Clamp Record Weight

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ναι από Ελλάδα από τον τότε αντιπρόσωπο τον Κώστα Αντωνόπουλο. Πιστεύω και ο Βιντεορυθμός, που είναι ο τωρινός, θα το φέρνει. Όντως υπάρχει στα 68 ευρώ.
http://www.videorythmos.gr/manufacturer_docs/34/11. MICHELL 2019.pdf

Reaction score
968
Τα clamp σφιγκτήρες, έχουν το πλεονέκτημα της ελεγχόμενης δύναμης σύσφιξης, αλλά ως προς τα απλά clamp βάρη έχουν και το μειονέκτημα ότι μπορεί να μεταδίδουν ευκολότερα τους κραδασμούς από τον άξονα στο δίσκο και κατ’ επέκταση στην κεφαλή.
Το υπερβολικά μεγάλο βάρος clamp μπορεί να ανασηκώσει τους λεπτότερους δίσκους στην περιφέρεια, ενώ σε κάποιες ελαφρές κατασκευές πικάπ, μπορεί να αυξήσει το βόμβο.
Παρόμοιας φιλοσοφίας με τα spindle clamp είναι και ορισμένοι περιφερειακοί δακτύλιοι (periphery ring clamps).
Δεν υπάρχει μαγική συνταγή πέραν αυτών που προτείνει ο ίδιος ο κατασκευαστής του πικαπ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το υπερβολικά μεγάλο βάρος clamp μπορεί να ανασηκώσει τους λεπτότερους δίσκους στην περιφέρεια...
Με κλαμπ γυρω στα 300+ γρ σχεδον παντα ανασηκωνονται οι λεπτοι/κανονικοι δισκοι στην περιφερεια,εκτος κι αν το ματ ειναι κοιλο (οποτε και χρειαζεται το κλαμπ.)

Reaction score
895
Είχα αγοράσει προ ετών το Michell από τον Ρίτσο. Ίσως να το φέρνει ακόμα.
Η χρήση του είναι εύκολη, αλλά προσοχή στο συνοδευτικό δαχτυλίδι, το οποίο τοποθετείται κάτω από το δίσκο: είναι μικρό και μπορεί εύκολα να χαθεί.

Reaction score
569
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Έχω και γω το clamp, το υφασμάτινο δακτυλίδι νομίζω πρέπει να το βάζουμε μόνο σε στραβούς δίσκους για να τους επαναφέρει κάπως

Reaction score
895
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Έχω και γω το clamp, το υφασμάτινο δακτυλίδι νομίζω πρέπει να το βάζουμε μόνο σε στραβούς δίσκους για να τους επαναφέρει κάπως
Δεν μου είχαν πει κάτι τέτοιο όταν το αγόρασα. Για όσο διάστημα το χρησιμοποιούσα, το είχα μονίμως τοποθετημένο στο spindle.

Reaction score
596

Reaction score
569
Μόνο που πλέον οι μοντέρνοι δίσκοι δεν είναι λεπτοί και εύκαμπτοι όπως τις προηγούμενες δεκαετίες....
Ναι, έχετε δίκιο, οι παλιοί ακούγονται καλύτερα όμως θεωρώ.

Reaction score
968
Ναι, έχετε δίκιο, οι παλιοί ακούγονται καλύτερα όμως θεωρώ.
αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση...
Αναφέρομαι μόνο στο βάρος των LP. Σήμερα ότι και να αγοράσεις είναι πάνω από 180 gr, εύκολα ξεπερνούν και τα 190 gr... και είναι πολύ πιο επίπεδοι όσον αφορά τις στρεβλώσεις, αναγνωστικότητα, κτλ

Ενδεχομένως τα βαρύτερα clamp να είναι προτιμότερα για τους σημερινούς δίσκους...

Reaction score
29.630
αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση...
Αναφέρομαι μόνο στο βάρος των LP. Σήμερα ότι και να αγοράσεις είναι πάνω από 180 gr, εύκολα ξεπερνούν και τα 190 gr... και είναι πολύ πιο επίπεδοι όσον αφορά τις στρεβλώσεις, αναγνωστικότητα, κτλ

Ενδεχομένως τα βαρύτερα clamp να είναι προτιμότερα για τους σημερινούς δίσκους...
Με ότι συνέπειες μπορεί να έχουν για την υγεία του πηγαδιού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.922
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv