πικαπ technics sl-1500 τι κεφαλη να βαλω?

Reaction score
6
καλησπερα και απο μενα ειμαι καινουριος στο forum θα ηθελα να ρωτησω τι κεφαλη να βαλω στο ενλογο πικαπ γιατι εχω χασει την μπαλα γενικα. τα μηχανηματα που εχω ειναι τα εξης. ενυσχιτη marantz 4270 receiver EQ aiwa ge-950 ηχεια jbl L36.στο πικαπ εχω κεφαλι τωρα empire E2000/111 αλλα μου εσπασε η βελονα και δεν μπορω να βρω ανταλακτικο.

Reaction score
6
ευχαριστω αλλα τωρα λογο κοροναιου ερχονται τα δεματα? επισεις δεν ξερω σαν κεφαλη αυτη ειναι καλη? γιατι ο πατερας μου την ειχε παρει πριν 20 χρονια τουλαχιστον απο οτι μου ειπε.

Reaction score
6
τετρακαναλική?

Γενικά τα EMPIRE είχαν καλό όνομα.
δεν εχω ιδεα απο πικαπ πριν χαλασει η βελονα ελεγα τι ειναι περνεισ μια βελονα την βαζεις πανω και παιζει . τωρα εχω χασει την μπαλα δεν ξερω αν ειναι τετρακαναλικη και τι ειναι αυτο.

ika

News
Reaction score
16.766
Τότε η ευκολώτερη λύση για σένα είναι να πάρεις μια νέα βελόνα, από εκεί που λέει ο razor πχ και να τη βάλεις στη θέση της παλιάς. Άντε να χρειαστεί μόνο ρύθμιση του βάρους ανάγνωσης.
Αν την στέλνουν λόγω covid-19, στείλε email να σου απαντήσουν

Δες και εδώ, πρέπει να κάνει

Reaction score
6
Τότε η ευκολώτερη λύση για σένα είναι να πάρεις μια νέα βελόνα, από εκεί που λέει ο razor πχ και να τη βάλεις στη θέση της παλιάς. Άντε να χρειαστεί μόνο ρύθμιση του βάρους ανάγνωσης.
κατι τετοιο θα γινει μαλλον θελω να κατεβω αθηνα κεντρο μπας και βρω απο κανενα μαγαζι την βελονα γιαυτο αλλιως θα την παρω απο το ssite που ειπε ο razor.εντομεταξυ χανει και στροφες το πικαπ οταν το ανοιγω θελει ρυθμισμα παντα.αλλο προβλημα και απο εκει.

ika

News
Reaction score
16.766
δες και στο 3345rpm.gr για βελόνα,
Αυτό με τις στροφές, θα θέλουν μάλλον τίποτα πυκνωτές άλλαγμα.

ika

News
Reaction score
16.766
το 1500 είναι το ΜΚ1 (με το στροβοσκόπιο) ή το ΜΚ2 (με τις ψηφιακές ενδείξεις)?

Reaction score
1.600
Αυτό με τις στροφές, θα θέλουν μάλλον τίποτα πυκνωτές άλλαγμα.
Πιθανό, αλλά όχι απαραίτητο. Ενδέχεται να θέλουν απλώς καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα μικρορύθμισης των στροφών.

Reaction score
149
ευχαριστω αλλα τωρα λογο κοροναιου ερχονται τα δεματα? επισεις δεν ξερω σαν κεφαλη αυτη ειναι καλη? γιατι ο πατερας μου την ειχε παρει πριν 20 χρονια τουλαχιστον απο οτι μου ειπε.
Ναι, μην ανησυχείς. Το πολύ πολύ να καθυστερήσει.
Στείλε τους όμως mail για να το επιβεβαιώσεις πριν παραγγείλεις, είναι άψογοι στην επικοινωνία.

Reaction score
6
το 1500 είναι το ΜΚ1 (με το στροβοσκόπιο) ή το ΜΚ2 (με τις ψηφιακές ενδείξεις)?
το mk1 ειναι
Πιθανό, αλλά όχι απαραίτητο. Ενδέχεται να θέλουν απλώς καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα μικρορύθμισης των στροφών.
μακαρι εχω παρει ενα σπρει θα ριξω να δω μπας και στρωσει

Reaction score
6
μπορει να μου προτεινει κανεισ καμια κεφαλι? εχω κοιταξει την ortofon 2m kai 2m verso . δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα την εχει κανεις? θελω κεφαλη για ποιοτητα λογο οτι τα μηχανηματα ειναι vintage και ειναι καλα.μην παρω τιποτα οτι νανε και ακουω rorry gallagher και ακουγετε σαν την γωγω τσαμπα απο πανηγυρι στους σοφαδες καρδιτσας.

Reaction score
1.600
μπορει να μου προτεινει κανεισ καμια κεφαλι? εχω κοιταξει την ortofon 2m kai 2m verso . δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα την εχει κανεις? θελω κεφαλη για ποιοτητα λογο οτι τα μηχανηματα ειναι vintage και ειναι καλα.μην παρω τιποτα οτι νανε και ακουω rorry gallagher και ακουγετε σαν την γωγω τσαμπα απο πανηγυρι στους σοφαδες καρδιτσας.
Νομίζω πως για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις την AT-VM95E, είναι στα μισά χρήματα της ortofon και δουλεύει καλά με βραχίονες τύπου technics (και θα σου παίξει και μια χαρά τη στρατοκάστερ του ρόρυ). Αν δεν ξέρεις πώς να τη στήσεις, πάρε το headshell μαζί σου και ζήτα από το κατάστημα που θα αγοράσεις την κεφαλή να σ' την κουμπώσει. Αν αργότερα θελήσεις να ανέβεις κατηγορία, περνάς στην ίδια κεφαλή καλύτερη βελόνα της ίδιας σειράς.

Reaction score
6
Νομίζω πως για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις την AT-VM95E, είναι στα μισά χρήματα της ortofon και δουλεύει καλά με βραχίονες τύπου technics (και θα σου παίξει και μια χαρά τη στρατοκάστερ του ρόρυ). Αν δεν ξέρεις πώς να τη στήσεις, πάρε το headshell μαζί σου και ζήτα από το κατάστημα που θα αγοράσεις την κεφαλή να σ' την κουμπώσει. Αν αργότερα θελήσεις να ανέβεις κατηγορία, περνάς στην ίδια κεφαλή καλύτερη βελόνα της ίδιας σειράς.
koit
σε σχεση με την ortofon ειναι πανω κατω ιδια ποιοτικα?

Reaction score
1.600
koit

σε σχεση με την ortofon ειναι πανω κατω ιδια ποιοτικα?
Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν τη μεν και άλλοι που προτιμούν τη δε. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα σου αρέσει. Και οι δύο είναι αξιοπρεπείς κεφαλές της οικονομικής κατηγορίας. Σου πρότεινα την ΑΤ επειδή επιβεβαιωμένα λειτουργεί καλά με τον βραχίονά σου.

Reaction score
6
Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν τη μεν και άλλοι που προτιμούν τη δε. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα σου αρέσει. Και οι δύο είναι αξιοπρεπείς κεφαλές της οικονομικής κατηγορίας. Σου πρότεινα την ΑΤ επειδή επιβεβαιωμένα λειτουργεί καλά με τον βραχίονά σου.
μαλλον αυτη θα παρω και οτι γινει.απο τιν προηγουμενη που ειχα πιστευω

ika

News
Reaction score
16.766
μαλλον αυτη θα παρω και οτι γινει.απο τιν προηγουμενη που ειχα πιστευω
... να είναι καλύτερη?

Κράτα μια πισινή, μην είσαι και τόσο σίγουρος. Δεν νομίζω στην εποχή της να ήταν κατηγορίας 95Ε.
Σκέψου ότι έρχεται μαζί με πικάπ των 250€.
Το πολύ να κλαις τα 50€ και να ψάχνεις μετά για άλλη.

Last edited:

Reaction score
6
... να είναι καλύτερη?

Κράτα μια πισινή, μην είσαι και τόσο σίγουρος.
Το πολύ να κλαις τα 50€.
το θεμα ειναι οτι ειχα μαθει στην empire και αν βαλω καμια κατωτερη και δεν μου αρεσει ισα τα πεταξα απο το μπαλκονι ολα. ηδη η γυναικα μου εχει τρελαθει να με βλεπει ολη μερα να ψαχνω κεφαλες και βελονες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv