Συγκρίνεται μια Α656 του 2008 με μια πχ LG 60UM7100 του σήμερα?

Μηνύματα
26
Reaction score
5
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω αυτή την A656 της samsung που εξακολουθεί να παίζει άψογα, με εικόνα πάρα πολύ καλης ποιότητας, καλιμπραρισμένη(έχει υπερπλήρες μενού για να αλλάξεις τα πάντα), άψογη. Έχουν δει άπειρες ταινίες τα πίξελ της και άλλες τόσες ώρες gaming. Νιώθω ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξω μόνο και μόνο γιατί θέλω να ανέβω αισθητά από τις 40 ίντσες. Συγκεκριμένα η απόσταση είναι στα ~3.20 οπότε κανονικά κάτω από 60 είναι λάθος το 4Κ (ή δεν είναι ??) - γιατί αν πάρω τώρα , 4Κ θα είναι.
Οπότε βάσει των παραπάνω και δεδομένου ότι ήταν μια ακριβούτσικη τηλεόραση τότε, διατηρεί κάποια αξία η εικόνα της, αν πάρω μια φτηνή του σήμερα όπως το παράδειγμα του τίτλου, LG 60UM7100 ή Philips 58PUS6504, τα πάνελ τους είναι ποιοτικά ή θα έχω χειρότερη εικόνα από της ... δεκαετίας? Επίσης καλιμπράρονται? Γιατί ειδικά οι παλαιότερες τηλεοράσεις out of the box είχαν εικόνα για γέλια και το άσχημο είναι ότι το 70% του κόσμου τις κρατούσε αυτούσιες, με dynamic contrast και ποδοσφαιρικό γρασίδι σε Kawasaki Green .... :)
Σημείωση δεν με ενδιαφέρει τίποτα παρά μονο η ποιότητα εικόνας και το lag για τα games. Όλα τα υπόλοιπα φεύγουν ή έρχονται εξωτερικά, ήχος, netflix κτλ. Αν μπορούσε να μην ήταν και σμαρτ δλδ ακόμα καλύτερα αν έριχνε την τιμή.
Είναι προφανές ότι δεν έχω παρακολουθήσει την αγορά εδώ και χρόνια οπότε ... μη βαράτε...:drinks:

ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

JL_

Μηνύματα
797
Reaction score
19
Η παλιά σου τηλεόραση φοράει πάνελ SPVA και glossy επίστρωση. Επίσης, είναι 100Hz...

Οι δύο συσκευές που κοιτάς, φοράνε VA πάνελ νέου τύπου, με περίπου διπλάσια native αντίθεση από αυτή που έχεις, με semi-glossy επίστρωση, ενώ είναι και οι δύο 50Hz. Κοινώς, θα έχεις μεγαλύτερο punch στην εικόνα, αλλά κατά τί χειρότερη κίνηση στα αθλητικά...

Η LG διαθέτει πλήρη ρυθμιστικά ISF, η συγκεκριμένη Philips δεν γνωρίζω (περσινό μοντέλο της σειράς 6, δεν είχε).
 

Μηνύματα
26
Reaction score
5
Καταρχάς σε ευχαρστιώ για την απάντηση. Έχω την εντύπωση πως η 656 είναι 50Hz και ανεβαίνει στα 100 με μια ρύθμιση από το μενού που όποτε την χρησιμοποίησα το αποτέλεσμα δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν είναι native τα 100 δηλαδή. Επίσης βλέπω ότι η εν λόγω LG ίσως είναι IPS και επισης δεν μπορώ να βρω τις τιμές της στην αντίθεση.

Οπότε, ποιο site να συμβουλεύομαι για σωστότερα και πλήρη specs. Μέχρι τώρα είχα το displayspecifications.com, όμως δεν είναι ότι το έψαξα και ιδιαίτερα. Κάποτε είχαμε το hdtvtest και όλα ήταν... διαφορετικά. Το κυριότερο δε, είχε τιμές για input lag.
Πως βρίσκει κανείς το input lag πια ...??
Γιατί, τα αθλητικά δεν με αφορούν καθόλου, αλλά ταινίες και games ναι. Και αν είναι πράγματι IPS το πάνελ της LG τότε φαντάζομαι θα είναι ικανοποιητικό σαν χρώμα, αλλά αργό σε lag .... ?

Τέλος, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτές τις προδιαγραφές? Ενα ποιοτικό μεγάλο πάνελ δηλαδή, με 4-5 εισόδους/εξόδους και .... τίποτε άλλο ... ούτε πλαστικά, ούτε πόδια, ούτε ηχεία, ούτε δέκτη, ούτε τηλεκοντρόλ ..... :p
 

JL_

Μηνύματα
797
Reaction score
19
Οι LG γενικά φοράνε IPS πάνελ, εκτός από τις διαστάσεις των 50", 60" και 70" στη γκάμα του 2018 και 2019...

Οι 50άρες, φοράνε VA πάνελ της Innolux και οι 60άρες και 70άρες VA πάνελ της Sharp...

To input lag, κρίνοντας από review του rtings σε συγγενικά μοντέλα, πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή των 12-18 msec...
 

GOM

Μηνύματα
261
Reaction score
43
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μήπως έχει πάρει κανείς την
LG 60UM7100
να μου πει εντυπώσεις?
 

ste

Μηνύματα
92
Reaction score
31
Εδω και μια εβδομαδα εχω στην κατοχη μου την LG70UM7100.Οι εντυπωσεις μου μεχρι τωρα θετικοτατες.Μια εισαγωγικη τηλεοραση με καλο μαυρο και αντιθεση.Το μεγεθος ειναι πολυ σημαντικο.Εχω αποσταση θεασης 2.30 μετρα.Βεβαια σε καποιες σκοτεινες σκηνες κανει τη παρουσια του το γνωστο πεπλο το οποιο ισως με καποιες ρυθμισεις μπορει να μετριαστει.Ακομα τη σκαλιζω...
 

Μηνύματα
26
Reaction score
5
Επανέρχομαι γιατί την είχα κάνει την επιλογή, αλλά δεν αξιώθηκα ποτέ να γράψω 2 λόγια.
Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο και έγραψε και μερικά χιλιόμετρα... παραθέτω τον οβολό των εντυπώσεων.

Κατέληξα στην 65άρα. 65UM7100, απλά επειδή αυτή είχαν ετοιμοπαράδοτη και γιατί πίστεψα ότι αφού έχει IPS είναι καλύτερη....
Την αγόρασα Black Friday. η τιμή τότε ήταν ίδια με τώρα. 549. Άρα είμαι κάτοχος 5 μήνες.

Αρχικές παρατηρήσεις
- Είναι πάρα πολύ τίμια για τα χρήματά της. Αλλά πρέπει να πληροί κανείς κάποιες προυποθέσεις για να τη χαρεί.
- Καλό είναι να την καλιμπράρεις. (υπάρχει online οδηγός για την 7300 με πολύ καλά αποτελέσματα)
- Αφού απενεργοποιήσεις οτιδήποτε αφορά την εικόνα (εκτός από το Dymamic Contrast σε HDR mode)καθώς επίσης και το power saving, τότε παίρνεις εικόνα πολύ ανώτερη από τα 550 ευρώ που έδωσες.
- Όλα τα μοντέλα έχουν IPS panel εκτός των 50" 60" και 70" που έχουν VA.(όπως σωστά είχε επισημάνει και ο JL_) Αν πρόκειται να ανεβείτε σε αυτές τις ίντσες κάντε πολύ εκτενή σύγκριση μεταξύ των 2 πάνελ. Πιθανώς το VA να είναι καλύτερο.
- Η δική μου θέση θέασης είναι στα 3,10 μέτρα. Και είναι οριακή για 65 ίντσες και 4Κ. Κανονικά θα έπρεπε να πάω σε 70 -75 αλλά φεύγαμε 300 + ευρώ.

Υπέρ
- IPS panel. Πολύ ζωντανά χρώματα σε φωτεινές εικόνες. πχ σε 4κ ντοκιμαντέρ η τηλεόραση φαντάζει πολύ ακριβότερη
- Η τιμή της για 65άρα
- Πολύ λεπτομερές μενού για καλιμπράρισμα χρωμάτων/εικόνας
- Είναι πολύ μεγάλη. Η εικόνα σε κατακλύζει σε αυτή την αναλογία ιντσών/σπόστασης.
- Έχει τίμια κατασκευή, αντάξια της τιμής της δηλαδή. Τρίζει λίγο όταν διαστέλλεται, κουνιέται αρκετά αν την κουνήσεις (φαντάζομαι σε αυτά τα μεγέθη είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι η επιφάνεια είναι πολύ μεγάλη). καλό είναι να την αφήσεις ήσυχη μετά την τοποθέτηση.
- Gaming. Είναι πάρα πολύ καλή και γρήγορη. Τα games είναι πραγματική απόλαυση. Δεν δοκίμασα fps, αλλά κρίνοντας από driving simulators το lag είναι ικανοποιητικότατο. (τα windows πρώτη φορά την ρύθμισαν στα 29hz.... μην τρομάξετε-ήμουν έτοιμος να την πάω πίσω- θέλει χέρι.) Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά Φα Nτα Στι Κά. (αν η GPU καταφέρνει 4Κ σε ικανοποιητικά frame rates βέβαια.)
- Netflix, amazon video, rakuten tv και Apple TV όλα εγκατεστημένα.
- Υπάρχει σύνδεση HDMI ARC.
- Έχει απόδοση χρώματος 4:4:4. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν οθόνη υπολογιστή.
- Το λογισμικό δεν είναι android. Δεν σε παρακολουθεί το μάτι της google.
- Το λογισμικό είναι WebOS, όπως και στα ακριβά μοντέλα. Δουλεύει καλά, αρκετά γρήγορα και .....δεν σε παρακολουθεί το μάτι της google.
- Συνδέεται με όλες τις συσκευές μέσω bluetooth και Wifi.
- Συμβατό με iOS, MacOS και μεσω Airplay.
- Παίρνει ποντίκι και πληκτρολόγιο(μέσω USB) με τα οποία μπορείς να ελέγχεις το μενού από τον καναπέ σου.
- Έχει σύστημα για φωνητικές οδηγίες, αλλά απαιτεί το magic remote της LG.
- Τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης είναι αστεία σε αυτές τις ίντσες. (μια φράση που και χωρίς το "σε αυτές τις ίντσες" στέκεται υπέροχα!)
- Ο ήχος δεν είναι πολύ πολύ κακός. Καλός δεν είναι σίγουρα.... Αλλά επειδή έχω ηχοσύστημα τον έχω κλείσει από την πρώτη μέρα. (δεν ξέρω γιατί αυτό μπήκε στα υπερ... μάλλον γιατί τον έκλεισα και δεν το άκουσα να φεύγει από τα κατά....)

Κατά
- IPS panel. Σε σκοτεινές σκηνές (και ιδιαίτερα με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο) υπάρχει σοβαρό θέμα διαχωρισμού των μαύρων από τα γκρι. Βλέπεις, αλλά δεν περνάς καλά.... Θα έλεγα κινείται σε ένα 75% αναλογικά με τις (λογικές) απαιτήσεις που θα είχε κανείς για να απολαύσει τέτοιες σκηνές. Και εδώ πιστεύω είναι όλη η ουσία των 550 ευρώ.
- IPS panel. Δεν γνωρίζω για το VA αλλά στο IPS οι γωνίες θέασης είναι κακές.
- Είναι πολύ μεγάλη. Αν την ανοίξεις τη νύχτα ξαφνικά και πέσεις σε άσπρο φόντο ... τυφλώνεσαι, τρομάζεις μαζεύεσαι σε στάση βρέφους και κλαις.
- Αντανακλάσεις. Οποιοδήποτε φως κοιτάει στην οθόνη - και καλύπτει τεράστια γωνία τρομάρα της - αντικατοπτρίζεται και δε βλέπεις το συγκεκριμένο σημείο. Κοινώς, όλα τα φώτα πίσω μας, πίσω δεξιά και πίσω αριστερά... κλειστά. Αν έχεις παράθυρο πίσω από τον καναπέ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.
- Υπάρχει μια ελαφριαααα σκίαση προς τις άκρες του πάνελ, δεξιά και αριστερά. Δεν με ενόχλησε ποτέ
- Η φωτεινότητα χρειάζεται συνεχή ρύθμιση. Σε αυτές τις ίντσες η εναλλαγή από μέρα σε νύχτα απαιτεί άμεση αλλαγή της φωτεινότητας αλλιώς έχεις σοβαρό τσούξιμο στα μάτια. και είναι λογικό. Στα πιο ακριβά μοντέλα υπάρχει αισθητήρας όπως στα κινητά. Υπάρχει η λύση εναλλαγής μεταξύ του Bright Room και Dark Room που θεωρητικά έχεις προ ρυθμίσει, αλλά και πάλι χρειάζεται "χέρι" ειδικά το βράδυ ανάλογα με το πόσα φώτα έχεις αναμμένα. Ιδανικά θα έπρεπε να έχει κουμπί για αυτή τη λειτουργία και μόνο.
- Το χειριστήριο είναι αντιπροσωπευτικό των 550... Χωρίς να βλέπεις, τα βελάκια δεν τα πετυχαίνεις. Νομίζω ότι θα επενδύσω στο magic remote της LG.

Κλείνοντας:
Τα "μαύρα" της παλιάς είναι καλύτερα ή τουλάχιστον δείχνουν καλύτερα ίσως και γιατί είναι είναι πολύ πιο μικρή. Και αυτό είναι ένα θέμα. πχ αν ανοίξεις ERT Sport HD στην 40άρα δείχνει μια χαρά, στην LG είναι σαν DVD του 2000...
Η Lg τελικά είναι ανώτερη τηλεοραση(και ευτυχώς γιατί τους χωρίζουν 10 χρόνια ... ανάπτυξης)
Η αναβάθμιση σε μεγάλες ίνσες αξίζει 100% αν χρησιμοποιείς τα 4Κ (games + ταινίες + PC)
Με το κουτί χωράει σε Peugeot 206 στο πλάτος αλλά όχι στο μήκος... . εκτός και αν μπεις (ο οδηγός) κάτω από την τηλεόραση..... ή δεν κλείσεις το πορτ μπαγκαζ.
 

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
329
Reaction score
240
Επανέρχομαι γιατί την είχα κάνει την επιλογή, αλλά δεν αξιώθηκα ποτέ να γράψω 2 λόγια.
Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο και έγραψε και μερικά χιλιόμετρα... παραθέτω τον οβολό των εντυπώσεων.

Κατέληξα στην 65άρα. 65UM7100, απλά επειδή αυτή είχαν ετοιμοπαράδοτη και γιατί πίστεψα ότι αφού έχει IPS είναι καλύτερη....
Την αγόρασα Black Friday. η τιμή τότε ήταν ίδια με τώρα. 549. Άρα είμαι κάτοχος 5 μήνες.

Αρχικές παρατηρήσεις
- Είναι πάρα πολύ τίμια για τα χρήματά της. Αλλά πρέπει να πληροί κανείς κάποιες προυποθέσεις για να τη χαρεί.
- Καλό είναι να την καλιμπράρεις. (υπάρχει online οδηγός για την 7300 με πολύ καλά αποτελέσματα)
- Αφού απενεργοποιήσεις οτιδήποτε αφορά την εικόνα (εκτός από το Dymamic Contrast σε HDR mode)καθώς επίσης και το power saving, τότε παίρνεις εικόνα πολύ ανώτερη από τα 550 ευρώ που έδωσες.
- Όλα τα μοντέλα έχουν IPS panel εκτός των 50" 60" και 70" που έχουν VA.(όπως σωστά είχε επισημάνει και ο JL_) Αν πρόκειται να ανεβείτε σε αυτές τις ίντσες κάντε πολύ εκτενή σύγκριση μεταξύ των 2 πάνελ. Πιθανώς το VA να είναι καλύτερο.
- Η δική μου θέση θέασης είναι στα 3,10 μέτρα. Και είναι οριακή για 65 ίντσες και 4Κ. Κανονικά θα έπρεπε να πάω σε 70 -75 αλλά φεύγαμε 300 + ευρώ.

Υπέρ
- IPS panel. Πολύ ζωντανά χρώματα σε φωτεινές εικόνες. πχ σε 4κ ντοκιμαντέρ η τηλεόραση φαντάζει πολύ ακριβότερη
- Η τιμή της για 65άρα
- Πολύ λεπτομερές μενού για καλιμπράρισμα χρωμάτων/εικόνας
- Είναι πολύ μεγάλη. Η εικόνα σε κατακλύζει σε αυτή την αναλογία ιντσών/σπόστασης.
- Έχει τίμια κατασκευή, αντάξια της τιμής της δηλαδή. Τρίζει λίγο όταν διαστέλλεται, κουνιέται αρκετά αν την κουνήσεις (φαντάζομαι σε αυτά τα μεγέθη είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι η επιφάνεια είναι πολύ μεγάλη). καλό είναι να την αφήσεις ήσυχη μετά την τοποθέτηση.
- Gaming. Είναι πάρα πολύ καλή και γρήγορη. Τα games είναι πραγματική απόλαυση. Δεν δοκίμασα fps, αλλά κρίνοντας από driving simulators το lag είναι ικανοποιητικότατο. (τα windows πρώτη φορά την ρύθμισαν στα 29hz.... μην τρομάξετε-ήμουν έτοιμος να την πάω πίσω- θέλει χέρι.) Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά Φα Nτα Στι Κά. (αν η GPU καταφέρνει 4Κ σε ικανοποιητικά frame rates βέβαια.)
- Netflix, amazon video, rakuten tv και Apple TV όλα εγκατεστημένα.
- Υπάρχει σύνδεση HDMI ARC.
- Έχει απόδοση χρώματος 4:4:4. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν οθόνη υπολογιστή.
- Το λογισμικό δεν είναι android. Δεν σε παρακολουθεί το μάτι της google.
- Το λογισμικό είναι WebOS, όπως και στα ακριβά μοντέλα. Δουλεύει καλά, αρκετά γρήγορα και .....δεν σε παρακολουθεί το μάτι της google.
- Συνδέεται με όλες τις συσκευές μέσω bluetooth και Wifi.
- Συμβατό με iOS, MacOS και μεσω Airplay.
- Παίρνει ποντίκι και πληκτρολόγιο(μέσω USB) με τα οποία μπορείς να ελέγχεις το μενού από τον καναπέ σου.
- Έχει σύστημα για φωνητικές οδηγίες, αλλά απαιτεί το magic remote της LG.
- Τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης είναι αστεία σε αυτές τις ίντσες. (μια φράση που και χωρίς το "σε αυτές τις ίντσες" στέκεται υπέροχα!)
- Ο ήχος δεν είναι πολύ πολύ κακός. Καλός δεν είναι σίγουρα.... Αλλά επειδή έχω ηχοσύστημα τον έχω κλείσει από την πρώτη μέρα. (δεν ξέρω γιατί αυτό μπήκε στα υπερ... μάλλον γιατί τον έκλεισα και δεν το άκουσα να φεύγει από τα κατά....)

Κατά
- IPS panel. Σε σκοτεινές σκηνές (και ιδιαίτερα με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο) υπάρχει σοβαρό θέμα διαχωρισμού των μαύρων από τα γκρι. Βλέπεις, αλλά δεν περνάς καλά.... Θα έλεγα κινείται σε ένα 75% αναλογικά με τις (λογικές) απαιτήσεις που θα είχε κανείς για να απολαύσει τέτοιες σκηνές. Και εδώ πιστεύω είναι όλη η ουσία των 550 ευρώ.
- IPS panel. Δεν γνωρίζω για το VA αλλά στο IPS οι γωνίες θέασης είναι κακές.
- Είναι πολύ μεγάλη. Αν την ανοίξεις τη νύχτα ξαφνικά και πέσεις σε άσπρο φόντο ... τυφλώνεσαι, τρομάζεις μαζεύεσαι σε στάση βρέφους και κλαις.
- Αντανακλάσεις. Οποιοδήποτε φως κοιτάει στην οθόνη - και καλύπτει τεράστια γωνία τρομάρα της - αντικατοπτρίζεται και δε βλέπεις το συγκεκριμένο σημείο. Κοινώς, όλα τα φώτα πίσω μας, πίσω δεξιά και πίσω αριστερά... κλειστά. Αν έχεις παράθυρο πίσω από τον καναπέ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.
- Υπάρχει μια ελαφριαααα σκίαση προς τις άκρες του πάνελ, δεξιά και αριστερά. Δεν με ενόχλησε ποτέ
- Η φωτεινότητα χρειάζεται συνεχή ρύθμιση. Σε αυτές τις ίντσες η εναλλαγή από μέρα σε νύχτα απαιτεί άμεση αλλαγή της φωτεινότητας αλλιώς έχεις σοβαρό τσούξιμο στα μάτια. και είναι λογικό. Στα πιο ακριβά μοντέλα υπάρχει αισθητήρας όπως στα κινητά. Υπάρχει η λύση εναλλαγής μεταξύ του Bright Room και Dark Room που θεωρητικά έχεις προ ρυθμίσει, αλλά και πάλι χρειάζεται "χέρι" ειδικά το βράδυ ανάλογα με το πόσα φώτα έχεις αναμμένα. Ιδανικά θα έπρεπε να έχει κουμπί για αυτή τη λειτουργία και μόνο.
- Το χειριστήριο είναι αντιπροσωπευτικό των 550... Χωρίς να βλέπεις, τα βελάκια δεν τα πετυχαίνεις. Νομίζω ότι θα επενδύσω στο magic remote της LG.

Κλείνοντας:
Τα "μαύρα" της παλιάς είναι καλύτερα ή τουλάχιστον δείχνουν καλύτερα ίσως και γιατί είναι είναι πολύ πιο μικρή. Και αυτό είναι ένα θέμα. πχ αν ανοίξεις ERT Sport HD στην 40άρα δείχνει μια χαρά, στην LG είναι σαν DVD του 2000...
Η Lg τελικά είναι ανώτερη τηλεοραση(και ευτυχώς γιατί τους χωρίζουν 10 χρόνια ... ανάπτυξης)
Η αναβάθμιση σε μεγάλες ίνσες αξίζει 100% αν χρησιμοποιείς τα 4Κ (games + ταινίες + PC)
Με το κουτί χωράει σε Peugeot 206 στο πλάτος αλλά όχι στο μήκος... . εκτός και αν μπεις (ο οδηγός) κάτω από την τηλεόραση..... ή δεν κλείσεις το πορτ μπαγκαζ.

θα θελα αν σου ειναι ευκολο να μου πεις εαν ο media player της συγκεκριμενης δεν εχει αναγνωρισει καποιο αρχειο που της εβαλες να παιξει εαν τον εχεις δοκιμασει,ευχαριστω
 

Μηνύματα
26
Reaction score
5
κοίτα επειδή δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το media player, πες μου τι θέλεις να δοκιμάσω και θα το δω.
Φαντάζομαι μιλάς για αρχείο σε USB.
 

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
329
Reaction score
240
κοίτα επειδή δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το media player, πες μου τι θέλεις να δοκιμάσω και θα το δω.
Φαντάζομαι μιλάς για αρχείο σε USB.
Ναι αρχεια οπως avi, .mkv και .mp4. με χωριστους υποτιτλους φανταζομαι δεν θαχει προβλημα
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.075
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top