Compact cinema για τον κηπο

Μηνύματα
760
Reaction score
949
Ξερω οτι το θεμα εχει σιγουρα απασχολησει κ αλλους, οποτε ειπα να ακουσω αποψεις.Επειδη το σπιτι ειναι μονοκατοικια κ δοξα το θεο, απλα υπαρχει, για να μην κλεινομαστε μεσα στο σπιτι για να δουμε μια σειρα, η΄καποια ταινιουλα με την γυναικα κ τους φιλους καποιο βραδυ, ειπα να μπω στην διαδικασια να δω τι επιλογες υπαρχουν για το στησιμο ενος εξωτερικου θερινου "σινεμα". Ιδιαιτερες απαιτησεις για εφε κ τετοια κουραφεξαλα δεν ενδιαφερουν, μιας κ οι ταινιουλες μια καλοκαιρινη βραδυα, στον κηπο με μπυρες και με τους φιλους , ειναι κυριως κομωδιουλες κ πιο ελαφριες ταινιες.

Ηθελα λοιπον της αποψεις σας για κατι που να μην μπαινω στην διαδικασια να υπαρχουν πολλα καλωδια κτλ.Ειχα στο μυαλο εναν φθηνο προβολακο 1080p μεταχειρισμενο,κ αν ειναι δυνατον 2 ηχειακια Bluetooth,που με καποιο τροπο να πεφτουν πανω σε ενα all in one,ενισχυτη,μαζι με media player,ωστε να μπορεις να εχεις την επιλογη ειτε να δεις κατι που εχεις κατεβασει απο δισκο, ειτε απο Netflix.

Αυτα για αρχη και θα ηθελα καποιες γνωμες αποψεις, προτασεις,να δω πως θα μπορουσα να κανω μια αρχη.Απαραιτητη προυποθεση, θα ηθελα να αποφυγω τα πολλα καλωδια κτλ, ιδανικα θα ηθελα δλδ , να στεινω σε ενα τραπεζακι τον προβολεα καθε οταν αποφασιζουμε να μαζευτουμε, να βαζω τα φορητα bluetooth ηχειακια κ να παιζει.Η φορητοτητα δλδ ωστε να μην ειναι μονιμα εξω με ενδιαφερει πολυ.

Εχετε τιποτα κατα νου, ή ειναι πολλα αυτα που ζηταω?
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
Εάν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για ήχο πάρε την Jbl 5.1
Συνδέεις τα πάντα εκεί κ Σου μένει κ για άλλο χώρο
Έχει κ σαρραουντ ασύρματα ηχεία
 

Μηνύματα
760
Reaction score
949
Εχεις δικιο, η ηχομπαρα μπορει να ειναι μια πολυ καλη επιλογη, ομως δεν ειναι τοσο το οικονομικο το θεμα, οσο το οτι δεν θελω να καθομαι να κουβαλαω ηχεια κ surround για να στεινω για να κατσουμε να γελασουμε να δουμε μια αναλαφρη κομωδιουλα.Δεν νομιζω οτι μου χρειαζονται sub κ surround ηχεια για την δουλεια που θελω...
 


Μηνύματα
760
Reaction score
949
Σκεφτομουν, προβολακι, μετα κατι τετοιο:


κ λαπτοπ.Το λαπτοπ μου βγαζει HDMI, οποτε τραπεζι, διπλα λαπτοπ κ συνδεδομενο με τον προβολεα κ το soundbar που ειναι bluetooth απεναντι στο πανι/τοιχο. Ολα αυτα εφικτα δεν ειναι?
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.664
να στεινω σε ενα τραπεζακι τον προβολεα καθε οταν αποφασιζουμε να μαζευτουμε, να βαζω τα φορητα bluetooth ηχειακια κ να παιζει.Η φορητοτητα δλδ ωστε να μην ειναι μονιμα εξω με ενδιαφερει πολυ.
Νομίζω πως είναι μπελάς έτσι όπως το σκέφτεσαι.

Αν έκανα κάτι ανάλογο, θα ήταν όλα σταθερά, μια εγκατάσταση έξω, 5 αδιάβροχα επαγγελματικά ηχεία στις βάσεις τους και με προστασία από βροχή, σταθερές κρυμμένες καλωδιώσεις, προβολέας στη βάση του, να ρυθμιστεί να σεταριστει να τελειώνει, πανί (ο γνωστός μουσαμάς) σταθερό τεντωμένο εκεί που βολεύει, φυσικά 2 σαμπ να δίνουν αυτό που χρειάζεται, και το μόνο που θα κουβαλούσα έξω για να δουλέψει, θα ήταν ένα ωραίο ρολό προέκταση πολυμπριζο να πάρουν όλα ρεύμα (αν δε κάνω σταθερή μπρίζα εκεί), και ένα λάπτοπ που λέει ο Αρβανιτάκης, αν και ένα σιλντ είναι πιο εύκολο και απλό να το μεταφέρεις και να το συνδέσεις, με ασύρματη σύνδεση να πιάνει το σέρβερ στο σπίτι, μια χαρά παίζει και νετφλιξ και όλα.

Προφανώς τα μαζεύεις το φθινόπωρο-χειμωνα, και ξαναστηνεις άνοιξη, μόλις φτιάξει ο καιρός. Δηλαδή, ηχεία και προβολέα.

Τραπεζάκια καρέκλες ξαπλώστρες κλπ στο κέντρο, και χαβαλες.

Αν είναι να κουβαλάω κάθε φορά προβολέα να το στήνω στο τραπέζι, να βάζω ηχεία, να σεταρω εικόνα και συνδέσεις, άσε βράσε ρύζι.

Πατατάκια και μπύρες είναι το μόνο που θα ήθελα να κουβαλάω σε τέτοια φάση, αν αποφασίσω να δω κάτι έξω με παρέα...


ΥΓ.

Σημειωτέον πως έξω, όταν έχεις και άπλα, οι αποστάσεις θέασης γίνονται πολύ εύκολα τεράστιες, οπότε το πανί θα σου φανεί πολύ μικρό αν γίνει στα επίπεδα οικιακού χομ σινεμα, θέλει μεγάλη οθόνη δηλαδή, και ο προβολέας θέλει τεράστια φωτεινότητα. Τυπικός επαγγελματικός εξοπλισμός, για να στηθεί κάτι τέτοιο:

outdoor-cinema-1.jpg


Ομολογώ πως το ψιλοσκέφτομαι και γω..

Οι επαγγελματικές φορητές βάσεις σα τρίποδα, ακόμα και των ηχείων, δεν είναι φτηνές. Αντίθετα, κατασκευή από σίδερο σταθερή, με λίγο τσιμέντο στη βάση, είναι πολύ φτηνή.
 
Last edited:

Μηνύματα
760
Reaction score
949
Δεν θέλω να βάλω μόνιμες κατασκευές από βάσεις είτε από ηχεία Κώστα που να μου χαλάσουν το "αρμονικο" της φυσης,έχοντας εντάξει πράγματα που βρίσκεις μέσα στο σπίτι ,οπότε να πέφτει ένα πανακι με κάποιο τρόπο,εκεί πάνω να βαράει ο προβολέας που θα είναι φορητός σε ένα τραπεζάκι με το λάπτοπ δίπλα,κ μια ηχομπαρα που θα είναι στο κάτω μέρος του πανιου ,νομίζω θα μου κάνουν την δουλειά μου.Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σκεφτώ 5 ηχεία.Ενα ζευγαράκι κ μετά την ιδέα του Μάκη,μια ηχομπαρα που μπορεί να παίζει τον ρόλο του στερεό ,νομίζω μου είναι αρκετά.Οσο για το στεισε-ξεστησε για 1 φορά την εβδομάδα που θα μαζευόμαστε σπίτι το καλοκαίρι δεν είναι τίποτα νομίζω να κουβαλάω 3-4 κιλά προβολέα κ μια ηχομπαρα.

Θέλω να είναι τόσο διακριτικό που κατά κάποιο τρόπο να μην το βλέπω καν.Ειναι όλο ηχεία κ ενισχυτές το σπίτι μέσα,μην το κάνω κ έξω το ίδιο...
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Κάποια κινεζοπροβόλια έχουν ενσωματωμένο media player, είχα παίξει με ένα πέρυσι και απλά είχα πάνω του στικάκι usb με μπόλικα παιδικά...
Σε τέτοια περίπτωση θες ένα ηχείο σαν το jbl που προτάθηκε παραπάνω και έχεις να κουβαλήσεις μόνο 2 πράγματα...
 

Μηνύματα
760
Reaction score
949
Όχι Κώστα έκανα απ'εντομοση κ ξεγνιασα από αυτά,εεε κ κάνα φιδακι που κ που για τα κουνούπια να θυμίζει μυρωδιές από παιδικές αναμνήσεις :) .

Έπαιζε καθόλου αξιόπιστα αυτός ο κινεζοπροβολεας η' ήταν μόνο για τα παιδάκια?
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Έπαιζε καθόλου αξιόπιστα αυτός ο κινεζοπροβολεας η' ήταν μόνο για τα παιδάκια?
Ετσι κ ετσι. Γύρω στα 350 ευρώ ήταν η αγορά του, 800χ600 με led, αν ειχε κάμποσο σκοταδι την απολαμβανες την ταινια. Εγω τον χρησιμοποίησα με το ενσωματωμένο του μεγάφωνο, μόνο αυτόν εστηνα δηλαδή, αλλά σίγουρα με ενα ηχείο σαν το jbl καμία σχέση. Στα μειον του πως έπρεπε να ειναι στο κεντρο της οθόνης, δεν ειχε δηλαδή την αναλογη ρύθμιση ώστε να μπορει να σταθει και λιγο πιο πλαγια...
Απλα αν βγεις στο ...παζαρι για προβολεα, εχε στο μυαλο σου μην τυχον βρεις κατι καλο με media player να εισαι αρχοντας, με ενα τηλεκοντρολ ολα.
 



Μηνύματα
455
Reaction score
572
Η πρόταση του κώστααυτιά είναι σχεδόν πλήρης αλλά ξέχασε αυτόν που θα βάζει τις ταινίες με ένσημα παρακαλώ και ενα μικρό δώμα για να κοιμηθεί :gotcha:
 







Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.198
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top