Off Topic

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Τα κατάφερα 666 να το αλλάξει πριν αλλάξει ο μήνας!

Στείλε μου τα 50€ όπως σου είπα.

κάτσε να δούμε τη λίστα γάμου του Άλφεε...:lol:
κατευθείαν να απλώσεις την χερούκλα.... :laugh:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.626
Reaction score
83.105
@xfader δεν είναι επιχείρημα να μου δείχνεις ένα meme που την διακωμωδεί ως κλιματικό goblin που κάποιες φεμινίστριες θα το θεωρούσαν και ως ακραία φαλλοκρατικο.
Λες ότι οι ευαίσθητοι ήταν πάντα το πρώτο είδος που εξαφανιζόταν στην ιστορία όμως σε ποιους ευαίσθητους αναφέρεσαι δεν ήταν σαφές.
Ας αφήσουμε την Greta Thunberg κατά μέρους και ας κοιτάξουμε γύρω μας την καταστροφή που συντελείται στον πλανήτη, αυτό θα πρέπει να σταματήσει πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
Και θα γίνει σίγουρα για να σωθεί το ανθρώπινο είδος αλλά και ότι υπάρχει στη γη, τα μέτρα θα τα πάρουν οι ίδιοι οι ηγέτες γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και όχι επειδή το λέει η Γκρέτα και ο κάθε οικολόγος/ περιβαλλοντολόγος/ κλιματολόγος κ.λ.π απλά αν υπάρχουν φωνές που ασκούν πίεση θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για την επιβολή ριζικών μέτρων.
Η αδιαφορία όμως από όλους μας είναι αρκετά "εκνευριστική", προτιμούμε να δείχνουμε πόσο καλοπερασάκηδες είμαστε και να μη βλέπουμε πιο πέρα από τη μύτη μας - τι φάγαμε σήμερα τι ήπιαμε σήμερα πόσα χρήματα έχουμε δώσει για να πάρουμε καταναλωτικά αγαθά και άλλα τέτοια πεζά και χαζά και μην επεκταθώ περισσότερο γιατί θα γίνω ιδιαίτερα αντιπαθής - κρίνουμε όμως αυστηρά μια δεκαεξάχρονη ενώ θα έπρεπε να την επευφημούμε για τη δράση της (μάλλον χλευάζουμε και όχι κρίνουμε απ' ότι έχω καταλάβει), τεσπα, πιθανόν οι μεγάλες ηλικίες να σκέφτονται διαφορετικά όμως οι νέοι σκέφτονται το μέλλον τους και των παιδιών τους και των παιδιών των παιδιών τους και ανησυχούν.
Αυτά με το ανθρώπινο είδος, τη φύση και τα λοιπά "θεόσταλτα" δεν με αγγίζουν στο παραμικρό. Πολύ περιληπτικά θα σου πω ότι όλα είναι αστρόσκονη που κάνει κύκλους. Κάποια στιγμή, συνέπεσαν οι κατάλληλες συνθήκες στη Γη για να εξελιχθεί (και) ο άνθρωπος. Η ηλικία της Γης είναι 4,5 δις χρόνια και του ανθρώπου (homo sapiens) με εξελιγμένη εγκεφαλική λειτουργία περίπου 50.000 χρόνια. Πριν μόλις 100 χρόνια ήμασταν κάτω από 2 δις και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 7.8 δις.

Τι θέλω να πω; Αντί να μας φταίει ο κακός σύγχρονος άνθρωπος που καταναλώνει ασύστολα, να κοιτάξουμε πώς θα μειώσουμε αυτήν την εκθετική άνοδο του πληθυσμού που χρειάζεται νέους πόρους που δεν υπάρχουν κι ας αφήσουμε τα θρησκευτικοηθικά διλήμματα και τις ενοχές της μπούρδας του τύπου "όλοι οι καλοί χωράμε". Να τη βράσω την εξέλιξη και την τεχνολογία αν είναι να κάνουμε συνέχεια πίσω για να χωρέσουν κι άλλοι. Άλλο να είμαστε υπέρ της ζωής κι άλλο να καταπιέζουμε την υπάρχουσα ζωή επειδή δεν ελέγχουμε τη δημιουργία νέας.


