Σπασμένο αντίβαρο

Reaction score
16
Καλησπέρα.
Ήρθε στα χέρια μου το παλιό πικάπ του πατέρα μου στο οποίο "έμαθα" να ακούω μουσική. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα!
Το πρόβλημα όπως βλέπετε και στις φώτο είναι πως έχει σπάσει το αντίβαρο του βραχίονα. Τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω;
Επισκευαζεται ή μπορώ να βρω καινούργιο;
Ευχαριστω πολύ!
IMG_20200614_163559-01.jpeg
IMG_20200614_163658-02.jpeg

Reaction score
457
Γεια σου, από την φωτογραφία της ζημιάς δεν φαίνεται να έχει σπάσει το αντίβαρο αλλά το στέλεχος του βραχίονα στο οποίο εισέρχεται το βαρίδι-αντίβαρο, είναι πιθανό να μπορεί να κολληθεί με κατάλληλη super κόλλα και ειδικούς σφιγκτήρες π.χ σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι μαραγκοί, δεν γνωρίζω όμως αν κάτι τέτοιο εισάγει ανεπιθύμητους μικροσυντονισμούς (μιλάμε για βραχίονα φωνογραφικής κεφαλής), μια άλλη λύση, πιο ορθή μάλλον, θα ήταν να βρεις ένα δεύτερο ίδιο μοντέλο μεταχειρισμένο, είτε λειτουργικό είτε που να μην δουλεύει για ανταλλακτικό βραχίονα και τέλος μια τρίτη λύση, αφού γνώμονας είναι η συναισθηματική αξία, να ρωτήσεις τα διάφορα service του χώρου. Παραθέτω link με προς πώληση το συγκεκριμένο μοντέλο για ανταλλακτικά.

Reaction score
16
Γεια σου, από την φωτογραφία της ζημιάς δεν φαίνεται να έχει σπάσει το αντίβαρο αλλά το στέλεχος του βραχίονα στο οποίο εισέρχεται το βαρίδι-αντίβαρο, είναι πιθανό να μπορεί να κολληθεί με κατάλληλη super κόλλα και ειδικούς σφιγκτήρες π.χ σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι μαραγκοί, δεν γνωρίζω όμως αν κάτι τέτοιο εισάγει ανεπιθύμητους μικροσυντονισμούς (μιλάμε για βραχίονα φωνογραφικής κεφαλής), μια άλλη λύση, πιο ορθή μάλλον, θα ήταν να βρεις ένα δεύτερο ίδιο μοντέλο μεταχειρισμένο, είτε λειτουργικό είτε που να μην δουλεύει για ανταλλακτικό βραχίονα και τέλος μια τρίτη λύση, αφού γνώμονας είναι η συναισθηματική αξία, να ρωτήσεις τα διάφορα service του χώρου. Παραθέτω link με προς πώληση το συγκεκριμένο μοντέλο για ανταλλακτικά.

Ευχαριστω πολύ
Θα το ψάξω σίγουρα για μεταχειρισμένο με σκοπό τα ανταλλακτικά.
Ξέρεις κάποιον που να κάνει σέρβις μιας και έχω όλο το σετ (ράδιο, κασετόφωνο και ενισχυτή) και θα ήθελα να το ανανεώσω.

Reaction score
1.600
Ευχαριστω πολύ
Θα το ψάξω σίγουρα για μεταχειρισμένο με σκοπό τα ανταλλακτικά.
Ξέρεις κάποιον που να κάνει σέρβις μιας και έχω όλο το σετ (ράδιο, κασετόφωνο και ενισχυτή) και θα ήθελα να το ανανεώσω.

Σοβαρός επαγγελματίας. Από όσους έχω εμπειρία, είναι ο μόνος που μπορώ να συστήσω με κλειστά μάτια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια μονο το μαυρο σπασμενο κοματι (αξονα) ?
Επισης να μετρησεις τη διαμετρο του ?

Reaction score
968
βίαια θραύση .... θα ανησυχούσα μήπως η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται

Reaction score
16
βίαια θραύση .... θα ανησυχούσα μήπως η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται
Και όμως δεν έγινε βίαια αυτό.
Έσπασε από το βάρος του αντιβαρου!!

ika

News
Reaction score
16.766
Με τα χρόνια θα πολυμερίστηκε, μάλλον ήταν πλαστικό.
Eχει ξανασυζητηθεί παρόμοιο θέμα παλαιότερα
.

Last edited:

Reaction score
968
πρέπει να είναι κάποιο λαστιχένιο κομμάτι που σάπισε (το σκιερό) ... θέλει μάστορα

1592199918676.png

ika

News
Reaction score
16.766
Το θέμα είναι ότι και να βρεις μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, πάλι θα υπάρξει το ίδιο πρόβλημα σε κάποιο χρονικό διάστημα.
Μήπως κάποια πατέντα με άλλο υλικό λύσει οριστικά το πρόβλημα του πολυμερισμού.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
...ή, μήπως, αγορά κάποιου σύγχρονου βραχίονα κι αντικατάσταση του φθαρμένου;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Διευρήνεις τη τρύπα στο σωλήνα του βαχίονα στο σημείο θραύσης. Βρίσκεις ένα μεταλικό σωληνάκι να μπαίνει σφηνωτά και το στερεώνεις με εποξική κόλλα. Φτιάχνεις από μπρούτζο ένα καινούριο αντίβαρο με βίδα άλεν.

Reaction score
16
Καλησπέρα.
Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας!
Έχω κάνει προσφορά για το μεταχειρισμένο από το ebay και θα δω αν μπορέσω αρχικά να αντικαταστησω τον βραχίονα από εκεί.
Όλο το υπόλοιπο ηχοσυστημα θα του κάνω ένα καλό σέρβις σύντομα έτσι ώστε να ακούγεται σαν καινούργιο.
Όταν πάρω στα χέρια μου το πικάπ θα επανέλθω για νεώτερα!
👍

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv