Τοποθετηση 4 ηχειων οροφης atmos

Reaction score
11
Καλησπέρα στο φόρουμ.Ψαχνω να βρω μια άκρη για τοποθέτηση ηχείων οροφής 4 συνολικά για τοποθέτηση σε γυψοσανιδα που θα κατασκευαστεί. Το σύστημα θα είναι 5.1.4. Atmos.Η απόσταση από τον καναπέ στην tv είναι 2,90 ,ο καναπές είναι κολλημένος στον τοίχο έχω απόσταση από το κεφάλι 20 cm μέχρι τον τοίχο.Το ύψος ταβανιου χωρίς την γυψοσανιδα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα είναι 2,80.Πως μπορούν να τοποθετηθούν τα 4 ηχεία οροφής αποστάσεις μπρος και πίσω. Δεν ξέρω αν χρειάζονται άλλες πληροφορίες.
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
2.803
Βάλε αν θες και κάποιες φωτογραφίες που θα βοηθήσουν τους γνωρίζοντες να εκφέρουν πιο εύκολα και με ακρίβεια την γνώμη τους.

Reaction score
11
Καλησπέρα στο φόρουμ.Ψαχνω να βρω μια άκρη για τοποθέτηση ηχείων οροφής 4 συνολικά για τοποθέτηση σε γυψοσανιδα που θα κατασκευαστεί. Το σύστημα θα είναι 5.1.4. Atmos.Η απόσταση από τον καναπέ στην tv είναι 2,90 ,ο καναπές είναι κολλημένος στον τοίχο έχω απόσταση από το κεφάλι 20 cm μέχρι τον τοίχο.Το ύψος ταβανιου χωρίς την γυψοσανιδα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα είναι 2,80.Πως μπορούν να τοποθετηθούν τα 4 ηχεία οροφής αποστάσεις μπρος και πίσω. Δεν ξέρω αν χρειάζονται άλλες πληροφορίες.
Ευχαριστώ πολύ

Attachments

Reaction score
577
Σωστο atmos με 4 ηχεια οροφης & το καναπε κολλημενο στο τοιχο δεν νομιζω οτι θα παρεις...τουλαχιστον οχι συμφωνα με τις προδιαγραφες της dolby.
Για δυο εισαι και παλι εισαι off.
Ριξε μια ματια εδω.......

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.089
Για x.x.2 είσαι.
Τα 4 με τον καναπέ στον τοίχο όπως προείπαν, απλά δεν.

Και την γυψοσανίδα έχεις λόγο να την θες ?
Το ταβάνι σου είναι σε μια χαρά ύψος για να βάλεις κάποιο bookshelf ηχείο πάνω.
Αν θες σώνει και καλά "χωνευτά", μην κάνεις το ταβάνι χαμηλό, αν λάβουμε υπόψιν πως κάθεσαι ας πούμε με το αυτί σου στα 1.2μ ύψος όταν βλέπεις, ουσιαστικά θες το ηχείο Atmos Height να είναι τουλάχιστον 1.2μ από πάνω σου, και όχι ψηλότερα από τα 3μ.

Για χωνευτά και καλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να σου έρθουν γιατί δύσκολα θα τα βρείς εδώ in stock.

Reaction score
11
Σωστο atmos με 4 ηχεια οροφης & το καναπε κολλημενο στο τοιχο δεν νομιζω οτι θα παρεις...τουλαχιστον οχι συμφωνα με τις προδιαγραφες της dolby.
Για δυο εισαι και παλι εισαι off.
Ριξε μια ματια εδω.......
Οπως φενεται και απο το σκιτσο για δυο βλεπω.Για 4 για να πάρεις το εφέ τον πίσω ηχειων με τον καναπέ κολλημένο δεν γίνεται.
Για x.x.2 είσαι.
Τα 4 με τον καναπέ στον τοίχο όπως προείπαν, απλά δεν.

Και την γυψοσανίδα έχεις λόγο να την θες ?
Το ταβάνι σου είναι σε μια χαρά ύψος για να βάλεις κάποιο bookshelf ηχείο πάνω.
Αν θες σώνει και καλά "χωνευτά", μην κάνεις το ταβάνι χαμηλό, αν λάβουμε υπόψιν πως κάθεσαι ας πούμε με το αυτί σου στα 1.2μ ύψος όταν βλέπεις, ουσιαστικά θες το ηχείο Atmos Height να είναι τουλάχιστον 1.2μ από πάνω σου, και όχι ψηλότερα από τα 3μ.

Για χωνευτά και καλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να σου έρθουν γιατί δύσκολα θα τα βρείς εδώ in stock.
Την γυψοσανιδα την ηθελα γαι να κρυφτουν μεσα.θα την έκανα λεπτή όσο χωράει το ηχείο με λίγο αέρα.

Reaction score
1
Yamaha NS-IC 600. Αξιόλογα για τα λεφτα τους. Τίμια θα τα χαρακτήριζα.Αυτά εχω προς το παρόν για 5.1.2 αλλά τώρα έχω μπει στην διαδικασία να πάρω της Paradigm για να υπάρξει ομοιομορφία με τα υπόλοιπα ηχεία που έχω στην κατοχή μου της ίδιας εταιρίας... Επίσης, φίλος μου έχει τα KEF CI160.2CR. Και αυτά πολύ δυνατά και ποιοτικά...

Reaction score
1.873
Μη φτιάξεις γύψοσανίδα μόνο για να βάλεις χωνευτά. Με κανονικά ηχεία απευθείας στο ταβάνι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Εκτός αν δεν θέλεις να φαίνονται...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas