Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Αφήστε ήσυχο το σύστημα του κ.Χρήστου. Ειναι μια χαρά, με ενα minidsp shd και μια ρυθμισούλα θα παίζει πολύ καλύτερα απο κάποια πολλαπλάσιας αξίας με φρου φρου και αρώματα.
Μην ακούς κανένα κ.Χρηστο, μείνε εκεί που είσαι ειναι πολύ ενδιαφέρον το σετάπ, μην μπλέξεις με περιπλοκές.

Και αν υπάρχουν πράγματα που περισσεύουν πούλα τα και κράτα τα βασικά.

Reaction score
12.626
Τέλος, κάποια εγγενή μειονεκτήματα της δικαναλης αναπαραγωγής, έχουν επαρκώς διατυπωθεί, και προφανώς συνεχίζουν να ισχύουν. Δε μπορεί να είναι επαρκές ένα εγγενώς ανεπαρκές φορμά, ασχέτως αν μπορεί να χαρακτηριστεί (δικαίως, με βάση τις αρχές λειτουργίας του Hi-Fi) ως υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.
E, αυτό λέμε και οι περισσότεροι που έχουμε φάει το κράξιμο της αρκούδας. Με βάση τις αρχές του hifi, έχουμε ένα αποτέλεσμα υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.024
E, αυτό λέμε και οι περισσότεροι που έχουμε φάει το κράξιμο της αρκούδας. Με βάση τις αρχές του hifi, έχουμε ένα αποτέλεσμα υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.
Ποιοι; :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Ξέρω πως οι φίλοι που βρίσκονται με δικάναλο σεταπ, αργά ή γρήγορα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάβασης σε πολυκάναλο, είναι μέσα στο παιχνίδι της "αναβάθμισης" αυτή η διαδικασία.

Καλό είναι να γνωρίζετε τα βασικά.

Στα πολυκαναλα σετάπ, καλώς ή κακώς, οι προδιαγραφές απαιτήσεων είναι όμοιες για όλους τους δορυφόρους.

Όλοι οφείλουν να μπορούν να βγάλουν την ίδια στιγμιαία στάθμη κορυφής στη θέση ακρόασης, αυτήν της στάθμης αναφοράς.

Είναι λανθασμένη η εντύπωση πως τα κυρίως ηχεία ή το κεντρικό οφείλουν να είναι ισχυρότερα των υπολοίπων.
Σύνηθες και τυπικό σφάλμα.

Όλα έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές αναπαραγωγής.

Σωστό γίνεται όμως, όταν δεν έχουν όλοι οι δορυφόροι όμοιες αποστάσεις ακρόασης, λόγω αναγκών ή/και συμβιβασμών τοποθέτησης. ;)

Δηλαδή, όταν το κεντρικό ή τα κυρίως ηχεία απέχουν περισσότερο από τη θέση ακρόασης σε σχέση με τους υπόλοιπους δορυφόρους, τότε ναι, συγκριτικά, θα πρέπει να είναι ισχυρότεροι αυτοί οι δορυφόροι της μπροστινής τριάδας, διότι θα χρειαστεί να βγάλουν τα ίδια εσπιελ με τους πιο κοντινά τοποθετημένους υπόλοιπους δορυφόρους. Αλλά δεν αλλάζουν οι προδιαγραφές των δορυφόρων για τη θέση ακρόασης, είναι δεδομένες και οι γνωστές (85 μέση και 105 κορυφής).

Το "ακριβό" στο χώρο του όντιο γενικώς, είναι η απόσταση ακρόασης. Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο ακριβά τα ηχεία, διότι οι απαιτήσεις αναπαραγωγής παραμένουν σταθερές για τη θέση ακρόασης, αλλά όσο απομακρύνεται το ηχείο από αυτήν, τόσο μεγαλύτερο είναι το απαραμόρφωτο εσπιελ που χρειάζεται να βγάλει, κι αυτό μεταφράζεται αμέσως αμέσως σε μεγαλύτερα ενισχυτικά μεγαλύτερα μεγάφωνα, όλα μεγαλύτερα ισχυρότερα και ακριβότερα. Το πιο φτηνό; Ακουστικά. Πάνω στο αυτί, τα πιο κοντινά. Οι απαιτήσεις στάθμης, πάντα οι ίδιες. Τόσο απλά. ;)

Ομοίως ο χώρος, σε νιαρφιλντ δε θέλει καμία ιδιαίτερη ηχητική περιποίηση, αλλά όσο αυξάνει η απόσταση ακρόασης, τόσο αλλάζει ο λόγος έμμεσης προς άμεση, και τόσο σημαντικότερη και πιο αναγκαία καθίσταται η ισορροπημένη στο φάσμα αντήχηση του χώρου.

Ακριβό λοιπόν, με βάση τις απλές βατές αρχές του Hi-Fi, είναι ένα πράγμα μόνο: η απόσταση ακρόασης. Τα υπόλοιπα, είναι απλώς χαϊεντιές κι ανοησίες... (τουλάχιστον συγκριτικά με αυτές τις βασικές αρχές)...

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.024
Γιάνννης, Λέανδρος, εγώ? :p
Έχετε χρόνους αντηχησης 0.2-0.4s, ισοσταθμισμενο μπάσο στα 105db, συμμετρική πρώτη ανάκλαση, ηχεία που να αποδίδουν την τρίτη οκτάβα στην θέση ακρόασης;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Γιάνννης, Λέανδρος, εγώ? :p
Χωρίς ούτε δείγμα από σαμπ; Χωρίς την αναγκαία ισοστάθμιση; Χωρίς να έχετε μετρήσεις του χώρου ακρόασης και έλεγχο των αντηχησεων σε πέραν του εντελώς νιαρφιλντ ακούσματος; Ρε δε φτύνετε τα μπούτχια σας; Διάβασε καλά τι γράφω... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο ορισμός της ανεπάρκειας σε όλα τα επίπεδα... :tongue:

Διάβασε προσεκτικά τι ακριβώς γράφω. Τα γράφω σε απλά ελληνικά...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Πριν και από τις στάθμες ακόμα,προτεραιότητα η σύσταση ακλόνητου κεντρικού ειδώλου.

Αλλιώς τζάμπα η...ποιότης.Το σύστημα δεν θα ήταν ούτε καν δικαναλικόν,αλλά double mono.;A

Και όσο αδιόρθωτοι θα παρέμεναν ΄΄κάποιοι΄΄,τότε τζάμπα...και το κράξιμο.;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Χωρίς ούτε δείγμα από σαμπ; Χωρίς την αναγκαία ισοστάθμιση; Χωρίς να έχετε μετρήσεις του χώρου ακρόασης και έλεγχο των αντηχησεων σε πέραν του εντελώς νιαρφιλντ ακούσματος; Ρε δε φτύνετε τα μπούτχια σας; Διάβασε καλά τι γράφω... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ντροπή ντοκτορ!...
Άκου να φτύσουμε ..τα bhutia μας! :lol: :lol: :lol:
Πριν και από τις στάθμες ακόμα,προτεραιότητα η σύσταση ακλόνητου κεντρικού ειδώλου.

Αλλιώς τζάμπα η...ποιότης.Το σύστημα δεν θα ήταν ούτε καν δικαναλικόν,αλλά double mono.;A

Και όσο αδιόρθωτοι θα παρέμεναν ΄΄κάποιοι΄΄,τότε τζάμπα...και το κράξιμο.;)
Ποιο ακλόνητο δε γίνεται bhutia μ.. το phantom είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!:wink::wink:

Reaction score
12.626
Έχετε χρόνους αντηχησης 0.2-0.4s, ισοσταθμισμενο μπάσο στα 105db, συμμετρική πρώτη ανάκλαση, ηχεία που να αποδίδουν την τρίτη οκτάβα στην θέση ακρόασης;
Επομένως, δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο. Αυτό δεν καθιστά τα συστήματα ανεπαρκή. Σχετικά με το ισοσταθμισμένο μπάσο στα 105db, συμφωνώ πως (μάλλον) δεν το έχουμε. So what? Είπε κανείς ότι δεν γνωρίζουμε πως κάνουμε υποχωρήσεις;

Βρε Κώστα, πριν λίγες ημέρες μου έλεγες ότι δεν δίνεις δεκάρα για τον Bryston και τα χαϊεντάδικα σκουπίδια μας. Άλλο πράγμα το να μην έχουμε χώρο ( μερικοί ) και άλλο πράγμα η προτροπή για πέταμα των μηχανημάτων ως αχρήστων και η προμήθεια ενεργών.

Έλα μου που το πέτυχα... ;)
Edit: Το κακό είναι ότι είναι πολύ στενό το sweet spot. Αλλά ακόμα δεν έχω τελειώσει με το "παιχνίδι". Εκεί που αρχίζω να κάνω καλά βήματα, σταματάω τα πειράματα και απολαμβάνω μουσική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Άκου να φτύσουμε ..τα bhutia μας! :lol: :lol: :lol:
Αυτό ακριβώς!
Μη τον ματχιάξετε!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ένας είναι, πρέπει να τον προσέχουμε, να τον έχουμε στα ώπα ώπα! :hi:

Τα στέρεα ποιος τα χέζει σιγά τα ωα!
Τον μπουτχια και τα μάτχια σας ρεμαλιααααααααααααααααα

Reaction score
12.626
Αυτό ακριβώς!
Μη τον ματχιάξετε!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ένας είναι, πρέπει να τον προσέχουμε, να τον έχουμε στα ώπα ώπα! :hi:

Τα στέρεα ποιος τα χέζει σιγά τα ωα!
Τον μπουτχια και τα μάτχια σας ρεμαλιααααααααααααααααα
Και εσένα και ας είσαι πρήχτης με το πολυκάναλο και την ισοστάθμιση. :p :p :p
Post automatically merged:

( όχι ότι παίρνω πίσω αυτό που έχω αποδεχτεί ως σωστό ως προς την ανάγκη ισοστάθμισης... )

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.024
Επομένως, δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο. Αυτό δεν καθιστά τα συστήματα ανεπαρκή. Σχετικά με το ισοσταθμισμένο μπάσο στα 105db, συμφωνώ πως (μάλλον) δεν το έχουμε. So what? Είπε κανείς ότι δεν γνωρίζουμε πως κάνουμε υποχωρήσεις;
Τίποτα απο οσα ανέφερα δεν έχετε.
Και αυτο τα καθιστά ανεπαρκέστατα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Επομένως, δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο.
Πάμε πάλι.

Διάβαζε:

Συνεχίζω να εκτιμώ πολύ την πραγματικά υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής που δύναται να βγάλει ένα κορυφαίο πλήρες δικαναλο σεταπ (2.4) με επαρκείς δορυφόρους για την απόσταση ακρόασης και ικανά σαμπ (σε δυνατότητες spl και σε αριθμό) για ομοιογενή απόκριση στον όγκο του χώρου για τις πρώτες οκτάβες.
Επίσης, ανεξαρτήτως σεταπ, οι βασικές αρχές ισοστάθμισης και κρος, αλλά και ηχητικής περιποίησης του χώρου ακρόασης, παραμένουν σταθερές και εντελώς αδιαφοροποίητες. :)
Τι ακριβώς έχετε;

Δγιό δορυφόρους, σε διαφορετικά επίπεδα ανεπάρκειας αναμεταξύ σας. Τέλος. Άντε γεια.

Σε επίπεδο υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, δεν έχετε καν ξεκινήσει.

Σε επίπεδο του χαβά της γνωστής, μια χαρά παίζει μουσική. Άλλο αυτό. Λόου φάι όμως, βερι βερι λόου.

Τουλ.

Reaction score
12.626
Εσείς σκέφτεστε με απόλυτα hifi κριτήρια και για στάθμες που για τους περισσότερους αγγίζει το όριο του "θορύβου" και της "ενόχλησης". Να με συμπαθάτε, εγώ θέλω να ακούω μουσική, όχι να κάνω ear building. Γνωρίζω ότι κάτι, λίγο ή πολύ, χάνω απο το κάτω άκρο του συχνοτικού φάσματος, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. Το ότι δεν έχει κάποιος σαμπς όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξει όλα στα σκουπίδια.

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.024
Εσείς σκέφτεστε με απόλυτα hifi κριτήρια και για στάθμες που για τους περισσότερους αγγίζει το όριο του "θορύβου" και της "ενόχλησης". Να με συμπαθάτε, εγώ θέλω να ακούω μουσική, όχι να κάνω ear building. Γνωρίζω ότι κάτι, λίγο ή πολύ, χάνω απο το κάτω άκρο του συχνοτικού φάσματος, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. Το ότι δεν έχει κάποιος σαμπς όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξει όλα στα σκουπίδια.
Όσο γρηγορότερα βάλεις μυαλό, τόσο γρηγορότερα θα απολαύσεις αυτό που έχανες τόσα χρόνια.
Ξεκόλλα.

Reaction score
12.626
Όσο γρηγορότερα βάλεις μυαλό, τόσο γρηγορότερα θα απολαύσεις αυτό που έχανες τόσα χρόνια.
Ξεκόλλα.
Αυτό προϋποθέτει λοιπόν τη προσθήκη subs, σεβαστό και δεκτό. Τα subs προϋποθέτουν τη προσθήκη επεξεργαστή ( που θα κάνει και την ισοστάθμιση ). Δεκτό και σεβαστό. Όλα μαζί απαιτούν περιποίηση χώρου. Δεκτό, σεβαστό και επιβεβλημένο. Και όλα μαζί πάλι, απαιτούν και τον κατάλληλο χώρο. Μαζί σας. Να υπάρχει και το κατάλληλο headroom, δεκτό.
Διαφωνώ ως προς τις γενικεύσεις και την ισοπέδωση. That's all.

Σε επίπεδο του χαβά της γνωστής, μια χαρά παίζει μουσική. Άλλο αυτό. Λόου φάι όμως, βερι βερι λόου.

Τουλ.

Πφφφφ, όσο ο τελικός μου δεν κλιπάρει, όσο τα γούφερ δεν κροταλίζουν και όσο έχω στερεοφωνική εικόνα, λεπτομέρειες και μια υποτυπώδη αναπαράσταση των χροιών, μια χαρά είμαι. Λόου φάι ή χάι φάι, λίγο με απασχολεί. Να προσθέσω κάτι σαν βελτίωση, κατόπιν μελέτης και με υπομονή για να πάρω το καλύτερο που μπορώ και που θα αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ναι. Αλλά για να έχω αυτή τη πληροφορία που γνωρίζω ότι χάνω. Όχι για να κυνηγήσω κάτι που είναι πολύ πιθανό να μη χρειάζομαι ( π.χ. εκκωφαντικές εντάσεις, απλά δεν με ενδιαφέρουν γιατρέ μου, πως να το κάνουμε? ).

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.024
Αυτό προϋποθέτει λοιπόν τη προσθήκη subs, σεβαστό και δεκτό. Τα subs προϋποθέτουν τη προσθήκη επεξεργαστή ( που θα κάνει και την ισοστάθμιση ). Δεκτό και σεβαστό. Όλα μαζί απαιτούν περιποίηση χώρου. Δεκτό, σεβαστό και επιβεβλημένο. Και όλα μαζί πάλι, απαιτούν και τον κατάλληλο χώρο. Μαζί σας. Να υπάρχει και το κατάλληλο headroom, δεκτό.
Διαφωνώ ως προς τις γενικεύσεις και την ισοπέδωση. That's all.
Ποια ισοπέδωση; Κάνε αυτά που δέχεσαι και τα ξαναλέμε.
εκκωφαντικές εντάσεις, απλά δεν με ενδιαφέρουν γιατρέ μου, πως να το κάνουμε?
85db μέση στάθμη δεν ειναι καθόλου εκκωφαντική. Ειναι η στάθμη στην οποία οι μηχανικοί ήχου δουλεύουν 8ωρο.
100db μέση στάθμη ειναι εκκωφαντική.

Τόσο δυσκολονόητα είναι τελικά;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος