Βοήθεια για αγορά DAC

Reaction score
6.712
Χαιρετώ την ομάδα
Με μια μικρη έρευνα στο forum αλλά και στο διαδίκτυο έχω στην λίστα μου τα παρακάτω dac υποψήφια για αγορα....κάποια καινούρια και κάποια μεταχειρισμένα....
Το budget μέχρι 500 € αν είναι για κάτι καινούριο και που αξίζει τον κόπο....

Xindak dac-8 (used 300€)
Teac ud 501 (used 350€)
Atoll signature 100 (new 500€ και used 300€)
Topping d50 s (new 300€)
Cambridge audio dac magic plus (new 350€)

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή ....
Ευχαριστώ....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.162
Χαιρετώ την ομάδα
Με μια μικρη έρευνα στο forum αλλά και στο διαδίκτυο έχω στην λίστα μου τα παρακάτω dac υποψήφια για αγορα....κάποια καινούρια και κάποια μεταχειρισμένα....
Το budget μέχρι 500 € αν είναι για κάτι καινούριο και που αξίζει τον κόπο....

Xindak dac-8 (used 300€)
Teac ud 501 (used 350€)
Atoll signature 100 (new 500€ και used 300€)
Topping d50 s (new 300€)
Cambridge audio dac magic plus (new 350€)

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή ....
Ευχαριστώ....
Για χρήση με ακουστικά το θελεις;

Αυτά δεν εχουν έξοδο για σαμπ, οπότε ειναι άχρηστα.

Reaction score
6.712
Για χρήση με ακουστικά το θελεις;

Αυτά δεν εχουν έξοδο για σαμπ, οπότε ειναι άχρηστα.
Όχι τα ακουστικά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.....δεν ήξερα ότι υπάρχουν καί με έξοδο για sub....
Έξοδο για sub.... όπως;

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.162
Όχι τα ακουστικά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.....δεν ήξερα ότι υπάρχουν καί με έξοδο για sub....
Έξοδο για sub.... όπως;
Εδώ σε θέλω κάβουρα ;)

Ολα τα δικάναλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν εχουν έξοδο για σαμπ, οπότε δεν κάνουν για αναπαραγωγη μουσικής σε χώρο :biggrin:.

Πρέπει δια νόμου να υποχρεωθούν οι κατασκευαστές να το γράφουν πάνω στο κουτί: “αγοράζοντας αυτο το dac δεν θα μπορείτε να ενσωματώσετε σαμπς στο σετάπ σας, και άρα θα ακούτε ΓΤΠΚ.”

:lolsign:

Ειναι απαράδεκτο εν ετει 2020 να μην έχουν όλα εξοδο για σαμπ +crossover.

Ποια-ποιες θα είναι οι πηγές σου;

Reaction score
6.712
Εδώ σε θέλω κάβουρα ;)

Ολα τα δικάναλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν εχουν έξοδο για σαμπ, οπότε δεν κάνουν για αναπαραγωγη μουσικής σε χώρο :biggrin:.

Πρέπει δια νόμου να υποχρεωθούν οι κατασκευαστές να το γράφουν πάνω στο κουτί: “αγοράζοντας αυτο το dac δεν θα μπορείτε να ενσωματώσετε σαμπς στο σετάπ σας, και άρα θα ακούτε ΓΤΠΚ.”

:lolsign:

Ειναι απαράδεκτο εν ετει 2020 να μην έχουν όλα εξοδο για σαμπ +crossover.

Ποια-ποιες θα είναι οι πηγές σου;
Άρχισαν τα δύσκολα....

Λοιπόν....
Όταν είμαι μόνος συνήθως βινύλιο ή ράδιο...
Αλλά επειδή συχνά έρχονται φίλοι και γίνονται παρτακια παίζουν διάφορα οπως
Cd
Smart tv (έχω ανταπτορα από οπτική σε rca)
Lap top και pc που τα συνδέω με εξωτερική κάρτα ήχου και έχω έξοδο οπτικης ή rca
Ότι απ' όλα αυτά μπορέσω να καλύψω σε εισόδους τόσο το καλύτερο....
Έχω βαρεθεί το βάλε βγάλε στον ενισχυτή που σίγουρα καλό δεν είναι....

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.162
Αν οι πηγές σου ειναι το ράδιο και το βινύλιο μόνο, και τα υπόλοιπα τα θες για πάρτυ-γλέντι, μην χολοσκάς.
Ο,τι και να πάρεις το ίδιο είναι.

Reaction score
6.712
Αν οι πηγές σου ειναι το ράδιο και το βινύλιο μόνο, και τα υπόλοιπα τα θες για πάρτυ-γλέντι, μην χολοσκάς.
Ο,τι και να πάρεις το ίδιο είναι.
Παρ όλα αυτά ενδοιαφερομαι για την έξοδο sub....τι να κοιτάξω λοιπόν;

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.162
Παρ όλα αυτά ενδοιαφερομαι για την έξοδο sub....τι να κοιτάξω λοιπόν;
Τώρα ποιον προ και τελικό (ή ολοκληρωμένο) έχεις;

Reaction score
12.656
Πάντως, απο το UD501 είμαι ικανοποιημένος. Δεν έχω ακούσει τα υπόλοιπα, απλά δεν νιώθω την ανάγκη να αλλάξω το 501 ( το πήρα μεταχειρισμένο το καλοκαίρι που μας πέρασε ως λύση για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να αγόραζα κάτι "καλύτερο", αλλά με κέρδισε ). Εστίασε πιο πολύ στα του χώρου και τη συνεργασία του συστήματος με αυτόν ( ικανότητα ενισχυτή να οδηγήσει τα ηχεία επαρκώς μέσα στο χώρο, καλή τοποθέτηση των ηχείων, πιθανώς φροντίδα χώρου, ενδεχομένως προσθήκη subs όπως προτείνει ο Dimifoot ). Αυτά θα επιδράσουν πιο ουσιαστικά στο τελικό αποτέλεσμα απο τις μικροδιαφορές που τυχόν υπάρχουν στην απόδοση των dacs.

Reaction score
6.712
Όχι αλλά θέλω να βαλω.... καί τώρα που έριξες το θέμα με το sub out ψήνομαι....
Φαντάζομαι τα sub θα δουλεύουν σε ότι περνάει μέσα από το dac καί όχι από πικ απ... Που θα είναι συνδεδεμένο απευθείας στον Cav...έκτης αν υπάρχει λύση και για αυτό...

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.162
Αν πάρεις κάποιον προ/dac (που να εχει sub out) και δώσεις την έξοδο του στον ενισχυτή, ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τον ως τελικό.

Αλλη λύση θα ηταν η αγορά κάποιου μτχ AVR +Τελικό ενισχυτή και πώληση του Cav. Έτσι θα εχεις και Room Eq.

Εναλλακτικά, και εφοσον εχεις όρεξη για διάβασμα+μετρησεις κάποιο απο τα minidsp. Το μεγάλο μοντέλο ειναι και σχετικά απλό στην χρήση, παιρνει σαμπ, κανει streaming και εχει και RoomEq. Αλλά ειναι ακριβό.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.993
Ναι, αλλά αν έχει το DAC έξοδο για το υπογούφερ, σημαίνει ότι θα δουλεύει μόνο στις ψηφιακές πηγές, ενώ:
Κι εγώ ψηφίζω UD-501.
Έτσι κι αλλιώς το CAV έχει έξοδο RCA, λογικά συνδέεται εκεί το σαμπ.

Reaction score
6.712
Αν πάρεις κάποιον προ/dac (που να εχει sub out) και δώσεις την έξοδο του στον ενισχυτή, ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τον ως τελικό.

Αλλη λύση θα ηταν η αγορά κάποιου μτχ AVR +Τελικό ενισχυτή και πώληση του Cav. Έτσι θα εχεις και Room Eq.

Εναλλακτικά, και εφοσον εχεις όρεξη για διάβασμα+μετρησεις κάποιο απο τα minidsp. Το μεγάλο μοντέλο ειναι και σχετικά απλό στην χρήση, παιρνει σαμπ, κανει streaming και εχει και RoomEq. Αλλά ειναι ακριβό.
Άσε με να τον χαρώ λίγο....:D
Δύο μήνες τον έχω και μου αρέσει το πώς αποδίδει....πολυκάναλο ενισχυτή έχω αλλάξει 2 και δεν τα πολυγουσταρα τουλάχιστον τα τότε μοντέλα και με το budget που διέθετα ήταν πολύ ψωφια μπροστά του....
Ναι, αλλά αν έχει το DAC έξοδο για το υπογούφερ, σημαίνει ότι θα δουλεύει μόνο στις ψηφιακές πηγές, ενώ:
Κι εγώ ψηφίζω UD-501.
Προς τα κει οδευω....
Αυτό ενδιαφέρον.....

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.162
Δεν μπορούν να εφαρμοστούν cross/delays, άρα όχι, δεν συνδέεται εκεί σαμπ. Όχι σοβαρά.
Ναι, αλλά αν έχει το DAC έξοδο για το υπογούφερ, σημαίνει ότι θα δουλεύει μόνο στις ψηφιακές πηγές,
Κάποια εχουν και αναλογική είσοδο και κάνουν A to D conversion πρώτα.
Άσε με να τον χαρώ λίγο....:D
Ε, εντάξει, να τον χαρείς. Πάρε ο,τι πιο φτηνό μτχ βρεις σε dac και είσαι ΟΚ.
Η ποιότητα του Dac θα είναι μακράν το πιο μικρό απο τα προβλήματά σου, οπότε μην ξοδευτείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.479
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo