Τι θα πιούμε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Στάσου...κικιρίκια!!:roflmao:
Αν και βλάχος η ρακί είναι αυτή που με έχει κερδίσει σε αυτού του είδους αποστάγματα και όχι τα γλυκαρζούρια αυτά που έχουμε εμείς, τα τσίπρα...
Είναι το δεύτερο για σήμερα παρέα με ωραία και δυνατά ακούσματα του γούστου!!:drinks:
20191006_223922.jpg
 






Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Επειδή όταν πίνεις τον Βόσπορο είναι σημαντικό για την τσέπη το κρασί να μην στοιχίζει όσο ένα μεροκάματο, για πείτε τη γνώμη σας για αυτή τη λίστα..


Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά, ή έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο με λιγότερα από 10ευρω /φιάλη?

@melina ??
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Επειδή όταν πίνεις τον Βόσπορο είναι σημαντικό για την τσέπη το κρασί να μην στοιχίζει όσο ένα μεροκάματο, για πείτε τη γνώμη σας για αυτή τη λίστα..


Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά, ή έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο με λιγότερα από 10ευρω /φιάλη?

@melina ??
από αυτά έχω πιει το τέχνη αλυπιας και δεν μου άρεσε.
Το αβαντις μου εμπνέει σιγουριά σαν οινοποιείο γιατί βγάζει (πολύ) μεγάλα κρασιά στις δυνατές ετικέτες του.

εχεις προτίμηση σε ποικιλία; έστω χρωμα;
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
από αυτά έχω πιει το τέχνη αλυπιας και δεν μου άρεσε.
Το αβαντις μου εμπνέει σιγουριά σαν οινοποιείο γιατί βγάζει (πολύ) μεγάλα κρασιά στις δυνατές ετικέτες του.

εχεις προτίμηση σε ποικιλία; έστω χρωμα;
Ποικιλία όχι, αλλωστε οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες. Χρώμα λευκό περισσότερο..
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Το λευκό είναι δύσκολο με την έννοια οτι δεν ταιριάζει εύκολα με κοψίδια και κρέατομεζεδες. είναι πιο φρουτώδη και αρωματικά κρασιά, συνήθως με μεγάλη οξύτητα που θέλουν πιο απαλές γεύσεις για να αναδειχθούν. Χωρίς βέβαια να μένουμε κολλημένοι στο στερεότυπο ψάρι λευκό κρασί, κρέας με κόκκινο.

καλό θα είναι να δοκιμάσεις ένα μπουκάλι από τις κύριες ποικιλίες γιανα δεις ποια σου ταιριάζει γενικά στο φαγητό που συνορεύεις.
Γενικά το κρασί είναι για φαγητό, δεν πάει μόνο του εκτός αν εισαι τελειωμένος σαν και μένα που το πίνω σκέτο!
Αν και στα λευκά υπάρχει το μοσχοφίλερο που κάλλιστα πίνεται και σκέτο, αλλά είναι πιο καλοκαιρινό γιατί όπως όλα τα λευκά πίνονται και σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 10.

Δοκιμασε Μαλαγουζιά. Ίσως είναι ένα λευκό που μπορεί να σταθεί δίπλα και σε κρέας ψητό. Δυστυχώς βγάζουν σχεδόν όλοι και είναι δύσκολο να πεις ποια είναι καλύτερη. ίσως η πιο αυθεντική της μορφή να είναι από τον Γεροβασιλείου.
Ασύρτικο επίσης, αλλά αν είναι Σαντορίνης θα είναι ακριβό.
Υπάρχουν και blend Μαλαγουζιά Ασύρτικο εξαιρετικά. Δοκιμασε το idea του μπαραφακα, εξαιρετικό σε πολύ καλή τιμή.
Η πιο ποπ ποικιλία διεθνής είναι το Sauvignon blanc. Βγάζουν όλοι. Σε έκδοση fume (ελαφρά παλαίωση σε βαρέλι) κάθεται δίπλα και σε κρέατα άνετα. Κατά τη γνώμη μου Κτήμα Άλφα εδώ.
Άλλη πολύ διαδεδομένη διεθνής ποικιλία είναι το Chardonnay και πολλοί Έλληνες παραγωγοί την τιμούν. Φρουτώδες, αρωματικό με μεγάλη οξύτητα, θα το εβαζα δίπλα σε ενα αρνίσιο παιδάκι.
Θα ξεκινούσα από κάποιο οινοποιείο της Νεμέας, Σκούρας για κάτω από 10, Αιβαλης για λιγο πιο ακριβό.
Για ρετσίνα δεν έχω αποψη γιατί δεν την πίνω.
Υπάρχει η ποικιλία σαββατιανό που είναι της αττικής. Δοκιμασε του κοκκοτου μήπως σου αρέσει. Εμένα δεν με κέρδισε σαν ποικιλία αλλά δεν την έχω ψάξει και πολύ.
Τέλος (για το γράψιμο όχι για τα κρασιά) υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες ποικιλίες που αν βρεις τον σωστό παραγωγό είναι αληθινά διαμάντια. Για μένα ένα από τα πιο αγαπημένα μου είναι η κεφαλλονίτικη ρομπόλα, στην έκδοση του Σκλάβου μόνο με την ετικέτα vino di sasso. Νομίζω την έχω βάλει φωτογραφία οταν πρώτο άνοιξα το τοπικ. Είναι πιο ακριβό όμως όποτε πάει για λίγες μέρες ειδικών περιστάσεων.

το ρεζουμε είναι να διαλέξεις ποια ποικιλία σου ταιριάζει πιο πολύ και μετά το ψάξιμο είναι πιο εύκολο, δοκιμάζεις όλους τους παραγωγούς στο εύρος τιμής που θες και επιλέγεις τις 2-3 ετικέτες που σε ενθουσιάζουν.

Οταν κάνει ο βασιλοπούλος Α-Β τις μέρες με 30% έκπτωση είναι οι καλύτερες τιμες που μπορείς να βρεις οπουδήποτε, καλύτερα και από τα οινοποιεία κατευθείαν. Πας και φορτώνεις ή παραγγέλνεις από το site και στα φέρνουνε σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Post automatically merged:

Μια σχετικά οικονομική σειρά ετικέτας για λευκό, ροζέ και κόκκινο που θα σύστηνα είναι το thema από κτήμα παυλιδη. Ειναι πολύ καλύτερα από την τιμή που έχουν. Οριακά κάτω από 10.
Post automatically merged:

Δυνατός γνώστης του θέματος είναι ο Μπλατσιος που δυστυχώς δεν τον βλεπω να γράφει πια εδώ μέσα.
Έχει όμως μαζέψει τις γνώσεις του σε ένα μπλογκ οπου είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του στον κόσμο του κρασιού.

 
Last edited:

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Το λευκό είναι δύσκολο με την έννοια οτι δεν ταιριάζει εύκολα με κοψίδια και κρέατομεζεδες. είναι πιο φρουτώδη και αρωματικά κρασιά, συνήθως με μεγάλη οξύτητα που θέλουν πιο απαλές γεύσεις για να αναδειχθούν. Χωρίς βέβαια να μένουμε κολλημένοι στο στερεότυπο ψάρι λευκό κρασί, κρέας με κόκκινο.

καλό θα είναι να δοκιμάσεις ένα μπουκάλι από τις κύριες ποικιλίες γιανα δεις ποια σου ταιριάζει γενικά στο φαγητό που συνορεύεις.
Γενικά το κρασί είναι για φαγητό, δεν πάει μόνο του εκτός αν εισαι τελειωμένος σαν και μένα που το πίνω σκέτο!
Αν και στα λευκά υπάρχει το μοσχοφίλερο που κάλλιστα πίνεται και σκέτο, αλλά είναι πιο καλοκαιρινό γιατί όπως όλα τα λευκά πίνονται και σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 10.

Δοκιμασε Μαλαγουζιά. Ίσως είναι ένα λευκό που μπορεί να σταθεί δίπλα και σε κρέας ψητό. Δυστυχώς βγάζουν σχεδόν όλοι και είναι δύσκολο να πεις ποια είναι καλύτερη. ίσως η πιο αυθεντική της μορφή να είναι από τον Γεροβασιλείου.
Ασύρτικο επίσης, αλλά αν είναι Σαντορίνης θα είναι ακριβό.
Υπάρχουν και blend Μαλαγουζιά Ασύρτικο εξαιρετικά. Δοκιμασε το idea του μπαραφακα, εξαιρετικό σε πολύ καλή τιμή.
Η πιο ποπ ποικιλία διεθνής είναι το Sauvignon blanc. Βγάζουν όλοι. Σε έκδοση fume (ελαφρά παλαίωση σε βαρέλι) κάθεται δίπλα και σε κρέατα άνετα. Κατά τη γνώμη μου Κτήμα Άλφα εδώ.
Άλλη πολύ διαδεδομένη διεθνής ποικιλία είναι το Chardonnay και πολλοί Έλληνες παραγωγοί την τιμούν. Φρουτώδες, αρωματικό με μεγάλη οξύτητα, θα το εβαζα δίπλα σε ενα αρνίσιο παιδάκι.
Θα ξεκινούσα από κάποιο οινοποιείο της Νεμέας, Σκούρας για κάτω από 10, Αιβαλης για λιγο πιο ακριβό.
Για ρετσίνα δεν έχω αποψη γιατί δεν την πίνω.
Υπάρχει η ποικιλία σαββατιανό που είναι της αττικής. Δοκιμασε του κοκκοτου μήπως σου αρέσει. Εμένα δεν με κέρδισε σαν ποικιλία αλλά δεν την έχω ψάξει και πολύ.
Τέλος (για το γράψιμο όχι για τα κρασιά) υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες ποικιλίες που αν βρεις τον σωστό παραγωγό είναι αληθινά διαμάντια. Για μένα ένα από τα πιο αγαπημένα μου είναι η κεφαλλονίτικη ρομπόλα, στην έκδοση του Σκλάβου μόνο με την ετικέτα vino di sasso. Νομίζω την έχω βάλει φωτογραφία οταν πρώτο άνοιξα το τοπικ. Είναι πιο ακριβό όμως όποτε πάει για λίγες μέρες ειδικών περιστάσεων.

το ρεζουμε είναι να διαλέξεις ποια ποικιλία σου ταιριάζει πιο πολύ και μετά το ψάξιμο είναι πιο εύκολο, δοκιμάζεις όλους τους παραγωγούς στο εύρος τιμής που θες και επιλέγεις τις 2-3 ετικέτες που σε ενθουσιάζουν.

Οταν κάνει ο βασιλοπούλος Α-Β τις μέρες με 30% έκπτωση είναι οι καλύτερες τιμες που μπορείς να βρεις οπουδήποτε, καλύτερα και από τα οινοποιεία κατευθείαν. Πας και φορτώνεις ή παραγγέλνεις από το site και στα φέρνουνε σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Post automatically merged:

Μια σχετικά οικονομική σειρά ετικέτας για λευκό, ροζέ και κόκκινο που θα σύστηνα είναι το thema από κτήμα παυλιδη. Ειναι πολύ καλύτερα από την τιμή που έχουν. Οριακά κάτω από 10.
Post automatically merged:

Δυνατός γνώστης του θέματος είναι ο Μπλατσιος που δυστυχώς δεν τον βλεπω να γράφει πια εδώ μέσα.
Έχει όμως μαζέψει τις γνώσεις του σε ένα μπλογκ οπου είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του στον κόσμο του κρασιού.

Θενκς ντιαρ.. Με περιμένουν μελέτη και δοκιμές!!
Συνήθως παίρνω αυτό χωρίς όμως να το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Το βγάζει πολύ συχνά ο ΑΒ, νομίζω και ο Σκλαβενίτης σε προσφορά σχεδόν στη μισή τιμή, γύρω στα 4 από 7-8 που έχει κανονικά.


Οπότε λέω να ξεκινήσω αναζήτηση με Μοσχοφίλερο και βλέπουμε.

Αααα, ήπια τσίπουρο από Μαλαγουζια (Δεκαράκι) και μου άρεσε. Οπότε θα είναι ίσως η επόμενη ποικιλία που θα ψάξω σε κρασί.
 

Μηνύματα
308
Reaction score
419
Το Αβαντίς είναι πολύ ωραίο κρασί ,όπως σωστά υποθέτει η melina καθώς και το dio fili .Είναι εύγευστα κρασιά που μπορείς εύκολα να τα πίνεις και σκέτα
Από τα υπόλοιπα τα μισά δεν τα γνωρίζω και τα άλλα μισά αδιάφορα.

Ωραίο λευκό επίσης αυτής της κατηγορίας

https://palivos.gr/product/πέτρινες-πλαγιές/

Και αυτό

https://www.tselepos.gr/el/ελληνικο-κρασι-ετικετες/μαντινεια-τσελεπου.html
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.788
Reaction score
28.228
Το επίσημο κρασί του Κρεμλίνου παράγεται στο Άγιο Όρος .

kormilitsa-eruthros-oinos-agio-oros-monastiriaka-proionta.jpg


-
«Κορμίλιτσα» είναι το όνομά του ερυθρού αυτού αγιορείτικου οίνου, που στα ρωσικά σημαίνει «τροφός», ενώ είναι το μόνο κρασί που φέρει τον τίτλο του « Επίσημου Οίνου του Κρεμλίνου » .

Ο Οργανισμός του Κρεμλίνου, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την πιστοποίηση των επίσημων προμηθευτών του, από κοινού με το ρωσικό Πατριαρχείο ενέκριναν ως Μοναδικό Προμηθευτή Οίνου του Κρεμλίνου το κρασί από τον συγκεκριμένο αμπελώνα. Για να γίνει αυτό προηγήθηκαν αυστηροί έλεγχοι εδάφους, της ποικιλίας αμπελιών, του κρασιού, καθώς και της διαδικασίας εμφιάλωσης, πριν το τελικό προϊόν πάρει την επίσημη σφραγίδα του προεδρικού μεγάρου.


Περιεχόμενο : 750ml 49,00€


-
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Θενκς ντιαρ.. Με περιμένουν μελέτη και δοκιμές!!
Συνήθως παίρνω αυτό χωρίς όμως να το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Το βγάζει πολύ συχνά ο ΑΒ, νομίζω και ο Σκλαβενίτης σε προσφορά σχεδόν στη μισή τιμή, γύρω στα 4 από 7-8 που έχει κανονικά.


Οπότε λέω να ξεκινήσω αναζήτηση με Μοσχοφίλερο και βλέπουμε.

Αααα, ήπια τσίπουρο από Μαλαγουζια (Δεκαράκι) και μου άρεσε. Οπότε θα είναι ίσως η επόμενη ποικιλία που θα ψάξω σε κρασί.
Το αγαπημένο μου μοσχοφιλερο


Σκέτο ή το πολύ με ελαφρύ ψαράκι. Γενικά το έχω για φλωρικο κρασάκι :laugh:
 


Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.358
Επειδή όταν πίνεις τον Βόσπορο είναι σημαντικό για την τσέπη το κρασί να μην στοιχίζει όσο ένα μεροκάματο, για πείτε τη γνώμη σας για αυτή τη λίστα..
Άσε τις λίστες αγόρι και πάμε για του χρόνου να βάλουμε κάνα 250αρι βαρελακι στην υπογα να κάνουμε δουλειά σωστή.... Με τις γυάλινες μποτιλιες δεν κάνουμε προκοπή....:wink:
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Άσε τις λίστες αγόρι και πάμε για του χρόνου να βάλουμε κάνα 250αρι βαρελακι στην υπογα να κάνουμε δουλειά σωστή.... Με τις γυάλινες μποτιλιες δεν κάνουμε προκοπή....:wink:
Κάτσε ρε χαμένε να βρούμε κανένα κρασάκι της προκοπής.. Που μάθαμε τόσα χρόνια και ρουφάμε αδιακρίτως όποιο ξίδι βρούμε μπροστά μας!
Άσε που άρχισα να γουστάρω τις περιγραφές που διαβάζω! Σώματα, αρώματα, γεύσεις, επιγευσεις, υγρές μεσαίες, αέρινα πρίμα!!
Λες να τα μάθω και εγώ αυτά?
Πέφτουν γκομενακια έτσι???
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.788
Reaction score
28.228
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Αμπελώνας Μονοξυλίτη, Μονής Διονυσίου, Άγιο Όρος. Η οινοποίηση ξεκινά στο οινοποιείο της Μονής στο Άγιο Όρος και ολοκληρώνεται στο οινοποιείο στην Κάρυανη Καβάλας. Εδώ έχουμε αρώματα φρούτων με κυρίαρχες τις νότες κερασιού, φράουλας, αχλαδιού και ροδάκινου. Ένα κρασί ευχάριστο, ισορροπημένο με τριανταφυλλί χρώμα και στόμα ήπιων τόνων, με γλυκιά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει πουλερικά ή άλλα κρεατικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, σολομό, ζυμαρικά, πιάτα της κινεζικής κουζίνας, ως επιδόρπιο με κόκκινα φρούτα ή τάρτες φρούτων. Σερβίρεται στους 10-12°C.

-
protopapasagioritirose_2.gif


-
Έχω κολλήσει μαζί του .
Κάτω από 10e ( 8 ) στά super και αλλού .
-
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.371
Το επίσημο κρασί του Κρεμλίνου παράγεται στο Άγιο Όρος .

View attachment 143776

-
«Κορμίλιτσα» είναι το όνομά του ερυθρού αυτού αγιορείτικου οίνου, που στα ρωσικά σημαίνει «τροφός», ενώ είναι το μόνο κρασί που φέρει τον τίτλο του « Επίσημου Οίνου του Κρεμλίνου » .

Ο Οργανισμός του Κρεμλίνου, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την πιστοποίηση των επίσημων προμηθευτών του, από κοινού με το ρωσικό Πατριαρχείο ενέκριναν ως Μοναδικό Προμηθευτή Οίνου του Κρεμλίνου το κρασί από τον συγκεκριμένο αμπελώνα. Για να γίνει αυτό προηγήθηκαν αυστηροί έλεγχοι εδάφους, της ποικιλίας αμπελιών, του κρασιού, καθώς και της διαδικασίας εμφιάλωσης, πριν το τελικό προϊόν πάρει την επίσημη σφραγίδα του προεδρικού μεγάρου.


Περιεχόμενο : 750ml 49,00€


-
- δεν έρχεσαι στα γνωστά λημέρια σήμερα; :drinks:
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.308
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top