Υ.Γ. Είναι και μπάζο η Γκρέτα, οπότε και να συμφωνούσα μαζί της θα την έβριζα. :biggrin:
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Υ.Γ. Είναι και μπάζο η Γκρέτα, οπότε και να συμφωνούσα μαζί της θα την έβριζα. :biggrin:
μόλις βγει σε φουσκωτή κούκλα θα σου παραγγείλω μία..:roflmao:
 

Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.802
Είναι σημαντικό αυτό που λες και θα πρέπει θα υπάρχει έλεγχος γεννήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς χώρες της Ασίας και της Αφρικής η υπεργεννητικότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που μαζί με όλα τα προβλήματα που έχουν αρκετές χώρες λόγω του ότι είναι φτωχές και με απολυταρχικά καθεστώτα συνεπάγεται το βιοτικό επίπεδο να είναι χαμηλό και οι άνθρωποι δυστυχισμένοι.
Ευτυχώς που υπάρχει η σημερινή τεχνολογία σε όλους τους τομείς και υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τον άνθρωπο (προς το παρόν μέχρι να πάρουν τον έλεγχο οι μηχανές) 😳 γιατί αν υπήρχαν 8 δις άνθρωποι όπως ήταν οι συνθήκες πριν από 100 χρόνια θα ήταν κάτι τραγικό.
Τεσπα, άσε με να πάω να χαζέψω κανα στέρεο και να δω και τι γράφει ο Λέανδρος για τις καλωδιάρες γιατί αρκετά μιζεριάσαμε. :prankster:
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Τεσπα, άσε με να πάω να χαζέψω κανα στέρεο και να δω και τι γράφει ο Λέανδρος για τις καλωδιάρες γιατί αρκετά μιζεριάσαμε. :prankster:
φουλ για αυτοκτονία θες να το πας ε?... :laugh:
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.385
Reaction score
93.955
η σημερινή τεχνολογία σε όλους τους τομείς και υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τον άνθρωπο (προς το παρόν μέχρι να πάρουν τον έλεγχο οι μηχανές) 😳
Πολύ Schwarzenegger βλέπεις! :p

 


Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ....(με εξαίρεση κάτι κακομοίρηδες του δημοσίου που είναι για να τους πετάς σαΐτες από την γαλαρία )

η εμπειρία μου λέει ,έχοντας αδελφό και κολλητό που ασχολούνται και με την εκπαίδευση, ότι το να τελειώσεις φυσικό απαιτεί ένα επίπεδο γνώσεων που σε ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής σου....σαν τον στρατό ένα πράμα


ακόμα και στην εποχή μου θυμάμαι τον φυσικό που μου έκανε φροντιστήριο και στο άσχετο τον ρωτούσα πιτσιρικάς πράματα για το audio....(έσκαγα μύτη με περιοδικά και φυλλάδια) και παρόλο που μου φώναζε να αφήσω τις μλκίες και να συγκεντρωθώ στο μάθημα :biggrin: πάντα μου είχε μια απάντηση που την θυμάμαι και τώρα

πχ το '98 το πως γράφει ένα minidisc με σόκαρε όταν μου μίλησε για οπτικομαγνητική εγγραφή
ή όταν μου εξηγούσε το πως λειτουργεί ο σερβομηχανισμός του velodyne
ή τι είναι ο ροζ θόρυβος στο μαραντζ eq που είχα
ή το πως λειτουργεί η plasma tv
χωρίς ο ίδιος να έχει ποτέ καμία σχέση με το σπορ*


*αν και τώρα που θυμάμαι στο σπίτι είχε ένα σετ technics με pro logic που τα surround τα είχε πάνω από τα main σαν upwards firing atmos....παίζει να ήταν χομσινεματζής που έτρωγε παντόφλα και αυτός:p

Επαυξανω στο μεγιστο βαθμο. Πολυ σωστη η εμπειρια σου (και μπραβο για το συμπερασμα που κατεληξες ιδιως εαν δεν εισαι και επιστημονας διπλο μπραβο καθως θα επρεπε να εισαι ή και εισαι και δε το ξερεις) και οχι μονο καλα κανεις και δε μπορεις να το δεχτεις αλλα και να μην το καταλαβαινεις γιατι ειναι λαθος. Ο φυσικος ειναι ακομα πιο ειδικος και απο ηλεκτρολογο ακομα και στο Hi Fi.

Η δηλωση του κου Coya ειναι οχι μονο λαθος αλλα και απαραδεκτη επιστημονικα. Η φυσικη ειναι ανωτερη επιστημη απο την ηλεκτρολογια και καθε πολυτεχνικη σχολη. Βασικα αυτη ειναι η επιστημη. Οι αλλες δεν ειναι. Οπως και ολες οι Θετικες επιστημες του Πανεπιστημιου (Μαθηματικα, Φυσικη, Χημεια και Βιολογια). Για αυτο και εχουμε διαχωρισμο και λεμε Πανεπιστημιο και Πολυτεχνειο. Οποιος εχει ζησει στο εξωτερικο ή και εχει ασχοληθει με καποια σοβαροτητα με την επιστημη αυτα ειναι αυτονοητα. Μονο στην Ελλαδα δεν ειναι ακομη κατανοητα και εχει μεινει φαινεται οτι οι επιστημονες ειναι οι πολ. μηχανικοι κλπ γιατροι και δικηγοροι που θελανε να παντρεψουν τις κορες τους. Μην πας μονο στη βαθια γνωση το Πολυτεχνειο εχει αλλο ρολο να παιξει (εφαρμοζει κυριως τη θεωρητικη γνωση που του δινει ο Φυσικος για παραδειγμα). Εαν ειναι να δεχτω μια εξαιρεση ειναι το ΣΕΜΦΕ στο Πολυτεχνειο αλλα ποιος τα ξερει αυτα ? Ολοι θελουν να πανε τα παιδια τους ηλεκτρολογοι και γιατροι. Ουτε η Ιστρικη στην ουσια δεν θεωρειται επιστημη οσο και σοκαριστικο και εαν ακουγεται αυτο που λεω. Στο εξωτερικο οι γιατροι θεωρουνται "κατωτεροι" εως καθολου επιστημονες (εαν θελουμε να ειμαστε και σνομπ) απο επιστημονες των Θετικων Ειστημων. Και φαινεται απο πολλα πραγματα αριθμος δημοσιευσεων κλπ. Και η Ιατρικη ειναι κατι σαν το Πολυτεχνειο (εφαρμοστες) και χειροτερα. Οι πραγματικοι γιατροι στο εξωτερικο ειναι Βιολογοι με 2ο πτυχιο Ιατρικης. Απο αυτους ερχονται ολες οι μελετες αιχμης. Οι γιατροι απλως τις διαβαζουν. Τα ιδια ισχυουν και για την επιστημη υλικων. Βεβαια τα καλα Πολυτεχνεια εχουν ερευνητικο τομεα φυσικα και συνεργαζονται με επιστημονες των θετικων επιστημων αλλα τα λεω λιγο (εως πολυ) χοντρα για να γινει κατανοητη η επιστημονικη "ιεραρχια" σε αυτους που δεν ειναι επιστημονες ή δεν τους εχει απασχολησει το θεμα καθως το επιπεδο εμεινε σε ενα πτυχιο και οχι παραπερα ερευνητικη εργασια ή διδακτορικο κλπ

Υ.Γ. Και δεν ειμαι φυσικος, εχω κανει βεβαια μεχρι Φυσικη ΙΙΙ not bad (φαντασου να ημουν πως θα αντιδρουσα χα χα. Καλα δεν υπαρχει κανενας φυσικος σε αυτο σαιτ να απαντησει πιο καλα). Ο χαρακτηρας "Sheldon Cooper" μπορει να ηταν καρικατουρα αλλα αυτοι που τον εγραψαν ξερανε καλα τι θελαν να πουνε και τι αντιδρασεις και γελιο θα προκαλουσε στην επιστημονικη κοινοτητα που απευθυνοταν και λιγο δηθεν το σηριαλ και εαν δεις δε παραδεχοταν τους αλλους δυο μηχανικους για αυτο το λογο. Βεβαια για οσους τα ξερουν εβγαζε γελιο, οι αλλοι τον περνουσαν απλως για γραφικο ή προσβαλλονταν.
 




Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Ναι εχεις δικιο μαλλον πρεπει να αποσυρω το 2ο πτυχιο Ιατρικης. Μονο Βιολογοι. Και τωρα μαλιστα που περιμενω το εμβολιο κατα του ιου θα παω επισκεψη στον παθολογο μου να μου πει εαν το εχει ανακαλυψει ακομα γιατι ειχε φυγει για διακοπες στο εξοχικο του.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Ναι εχεις δικιο μαλλον πρεπει να αποσυρω το 2ο πτυχιο Ιατρικης. Μονο Βιολογοι. Και τωρα μαλιστα που περιμενω το εμβολιο κατα του ιου θα παω επισκεψη στον παθολογο μου να μου πει εαν το εχει ανακαλυψει ακομα γιατι ειχε φυγει για διακοπες στο εξοχικο του.
:lolsign: :lolsign: :lolsign:
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Χα χα ωραιο. Αστειευομουν φυσικα (οπως και ολα στο Υ.Γ.) αλλα μαλλον και εσυ. Σιγα μη κατσει να απαντησει ο ανθρωπος. Οι Φυσικοι ειναι σοβαροι ανθρωποι, οχι σαν εμενα τον καρ@γκιοζη που εχασα τη ψυχραιμια μου με αυτο που διαβασα. Ελπιζω να εχει πολλους το avsite και εαν δεν εχει να πληθυνουν. Ξανα αστειευομαι φυσικα. Που ειναι ο Decembered που νοιωθω οτι ειναι ο μονος που καταλαβαινει το χιουμορ μου και τον συμαπθω nα μου κανει ενα Like.
 


Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Αστειεύεσαι φυσικά..
οχι φυσικα. Ετσι λιγο που ψυχανεμιστηκα χωρις να ξερω προσωπα και πραγματα τον θεωρω αδελφο πνευμα με χιουμορ. Γιατι ομως το λες ? Μηπως ειναι γιατρος και την πατησα ?
 


Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Γιατροί...
Υπάρχουν και χειρότερα.

View attachment 177917
Συμφωνω εγω ειμαι με τον Roger Prenrose τον μαθηματικο του, που τον "αδειασε".
...τσουπ και ο ντοκτορ μαιμου. 🐒
Χα χα ΤΡΟΜΕΡΟΣ εισαι ωραιος φιλε μου μονο και μονο με τα κομικ που εχει παρει το ματι μουι να ανεβαζεις. Καλα προλαβες τον manara νομιζα οτι μου ειπες οτι εισαι νεος, πλακα θα μου εκανε ε ?
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
..τον Μιλο Μαναρα, τον "γνωρισα" στις παρακατω ιστοριες του Gainman (πριν απο 15 χρονια), αλλα δεν θυμαμαι να εχω ποσταρει καπου εντως σαιτ, μεταξυ φυσικης μαθηματικα και ιατρικης... διαλεγω το διαλειμμα 🐒 :

(να βαλουμε και Serpieri ?)
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.087
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top