Ποδήλατο

Reaction score
1.988
Καλά ποδήλατα είναι Γιώργη με πολύ καλούς σκελετούς και καλές σειρές, νομίζω με 105 δεν ντύνει κάποιο ποδήλατο.
High end κατηγορία και αυτοί για να αρμέγουν παράδες.
Λοιπόν....φίλος πουλάει ένα Argon 18. (Χρήστο τον έχεις και φίλο στο Strava) Νομίζω οτι καλύπτει τον φίλο Alfee στο ύψος.
Θα γράψω εδω μερικά βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα έχει αναρτήσει ο φίλος στο ΦΒ.
Δεν έχω δυνατότητα για λινκ απο την αγγελία του (δεν είμαι σπίτι) και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνω το μήνυμα αγγελία. Ενημερωτικό είναι....αν ο συμφορουμίτης ενδιαφέρεται θα του δώσω τηλέφωνο να μιλήσει κατευθείαν με τον ιδιοκτήτη.

ARGON 18 Nitrogen (Μαύρο - Κόκκινο)
  • Da9000 Χειριστήρια
  • R8000 172.5mm Δισκοβραχίονας
  • R8000 Ντεραγιέ μπρός πίσω
  • R8000 κασέτα 11-32
  • Τροχοί Vision Comp Teaml35sl
  • Ελαστικά Vittoria Rubino Pro
  • Τιόνι 3T Aeronova 42mm
  • Λαιμός 3T arx team 110mm

Για να είμαι εικικρινής θα χρειαστούμε την βοήθεια των ειδικών για να εκτιμήσουν ακριβώς τα πιο πάνω.....εγώ δεν είμαι ειδικός.......Απλά όταν το βλέπω μου αρέσει πολύ.....:D:D

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.758
Πόσο το πουλάει ρε Γιώργη?
Πόσα cm είναι ο σκελετός? , κατάλαβα ποιον λες.

Reaction score
1.988
Πόσο το πουλάει ρε Γιώργη?
Πόσα cm είναι ο σκελετός? , κατάλαβα ποιον λες.
2k το δίνει Χρήστο. Στην αγγελία λέει small 174-180. Αλλά πρόσφατα το συζητούσαμε και μου έλεγε ότι έτσι όπως είναι στημένο αυτή την στιγμή κάνει και για λίγο ψηλότερο αναβάτη. Γι'αυτό και πήρα το θάρρος να το αναφέρω εδω.

Εννοείται οτι ο φίλος πρέπει να το δει, να το καβαλήσει, να το συζητήσει....οχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλα για οποιοδήποτε ποδήλατο θα πάρει. Χρήμα θα δώσει και μάλιστα μπόλικο.

Εγώ προσωπικά δεν θα τα έδινα τόσα για ποδήλατο, αλλά μιας και ρίχνει το βλέμμα του σε κουρσες υψηλών προδιαγραφών.......είπα να το πώ....να μην το πω; :p:p

update....54cm Οριζόντιο!

Reaction score
2.803
Λοιπόν....φίλος πουλάει ένα Argon 18. (Χρήστο τον έχεις και φίλο στο Strava) Νομίζω οτι καλύπτει τον φίλο Alfee στο ύψος.
Θα γράψω εδω μερικά βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα έχει αναρτήσει ο φίλος στο ΦΒ.
Δεν έχω δυνατότητα για λινκ απο την αγγελία του (δεν είμαι σπίτι) και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνω το μήνυμα αγγελία. Ενημερωτικό είναι....αν ο συμφορουμίτης ενδιαφέρεται θα του δώσω τηλέφωνο να μιλήσει κατευθείαν με τον ιδιοκτήτη.

ARGON 18 Nitrogen (Μαύρο - Κόκκινο)
  • Da9000 Χειριστήρια
  • R8000 172.5mm Δισκοβραχίονας
  • R8000 Ντεραγιέ μπρός πίσω
  • R8000 κασέτα 11-32
  • Τροχοί Vision Comp Teaml35sl
  • Ελαστικά Vittoria Rubino Pro
  • Τιόνι 3T Aeronova 42mm
  • Λαιμός 3T arx team 110mm

Για να είμαι εικικρινής θα χρειαστούμε την βοήθεια των ειδικών για να εκτιμήσουν ακριβώς τα πιο πάνω.....εγώ δεν είμαι ειδικός.......Απλά όταν το βλέπω μου αρέσει πολύ.....:D:D

Δεν θέλω να πάρω ποδήλατο ακόμη (και ίσως αργήσω), απλά ρώτησα για τα Canyon αν έχουν γνώμη οι φίλοι που γράφουν εδώ, καλά κάνεις όμως και δίνεις τις πληροφορίες μήπως ενδιαφέρεται κάποιος...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.758
Ναι το 54cm καλύπτει το 1.82 ύψος.
Το θέμα είναι ότι άμα πας για bike fit κανένας δεν έχει αυτό το ύψος, εγώ έλεγα 1.78 και στο bike fit με έβγαλε 1.74 αυστηρά κι όλα.
52cm οριζόντιο έχω στο θκόμ.
Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως σε οριακά μικρό σκελετό ο αναβάτης είναι πιο αποδοτικός, επίσης μια άλλη θεωρία λέει πως ο 172.5 βραχίονας που είναι και πρώτης τοποθέτησης είναι μεγάλος για τους περισσότερους εκεί έξω.

Last edited:

Reaction score
1.566
Alfee24 είσαι 28 μια χαρά. Πήγαινε σε ένα καρδιολόγο αν δεν έχεις κάποιον υπόψιν σου έχουμε γιατρό που είναι και ποδηλάτης. Εφόσον έχεις ένα ποδήλατο όποιο και να είναι αυτό πάρε καλήτερα εξοπλισμό, βάλε ένα προπονητικό πρόγραμμα και όταν το ποδηλατάκι σου δε σε καλύπτει πλέον στρώνεις ένα πλάνο αγοράς νέου, υπό το πλαίσιο των αναγκών σου. Άλλαξα 3 μέχρι να καταλάβω τί ακριβώς χρειάζομαι απλά γιατί το ζώον βιαζόμουν και δεν αξιολογούσα σωστά ούτε τις δυνατότητες μου ούτε τις στοχοποιήσεις που έθετα.

Reaction score
2.803
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις, ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα υπάρχει τέτοια ανταπόκριση, εγώ απλά μία ερώτηση έκανα για μία εταιρεία ποδηλάτων και σκέφτηκα ότι ο μόνος που θα απαντούσε θα ήταν ο Χρήστος, ναι, είναι διακαής πόθος ένα ποδήλατο κούρσας και οι διαδρομές με αυτό όμως αυτήν τη στιγμή προέχουν άλλα πράγματα και υποχρεώσεις όπως και μια δουλειά που δεν μου αφήνει χρόνο παρά μόνο την Κυριακή όμως ελπίζω πως κάποια στιγμή θα υπάρχει διαθέσιμος αρκετός χρόνος και να γίνει πραγματικότητα.
Σας ευχαριστώ και πάλι που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε και να συμβουλέψετε σαν παλιοί και έμπειροι ποδηλάτες, καλές και ασφαλείς διαδρομές να έχετε και να είστε πάντα καλά! :):):)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.758
η υπόθεση ποδήλατο έχει πολλές ακόμα παραμέτρους που έρχονται μέσω εμπειρίας Φάνη.
Οι σωματότυποι είναι πολλοί και διάφοροι, η δυναμική του καθε ανθρωπου επίσης, οι τεχνολογίες, δεν είναι όλα για όλους.
Όταν κουμπωσεις στο 100% πάνω σε ένα ποδήλατο και αισθανθείς άνετα θα έχεις το 100% σε watt πάνω στο πετάλι.
Δυστυχώς από τα γραφόμενα αυτό είναι πολύ δύσκολο να το μεταφέρει κάποιος, μόνο άμα το βιώσεις θα μπορέσεις να το καταλάβεις.
Και τι εννοώ, όταν χρειαστώ σέλα πάω μόνο στη spesialized, για παπούτσια στη Gaerne, για τακάκια φρένων στη Swiss stop, για αλυσίδα μετάδοσης στη Shimano και ούτω καθεξής.
Στα ρούχα το ίδιο, αλλά έχουν στενή γραμμή αλλά πιο φαρδιά.

Reaction score
1.566
η υπόθεση ποδήλατο έχει πολλές ακόμα παραμέτρους που έρχονται μέσω εμπειρίας Φάνη.
Οι σωματότυποι είναι πολλοί και διάφοροι, η δυναμική του καθε ανθρωπου επίσης, οι τεχνολογίες, δεν είναι όλα για όλους.
Όταν κουμπωσεις στο 100% πάνω σε ένα ποδήλατο και αισθανθείς άνετα θα έχεις το 100% σε watt πάνω στο πετάλι.
Δυστυχώς από τα γραφόμενα αυτό είναι πολύ δύσκολο να το μεταφέρει κάποιος, μόνο άμα το βιώσεις θα μπορέσεις να το καταλάβεις.
Και τι εννοώ, όταν χρειαστώ σέλα πάω μόνο στη spesialized, για παπούτσια στη Gaerne, για τακάκια φρένων στη Swiss stop, για αλυσίδα μετάδοσης στη Shimano και ούτω καθεξής.
Tεράστια αλήθεια το παραπάνω στη ποδηλασία ο παράδεισος κάποιου μπορεί να είναι η κόλαση κάποιου άλλου.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.758
Είναι σχετικά πρόσφατο, ανέβαινα τη ανηφόρα στα λιμανάκια προς Βάρκιζα και είχα για ώρα από πίσω ένα αυτοκίνητο που με ακολουθούσε.
Λίγο πριν φτάσεις στη αποκορύφωση αυτής της διαδρομής δεξιά έχει κάτι πάρκινγκ, με προσπερνάει το αυτοκίνητο μπαίνει στο πάρκινγκ, μόλις τον φτάνω με σταματάει και με ρωτάει, (ένα μπαρμπάδι ήταν)
'' Έχει μπαταρία αυτό το ποδήλατο?
Όχι του απαντάω.
''Ρε Φίλε ανεβαίνεις σταθερά με 38 χλμ/ω τη ώρα, δεν γίνονται αυτά!!
Βάζω τα γέλια και φεύγω λέγοντάς του Καλημέρα!! :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.758
Tεράστια αλήθεια το παραπάνω στη ποδηλασία ο παράδεισος κάποιου μπορεί να είναι η κόλαση κάποιου άλλου.
Παράδειγμα, τα κίτρινα σχαράκια της σχιμάνο τα χρησιμοποιεί η πλειοψηφία, εμένα δεν με βολεύει καθόλου που παίζει πάνω στο πετάλι τόσο πολύ, όταν σηκώνομαι για ορθοπέταλο οι φτερνες των παπουτσιών χτυπάνε στο ψαλίδι κατα τη περιστροφή του βραχίονα.
Χρησιμοποιώ τα μπλε με 2 μοιρες πλεύση, νιώθω απόλυτα το σύνολο κάτω από τα πόδια μου.
Βέβαια άμα δεν ξέρεις να ρυθμίσεις απόλυτα σωστά τα μπλε σχαράκια θα πάρεις τα γόνατα στο χέρι από τη πρώτη προπόνηση...
Ρε τι κάνει το μπαμιοκαύσιμο! :gotcha:
Με κοροϊδεύουν Σωτήρη τα παιδιά της γειτονιάς για αυτό...:roflmao:

Reaction score
2.803
Είναι σχετικά πρόσφατο, ανέβαινα τη ανηφόρα στα λιμανάκια προς Βάρκιζα και είχα για ώρα από πίσω ένα αυτοκίνητο που με ακολουθούσε.
Λίγο πριν φτάσεις στη αποκορύφωση αυτής της διαδρομής δεξιά έχει κάτι πάρκινγκ, με προσπερνάει το αυτοκίνητο μπαίνει στο πάρκινγκ, μόλις τον φτάνω με σταματάει και με ρωτάει, (ένα μπαρμπάδι ήταν)
'' Έχει μπαταρία αυτό το ποδήλατο?
Όχι του απαντάω.
''Ρε Φίλε ανεβαίνεις σταθερά με 38 χλμ/ω τη ώρα, δεν γίνονται αυτά!!
Βάζω τα γέλια και φεύγω λέγοντάς του Καλημέρα!! :roflmao:

Εδώ με λεωφορείο γύριζα και στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο οδηγός προσπέρασε έναν ποδηλάτη, συνεχίζει το λεωφορείο με αρκετή ταχύτητα γιατί δεν είχε κίνηση ok έκανε και κάποιες στάσεις και φτάνοντας στην πλατεία Γλυφάδας μετά από τόσα χιλιόμετρα κάνει στάση και ο ίδιος ποδηλάτης που ήταν πριν τον προσπέρασε, μου έκανε εντύπωση αυτό, τι διάολο... μπάμιες είχε φάει;; :lol:

Δεν κάνω πλάκα, αληθινό γεγονός.

Reaction score
1.566
Λοιπόν κάτι άσχετο αλλά όσοι ασχολούνται σοβαρά το ξέρουν. Πολλά χρόνια πριν ήμουν Κοπενχάγη για μια έκθεση plus σεμινάρια plus διάφορα. Φυσικά είχα φροντίσει να κυκλοφορώ με ποδήλατο. Εκεί έμαθα το λεγόμενο Greenwave.
Τι έχουν κάνει τα γατόνια αν μετακινήσε με ποδήλατο εννοείται σε ποδηλατόδρομους και έχει μωτ 35 χ/ω τότε πετυχαίνεις αν όχι όλα τα φανάρια πράσινα τη συντριπτική πλειοψηφία! Μιλάμε για θεϊκή ρύθμιση? Περιττό να πω ότι φυσικά και φθάνεις πολύ πιο γρήγορα κάπου με το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου. FFT

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Το έχω διαβάσει αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι 20χλμ/ώρα, όχι 35χλμ/ώρα. Δεν τρώνε όλοι μπάμιες ε........... Δεν είναι όλοι @bretsos εννοούσα! :biggrin:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510