Ξερος ηχος στο πικ απ

Reaction score
29.657
Τα καλώδια στα ηχεία , εννοώ οι πολικότητες είναι εντάξει? σίγουρα δεν τα άλλαξες και έβαλες το ένα ανάποδα?
Αλλαξε την πολικότητα ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ηχείο και δες πως παίζει.

Reaction score
1.754
Κατέβασε το VTA.
(Ο βραχίονας να γέρνει προς τα πίσω.)
Βάλε 2gr βάρος ανάγνωσης.
Βαλε ξανά προτρακτορα και ξανά ρύθμισε. Αν δεν είσαι σίγουρος για τι πρέπει να κάνεις, στείλε μου pm.

Reaction score
30.455
Ρε παιδιά, δεν ακουει μόνο βινύλια ο άνθρωπος από αυτό το σύστημα.
Όλα αυτά που λέτε για πολικοτητες στα καλώδια ηχείων και για προβλήματα στα midwoofers, αν ίσχυαν θα τα άκουγε και στο CD.

ika

News
Reaction score
16.780
Όμως στο #1 λέει ότι έχει δοκιμάσει και με άλλους ενισχυτές και με άλλα πικάπ, με το πρόβλημα να παραμένει το ίδιο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.435
αν μπορεις βαλε μας ενα αρχειο ηχου να ακουσουμε μπας και μας ερθει καμμια ακομα ιδεα..

Reaction score
596
Κατέβασε το smart recorder στο τηλέφωνο σου, βάλτο να γράφει στην ψηλότερη ανάλυση και ανέβασε ένα αρχειακι με 2 τρακ να το ακούσουμε. Η αίσθηση σου είναι σωστή. Το καλό πικάπ με την καλή κεφαλή παίζει πιο αναλογικά και πιο γεμάτα απ το μέσο όρο των ψηφιακών πηγών.
Αλλά άσε τις δοκιμές με δίσκους μέταλ. Βρες κάτι πιο λογικό. Κάτι που η παραγωγή να έχει στόχο την ποιότητα.
Ερώτηση...Μήπως καθαρίζεις τη βελόνα με κάποιο υγρό; μερικά από αυτά κάνουν ζημιές. Η nagaoka σου δεν πρέπει να ξυρίζει κανονικά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.435
... ναι νταξ' δεν ειναι κακο κατ'εξαιρεση καποιες φορες μιλαμε με καλοσυνη στα νεα μελη. :lolsign:
Post automatically merged:

εδω μεχρι και εγω προσπερασα το μεταλ (μεγαλη προσπαθεια καταβαλω σχετικη) και απαντησα σε τετοιο νημα...

Reaction score
11
Για να το πάρουμε αλλιώς μήπως και καταφέρουμε να καταλάβουμε, το οποίο είναι προϋπόθεση του να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Όταν, λόγου χάριν, βάνεις ένα βινύλιο των Σάμπαθ με τον Όζζυ, ο Όζζυ, ακούγεται ως Όζζυ, ως Ντίο, ως Σαπφώ Νοταρά, ως Μαρία Κάλας; Πως ακούγεται η φωνή, δηλαδής;
Όταν βανω ozzy μορτη, λαλαει σαν ozzy και ο dio σαν dio και όχι σαν trio... Το πρόβλημα είναι με τις κιθάρες που λαλανε σαν να καίει το καρβουνακι στον ναργιλε..... Μπήκες;

Τα καλώδια στα ηχεία , εννοώ οι πολικότητες είναι εντάξει? σίγουρα δεν τα άλλαξες και έβαλες το ένα ανάποδα?
Αλλαξε την πολικότητα ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ηχείο και δες πως παίζει.
Φιλαράκι τα έχω αλλάξει τόσες φορές είτε ένα ένα είτε και τα δύο που αν είχαν πόδια θα είχαν φύγει αρον αρον.. Δεν ξέρω τι να πω.. Με αυτά που ακούω εδώ μάλλον αυτός είναι ο ήχος και δεν θέλω να το αποδεχτω! Αλλιώς το θυμόμουν από όταν ήμουν παιδί αλλά τότε και σε πηγάδι να παιζε δεν μας πείραζε!

Κατέβασε το smart recorder στο τηλέφωνο σου, βάλτο να γράφει στην ψηλότερη ανάλυση και ανέβασε ένα αρχειακι με 2 τρακ να το ακούσουμε. Η αίσθηση σου είναι σωστή. Το καλό πικάπ με την καλή κεφαλή παίζει πιο αναλογικά και πιο γεμάτα απ το μέσο όρο των ψηφιακών πηγών.
Αλλά άσε τις δοκιμές με δίσκους μέταλ. Βρες κάτι πιο λογικό. Κάτι που η παραγωγή να έχει στόχο την ποιότητα.
Ερώτηση...Μήπως καθαρίζεις τη βελόνα με κάποιο υγρό; μερικά από αυτά κάνουν ζημιές. Η nagaoka σου δεν πρέπει να ξυρίζει κανονικά.
Είναι καινούρια κεφαλή, δεν ξέρω αν τίθεται θέμα στρωσιματος, αλλά αυτό λέω και εγώ, για αυτό την πήρα... Λόγω της ξεκουραστης ακρόασης που έχει!

Στα ακουστικά κομμάτια δεν έχω θέμα, αλλά αν υπάρχει πιο έντονο αρμονιο και ειδικά ψιλες νότες ξυρίζει και σίγουρα δεν τις λες μαλακες!
Χωρίς πλάκα, έχεις δοκιμάσει να παίξεις μουσική άλλου ειδους, πιο χαλαρή;

Αν τώρα τα ακούς σαν τρανζιστοράκι, ίσως δεν παίζουν τα mid-bass ενώ στην αρχή παίζανε.
Αφού έχεις αλλάξει πηγές και ενισχυτές, είπα μηπως τα ηχεία έχουν το πρόβλημα.
Βάλε κάτι να παίζει και ακούμπα απαλά το δάκτυλο σου στο κάθε mid-bass να δεις αν πάλεται.

Πάντως ομοκεντρικά μεγάφωνα στο SENSYS 1 δεν φαίνονται από το προσπέκτους

εκτός αν εννοείς το SENSYS DC1, αλλά και κεί δες αν παίζουν τα mid-bass

Μήπως εν τω μεταξύ άλλαξες και κανένα καλώδιο πχ?
Τα λαμάκια στις μπόρνες των ηχείων είναι σφικτά?
Καμία πρόταση για καλώδιο;

Last edited:

Reaction score
596
Αν είναι καλά τα πράγματα στα ακουστικά κομμάτια μάλλον θέλει άλλη ρύθμιση η κεφαλή,ή δεν σου πηγαίνει απλά. Φέρε κάποιον σπίτι σου που ξέρει να το ρυθμίσετε.

I

iason

Guest
Όταν βανω ozzy μορτη, λαλαει σαν ozzy και ο dio σαν dio και όχι σαν trio... Το πρόβλημα είναι με τις κιθάρες που λαλανε σαν να καίει το καρβουνακι στον ναργιλε..... Μπήκες;

Φιλαράκι τα έχω αλλάξει τόσες φορές είτε ένα ένα είτε και τα δύο που αν είχαν πόδια θα είχαν φύγει αρον αρον.. Δεν ξέρω τι να πω.. Με αυτά που ακούω εδώ μάλλον αυτός είναι ο ήχος και δεν θέλω να το αποδεχτω! Αλλιώς το θυμόμουν από όταν ήμουν παιδί αλλά τότε και σε πηγάδι να παιζε δεν μας πείραζε!

Είναι καινούρια κεφαλή, δεν ξέρω αν τίθεται θέμα στρωσιματος, αλλά αυτό λέω και εγώ, για αυτό την πήρα... Λόγω της ξεκουραστης ακρόασης που έχει!

Στα ακουστικά κομμάτια δεν έχω θέμα, αλλά αν υπάρχει πιο έντονο αρμονιο και ειδικά ψιλες νότες ξυρίζει και σίγουρα δεν τις λες μαλακες!

Καμία πρόταση για καλώδιο;
Καλώδια από Nordost και πάνω. ;)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.435
ναι, γενικα οταν ακουω "το πικαπ ειναι ρυθμισμενο" 99% καποιο προβλημα υπαρχει, το ιδιο συμβαινει και οταν ακουω τη λεξη πολιτισμος.
Αλλα στο ειδος μεταλ εχει δευτερευουσα σημασια το πως ακουγεται ... αρκει να ακουγεται.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
... ναι νταξ' δεν ειναι κακο κατ'εξαιρεση καποιες φορες μιλαμε με καλοσυνη στα νεα μελη. :lolsign:

εδω μεχρι και εγω προσπερασα το μεταλ (μεγαλη προσπαθεια καταβαλω σχετικη) και απαντησα σε τετοιο νημα...

Ούτε για την δική μου ηλικία είναι το Metal... Άσε που ποτέ δεν ήμουν ιδιαιτέρα φίλος, αν και με μεγάλη αγάπη προς την rock.

Επίσης metal & Klipsch! 'Ασε καλύτερα!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988