- Reaction score
- 144.275
42.Πειράζει ρε που είμαι φιλομαθής και έχω απορίες?
Η τελική απάντηση.
42.Πειράζει ρε που είμαι φιλομαθής και έχω απορίες?
48 ρε ,όχι 42..Trinnof 42.
Η τελική απάντηση.
Χάρη δε μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο κοντράρεις ότι και να πω.Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι ιδιότητες ενός hi end πικάπ και ενός "dj booth" πικάπ?
Τι κάνει το Technics κατάλληλο για τη χρήση που λές?
Υπερβολικέ. Αφού έχουν ελατήρια στα ποδαράκια.επίσης κανένα hiend δεν εδράζεται με πλαστικά ποδαράκια στο ρακ![]()
Υπερβολικέ. Αφού έχουν ελατήρια στα ποδαράκια.
Αν δε με απατά η μνήμη μου (αν με απατάει θα τη χωρίσω τη ρουφχιάνα, θα τη στείλω πακέτο στη μάνα της) το αποτέλεσμα των εκατομμυρίων ετών υπολογισμών του υπερυπολογιστή που του δόθηκε η εντολή να βρει την απάντηση στα πάντα (και στα κοάλα προφανώς), όπως καταγράφηκε στην αείμνηστη ταινία δε χίτς'χάικερς γκάιντ του δε γκάλαξι, ήταν 42.48 ρε ,όχι 42..![]()
...καλα τα λες οκαυ, εχεις παρει την απαντηση στην πρωτη σελιδα απο τον ημιθεο στο θεμα νεκροκεφαλης -διλαδη με την ortofon archiv μια χαρα θα εισαι.Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν αφού άρχισα το thread ας βάλω μια τάξη (λέμε τώρα)
Διάβασα σχεδόν όλα τα παραπάνω και πραγματικά η αλήθεια για εμένα είναι κάπου στην μέση!
Συνοπτικά μερικά σχόλια μου (χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά μιας και άνοιξα τον διάλογο)
α) το να μην έχει τοπ πικαπ κλπ κλπ και να θες να ακούσεις τα βινύλια που έχεις από παλιά και αυτά που η μόδα (ναι η μόδα) σε έβαλε στην πρίζα να αγοράζεις δεν σε κάνει ούτε θύμα ούτε ποζερά .
β) το να θες να ακούς από το spotify τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα πάλι δεν δημιουργεί κανένα θέμα ίσα ίσα βολεύει πολύ και οι αλγόριθμοί του είναι πολύ καλή για να βρεις νέα μουσική
γ) προσωπικά δεν ξέρω καλά το κομμάτι με τα dac και τα format και τους αποκωιδκοποιητές κλπ , τις συνδέσεις τα καλώδια, τις πηγές εύρεσης τιποτα! όπως δεν γνωρίζω σχεδόν καθόλου τα του πικάπ και τα μαθαίνω τώρα λίγο λίγο.
δ) έχω spotify και ακούω από τα airpods μου στον δρόμο και βρίσκω και νεα τρακς που μου προτείνουν οι αλγόριθμοι και ψάχνω/ακουω και μερικούς δίκσους που ψήνομαι να αγοράσω πριν τους αγοράσω να δω αν αξίζει ο κόπος.
αλλά
ε) όταν έρθουν οι φίλοι μου και ακούμε μουσικές δεν θα ψάξουν στο spotify μου να βάλουν κάτι να παίξει αλλά θα διαλέξουν από την δισκοθήκη μου, και μετά ίσως βάλουμε και κάτι άλλο από το spotify και πάει λέγοντας.
στ) το βινύλιο - πικαπ κοστίζει και υπο αυτή την έννοια το άυλο έχει περισσότερο νόημα, πχ με τα χρήματα για 50 δίσκους των 20€ έχεις πάρει ένα dac των 1000€, αλλά τελικά θα κληροδοτήσεις ένα dac των 1000€ και όχι μία συλλογή που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου, τα γούστα σου και τις φάσεις της ζωής σου.
BTW προσωπικά αγοράζω μουσική σταθερά αλλά περιστασιακά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου και έχω μια συλλογή από 800-1000 κομμάτια κυρίως βινύλια αλλά και CD. Είναι πολύ ωραίο το βινύλιο, να διαβάζεις το υλικό στο οπισθόφυλλο αλλά σηκώνεσαι ανά 30 λεπτά, από την άλλη αλλάζει το τρακ στο σποτιφι και έχεις ξεχάσει τι άκουγες.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ λοιπόν τουλάχιστον στο δικό μυαλό.
Προτείνω να έρθετε σπίτι, να μου ρυθμίσετε το πικάπ, τα ηχεία και ότι άλλο χρειάζεται να κεράσω μπύρες και να δοκιμάσουμε και κανένα dac!και μετά από όλα αυτά να κατεβούμε στην αυλή να μονομαχήσετε
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και πραγματικά ο παραπάνω διάλογος ήταν πολύ απολαυστικός θα ενημερώσω για την συνέχεια των προσπαθειών μπας και ¨ξυπνήσω¨ και άλλα έντσικτα
ΦΙΛΙΚΆ
Τωρα τον εστειλες στον παραδεισο τον ανθρωπο....καλα τα λες οκαυ, εχεις παρει την απαντηση στην πρωτη σελιδα απο τον ημιθεο στο θεμα νεκροκεφαλης -διλαδη με την ortofon archiv μια χαρα θα εισαι.
Εγω θα πω μη σε νοιαζει και πολυ και συνεχισε να ακους οπως γουσταρεις, καπου υπαρχει ενα θεμα πως να σεταρεις το πικαπ. καν'το και οτι βγει, το μεσο θα εμπεριεχει παντα σφαλμα (τουλαχιστων στους ακτινικους βραχιονες).
...δεν σε απατα καθολου η μνημη σου, αλλα καλου κακου χωρισε την.. βασιζεται σε πολυ γνωστο βιβλιο. (τριλογια μαλιστα σε 5 μερη) ταινια εγινε μονο το πρωτο βιβλιο.πως καταγράφηκε στην αείμνηστη ταινία δε χίτς'χάικερς γκάιντ του δε γκάλαξι, ήταν 42.
Εμ, αυτό σου λέω. Κάποιος έχει ένα ενισχυτή, στοκ, με ενσωματωμένο phono και θέλει να ακούσει την υπεροχή του βινυλίου. Θεωρείς ότι την ακούει έναντι ενός dac που θα συνδεθεί στον ίδιο ενισχυτή; Κάποιος δεν έχει το πλυντήριο δίσκων και τους σκουπίζει με το κλασικό βουρτάκι. Θα ακούσει καθαρά τον ήχο; Δεν θα φάει τη παραμόρφωση της αρκούδας;
Άρα, αυτός ο κάποιος ακούει τελικά τον θεϊκό κατά τ'άλλα ήχο του βινυλίου; Με budget αυστηρά 300€ θα ακούσει καλύτερα απο το dac ( είπαμε, ο υπολογιστής υπάρχει σε κάθε σπίτι, άρα δεν είναι ένα επιπλέον κόστος για τον ήχο ). Και αν αυτός ο κάποιος επενδύσει ένα χιλιάρικο σε δίσκους με το ίδιο παραπάνω σετάπ, θα ακούσει καλύτερα απο ένα dac των 1000€, αν δηλαδή επενδύσει ΜΟΝΟ σε δίσκους;
Και μη μου πεις ότι αυτά δεν συμβαίνουν... Μπες στις σχετικές σελίδες και δες. Αφήνω στην άκρη το κάκιστο σετάπ των ηχείων των περισσοτέρων ( κατά τ'άλλα είναι σε θέση να ακούσουν την υπεροχή του βινυλίου ), πικάπ αραγμένα πάνω σε ενισχυτές ( κουκουρούκου αλφάδιασμα δηλαδή ), στοκ ενισχυτές, υπάρχουν και αυτοί που δεν τα στηρίζουν πάνω στους ενισχυτές αλλά σε μελαμίνες ας πούμε. Και όλοι αυτοί έχουν πιάσει το νόημα του αναλογικού ήχου. Χέσε με.![]()
αναποφευκτη η κατοσταρα ... πιστοι στις παραδοσεις..Τωρα τον εστειλες στον παραδεισο τον ανθρωπο.
Καλα ρε ΕΝΑΣ συμφορουμιτης του δεν μπορει να παει για ενα καφε να βοηθησει τον ανθρωπο ?
Να προσπαθησω να τον φερω σε επικοινωνια με φιλο εκει μπας και προλαβουμε τις 100 σελιδες ...............παλι
στείλε πμ αν είσαι κοντά μου να σου έρθω να σε φτιάξω!Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν αφού άρχισα το thread ας βάλω μια τάξη (λέμε τώρα)
Διάβασα σχεδόν όλα τα παραπάνω και πραγματικά η αλήθεια για εμένα είναι κάπου στην μέση!
Συνοπτικά μερικά σχόλια μου (χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά μιας και άνοιξα τον διάλογο)
α) το να μην έχει τοπ πικαπ κλπ κλπ και να θες να ακούσεις τα βινύλια που έχεις από παλιά και αυτά που η μόδα (ναι η μόδα) σε έβαλε στην πρίζα να αγοράζεις δεν σε κάνει ούτε θύμα ούτε ποζερά .
β) το να θες να ακούς από το spotify τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα πάλι δεν δημιουργεί κανένα θέμα ίσα ίσα βολεύει πολύ και οι αλγόριθμοί του είναι πολύ καλή για να βρεις νέα μουσική
γ) προσωπικά δεν ξέρω καλά το κομμάτι με τα dac και τα format και τους αποκωιδκοποιητές κλπ , τις συνδέσεις τα καλώδια, τις πηγές εύρεσης τιποτα! όπως δεν γνωρίζω σχεδόν καθόλου τα του πικάπ και τα μαθαίνω τώρα λίγο λίγο.
δ) έχω spotify και ακούω από τα airpods μου στον δρόμο και βρίσκω και νεα τρακς που μου προτείνουν οι αλγόριθμοι και ψάχνω/ακουω και μερικούς δίκσους που ψήνομαι να αγοράσω πριν τους αγοράσω να δω αν αξίζει ο κόπος.
αλλά
ε) όταν έρθουν οι φίλοι μου και ακούμε μουσικές δεν θα ψάξουν στο spotify μου να βάλουν κάτι να παίξει αλλά θα διαλέξουν από την δισκοθήκη μου, και μετά ίσως βάλουμε και κάτι άλλο από το spotify και πάει λέγοντας.
στ) το βινύλιο - πικαπ κοστίζει και υπο αυτή την έννοια το άυλο έχει περισσότερο νόημα, πχ με τα χρήματα για 50 δίσκους των 20€ έχεις πάρει ένα dac των 1000€, αλλά τελικά θα κληροδοτήσεις ένα dac των 1000€ και όχι μία συλλογή που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου, τα γούστα σου και τις φάσεις της ζωής σου.
BTW προσωπικά αγοράζω μουσική σταθερά αλλά περιστασιακά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου και έχω μια συλλογή από 800-1000 κομμάτια κυρίως βινύλια αλλά και CD. Είναι πολύ ωραίο το βινύλιο, να διαβάζεις το υλικό στο οπισθόφυλλο αλλά σηκώνεσαι ανά 30 λεπτά, από την άλλη αλλάζει το τρακ στο σποτιφι και έχεις ξεχάσει τι άκουγες.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ λοιπόν τουλάχιστον στο δικό μυαλό.
Προτείνω να έρθετε σπίτι, να μου ρυθμίσετε το πικάπ, τα ηχεία και ότι άλλο χρειάζεται να κεράσω μπύρες και να δοκιμάσουμε και κανένα dac!και μετά από όλα αυτά να κατεβούμε στην αυλή να μονομαχήσετε
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και πραγματικά ο παραπάνω διάλογος ήταν πολύ απολαυστικός θα ενημερώσω για την συνέχεια των προσπαθειών μπας και ¨ξυπνήσω¨ και άλλα έντσικτα
ΦΙΛΙΚΆ
τώρα το είδα και αυτοπροτάθηκα για βοήθεια!Ο ανθρωπος μια βοηθεια ζητα δεν θα βαλει στη σειρα ολους τους "ειδικους" για να κανει συγκριτικο τεστ ικανοτητων στησιματος πικαπ. 24 μερες μπλα μπλα και σιγα το πραμα που ζητησε δηλαδη..............
τι να απαντήσω βρε πάλι τα ίδια??@leandros Ναι, αλλά δώσε μου και ένα σχόλιο γι'αυτό!!
Τι εξυπηρετεί βρε Λέανδρε η ταλάντωση της ανάρτησης?
Είναι μόνο για τη μόστρα!
Αν κουνήσει κάποιος το πλατό ενός thorens, ή ένα sondek, θα ταλαντώνεται για 20-25 sec, το gyrodec 55-60sec min!, το orbe ομοίως, το goldmund st4 πάνω από 1 min..
, Το mkii πόσο οεο?