rega planar 2 μη παράλληλο πλατώ με βάση

Reaction score
71
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Παρατήρησα στο 3 μηνών νέο πικ-απ του τίτλου ότι μόλις ευθυγραμμίζω την ξύλινη βάση (πλίνθο) ώστε να είναι τελείως επίπεδη το πλατώ είναι μη παράλληλο με αυτή. Το ίδιο το από γυαλί πλατώ δεν εχει θέμα επιπεδότητας μόλις το αφαιρώ και το ελέγχω σε επίπεδη επιφάνεια. Όταν όμως είναι πάνω στη βάση του πικαπ το μπροστινό του τμήμα είναι 1.5-2 χιλιοστά πιο ψηλό από το πίσω. Άρα ή το πλαστικό υποπλατώ έχει λίγο στραβά τον άξονα περασμένο διότι το ίδιο φαίνεται επίπεδο ή το λεγόμενο πηγάδι δεν έχει πλήρη καθετότητα προς την πλίνθο (βάση). Πως θα καταλάβω αν φταίει το υποπλατώ με τον άξονα ή το πηγάδι είναι ελαφρώς εκτός καθετότητας ? Αν ευθυγραμμίσω επίπεδο το πλατώ που είναι το βασικότερο, και αφήσω μη ευθυγραμμισμένη την βάση έχω λύσει μερικώς το πρόβλημα ή να μοιράσω την διαφορά και στα δύο? Αγόρασα δίσκους ξανά μετά 35 χρόνια και άρχισαν οι πονοκέφαλοι !

Reaction score
71
Ευχαριστώ leo για την άμεση απάντηση! Μπόσικα με την έννοια να πλέει ή να παίζει λίγο ο άξονας ,μάλλον αυτό εννοείς, δεν έχει είναι σταθερά το πίσω τμήμα λίγο πιο χαμηλό από το μπροστά. Το υποπλατώ σίγουρα στέκεται στραβά! Αυτό το διαπιστώνω και αν αντί για το πλατώ βάλω πάνω στο υποπλατώ ένα μακρύ χάρακα. Είναι στραβό το ίδιο το πλαστικό? μαλλον όχι. στραβά περασμένος και κολλημένος ο άξονας στο υποπλατώ? ή στραβά ανοιγμένο \ κολλημένο το πηγάδι ? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω όπως και που να κάνω την ευθυγράμμιση για καλύτερο αποτέλεσμα.

Reaction score
569
Πάρε ένα καινούργιο υποπλατό από tangospinner, μεγάλη αναβάθμιση και θα εξαφανίσει το πρόβλημα

Είναι βέβαια ακριβό αλλά νομίζω αξίζει

Reaction score
71
Αγαπητέ leonis ευχαριστώ, αν είναι όμως το πηγάδι του πικαπ ελαφρώς έκκεντρο και όχι το σύστημα υποπλατώ-άξονα προβληματικό το ίδιο θέμα θα έχω και με την αλλαγή γιαυτό ένα από τα δυο μου ερωτήματα είναι αν μπορώ με κάποιο τρικ να καταλάβω που εστιάζεται η απόκλιση στην τρύπα ή στο υπερκείμενο σύστημα άξονα-υποπλατώ.
Αγαπητέ TGD αυτό τελικά θα κάνω αν δεν υπάρχει λύση, απλά είμαι επαρχία και όλα είναι πιο περίπλοκα ειδικά αυτό τον καιρό. Πέρα αυτού περιμένω μήπως γνωρίζει κανείς έμπειρος να μου πεί αν αυτή η απόκλιση των 2 mm από την παραλληλία μεταφερθεί στη βάση του πικαπ (ανασηκώνοντας το πίσω πόδι πχ) και μείνει το πλατώ πλήρως οριζόντιο μήπως δεν είναι σοβαρός λόγος να το στέλνω πίσω.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τον Administrator αν μπορεί να συνδέσει το παλιό μου προφιλ (MVL) με το τωρινό (MVL1) να φαίνεται διαχρονικά η συμμετοχή μου στο φόρουμ

Reaction score
3.093
Ευχαριστώ leo για την άμεση απάντηση! Μπόσικα με την έννοια να πλέει ή να παίζει λίγο ο άξονας ,μάλλον αυτό εννοείς, δεν έχει είναι σταθερά το πίσω τμήμα λίγο πιο χαμηλό από το μπροστά. Το υποπλατώ σίγουρα στέκεται στραβά! Αυτό το διαπιστώνω και αν αντί για το πλατώ βάλω πάνω στο υποπλατώ ένα μακρύ χάρακα. Είναι στραβό το ίδιο το πλαστικό? μαλλον όχι. στραβά περασμένος και κολλημένος ο άξονας στο υποπλατώ? ή στραβά ανοιγμένο \ κολλημένο το πηγάδι ? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω όπως και που να κάνω την ευθυγράμμιση για καλύτερο αποτέλεσμα.
Βάλε το πικάπ να γυρίζει,χωρίς το πλατώ,μόνο το υποπλατώ και δες τι γίνεται
Λογικά,αν φταίει το πηγάδι θα έχει ταλαντώσεις,αν φταίει το υποπλατώ θα μεταφέρεται κατά την περιστροφή.Σημάδεψε με μαρκαδορο και παρατηρησε

Last edited:

Reaction score
71
Που να σημαδέψω με το μαρκαδόρο? Ταλαντώσεις δεν έχει το υποπλατώ όταν περιστρέφεται χωρίς το πλατό, μοιάζει να κάνει κύκλο σωστό αλλά όχι παράλληλα με τη βάση.

Reaction score
3.093
Που να σημαδέψω με το μαρκαδόρο? Ταλαντώσεις δεν έχει το υποπλατώ όταν περιστρέφεται χωρίς το πλατό, μοιάζει να κάνει κύκλο σωστό αλλά όχι παράλληλα με τη βάση.
Σημάδεψε ένα σημείο τυχαίο του υποπλατώ.
Μετά δες σε μια πλήρη περιστροφή,αν κλίνει πρός τα κάτω ή πρός τα πάνω,το σημείο που έχει σημαδευτεί.Αν η κλίση είναι πάντα προς τα πάνω ή προς τα κάτω,είναι το υποπλατώ.Αν έχει σκαμπανευάσματα το πηγάδι

Reaction score
115
Ρίξε μια ματιά εδω.https://www.stereo.net.au/forums/topic/247256-rega-platter-wobble/ Νομίζω αναφέρει παρόμοιο πρόβλημα και το αποδίδουν στο sub platter. Oπότε ή ζητάς να σου αντικαταστήσουν το sub στην εγγύηση, ή το βλέπεις σαν ευκαιρία να το αναβαθμίσεις με ένα groovetracer ή tangospinner.

Reaction score
71
Έβγαλα το υποπλατώ το έστησα όρθιο να ισορροπεί στον άξονα σε ένα αλφαδιασμένο τραπέζι και έβαλα με προσοχή το πλατώ πάνω . Μέτρησα ύψος από το τραπέζι μέχρι την κάτω επιφάνεια του πλατώ σε πολλαπλά σημεία. Εξαφανίστηκε η απόκλιση. Υπενθυμίζω ότι όταν το πλατώ είναι στο πικάπ ,το μπροστά μέρος του είναι σταθερά 1.7 mm πιο ψηλά από το πίσω. Άρα μάλλον είναι ελαφρά έκκεντρα τρυπημένο ή κολλημένο το πηγάδι τελικά και θηκώνει έκκεντρα ο άξονας επίσης. Μένει το δεύτερο ερώτημα : Να επιπεδώσω το πλατώ εις βάρος της βάσης (που στηρίζει τον βραχίονα) ή να τα μοιράσω δηλ να διορθώσω τη μισή απόκλιση του πλατώ (με κάτι κάτω από το πίσω πόδι του πικάπ)?
αγαπητέ marinico εμένα δεν κάνει ταλάντωσεις απλά κάνει την κυκλική κίνηση ελαφρά μη παράλληλα με την βάση του κάτι μη αντιληπτό με το μάτι αλλά φανερό όταν μπήκε το αλφάδι

Reaction score
115
Noμίζω οτι είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα για να ζήσεις μαζί του. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, αλλά πρόσεχε μην το μετανοιώσεις στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις συσκευή με τέτοιο ελάττωμα.

Reaction score
1.380
...αν είναι όμως το πηγάδι του πικαπ ελαφρώς έκκεντρο και όχι το σύστημα υποπλατώ-άξονα προβληματικό το ίδιο θέμα θα έχω και με την αλλαγή...
Δεν είναι δικό σου θέμα να λύσεις, αναφέρεις το πρόβλημα και η αντιπροσωπεία πρέπει να το λύσει και να σου παραδώσουν ένα μη προβληματικό πικάπ. Εγώ αυτό θα έκανα για οποιοδήποτε μηχάνημα τριών μηνών. Αν πειράξεις οτιδήποτε χάνεις την εγγύηση.

Reaction score
3.093
Έβγαλα το υποπλατώ το έστησα όρθιο να ισορροπεί στον άξονα σε ένα αλφαδιασμένο τραπέζι και έβαλα με προσοχή το πλατώ πάνω . Μέτρησα ύψος από το τραπέζι μέχρι την κάτω επιφάνεια του πλατώ σε πολλαπλά σημεία. Εξαφανίστηκε η απόκλιση. Υπενθυμίζω ότι όταν το πλατώ είναι στο πικάπ ,το μπροστά μέρος του είναι σταθερά 1.7 mm πιο ψηλά από το πίσω. Άρα μάλλον είναι ελαφρά έκκεντρα τρυπημένο ή κολλημένο το πηγάδι τελικά και θηκώνει έκκεντρα ο άξονας επίσης. Μένει το δεύτερο ερώτημα : Να επιπεδώσω το πλατώ εις βάρος της βάσης (που στηρίζει τον βραχίονα) ή να τα μοιράσω δηλ να διορθώσω τη μισή απόκλιση του πλατώ (με κάτι κάτω από το πίσω πόδι του πικάπ)?
αγαπητέ marinico εμένα δεν κάνει ταλάντωσεις απλά κάνει την κυκλική κίνηση ελαφρά μη παράλληλα με την βάση του κάτι μη αντιληπτό με το μάτι αλλά φανερό όταν μπήκε το αλφάδι
ΌΧΙ αλχημείες,ζητάς αντικατάσταση
Πως να το επιπεδώσεις όπως λες;
Αυτό θα γινόταν μόνο στην περίπτωση που θα ήταν σταθερό,αφού περιστρέφεται....

Reaction score
71
Είναι λογικό αυτό που λέτε και σας ευχαριστώ και θα το κάνω μάλλον απλά φοβάμαι. Ήδη το έχω αναβαθμίσει με το upgrade kit δηλαδή bias cartidge αντί την μαμίσια carbon, καλύτερο ιμάντα καλύτερο ματ κλπ που θα πρέπει να τα βγάλω τώρα και να το φέρω όπως το πήρα συν εξοδα κουριερ επι 2. Με άλλα λόγια φοβάμαι τυχόν κακοποίηση ή μεσοβέζικη λύση αντί για διόρθωση γιαυτό ρωτάω αν γνωρίζει κανείς από τους συμφορουμίτες πόσο σοβαρό είναι αυτό το θέμα αν το έχει αντιμετωπίσει άλλος ή αν υπάρχουν οι λεγόμενες ΄'ανοχές' για κάποια λίγα χιλιοστά. Και τέλος αν γνωρίζει κανείς τι είναι πιο σημαντικό η ευθύγραμμη βάση ή το ευθύγραμμο πλατώ στα 2 χιλιοστα που μιλαμε.
Και συγνώμη ,να απαντήσω στον Leo ότι εάν υψωσω λιγο το πισω ποδι του πικαπ ασφαλώς και οριζοντιώνεται το κινούμενο πλατώ διότι δεν ταλαντωνεται, απλά περιστρέφεται υπό μικρή σταθερή κλίση απο την ιδανικη παραλληλία με το σασί. Είναι σίγουρα το πρόβλημα από εκκεντρο πηγάδι δηλ όχι απόλυτα κάθετο στη βάση.

Last edited:

Reaction score
3.093
Είναι λογικό αυτό που λέτε και σας ευχαριστώ και θα το κάνω μάλλον απλά φοβάμαι. Ήδη το έχω αναβαθμίσει με το upgrade kit δηλαδή bias cartidge αντί την μαμίσια carbon, καλύτερο ιμάντα καλύτερο ματ κλπ που θα πρέπει να τα βγάλω τώρα και να το φέρω όπως το πήρα συν εξοδα κουριερ επι 2. Με άλλα λόγια φοβάμαι τυχόν κακοποίηση ή μεσοβέζικη λύση αντί για διόρθωση γιαυτό ρωτάω αν γνωρίζει κανείς από τους συμφορουμίτες πόσο σοβαρό είναι αυτό το θέμα αν το έχει αντιμετωπίσει άλλος ή αν υπάρχουν οι λεγόμενες ΄'ανοχές' για κάποια λίγα χιλιοστά. Και τέλος αν γνωρίζει κανείς τι είναι πιο σημαντικό η ευθύγραμμη βάση ή το ευθύγραμμο πλατώ στα 2 χιλιοστα που μιλαμε.
Και συγνώμη ,να απαντήσω στον Leo ότι εάν υψωσω λιγο το πισω ποδι του πικαπ ασφαλώς και οριζοντιώνεται το κινούμενο πλατώ διότι δεν ταλαντωνεται, απλά περιστρέφεται υπό μικρή σταθερή κλίση απο την ιδανικη παραλληλία με το σασί. Είναι σίγουρα το πρόβλημα από εκκεντρο πηγάδι δηλ όχι απόλυτα κάθετο στη βάση.
Αυτό που έκανες,κάλυψε το πρόβλημα,δεν το έλυσε,θα σου κάνει και ζημιά στη βελόνα,αν μείνει έτσι

Reaction score
295
Από τις περιγραφές σου βλέπω οτι τόχεις, μπορείς να το κάνεις.
Το πηγάδι στερεώνεται πάνω στο πλίνθ με ένα μεγάλο παξιμάδι. Θα το δεις από κάτω απο το πικαπ.
Το λασκάρεις , γυρνάς λίγο το πηγάδι και το βιδώνεις πάλι ,ισως και λίγο πιο δυνατά.
Μπορεί να κάτσει καλύτερα. Ξαναδοκιμάζεις και βλέπεις .
Πρόσεχε τη βελόνα. Μην μου φωνάζεις μετά.
Πες μας αποτελέσματα

Reaction score
569
Το πηγάδι στερεώνεται πάνω στο πλίνθ με ένα μεγάλο παξιμάδι. Θα το δεις από κάτω απο το πικαπ.
Το λασκάρεις , γυρνάς λίγο το πηγάδι και το βιδώνεις πάλι ,ισως και λίγο πιο δυνατά.
Και σε αυτό υπάρχει λύση. Αλλάζεις το πηγάδι για να είσαι σίγουρος

Reaction score
295
Και σε αυτό υπάρχει λύση. Αλλάζεις το πηγάδι για να είσαι σίγουρος

Δεν έχει πρόβλημα το πηγάδι. Δεν είναι βιδωμένο τελείως κάθετα στο πλίνθ. Λιγο μετακίνηση το κάτω μέρος του προς τα πίσω και τελείωσε. Υπολογίζω μισό χιλιοστό θέλει μετακίνηση. Ισως δεν είναι σωστή η τρύπα στο πλίνθ. Αλλά δεν θα πάρει μισό χιλιοστό?

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv