Marantz PM 351

Reaction score
3
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και είμαι τελείως άσχετος σε θέμα ήχου τα πάω πολύ καλά όμως με τα πληροφοριακά συστήματα δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου. Λοιπόν έχω βρει από τον πατέρα μου το εν λόγω από τις φωτογραφίες Hifi να το πω (Πέρα από τον ενισχυτή και το ραδιόφωνο έχει και πικαπ και κασετόφωνο ολα της ίδιας εταιρίας)? Τέλοσπαντων η απορία μου είναι επειδή τα ηχεία είχαν καεί και τα πέταξε ο πατέρας μου σκεφτόμουν τα εξής να μου πείτε:
1. Και πιο βασικό αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ να αγοράσω ηχεία? και αν ναι δεν ξέρω τι ακριβώς να πάρω αν υπάρχει καποιος να με βοηθήσει έλεγα να δώσω το πολυ μέχρι 200 ευρω.
2. Έχω σκοπό όπως το σκεφτόμουν τελοσπαντον θα μου πείτε και εσείς να το συνδέσω με το PC με οπτική και μετατροπέα γιατι επειδή είμαι gamer θα ήθελα απο εκείνα τα ηχεία να παίζει μουσική και απο τα ακουστικά του PC να ακούγεται μονο το παιχνίδι. Και επίσης έχω και με HDMI το PC με την τηλεόραση να τα χρησιμοποιώ στις ταινίες και σειρές που βλέπω.
Αξίζει το όλο concept? Σας ζάλισα λίγο αλλά ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Attachments

Reaction score
1
PM 351 εννοείς.. 80s
Φυσικά, να αγοράσεις ηχεία. Έχεις ακούσει κάτι που σου άρεσε σε φίλο ή μαγαζί;
Καλώς ήρθες.

Reaction score
3
Καλώς σας βρήκα! Ναι σωστά έχεις δίκιο δεν μπορώ να βρω πως να το διορθώσω τώρα δεν βρήσκω κάποιο κουμπί. Αυτό σκεφτόμουν γιατί για να το πήρε 280.000 δραχμές τότε φαντάζομαι θα ήταν πολύ καλό. Όχι τίποτα δεν έχει κανείς κάτι σε ήχο πέρα από home cinema και τέτοια. Είδα στο σκρούτζ τα Dali Spector 2 αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μου κανουν γιατί λέει 6Ω και στο δικό μου από πίσω τα 8-16 Ω που γράφει και που τα έχει και πάνω και κάτω δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Γι'αυτο ειπα να ανεβάσω φωτό μπας και κάποιος που ξέρει να με προσανατολήσει λίγο. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις δεν ξέρω και πολλά απλά να μην δώσω τσάμπα λεφτά αυτό με ενδιαφέρει κυρίως.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.358
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και είμαι τελείως άσχετος σε θέμα ήχου τα πάω πολύ καλά όμως με τα πληροφοριακά συστήματα δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου. Λοιπόν έχω βρει από τον πατέρα μου το εν λόγω από τις φωτογραφίες Hifi να το πω (Πέρα από τον ενισχυτή και το ραδιόφωνο έχει και πικαπ και κασετόφωνο ολα της ίδιας εταιρίας)? Τέλοσπαντων η απορία μου είναι επειδή τα ηχεία είχαν καεί και τα πέταξε ο πατέρας μου σκεφτόμουν τα εξής να μου πείτε:
1. Και πιο βασικό αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ να αγοράσω ηχεία? και αν ναι δεν ξέρω τι ακριβώς να πάρω αν υπάρχει καποιος να με βοηθήσει έλεγα να δώσω το πολυ μέχρι 200 ευρω.
2. Έχω σκοπό όπως το σκεφτόμουν τελοσπαντον θα μου πείτε και εσείς να το συνδέσω με το PC με οπτική και μετατροπέα γιατι επειδή είμαι gamer θα ήθελα απο εκείνα τα ηχεία να παίζει μουσική και απο τα ακουστικά του PC να ακούγεται μονο το παιχνίδι. Και επίσης έχω και με HDMI το PC με την τηλεόραση να τα χρησιμοποιώ στις ταινίες και σειρές που βλέπω.
Αξίζει το όλο concept? Σας ζάλισα λίγο αλλά ευχαριστώ εκ των προτέρων.
:welcome::welcome::welcome:

προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν καθόλου

σήμερα υπάρχουν ηχομπάρες με 200 ευρώ και sub που θα σε υπερκαλύψουν σε ήχο
κάτι που δεν πρόκειται να σου κάνει ποτέ αυτός ο ενισχυτής και 500 ευρώ ηχεία να πάρεις

ο χώρος που θα ακούς πόσα τετραγωνικά είναι και σε τι απόσταση πάνω κάτω θα κάθεσαι?

Reaction score
1
Το tuner (440) είναι κουκλί.
Γράψε και τις άλλες συσκευές.
Τι χώρο έχεις;
Τι μουσική ακούς;
Πρέπει να βρεις εύκολα ηχεία. 8Ω θα ήταν το ιδανικό.

ika

News
Reaction score
16.759
Αυτός είναι ο ενισχυτής, σωστά?
Βάλε τον επιλογέα τάσης στα 240V από τα 220. Όχι ότι θα δεις κάποια διαφορά αλλά εδώ και 10+ χρόνια η τάση δικτύου ΔΕΗ είναι 230V.
Με 50W ανά κανάλι να καούν ηχεία, μάλλον κάπου τον τσίτωνε πολύ ο πατέρας σου και λόγω μικρής ισχύος θα πρέπει να έκαψε τα tweeter. Όταν λες ότι καήκανε τα ηχεία, ξέρεις τι ακριβώς είχαν πάθει και δεν επισκευάζονταν?

Αν σκοπεύεις πάντως να ακούς και συ τσίτα με τον 351, λόγω ισχύος κινδυνεύεις να κάψεις και τα νέα ηχεία.

Για να ακούς από τον ενισχυτή μουσική και από τα ακουστικά του PC κάτι άλλο, αυτό μάλλον είναι θέμα δυνατοτήτων του Η/Υ και όχι του ενισχυτή, που απλά παίζει ότι του στείλεις.

Reaction score
3
Είναι στο πατρικό μου τώρα και δεν μπορώ να τα δω πάντως είναι όλα ίδια σε σχέδιο τα πήρε όλα μαζί. Απλά αυτό που μου άρεσε είναι ότι υπάρχει και το έπιπλο από Marantz και είναι όλο μαζί ωραιο μαζί με τις φέτες. Για σαλόνι το θέλω είναι γύρω στα 30 με 35 τ.μ. Η απόσταση που θα έχω όταν θα παίζω θα είναι ακριβώς στη πλάτη μου και είναι γύρω στα 3 μέτρα. Ακούω κυρίως ροκ παλιά και ηλεκτρονική μουσική house progressive και τέτοια καμιά σχέση το ένα με το άλλο αλλά γούστα είναι αυτά. και ρεμπέτικα μια στο τόσο και κανένα σκυλαδικο αλλά πιο σπάνια αυτά τα 2. Άρα κοιτάω να γράφει 8 Ω ? Τα W παίζουν σημαντικό ρόλο ? να κοιτάξω συγκεκριμένα κάποιο όριο?
Επίσης η ηχομπάρα με 200 ευρώ και sub που λες μπορείς να μου πεις κάποιο παράδειγμα?

ika

News
Reaction score
16.759
Δες και τα μικρά KLIPSCH που είναι ευαίσθητα και 50W/8Ω.
Αμα θες να ακούς δυνατά ροκιές, δύσκολο με αυτόν τον ενισχυτή.
Τα W του ενισχυτή θα πρέπει να είναι ιδια ή λίγο περισσότερα από αυτά των ηχείων στα ίδια Ω.

Reaction score
3
Αυτός είναι ο ενισχυτής, σωστά?
Βάλε τον επιλογέα τάσης στα 240V από τα 220. Όχι ότι θα δεις κάποια διαφορά αλλά εδώ και 10+ χρόνια η τάση δικτύου ΔΕΗ είναι 230V.
Με 50W ανά κανάλι να καούν ηχεία, μάλλον κάπου τον τσίτωνε πολύ ο πατέρας σου και λόγω μικρής ισχύος θα πρέπει να έκαψε τα tweeter. Όταν λες ότι καήκανε τα ηχεία, ξέρεις τι ακριβώς είχαν πάθει και δεν επισκευάζονταν?

Αν σκοπεύεις πάντως να ακούς και συ τσίτα με τον 351, λόγω ισχύος κινδυνεύεις να κάψεις και τα νέα ηχεία.

Για να ακούς από τον ενισχυτή μουσική και από τα ακουστικά του PC κάτι άλλο, αυτό μάλλον είναι θέμα δυνατοτήτων του Η/Υ και όχι του ενισχυτή, που απλά παίζει ότι του στείλεις.
Ναι αυτός είναι. Εγώ τα είχα κάψει μικρός είχαν μυρίσει περίεργα και όταν άνοιγες την ένταση γρατσουνουσανε. Δεν έχω ιδέα τι πάθαμε τα πέταξε χωρίς να πει τίποτα θα τα πήγαινα να ρωτήσω αν φτιαχνονται. Αυτό που θέλω να κάνω γίνεται από τον υπολογιστή ξέρω να τα κάνω αυτά. Στα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα τι να κοιτάξω! άρα μέχρι στιγμής κοιτάω να έχει 8Ω και 50 w το κάθε ηχείο?
κάνουν όντως τόσο δουλειά αυτά?
Δες και τα μικρά KLIPSCH που είναι ευαίσθητα και 50W/8Ω.
Αμα θες να ακούς δυνατά ροκιές, δύσκολο με αυτόν τον ενισχυτή.
Τα W του ενισχυτή θα πρέπει να είναι ιδια ή λίγο περισσότερα από αυτά των ηχείων στα ίδια Ω.
Αυτά με τα 240 λες? τα R-14 σωστά?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
καταλαβαίνω ότι έχεις συναισθηματικό δέσιμο και εμφανισιακά σου γεμίζει το μάτι όλος αυτός ο πύργος από φέτες

η πραγματικότητα όμως έχει αλλάξει από τότε

ο ενισχυτής δεν έχει επαρκή οδήγηση και
δεν γνωρίζεις σε τι κατάσταση λειτουργίας είναι και αν χρειάζεται κάποιο σέρβις-φρεσκάρισμα

Reaction score
3
καταλαβαίνω ότι έχεις συναισθηματικό δέσιμο και εμφανισιακά σου γεμίζει το μάτι όλος αυτός ο πύργος από φέτες

η πραγματικότητα όμως έχει αλλάξει από τότε

ο ενισχυτής δεν έχει επαρκή οδήγηση και
δεν γνωρίζεις σε τι κατάσταση λειτουργίας είναι και αν χρειάζεται κάποιο σέρβις-φρεσκάρισμα
δούλευε κανονικά πάντως πριν πετάξει τα ηχεία απλά ακουγοταν να γρατσουνάει οταν άνοιγες την ενταση λίγο και πηγαινε να ακουστεί μπάσο. Έχει να χρησιμποιηθεί περίπου καμια 5-7 χρόνια. δεν κάθεται πολύ καιρό. Αλλά έχω και ενα φόβο μη τα πάρω τσάμπα τα ηχεία.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.358
Έχει να χρησιμποιηθεί περίπου καμια 5-7 χρόνια. δεν κάθεται πολύ καιρό.
δεν το λες και λίγο
Αλλά έχω και ενα φόβο μη τα πάρω τσάμπα τα ηχεία.
σου το υπογράφω όπου θέλεις ότι θα τα πάρεις τσάμπα

ότι ηχεία και να δεις στα 200 ευρώ που θέλεις δεν θα φτάσουν στο τόσο την ποιότητα μιας ηχομπάρας με sub
ακόμα και να λειτουργούσε τέλεια ο ενισχυτής σου

κάνε μια γύρα σε κάποια καταστήματα και άκου ηχομπάρα με sub στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις
ΠΡΟΣΟΧΗ
κατηγορία 200 ευρώ!
όχι αρκετά πιο ακριβές γιατί θα φύγεις με 100 ευρώ δόση για 12 μήνες :biggrin:

θα πάθεις πλάκα

Reaction score
3
δεν το λες και λίγο

σου το υπογράφω όπου θέλεις ότι θα τα πάρεις τσάμπα

ότι ηχεία και να δεις στα 200 ευρώ που θέλεις δεν θα φτάσουν στο τόσο την ποιότητα μιας ηχομπάρας με sub
ακόμα και να λειτουργούσε τέλεια ο ενισχυτής σου

κάνε μια γύρα σε κάποια καταστήματα και άκου ηχομπάρα με sub στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις
ΠΡΟΣΟΧΗ
κατηγορία 200 ευρώ!
όχι αρκετά πιο ακριβές γιατί θα φύγεις με 100 ευρώ δόση για 12 μήνες :biggrin:

θα πάθεις πλάκα
Θα παω να τις δω απλά ποτέ δεν τις έδωσα τοσο σημασία τις μπάρες γιατί δεν μου γέμιζαν το μάτι.
Επίσης άλλο ένα που με χαλάει ειναι ότι ήθελα και το πικ απ που είχε και το ραδιόφωνο να μην χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγω υπολογιστή.
Τέσπα κάτι έμαθα και σήμερα. και κάτι άλλο αν παρω ηχεία που πρέπει να τα συνδέσω? στο system 1? στα πρώτα βύσματα του L και του R αντίστοιχα?

ika

News
Reaction score
16.759
όπως λέει ο daharis666
300521_b570ebdf8f2b75ba5e106cbce148dd90.jpg

Πάντως το γρατζούνισμα που λες, δεν αποκλείεται να ήταν και από τον ενισχυτή.
Δεν έχεις κανένα γνωστό να σου φέρει 2 ηχεία να δεις αν παίζει ο ενισχυτής?

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.759
Δεν παίζει ρόλο, μόνο θα πρέπει να έχει επιλεχθεί το αντίστοιχο ζεύγος στο μπροστινό μέρος του ενισχυτή (SPEAKERS).
6c86449a-9a26-43d9-927b-54d569dc36e3.jpg

Reaction score
6.712
Εγώ σαν ρομαντικός με τα παλιά μηχανήματα θα σου έλεγα σε πρώτη φάση να μην τα πετάξεις σε πατάρι η κάδο..... Στα τετραγωνικά που έχεις θαύματα δεν γίνονται.... κοίτα μήπως σε αγγελίες βρεις κανένα πιο φτηνό ηχείο δεν είναι απαραίτητο να δώσεις 200 ευρώ ντε και καλά....κάνε και κανένα παζάρι..... κάτι μπορείς να βρεις από κάποιον που θέλει να κάνει χώρο στο σπίτι και τα σκοτώνει.....κοίτα μήπως βρεις και κανένα ηχείο της ίδιας χρονιάς

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος