γούφερ στό κάθε ηχείο .....θά βρω την γιατριά μου ;
ή
Να τα πάω μέχρι την ταράτσα καί να τους δώσω μιά να πάνε κάτω να δώ τί θόρυβο θά κάνουν ;

-
πως λέμε , μιά σαραντάρα = με δύο εικοσάρες !

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Από την άλλη, και ομολογουμένως, δεν έχει κανείς (ή σχεδόν κανείς) τη διάθεση να ακούσει σε λάιβ στάθμη μια μπάντα να παίζει εμβατήρια στο σαλόνι του, και να του πάρει το κεφάλι.

Σωστό, λογικό, και συμφωνώ.

Ταυτόχρονα, η όλη θεωρία της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της ηχογράφησης και του σκεπτικού στο μαστερινγκ, δεν στοχεύει στην αναπαραγωγή μιας μπάντας σε στάθμες λάιβ μέσα στο σαλόνι μας, αλλά αντιθέτως είναι εξόχως ξεκάθαρες οι στάθμες αναφοράς και τα όρια αυτής στα δυναμικά περιθώρια που αναμένονται σε σύγχρονες ηχογραφήσεις, και τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά.

Άρα συνολικά, εφόσον οι προδιαγραφές στο Hi-Fi είναι αυτές, και εφόσον δεν έχουμε μια λάιβ μπάντα με μικρόφωνα να την αναπαράγουμε με PA ηχεία σε κόσμο, κι ούτε φτιάχνουμε δικές μας ηχογραφήσεις για να τις αναπαράγουμε στο δικό μας σεταπ, η λογική διαδικασία είναι να τηρούμε τα προβλεπόμενα στην αναπαραγωγή υψηλής πιστότητας, μέσα στα απλά και ξεκάθαρα πλαίσια του Hi-Fi, κι αυτό αρκεί.

Δηλαδή, τα γνωστά, 85 ντεσιμπέλ μέση στάθμη, κορυφές στις πρώτες οκτάβες μέχρι 105 στη θέση ακρόασης, με λίγη άνεση για ισοστάθμιση και χεντρουμ.

Ως εκ τούτου, καλώς ο Χρήστος παίζει με τα 12" ηχεία που παίζει σε σχέση με ανεπαρκέστατες χαϊεντιές, και λογικά σκεπτόμενος του πρότεινα τα 10-ιντσα τζενελεκ ως επαρκείς δορυφόρους για την απόσταση ακρόασης που έχει, ώστε στη θέση ακρόασης να έχει άνετα τις απαραίτητες στιγμιαίες στάθμες κορυφής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εν λόγω ηχείου και σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Hi-Fi, και όχι σύμφωνα με τις στάθμες των λάιβ οργάνων. ;)

Αυτά, για να μην έχουμε "παρεξηγήσεις". ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
αυτο ειναι ενα θεμα η οικονομια πρωτα. αλλα εγω χερ ντοκτορ θα σου το κανω δωρεα με την προυποθεση να αναρτησεις ριβγιου αν εχει υγρες χαμηλες απαλες μεσαιες και αραχνωυφαντες ψιλες

και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η ακαρλ λαμπορατορης εχει κανει ριβιου με ιδιοκτητα μετρητηκα οργανα και ελαβα διθυραμβικη κριτηκη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
-
Γιατρέ μου ,
Με δυό 6,1/2 άρια γούφερ στό κάθε ηχείο .....θά βρω την γιατριά μου ;
ή
Να τα πάω μέχρι την ταράτσα καί να τους δώσω μιά να πάνε κάτω να δώ τί θόρυβο θά κάνουν ;

-
Εξαρτάται από την απόσταση ακρόασης και τις δυνατότητες max spl του εν λόγω ηχείου, για να δεις αν επαρκεί στο σεταπ σου για χρήση ως δορυφόρος.

Αν μπορεί να βγάλει στην 3η οκταβα το κάθε ηχείο άνετα 105 ντεσιμπελ στη θέση ακρόασης, είναι επαρκές ως δορυφόρος.

Καλό είναι να διαθέτει κάποιο χεντρουμ για ισοστάθμιση και άνεση, να μη τερματίζει στις αναγκαίες στάθμες.

Αυτή είναι όλη η ιστορία. Τόσο απλή.
Χωρίς υπερβολές και χωρίς ασάφειες...

Reaction score
12.626
Από την άλλη, και ομολογουμένως, δεν έχει κανείς (ή σχεδόν κανείς) τη διάθεση να ακούσει σε λάιβ στάθμη μια μπάντα να παίζει εμβατήρια στο σαλόνι του, και να του πάρει το κεφάλι.
Δηλαδή, τα γνωστά, 85 ντεσιμπέλ μέση στάθμη, κορυφές στις πρώτες οκτάβες μέχρι 105 στη θέση ακρόασης, με λίγη άνεση για ισοστάθμιση και χεντρουμ.
Σαν να βάλατε νερό στο κρασί σας γιατρέ μου, ενώ μέχρι πρότινος με το που βλέπατε δικάναλο ανοίγατε τον κάδο απορριμάτων. Χμμμμ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Μετά τους δορυφόρους, πιάνουμε τα σαμπ.

Τεράστιο κεφάλαιο, τραγικά υποτιμημένο στο χώρο του Χάι Εντ, έως ανύπαρκτο.

Τα σάμπ, σε απλό δικάναλο πρόγραμμα, έχουν ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις στάθμης, δηλαδή 105 ντεσιμπέλ στο εύρος που αναπαράγουν, στις 2 πρώτες οκτάβες και στη θέση ακρόασης, δε χρειάζεται περισσότερο να βγάλουν.

Χρειάζεται λίγο περισσότερο να μπορούν να βγάλουν (όχι να βγάζουν), ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ισοστάθμισης, και για κάποιο δυναμικό χεντρουμ, ώστε απλώς να μη κλιπαρουν.

Αλλά στη θέση ακρόασης, οι προδιαγραφές είναι για μέγιστη στιγμιαία στάθμη 105 ντεσιμπελ. Αυτά.

Στο .1 καναλι υπάρχει η απαίτηση για έξτρα 10 ντεσιμπέλ, δηλαδή χρειάζεται να βγάζουν 115 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης.

Για μπας μανατζμεντ περισσότερων του ενός δορυφόρων, χρειάζεται έξτρα στάθμη, αναλόγως του αριθμού των δορυφόρων. Τα έχω γράψει με το νι και με το σίγμα.

Δυστυχώς, τα αναγκαία νούμερα Μαξ εσπιελ στις 2 πρώτες οκτάβες, εύκολα σκαρφαλώνουν άνω των 120, κι εκεί είναι ζορικα τα πράγματα, δε βάφονται με κλανιές τα αυγά και δε βγαίνουν 120 ντεσιμπέλ στους 20 και 25 κύκλους εύκολα με λίγη ισχύ και μικρά μεγάφωνα, θέλει μπρουταλ φορς.

Αυτές όμως είναι οι απλές αρχές του Hi-Fi... Για απλή ακρόαση στην αναμενόμενη χαλαρή στάθμη της στάθμης αναφοράς.

Τα λάιβ "φυσικά" όργανα; Αφήστε το καλύτερα. Τρατζικ. Τρατζικ και άσχετο με το Hi-Fi. Ενάδερ στορι...
Post automatically merged:

Σαν να βάλατε νερό στο κρασί σας γιατρέ μου, ενώ μέχρι πρότινος με το που βλέπατε δικάναλο ανοίγατε τον κάδο απορριμάτων. Χμμμμ...
Μάλλον έχεις παρεξηγήσει...

Συνεχίζω να εκτιμώ πολύ την πραγματικά υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής που δύναται να βγάλει ένα κορυφαίο πλήρες δικαναλο σεταπ (2.4) με επαρκείς δορυφόρους για την απόσταση ακρόασης και ικανά σαμπ (σε δυνατότητες spl και σε αριθμό) για ομοιογενή απόκριση στον όγκο του χώρου για τις πρώτες οκτάβες.

Ωστόσο, συνεχίζω να θεωρώ ένα επίπεδο ανώτερο το δυνατό αποτέλεσμα από τυπικό πολυκάναλο σεταπ (5,x, 7.x, 9.x) και φυσικά συνεχίζω να εκτιμώ πως το immersive setup, με ένα ακόμα επίπεδο αναπαραγωγής, μια ακόμα διάσταση στον ήχο, βρίσκεται στην κορυφή.

Ανεξαρτήτως σεταπ, οι αναγκαίες προδιαγραφές των δορυφόρων είναι οι γνωστές που ανέφερα, και οι αναγκαίες προδιαγραφές των σαμπ, επίσης είναι οι γνωστές. Δεν αλλάζει τίποτα ανάμεσα στα διαφορετικά είδη των σετάπ, όσον αφορά τις προδιαγραφές των ηχείων. ;)

Επίσης, ανεξαρτήτως σεταπ, οι βασικές αρχές ισοστάθμισης και κρος, αλλά και ηχητικής περιποίησης του χώρου ακρόασης, παραμένουν σταθερές και εντελώς αδιαφοροποίητες. :)

Τέλος, κάποια εγγενή μειονεκτήματα της δικαναλης αναπαραγωγής, έχουν επαρκώς διατυπωθεί, και προφανώς συνεχίζουν να ισχύουν. Δε μπορεί να είναι επαρκές ένα εγγενώς ανεπαρκές φορμά, ασχέτως αν το σετάπ μπορεί να χαρακτηριστεί (δικαίως, με βάση τις αρχές λειτουργίας του Hi-Fi) ως υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. :)

Τουλ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas