κατασκευη door panel

Reaction score
448
Καλησπερα στην παρεα.. μια ερωτηση... καποια στιγμη θελω να βαλω στο Hyundai accent μου 2χ6 ιντσα στις μπροστινες πορτες.. για την ωρα εχω ενα , πισω απτην πλαστικη επενδυση της πορτας.. αλλα ενω εχω μονωσει καλα, πισοχαρτα κτλ, οταν γκαζωσει λιγακι, τριζει.. ε αφου ειναι πισω απτο πλαστικο..λογικο...
Ξερετε καποιον που υπευθηνα και οικονομικα να αναλαμβανει κατασκευη door panel? και ιδανικα να μου ντυνε και την υπολοιπη πορτα γιατη η ταπετσαρια εχει λερωθει αρκετα με τα χρονια..

Reaction score
3.486
Σωστά,μελετημένα ,να παίζει χωρίς να τρίζει και οικονομικα δύσκολα θα βρεις εκτός αν είσαι φωνακλάς.
Εξαντλησες το περιθώριο του να βρεις από που τρίζει και τι μπορείς να κάνεις?
6,5αρια ποια??
Σωστά,μελετημένα ,να παίζει χωρίς να τρίζει και οικονομικα δύσκολα θα βρεις εκτός αν είσαι φωνακλάς.
Εξαντλησες το περιθώριο του να βρεις από που τρίζει και τι μπορείς να κάνεις?
6,5αρια ποια??
Το πλαστικό πλαίσιο τις πόρτας το μονωσες?
IMG_20200221_162529.jpg

Reaction score
448
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια...
Κατ αρχας να πω , οτι στ αμαξι γενικα μου αρεσει να ακουω αρκετα δυνατα εν αντιθεση με το σπιτι.. μεχρι πριν λιγα χρονια ειχα ενα nissan sunny με 2 6 1/2 στις πορτες και 2χ 12" στο πορτ μπαγκαζ (με αρκετα χαμηλωμενη την σταθμη) και μου αρεσε παρα πολυ.. η πορτα του sunny ηταν ισια και ηταν πολυ ευκολο να βαλω 2 μεγαφωνα εκει.,.
τα τελευταια χρονια εχω ενα accent αλλα το μονο που εκανα ειναι να μονωσω καλα την λαμαρινα με ενα μονωτικο της stp , και αντις για 5ιντσο που παιρνει εργοστασιακα, εβαλα ενα 6 1/2 focal στην καθε πορτα και ενα 10ιντσο eartrhquake πισω... σχετικα ομορφα παιζει, αλλα δυστηχως οχι οσο δυνατα θα ηθελα... κυριως το θεμα μου ειναι αυτο.. αλλα και λιγο πριν αρχισει να παραμορφωνει το μεγαφωνο η πορτα τριζει.. δεν ειναι οτι δε μπορω να παιξω πολυ ποιο δυνατα , γιατι ουτως ει αλλως το ηχειο παραμορφωνει.. αλλα γενικα θελω να παιξει ποιο δυνατα.. ενα 6αρακι προφανως δεν φτανει.. οποτε η μονη λυση για να μπουν δυο μεγαφωνα ειναι το πανελ...
Μεγαφωνα δεν εχω αυτη την στιγμη. αλα μεσα στην ανοιξη θα βαλω τ αμαξι για βαψιμο, οποτε ευκαιρια ειναι να στειλω τις πορτες για τα πανελ.

Pankrok ενοεις ενα η δυο 8"? το προβλημα μου ειναι οτι τα 8αρια φαινονται συνηθως πολυ ποιο γκουμουτσες σε οσα αμαξια εχω δει. θελω να ειναι καπως ποιο μαζεμενα , ε και τα 2χ 6αρακια γινονται καπως ποιο μαζεμενα.

Φυσικα θα αλλαχτουν ολα τα καλωδια , και σειρα μετα θα παρουν τα ενυσχητικα. γιατι η πορτα θελει watt.. πολλα και καλα watt... :)

Reaction score
448
Εννοεί σαφώς ένα 8".
Θα παιζει καλυτερα/δυνατοτερα απο 2 χ 6μισαρια?

Την πλαστικη μπαφλα δεν την μονωσα απο μεσα... δε το σκεφτηκα... εχω απλα χρισημοποιησει ενα πολυ λεπτο ρικοφον, για να "σφηνωσει" η πλατικη μπαφλα με την πορτα και να μην χανει αερα... αλλα στο σημειο που ειναι το μεγαφωνο, οταν παιζει δυνατα, νιωθεις την πλαστικη μπαφλα να δονειται... σκεφτηκα να κοψω καπως προχειρα το πλαστικο που ειναι "μπροστα" απο τομεγαφωνο, αλλα θα φαινοταν πολυ ασχημο μετα.. και δε ξερω κ αν θα κανε δουλεια..

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εξαρτάται από τόσους παράγοντες που δε φτάνει ο χώρος εδώ για να σου απαντήσω. Είναι σίγουρα ευκολότερο και φτηνότερο. Εφόσον γίνει σωστή δουλειά, θα παίζει όσο δυνατά χρειάζεσαι.

Reaction score
448
Εξαρτάται από τόσους παράγοντες που δε φτάνει ο χώρος εδώ για να σου απαντήσω. Είναι σίγουρα ευκολότερο και φτηνότερο. Εφόσον γίνει σωστή δουλειά, θα παίζει όσο δυνατά χρειάζεσαι.
Καταάβαινω οτι παιζουν πολοι παραγοντες, απλα, εστω και θεωρητικα, δεν ειναι καλυτερα 2χ 6μισαρια?
Νομιζω οτι ενα 8αρι ,, μπαινει ανετα στην πορτα μου..

Reaction score
3.486
Καταάβαινω οτι παιζουν πολοι παραγοντες, απλα, εστω και θεωρητικα, δεν ειναι καλυτερα 2χ 6μισαρια?
Νομιζω οτι ενα 8αρι ,, μπαινει ανετα στην πορτα μου..
Δύσκολο σπορ διάλεξες δυστηχώς.
Θες στάθμες με μεγάφωνα quality ,εκτός και αν γλυκοκοιτας 8" mid που εκεί είναι λιιιγο ποιο εύκολο το θέμα τις στάθμης.
Συμφωνώ για το 8αρι που σου πρότειναν αλλά όπως όλα θέλει και αυτό υποστηριξη για να παίξει σωστά.

Reaction score
448
οποτε παμε για ενα 8αρι.. νομιζω θα μπει ευκολα... οποτε επανερχομαι στην αρχικη ερωτηση..
Για τα door panels, που να ρωτησω; Καποια προταση;

και ακομα μια προταση για μεγαφωνακια..με budget 150 - 200ε max ,τι θα προτεινατε; Πχ τα Hertz SV200 neo ,φαινονται πολυ οκ. Και εντος budget, και ελαφρυα-μαζεμενα , και απτα σπεκς φαινονται να παιζουν, στην θεωρια,καλα.. any recommendations?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Το να στήσεις ένα σύστημα να παίζει δυνατά και καθαρά δεν είναι εύκολη υπόθεση (τουλάχιστον με τα αυστηρά δικά μου μέτρα) διότι μεσολαβούν πολλοί παράγοντες.
Ακόμα και για τη μόνωση πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης ποιο υλικό εξυπηρετεί και που τοποθετείτε.

Όσον αφορά τον τριγμό δοκίμασε να μειώσεις τις χαμηλές συχνότητες στο μεγάφωνο της πόρτας.

Reaction score
128
οποτε παμε για ενα 8αρι.. νομιζω θα μπει ευκολα... οποτε επανερχομαι στην αρχικη ερωτηση..
Για τα door panels, που να ρωτησω; Καποια προταση;

και ακομα μια προταση για μεγαφωνακια..με budget 150 - 200ε max ,τι θα προτεινατε; Πχ τα Hertz SV200 neo ,φαινονται πολυ οκ. Και εντος budget, και ελαφρυα-μαζεμενα , και απτα σπεκς φαινονται να παιζουν, στην θεωρια,καλα.. any recommendations?
είναι καινούρια δεν παίζει να τα χει κάποιος από δω
αν θες slim 8¨ υπάρχουν και GZCM 8-4FX τα χω και παίζουν αρκετά δυνατά
επίσης περιέχουν και προστατευτικές σίτες στην συσκευασία

Last edited:

Reaction score
448
Το να στήσεις ένα σύστημα να παίζει δυνατά και καθαρά δεν είναι εύκολη υπόθεση (τουλάχιστον με τα αυστηρά δικά μου μέτρα) διότι μεσολαβούν πολλοί παράγοντες.
Ακόμα και για τη μόνωση πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης ποιο υλικό εξυπηρετεί και που τοποθετείτε.

Όσον αφορά τον τριγμό δοκίμασε να μειώσεις τις χαμηλές συχνότητες στο μεγάφωνο της πόρτας.
φιλε καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολη υποθεση... αλλα δεν ψαχνω την τελειοτητα στο αμαξι... απλα να παιξει ποιο δυνατα.. και βλεπω οτι για την ωρα και το μεγαφωνο φτανει στα ορια του, αλλα και η μπαφλα με ενοχλει.. καταλαβαινω οτι μπορω να βελτιωσω την πορτα κιαλλο, και θα γινει, αλλα και να μη ετριζε, το μεγαφωνο δεν μπορει να παιξει ποιο δυνατα... οποτε σαν κυρια σκεψη ειναι η κατασκευη panel και ταυτοχρονα ακομα περισοτερη βελτιωση στην πορτα...

Reaction score
25.386
8" κομμενο στους 80 και βαρα το οσο θες( για δεδομενα sql - οχι για φωνες).
τα περισσοτερα 8αρια βολευονται στα λιτρα της πορτας , κατι που δεν ισχυει σχεδον ποτε για τα 6,5αρια

Reaction score
448
8" κομμενο στους 80 και βαρα το οσο θες( για δεδομενα sql - οχι για φωνες).
τα περισσοτερα 8αρια βολευονται στα λιτρα της πορτας , κατι που δεν ισχυει σχεδον ποτε για τα 6,5αρια
ελα μη μου τα χαλας... και φωνες θελουμε και τα παντα ολα... σε λογικα πλαισια... :)
Πανελ που φτιαχνουμε?. παλια ηξερα εδω Σαμο τον The Power Base, αλλα το χει αφησει το "αθλημα" εδω και χρονια...

Reaction score
25.386
ωπα
για φωνες ξεχνα οτι σου ειπα.
εισαι απο τους αλλους και εγω ειμαι με εμας.
ακυρωθηκαν και οι τελικοι της Emma στο salzburg , παει και η εκδρομη , πανε ολα...

Reaction score
448
Δεν ξερω τι ενοεις, αλλα δεν ειμαι εντασακιας μανα μ.,.. απλα θελω δυνατα και καθαρα... δυνατα, ανθρωπινα..οχι με μιντ-κορνες και τσιριγματα.. μαλακά πραματα.. ντελικατα...
ωπα
για φωνες ξεχνα οτι σου ειπα.
εισαι απο τους αλλους και εγω ειμαι με εμας.
ακυρωθηκαν και οι τελικοι της Emma στο salzburg , παει και η εκδρομη , πανε ολα...
χαζευα τωρα το Mazda σου.. τι ομορφη δουλεια.. απλα πολυ μακρυα απο το μπατζετ μου..
Βλεποντας οτι εσυ εχεις το SEAS L22rnxp στις πορτες, θυμηθηκα οτι εχω δυο SEAS P21REX/DDP που καθονται. θα αντεχανε αραγες στις πορτες η θα πανε τζαμπα?..

Reaction score
25.386
αν ειναι ετσι 8αρι.
και ενα 12 αρι σαγουφερ
το 8αρι για αυτες τις καταστασεις εχει μια δυνατοτητα να παιξει και λιγο μεσαιο για να το παιξεις διδρομος.
οχι ολα προφανως αλλα τηρουμενων των (οικονομικων) περιορισμων θα κανει καλη δουλεια

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Αν το συνδυάσεις δε με ένα καλό tweeter που μπορεί να κατεβεί λίγο πιο χαμηλά, ακόμα καλύτερα.

Reaction score
448
Κατανοητο παιδια... νομιζω θα μπει ευκολα σχετικα ενα 8αρι...
οποτε, πανελ ποιοι φτιαχνουν ; Δεν ξερω καποιον.. να δω κοστη κτλ..

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499