Ποδήλατο

Reaction score
25.220
πήρα τηλέφωνο τον cyclist με λέει απλή σωματομέτρηση να στήσω να σε κάνω να σε αυτώσω για να ξεκινήσεις από κάπου, 45 ευρώ περίπου μισή ώρα.
επόμενο στάδιο να σε στείλω στον αυτόν (το ξέχασα ήδη το όνομα, μάλλον κάποιος σημαντικός είναι) πάει ψηλά.
με λέει άμα ξεκινάς τώρα με το "εισαγωγικό" φιστινγκ γλυτώνεις τους τραυματισμούς και μετά αν δείς οτι θέλεις κάτι παραπάνω το συζητάμε.

με τις ώρες είναι ένα θέμα γιατί μόλις του είπα απόγευμα κατάλαβε 4 με 6 , του εξήγησα το όνειρο, με λέει πάρε παρασκευή πρωί να δούμε τι παίζει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.383
Θα σε πει ο Κώστας από τη Πάτρα τι έκανε και που.
Ρώτησα αρκετό κόσμο και όλοι με είπαν Ξουρής, εγγύηση!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.206
Να κάνεις την μέτρηση με τα 45€ ΑΥΡΙΟ.
Θα σε γλυτώσει από όλους τους τραυματισμούς.
Αν αρχίσεις να γράφεις πάνω απο 8 ώρες την εβδομάδα βάλε στο πρόγραμμα και το δεύτερο κυρίως για άνεση.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.910
μπράβο ναι αυτόν μου είπε ...
O Τάκης Ξουρής είναι το αφεντικό του Cyclist. Πριν κάνεις το εξειδικευμένο bike fit (The Lab ) σου προτείνω να κάνεις το "απλό". Μάλλον θα στο κάνει ο Πορτελάνος. Είναι το 95% όσων χρειάζεσαι σε αυτό το επίπεδο.

Αργότερα, όταν θα έχεις μπει στο λούκι και θα ψάχνεσαι για τις λεπτομέρειες και την αεροδυναμική, μπορείς να κάνεις το πιο εξειδικευμένο.

Το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι να συνηθίσει το σώμα σου τη σωστή στάση στο νέο ποδήλατο. Είναι πιο σημαντικό κι από την προπόνηση. Αρκετοί έχουν ως bottleneck τη σωματική κούραση (πιάσιμο) ενώ το αερόβιο σύστημα έχει ακόμα να δώσει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.383
Το μόνο ανατομικό πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει πάνω στο ποδήλατο ήταν πόνος στα μετατάρσια.
Στη εξωτερική μεριά αυτών, πρήζονταν με αποτέλεσμα να χαλαρώνω τα παπούτσια αλλιώς ο πόνος γίνονταν αφόρητος.
Είχα πάει σε πολλούς τότε αλλά κανένας δεν μπόρεσε να με βοηθήσει.
Κάποια στιγμή πήγα μια προπόνηση με ένα πολύ έμπειρο στο χώρο και βλέποντάς με πάνω στο ποδήλατο κατάλαβε ακριβώς που ήταν το πρόβλημα.
Αυτό που είδε ήταν ότι τα παπούτσια και τα πετάλια όταν τα πατούσα στο ανήφορο (πάτημα για 1-2 ώρες) έδιναν παραμόρφωση με αποτέλεσμα και να μη πατάω σωστά αλλά να φορτιζονται άτσαλα εξωτερικά τα μετατάρσια των ποδιόνε.
Η λύση ήρθε με carbon παπούτσια με δείκτη ακαμψίας 12 και με τα carbon πετάλια 9100 της shimano.
Όταν ανέβηκα πάνω στο ποδήλατο μετά ααπό αυτές τις αλλαγές ένιωσα πως ισιωσαν όλα από το σύνολο και φυσικά έφυγαν οι πόνοι, το πάτημα έγινε αρκετά πιο αποδοτικό.

Reaction score
25.220
αυτός ναι ο πορτελάνος.
ας ξεκινήσουμε από κάπου τέλοςπαντων.
αύριο το απόγευμα θα προσπαθήσω να αλλάξω τις ντίζες στις μανέτες

τι είπε ο άλλος ρε , 8 ώρες την εβδομάδα... για μήνα το έχω , για εβδομάδα τώρα που νυχτώνει κι όλας μόνο με την καραντίνα του dimifoot και αυτό παίζει γιατί μπορεί να στείλει drone να με μαζέψει σπίτι

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.910
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, που δεν του δίνεται η σημασία που του πρέπει, είναι το βάρος του ποδηλάτη. Η μεγάλη πλειονότητα των μη αθλητών είναι υπέρβαροι. Στη ποδηλασία "υπέρβαρος" θεωρείται ο "αδύνατος" του έξω κόσμου. :biggrin:
Ο "κανονικός" των πολλών είναι ποδηλατικά "παχύσαρκος".

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Οι 9 στους 10 που έχουν θέμα με τη σέλα, ή πόνους στα χέρια από το τιμόνι κτλ, έχουν περιττά κιλά που με το πέρασμα της ώρας πιέζουν όλα τα ευαίσθητα σημεία (που συνήθως είναι και αγύμναστα).

Όποιος έχει τη θέληση και την απαραίτητη υπομονή, μπορεί να χάσει μέσω διατροφής π.χ. 5 κιλά και να νιώσει τρελές διαφορές σε άνεση και δύναμη.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.383
Πως νομίζεις φτάνεις λίμνη δόξα και επιστρέφεις πίσω... Α, έτσι βουτάς ένα ποδήλατο, φοράς ένα κολάν και φύγαμε?
12 ώρες συνεχώς πάνω σε ένα αφιλόξενο ποδήλατο... δεν τις λες και λιγες;)
Πάντως πιστεύω Πανάγο πως οι ποδηλατικές ώρες θα αυξηθούν αυτή τη φορά που το πράμα σοβαρεύει.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, που δεν του δίνεται η σημασία που του πρέπει, είναι το βάρος του ποδηλάτη. Η μεγάλη πλειονότητα των μη αθλητών είναι υπέρβαροι. Στη ποδηλασία "υπέρβαρος" θεωρείται ο "αδύνατος" του έξω κόσμου. :biggrin:
Ο "κανονικός" των πολλών είναι ποδηλατικά "παχύσαρκος".

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Οι 9 στους 10 που έχουν θέμα με τη σέλα, ή πόνους στα χέρια από το τιμόνι κτλ, έχουν περιττά κιλά που με το πέρασμα της ώρας πιέζουν όλα τα ευαίσθητα σημεία (που συνήθως είναι και αγύμναστα).

Όποιος έχει τη θέληση και την απαραίτητη υπομονή, μπορεί να χάσει μέσω διατροφής π.χ. 5 κιλά και να νιώσει τρελές διαφορές σε άνεση και δύναμη.
Αυτό δεν είναι αυτονόητο?
Και εγώ παχύσαρκος είμαι ως τόσο :roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.910
Αυτό δεν είναι αυτονόητο?
Κι όμως, δεν είναι. Ρίχνουν το φταίξιμο στα ανταλλακτικά, ψάχνονται τι θα αλλάξουν, αλλά η δίαιτα ακόμα κι όταν είναι απαραίτητη, μένει στη σκιά. Σαν τις χοντρές που πάντα το ρίχνουν στο ορμονικό πρόβλημα, ενώ αυτό ευθύνεται για το 5% των περιπτώσεων* (και πολύ λέω). :biggrin:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.343
Συμφωνώ με τον @xfader. Δεν είναι τόσο αυτονόητο, όσο νομίζουμε. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι εάν δεν το ζήσει κάποιος, δεν μπορεί να κατανοήσει, πλήρως, τι εννοεί ο @xfader.

Η προσωπικη μου εμπειρία λέει ότι μέσα σε διάστημα 1.5-2 μηνών, εντός καραντίνας (!!!), πρόσεξα τη διατροφή μου. Αποτέλεσμα; Έχασα σχεδόν 10 κιλά (από 88 πήγα στα 78), "τσίμπησα" αυξημένο FTP από το "πουθενά" και μειώθηκαν οι πόνοι στις αρθρώσεις των καρπών και των αγκώνων.

Συνεχίζω τη διατροφή, είμα τώρα στα 76.5 κιλά 1,72 ύψος. Θέλω να χάσω 1.5 κιλό ακόμα και μετά θα ξεκινήσω γυμναστική του άνω κορμού (όσο προλαβαίνω). Προφανώς και δεν στοχεύω σε σώμα ποδηλάτη (συνηθώς είναι κάποια κιλά κάτω από τα εκατοστά του ύψους τους, σωστά?), αλλά τουλάχιστον να γνωρίζω ότι το βάρος μου δεν αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειές μου - είτε αυτές λέγονται προπονήσεις στο roller είτε βόλτα με φίλους μία φορά το μήνα (και αν... :( ).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.383
@bretsos πόσα κιλά είσαι;
Πριν φας το σούπερ φούντ !!
Όταν έκατσα για πρώτη φορά σε σέλα ποδηλάτου ήμουν 105 κιλά και ήξερα πως για τους πόνους δεν φταίει η σέλα και το τιμόνι.
Τώρα είμαι 75 σταθερά με πολύ προπόνηση η οποία φέρνει και πολύ φαΐ.
Έφτασα μέχρι 70 το λιγότερο αλλά εκεί μαζί μετά κιλά χάθηκε και η δύναμη μου...

Το σούπερ φουντ δεν παχαίνει... Ομορφαίνει :lolsign:

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.016
.... καλε σα και μενα εχετε γινει ολοι....καλα που δε ξεκινησα ποδηλατο... θα ειχα μεινει μισός δε θα ειχε μεινει τιποτα!!!!!!! 🐒

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.016

!!!!!!!
....... και που να ξερω εγω για τα επαθλα ?! τωρα τα μαθαινω... ποποοοοοοο.......... 4 στα 4 πραγματικα αριστουργηματα.... !!!!!!!!

Reaction score
25.220
172 - 82 .
μπορώ να πέσω μέχρι 77 αλλά δε συμφέρει, θα μου τα φάει ο βάρδας και το εκπτωτικό χωριό.
εκεί θα μείνω για πάντα μαζί με τις τρίχες στα πδάρια

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.343
εκεί θα μείνω για πάντα μαζί με τις τρίχες στα ποδάρια
Κι αυτές προσθέτουν βάρος, να ξέρεις, ε! Όχι να λες ότι δεν στα είπαμε! :roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.694
Members
38.479
Νεότερο μέλος
Dimitris69