Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;














Μηνύματα
3.525
Reaction score
11.652
μπακλαβάς τον οποίο κάνω πάντα και μόνο με «σαν φιστικ» (αιγινης), όχι καρύδι και φυσικά με φρέσκο βούτυρο πρόβειο και αγελαδινό (20/80).
Κολαση.
B2201ED5-BBA1-4B6F-B6E4-58AA31B448CD.jpeg


εν τω μεταξύ , φίλος έφερε από Βέροια, ρεβανί από τον χοχλίορου.

Έ, το ζάχαρο χτύπησε κόκκινο
 




Μηνύματα
3.525
Reaction score
11.652
Τί παίζει με το βούτυρο; Έχει διαφορά στη γεύση ή στο άρωμα; Κάνει διαφορά η αναλογία του καθενός;
ναι , γεύση κ άρωμα. Το πρόβειο είναι λίγο πιο παχύ άρα βαρύ γι αυτό μπαίνει λιγότερο. Ποτέ με ελαιόλαδο.
Ο αυθεντικός μπακλαβάς έχει αυτά τα συστατικά και ΔΕΝ κολυμπάει στο σιρόπι. Όταν δηλ παίρνεις ένα κομμάτι δεν πρέπει να στάξει ούτε μια σταγόνα !!! Γιαυτό μπορείς να φας πολύ, χωρίς να λιγώσεις.

μπακλαβάδες έχει πολλών ειδών (καρύδι, αμύγδαλο, φυστίκι αραπικο , κλπ , κρεμ πατισερι, και τπτ δηλ χωρίς τίποτα , σκέτο φύλλο και σιρόπι. Αλλά το νοστιμωτερο κ αυθεντικό είναι με άγουρο φυστίκι αιγινης, δεύτερο μαρεσει το τπτ. !)
φυσικά με πολύ λεπτό φύλλο (γιουφκά).
- επί τέλους , σωστά γραμμένο . . . δεν του πετάς και μία μπάλα παγωτό καϊμάκι ! :geek:
Εννοείται:p ή αυθεντικό «καϊμάκι» (από βουβαλίσιο γάλα) αλλά που να το βρεις.:idk: ;
 




Staff online

  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Μηνύματα
3.029.959
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos
Top